ΛΕΤΟΝΙΑ: Ο Valters Fridenbergs έχασε τη μάχη με τον καρκίνο!

Δυστυχώς, μια δυσάρεστη είδηση μας ήρθε πριν από λίγα λεπτά απευθείας από την Ρίγα της Λετονίας. 

Ο δημοφιλής στη χώρα καλλιτέχνης, Valters Fridenbergs, έχασε δυστυχώς τη μάχη με τον καρκίνο σήμερα το πρωί, στα 30 του μόλις χρόνια.

Οι φίλοι της Eurovision, θυμούνται τον Valters από την συμμετοχή του το 2005 μαζί με τον φίλο και συνεργάτη του Kārlis Būmeisters και το τραγούδι «The war is not over» το οποίο κατάφερε να τερματίσει στην υψηλή 5η θέση τη βραδιά του Τελικού. Πέρα από την συμμετοχή αυτή όμως, ο Valters είχε έντονη επαφή με τον διαγωνισμό. Το 2012 ήταν αυτός που ανακοίνωσε τη βαθμολογία της Λετονίας ενώ από το 2011 έως και το 2017 υπήρξε σημαντικό μέλος της ομάδας του LTV στο κομμάτι της αναμετάδοσης.

Ο Valters γεννήθηκε στη Ρίγα, στις 26 Οκτωβρίου 1987. Ήταν ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές στη Λετονία, ξεκινώντας τη πορεία του ως μέλος σε διάφορα δημοφιλή, νεανικά συγκροτήματα ενώ στη πορεία της ζωής του είχε και έντονη πολιτική δράση. Σημαντική στιγμή στη μουσική καριέρα του είναι όταν το 2011, μετά τον θάνατο του Martins Freimanis, επιλέχθηκε να τον αντικαταστήσει στο συγκρότημα F.L.Y. (Λετονία 2003).

Η διάγνωσή του με καρκίνο γνωστοποιήθηκε δύο χρόνια πριν. Ο ίδιος υποβλήθηκε σε τρεις γύρους χημειοθεραπείας αλλά και επέμβασης με την ελπίδα ότι έχει γλυτώσει οριστικά από την ασθένεια. Δυστυχώς όμως, το περασμένο καλοκαίρι, μια νέα διάγνωση έδειξε ότι ο καρκίνος έχει «χτυπήσει» τους λεμφαδένες του κάνοντας έτσι τη νόσο περισσότερο επιβλαβή. Αξίζει να αναφερθεί πως πέρυσι, είχαν συγκεντρωθεί περισσότερες από εκατό χιλιάδες ευρώ μέσω εράνου, για να συνεχίσει o Valters τη θεραπεία για ογκολογικές παθήσεις σε ειδική κλινική της  Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν λόγια για τέτοιες στιγμές, ειδικά όταν μαθεύεται ότι φεύγουν τόσο νέοι άνθρωποι.

Ο OGAE Greece στέλνει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Valters Fridenbergs. 

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “ΛΕΤΟΝΙΑ: Ο Valters Fridenbergs έχασε τη μάχη με τον καρκίνο!”

 1. Αλέξανδρος Ι. Ρούσσος

  ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ!!! ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΠΙΑ!!! R.I.P.!!!

 2. Krikor Kevorkian

  Πολύ λυπηρό για έναν άνθρωπο τόσο νέο…

 3. Πανος

  😢ας αναπαυθεί η ψυχούλα του

 4. Μπαπμοης

  Ποσο κριμα!!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ