Ο Γιάννης Δρόσος φαβορί για την ηγεσία της ΕΡΤ!

Το σκηνικό στην ΕΡΤ έχει αλλάξει μετά τις παραιτήσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου, κ. Βασίλη Κωστόπουλου, και του αναπληρωτή, κ. Γιώργου Θαλασσινού.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής & Τηλεπικοινωνιών, Λευτέρης Κρέτσος, είχε δεσμευθεί για γρήγορη αντικατάστασή τους και με διαφανή τρόπο. Έτσι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Δρόσος αναμένεται να ορισθεί νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ.

Who is who

Ο Γιάννης Δρόσος είναι 67 χρόνων κι είναι νομικός. Έχει ένα παιδί, 20 ετών, από τον γάμο του με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας, Ελισάβετ Κοτζιά.

Έχει αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολή Αθηνών κι έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Επίσης, είναι Διδάκτωρ του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Δρόσος μιλά πέντε ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ρωσικά) κι έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Μάλιστα, κατά το παρελθόν, έχει διατελέσει σύμβουλος των Υπουργών Εμπορίου (1984-89), Υπουργού Δικαιοσύνης (1995), Βιομηχανίας – Ενέργειας & Τεχνολογίας (1995), Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών (1993-94) και Εσωτερικών, Προεδρίας, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1994-96).

Ο Γιάννης Δρόσος έχει θητεύσει και στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO]

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. […] Ο λόγος για τον Γιάννη Δρόσο, τον Λευτέρη Αρβανίτη και τον Δημήτρη Παπαδημητρίου. Ο κ. Δρόσος αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και μπορείτε να δείτε το βιογραφικό του εδώ).  […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ