ΑΡΜΕΝΙΑ: Η Srbuhi Sargsyan (Srbuk) στο Tel Aviv!

Όπως μας ανακοινώθηκε μόλις δύο ημέρες πριν, ο εκπρόσωπος της Αρμενίας για τη Eurovision 2019 θα προκύψει μέσω εσωτερικής επιλογής και ανάθεσης από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Η αποκάλυψη του ονόματος είχε προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, μέσα από την late night εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης “Lav Erego” (Καλησπέρα) με κεντρικούς παρουσιαστές τον Garik Papoyan και τον Aram MP3 (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ)

Όπως αποκαλύφθηκε λοιπόν την  Αρμενία στη Eurovision 2019 θα εκπροσωπήσει η νεαρή Srbuhi Sargsyan ή αλλιώς “Srbuk”, όπως είναι γνωστή στο καλλιτεχνικό στερέωμα!

Η Srbuhi Sargsyan (γεννημένη στις 3 Απριλίου 1994 στη πρωτεύουσα της Αρμενίας, Yerevan) έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό το 2012 όταν τερμάτισε στην 2η θέση του “The X-Factor” της Αρμενίας. Έχοντας για πρότυπα την Aretha Franklin, την Ella Fitzgerald και την Etta James, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές με το ρεπερτόριό της να περιλαμβάνει jazz, soul και R&B κομμάτια. 

Το 2014 συνεργάστηκε με τον Garik Papoyan και κυκλοφόρησαν μαζί το single “Boat”. Δύο χρόνια αργότερα, το 2016, η Srbuk κυκλοφόρησε το ντεμπούτο solo single της “Yete Garogh Es” το οποίο έχει γράψει η ίδια μαζί με τους Arthur Aleq, Lazzaro και Grigor Kyokchyan.

Το 2018 κυκλοφόρησε το single “Let me down” το οποίο ήταν μια συνεργασία με τον Hambik Ashot. Την ίδια χρονιά, έλαβε μέρος στο talent show “The Voice” της Ουκρανίας. Τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας λάβει ιδιαίτερα καλές κριτικές τόσο για τις φωνητικές της ικανότητες όσο και για την σκηνική παρουσία της. Αμέσως μετά το παιχνίδι, υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία “Factory Prodauction” με αποτέλεσμα στις 23 Νοεμβρίου 2018 να κυκλοφορήσει το δεύτερο solo single της με τίτλο “Half A Goddess”!

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της για την ανακοίνωση της εκπροσώπησής της, η ανερχόμενη τραγουδίστρια δήλωσε:

Ξεκινάω ένα καινούργιο ταξίδι το οποίο είμαι σίγουρη πως θα είναι γεμάτο ευχάριστα συναισθήματα, δοκιμασίες και υπέροχες εμπειρίες. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους φίλους και τους θαυμαστές μου που ήταν πάντα δίπλα μου, από τη πρώτη στιγμή και πάντα ήθελαν να με δουν στην μεγάλη σκηνή της Eurovision! Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κρατική τηλεόραση της Αρμενίας για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Είναι μεγάλη τιμή το να εκπροσωπώ τη χώρα μου μπροστά σε όλο το κόσμο! Έχουμε όλοι ένα υπέροχο ταξίδι μπροστά μας και ευελπιστώ να το πετύχουμε μαζί όσο το δυνατόν καλύτερα! 

Με την ανακοίνωση αυτή η Αρμενία έγινε η πρώτη χώρα για τη Eurovision 2019 που αποκαλύπτει το όνομα του εκπροσώπου της! 

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αρμενίας, AMPTV, έχει ξεκινήσει πλέον τη διαδικασία υποβολής των υποψήφιων τραγουδιών για τη Eurovision 2019. Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες και στιχουργοί που επιθυμούν να γράψουν τραγούδι για τη φωνή της Srbuk μπορούν να στείλουν τα τραγούδια τους μέχρι και στις 10 Ιανουαρίου 2019. Περισσότερα νέα, σχετικά με τα τραγούδια και τη διαδικασία επιλογής τους, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παρακολουθήστε τις δύο δισκογραφικές δουλειές αλλά και τις μερικές από τις εμφανίσεις της Srbuk στα talent shows και πείτε μας τη δική σας γνώμη για το πως σας φαίνεται ως η εκπρόσωπος της Αρμενίας στη Eurovision 2019!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Αρμενίας στη Eurovision 2019! 

2 ΣΧΟΛΙΑ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ