ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Mε μεγάλα ονόματα και φιλοδοξίες το Eurovision – Australia Decides!

Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενο άρθρο μας, η Αυστραλία ετοιμάζει τον πρώτο της Εθνικό τελικό στη Χρυσή ακτή (Gold coast) της χώρας, το «Eurovision – Australia Decides 2019». Από τα πρακτικά, λοιπόν, που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, πέρα από νέες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τη διοργάνωση, είχαμε και τα πρώτα υποψήφια ονόματα για τη χώρα των καγκουρό, τα οποία μόνο αδιάφορα δεν μπορεί να τα πει κανείς.

H 33χρονη Delta Goodrem είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά ονόματα της χώρας. Τραγουδίστρια, ηθοποιός και συνθέτης, γεννημένη και μεγαλωμένη στο Σίδνεϊ. Έχει κυκλοφορήσει συνολικά 5 studio albums, ενώ τα τραγούδια της Born to try και Almost here κατάφεραν να φτάσουν στο Τοπ-3 στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για ένα electro-duet από την Αυστραλία το οποίο αποτελείται από τους Djs και παραγωγούς Adam Hyde και Reuben Styles. Δημιουργήθηκαν το 2010 και το όνομα τους το εμπνεύστηκαν ενώ έτρωγαν Κινέζικο (πάπια Πεκίνου)! Μεγάλες τους επιτυχίες το High και το Stranger που έφτασαν στο Νο 5 στο Αυστραλιανό chart.

H Νεοζηλανδή Ricki Lee Coulter είναι 33 ετών και γεννημένη στο Όκλαντ. Τραγουδίστρια, συνθέτης αλλά και παρουσιάστρια της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Η Ricki ουσιαστικά θα παίξει εντός έδρας μιας και είναι μεγαλωμένη στο Gold coast της Αυστραλίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το show

Ήδη γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρία show:

Τα 3 show του «Eurovision – Australia Decides 2019» έχουν ως εξής:

JURY SHOW             Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre – National Jury 

MATINEE                   Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre

LIVE SHOW              Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, Gold Coast Convention and Exhibition Centre – Public Vote

Στην τελική επιλογή θα συμμετάσχουν συνολικά 10-12 καλλιτέχνες και ο Τελικός θα μεταδοθεί ζωντανά από το SBS. O νικητής θα βγει μετά από ψηφοφορία επιτροπής, αλλά και του τηλεοπτικού κοινού (50% jury / 50% televoting). Συνολικά, και τα 3 shows αναμένεται να τα παρακολουθήσουν από κοντά 12000 άτομα (4000 το καθένα).

Ήδη το SBS είχε κάνει ανοιχτή πρόταση σε όσους επιθυμούσαν να καταθέσουν τα υποψήφια τραγούδια τους (μέχρι τις 4 Νοεμβρίου). Τα τραγούδια θα ολοκληρωθούν (η παραγωγή τους) και κατόπιν θα ανατεθούν στους υποψηφίους καλλιτέχνες και θα κυκλοφορήσουν πριν από τα Χριστούγεννα για να μπορέσει το κοινό να έρθει σε μία πρώτη επαφή μαζί τους.

[Πηγή: escbubble / SBS / escxtra]

Μείνετε μαζί με τον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα σχετικά με τον πρώτο Εθνικό τελικό της Αυστραλίας!

 

 

 

Στέφανος Χαρπαντίδης
Στέφανος Χαρπαντίδης
Γεννημένος στις Σέρρες και πλέον μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Μοριακός βιολόγος με Master στη Μοριακή Μικροβιολογία, υποψήφιος διδάκτορας, fan της πετοσφαίρισης και της Eurovision εδώ και κοντά 25 χρόνια!!! Η κάθε χρονιά της Eurovision είναι ιεροτελεστία και η δημοσιογραφική κάλυψη (χόμπι) κάνει αυτό το ταξίδι ακόμη πιο ενδιαφέρον!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ