ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Άναψαν οι μηχανές για το ΕΜΑ 2019

H Σλοβένικη τηλεόραση RTV SLO ανακοίνωσε στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 ότι η χώρα της Αδριατικής θα είναι και πάλι παρούσα, σε ακόμη μία Eurovision. Σήμερα λοιπόν το ίδιο το RTV SLO προχώρησε σε ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες αλλά και συνθέτες, για να στείλουν τα υποψήφια τραγούδια τους για το EMA 2019.

To EMA 2019

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να στείλουν την συμμετοχή τους για τον Εθνικό τελικό της χώρας, θα πρέπει να έχουν κατά νου κάποιος βασικούς κανόνες που σχετίζονται με τον διαγωνισμό της Eurovision. Αναλυτικά:

  • Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 ετών την 14η Μαΐου 2019
  • Ο κύριος καλλιτέχνης/ες της συμμετοχής θα πρέπει να είναι Σλοβένος υπήκοος. Αυτός ο κανόνας εξαίρει τους backing vocalists
  • Το τραγούδι δεν θα πρέπει να έχει δημοσιοποιηθεί από πριν
  • Καταληκτική ημερομηνία για αποστολή συμμετοχών ορίζεται η 14η Δεκεμβρίου 2018
  • το RTV SLO διατηρεί το δικαίωμα να προσκαλέσει άμεσα μεμονωμένους συνθέτες και καλλιτέχνες να συμμετάσχουν

Οι συμμετοχές που θα κατατεθούν θα αξιολογηθούν από  ειδική επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τουλάχιστον 3 μέλη και θα οριστεί από τον Γενικό διευθυντή του RTV SLO. Ο αριθμός των τραγουδιών που θα επιλεχθούν από την επιτροπή για να λάβουν μέρος στον τελικό θα είναι μέχρι δέκα. Το RTV Slovenia θα δημοσιεύσει μια λίστα των επιλεγμένων τραγουδιών το αργότερο μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου 2018.

Στην τελική βραδιά,  τα δύο πρώτα τραγούδια που θα προκύψουν μετά από αποκλειστική ψηφοφορία 3μελούς κριτικής επιτροπής, θα περάσουν στον Superfinal. Εκεί, ο νικητής του ΕΜΑ 2019, που θα είναι και ο εκπρόσωπος της χώρας στο Τελ Αβίβ θα αποφασιστεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  από την ψηφοφορία του κοινού (100% televoting).

Να σας θυμίσουμε, ότι σχεδόν κάθε χρόνο στην Σλοβενία υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής με το κοινό. Οι Σλοβένικες επιτροπές  έχουν γυρίσει την πλάτη στην απόφαση του κοινού ουκ ολίγες φορές είτε δίνοντας ωραιότατα μηδενικά στο αγαπημένο τραγούδι του κοινού είτε απλά αφήνοντας το εκτός Superfinal.

H Σλοβενία στη Eurovision

To RTV SLO συμμετέχει από το 1993 στο διαγωνισμό, από τότε που η Σλοβενία έγινε ανεξάρτητο κράτος, με την πρώτη της συμμετοχή στο  Millstreet της Ιρλανδίας  με τους 1ΧBand  και το  «Tih deževen dan« («A quiet rainy day») να καταλαμβάνει την 22η θέση με μόλις 9 βαθμούς. Έκτοτε συμμετείχε κάθε χρονιά στο διαγωνισμό με εξαίρεση τις διοργανώσεις του 1994 και 2000, λόγω κακών βαθμολογικών επιδόσεων τις προηγούμενες χρονιές.

Η Σλοβενία έχει καταφέρει τρεις φορές από τις 24 συνολικά συμμετοχές της να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της τελικής κατάταξης. Το 1995 με το «Prisluhni mi« και την εξαιρετική Darja Švajger, καθώς και το 2001 με το «Energy« και την εκρηκτική Nuša Derenda κατέλαβε την έβδομη θέση, ενώ το 1997 με το τραγούδι «Zbudi se« και την Tanja Ribič έλαβε την δέκατη θέση. Αντιθέτως, το 2013 τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού με το τραγούδι «Straight into love« και τη Hannah, με μόλις 8 βαθμούς.

Μείνετε με τον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Σλοβενίας στη Eurovision 2019!

[Πηγή: esckaz]


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ