ΙΤΑΛΙΑ: Ο νικητής του Sanremo στο Τελ Αβίβ – Αλλαγές στο show!

Και ενώ οι ετοιμασίες για το Sanremo Giovani μπαίνουν στην τελική ευθεία, μόλις εχτές ανακοινώθηκαν οι λεπτομέρειες του φεστιβάλ του Sanremo 2019!

Ο νικητής του 69ου Σανρέμο Φεστιβάλ του ιταλικού τραγουδιού θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή να εκπροσωπήσει την Ιταλία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2019. Χτες το βράδυ, η RAI δημοσίευσε τους κανόνες του Φεστιβάλ. Εάν ο προαναφερόμενος καλλιτέχνης δεν σκοπεύει να κάνει χρήση αυτής της επιλογής, η RAI διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει τον συμμετέχοντα σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε εδώ και καιρό, το Sanremo 2019 θα λάβει χώρα στις 5-9 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Ariston στη πόλη του Sanremo.

24 καλλιτέχνες θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ. Για τη σύνθεση των συμμετεχόντων καλλιτεχνών, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εκδήλωσης Claudio Baglioni και η Διεύθυνση του Rai Uno θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη βοήθεια της Μουσικής Επιτροπής σύμφωνα με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη την ποιότητα και την πρωτοτυπία των τραγουδιών. Ακόμη, την ερμηνεία και τις σύγχρονες απαιτήσεις, καθώς και της φήμης και της αναγνωρισιμότητας των τραγουδιστών. Δύο θέσεις θα διατεθούν για τους νικητές του διαγωνισμού Sanremo Giovani, οι οποίοι θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα νέο τραγούδι.

Όλα τα τραγούδια του διαγωνισμού πρέπει να έχουν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: οι στίχοι πρέπει να είναι στα ιταλικά, αν και επιτρέπονται σύντομες φράσεις σε άλλες γλώσσες. τα τραγούδια πρέπει να είναι καινούρια τη στιγμή της υποβολής και να παραμείνουν έτσι μέχρι την πρώτη παράσταση στο Φεστιβάλ. Η διάρκεια των τραγουδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα λεπτά.

Η προθεσμία συμμετοχής στο φεστιβάλ είναι 7 Δεκεμβρίου 2018. Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλούν στη RAI, στη Ρώμη. Η εγγραφή πρέπει να υποδεικνύει τον προτεινόμενο guest καλλιτέχνη για την τέταρτη βραδιά.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα ανακοινωθούν από τη RAI το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου – πιθανότατα κατά τη διάρκεια του τελικού του Sanremo Giovani.

To format του Sanremo 2019 θα έχει ως εξής:

  • Τρίτη 5 Φεβρουαρίου: Οι 24 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους για πρώτη φορά.
  • Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου: Οι πρώτοι 12 καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το τραγούδι τους ξανά.
  • Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου: Οι άλλοι 12 καλλιτέχνες θα τραγουδήσουν το τραγούδι τους για δεύτερη φορά.

Στις 3 πρώτες βραδιές το σύστημα ψηφοφορίας που θα ακολουθηθεί είναι: Τηλεοπτικό κοινό (40%), Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%), Press Room Επιτροπή (30%).

  • Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου: Η βραδιά των ντουέτων! Οι 24 καλλιτέχνες σε συνεργασία με τον guest καλλιτέχνη που θα έχουν επιλέξει από κοινού με την RAI θα παρουσιάσουν μία διαφορετική εκτέλεση του τραγουδιού τους.

Η ψηφοφορία την τέταρτη βραδιά θα αποτελείται από: Τηλεοπτικό κοινό (50%), Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%) και Press Room Επιτροπή (20%). Τα αποτελέσματα θα προστεθούν στην κατάταξη των τριών προηγούμενων βραδιών, και η Rai Uno διατηρεί το δικαίωμα να απονείμει ένα ειδικό βραβείο για τον πιο δημοφιλή επισκέπτη καλλιτέχνη της βραδιάς.

  • Σάββατο 9 Φεβρουαρίου: Οι 24 καλλιτέχνες θα ξανακάνουν την είσοδό τους στο Teatro Ariston όπου θα τραγουδήσουν ξανά τα υποψήφια τραγούδια τους για τελευταία φορά.

Στο πέμπτο και τελευταίο βράδυ η ψηφοφορία θα έχει: Τηλεοπτικό κοινό (50%), Επαγγελματική Κριτική Επιτροπή (30%) και Press Room Επιτροπή (20%). Όλες οι ημέρες θα συνυπολογιστούν και η βαθμολογία που θα προκύψει θα στείλει τα τρία καλύτερα τραγούδια στο Superfinal. Εκεί θα ακουστούν ξανά τα 3 πρώτα τραγούδια και με το ίδιο σύστημα ψηφοφορίας θα αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής!

Επομένως η τελευταία βραδιά του Sanremo 2019 αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια, όπως αρμόζει άλλωστε στο ιταλικό τραγούδι!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νεότερα σχετικά με την φετινή επιλογή της Ιταλίας!

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. […] Τις δύο ζωντανές βραδιές του Sanremo Giovani θα προηγηθούν 4 επεισόδια 45 λεπτών με οικοδεσπότη τον Luca Barbarossa. Μέσα από αυτές τις εκπομπές, οι φιναλίστ θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα τραγούδια τους αλλά και να μάθουμε περισσότερα για τους ίδιους. Στα live shows, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, θα βγούνε 2 νικητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο φεστιβάλ του Sanremo 2019 τον Φεβρουάριο με ένα νέο τραγούδι. Τις 2 live βραδιές του Sanremo Giovani θα παρουσιάσουν οι Pippo Baudo και Fabio Rovazzi. Η επιλογή των νικητών θα γίνει από την Επιτροπή Μουσικής (40%), την Κριτική Επιτροπή που θα οριστεί από τον Διευθυντή της Rai (30%) και από Televoting (30%). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα στο προηγούμενο άρθρο μας. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ