ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Διάκριση του RTP για το λογότυπο και το σύνθημα της Eurovision 2018!

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της Πορτογαλίας RTP, διακρίθηκε στα βραβεία Eyes & Ears 2018, καθώς απέσπασε ένα ειδικό βραβείο για το λογότυπο και το σύνθημα που δημιούργησε για το διαγωνισμό της Eurovision που έλαβε χώρα στη Λισαβόνα τον περασμένο Μάϊο.

Το RTP βραβεύθηκε στο Eyes & Ears 2018 στις 23 Οκτωβρίου στην κατηγορία Best Design, για το λογότυπο που κυριάρχησε καθ’όλη τη διοργάνωση της Eurovision 2018 και το σύνθημα “All Aboard!”

Το λογότυπο και το σύνθημα ήταν εμπνευσμένα από τη ναυτική ιστορία της Πορτογαλίας. Η Ευρώπη είναι πολυπολιτισμική ήπειρος, γεγονός που ενέπνευσε και την ομάδα σχεδιασμού της RTP να εισαγάγει πολλαπλά λογότυπα για το 2018 αντί για ένα και μοναδικό. Το κύριο λογότυπο που απεικονίζει ένα όστρακο συνοδεύεται από δώδεκα άλλες παραλλαγές, οι οποίες βασίζονται στην έννοια της βιοποικιλότητας των ωκεανών και απεικονίζουν τα θαύματα ενός πλωτού κόσμου, όπως το πλαγκτόν και μια σειρά άλλων οργανισμών που είναι απαραίτητοι για την ισορροπία στα υδρόβια οικοσυστήματα.

Το λογότυπο και τα γραφικά της Eurovision 2018 με το σύνθημα “All Aboard” σχεδιάστηκαν από τον Nicolau Tudela.

Ο Nicolau Tudela (επικεφαλής γραφικών τεχνών της RTP), δήλωσε σχετικά με τη βράβευση αυτή:

Πρόκειται για μια διεθνής αναγνώριση ενός έργου που έγινε από μια πορτογαλική ομάδα και, σε προσωπικό επίπεδο, εστιάζοντας στο δημιουργικό μέρος. Αποτελεί επίσης αναγνώριση για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, καθώς είναι έργο της RTP που σχετίζεται με ένα γεγονός μεγάλης προβολής, όπως ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision.

Και συμπλήρωσε:

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι η ιδέα και τα γραφικά αναπτύχθηκαν εσωτερικά στην RTP, χωρίς να καταφύγουμε σε εξωτερικές εταιρείες. Αποτελεί μεγάλη αξία και μεγάλη χαρά και για τον ίδιο τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Τα βραβεία Eyes & Ears αποσκοπούν στη διάκριση των έργων, των τάσεων και των προοπτικών του οπτικοακουστικού κόσμου στους τομείς του σχεδιασμού, της αυτοπροβολής και του μάρκετινγκ. Μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται ετησίως από τη γερμανική οργάνωση Eyes & Ears of Europe. Φέτος πραγματοποιήθηκε για 20η φορά στην ιστορία του στο Μόναχο.

[Πηγή: ESCToday / Φωτογραφίες: Eurovision.tv]

 

 

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ