ΙΣΠΑΝΙΑ: Όλα όσα έγιναν στο Gala 2 του «Operación Triunfo 2018»!

Όπως κάθε Τετάρτη βράδυ πλέον, έτσι και εχθές, πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα Live Gala του Operación Triunfo 2018! Ήταν το δεύτερο κατά σειρά επίσημο Gala show του επιτυχημένου μουσικού παιχνιδιού στην Ισπανία (το 3ο στην συνολική σειρά, αν υπολογίσει κανείς και τη παρθενική εκπομπή παρουσίασης των φετινών διαγωνιζομένων) όμως το πρώτο που περιείχε αποχώρηση μετά από ψηφοφορία όλης της βδομάδας μεταξύ των δύο υποψήφιων προς αποχώρηση παικτών. 

Όπως είχαμε αναφέρει στο προηγούμενο άρθρο μας, υποψήφιοι προς αποχώρηση για την εβδομάδα που έτρεχε  ήταν ο Alfonso και η Sabela. Τα δύο παιδιά, όπως και κάθε υποψήφιος προς αποχώρηση, είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν μόνοι τους τα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν στο ζωντανό show της Τετάρτης και ήταν οι μοναδικοί που τραγούδησαν solo επί σκηνής, με τους υπόλοιπους παίκτες να έχουν χωριστεί και πάλι σε ντουέτα ερμηνεύοντας τραγούδια από την Ισπανική αλλά και την παγκόσμια μουσική βιομηχανία.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!  

Κεντρικός παρουσιαστής, όπως σε κάθε show, ήταν ο Roberto Leal. Η τριμελής κριτική επιτροπή, είχε ένα επιπλέον μέλος ως guest, την Julia Gómez Cora ενώ η τραγουδίστρια και συνθέτης Rosana αντικατέστησε την Ana Torroja για την χθεσινή εκπομπή.

Η εκπομπή ξεκίνησε με την ομαδική ερμηνεία όλων των παικτών στο δημοφιλές Ισπανικό κομμάτι “Bonito es”. Φανερά πιο επικοινωνιακοί και πιο άνετοι στη σκηνή και στα φώτα, οι παίκτες του φετινού Operación Triunfo έδειξαν να απολαμβάνουν πραγματικά την εμφάνισή τους στο εναρκτήριο κομμάτι με το κοινό να διασκεδάζει ασταμάτητα!

Στη συνέχεια ακολούθησε το διαγωνιστικό κομμάτι. Πρώτος εμφανίστηκε για την ερμηνεία του ο Alfonso, ο οποίος επέλεξε να τραγουδήσει τη μεγάλη επιτυχία του John Legend “All of me”. Στη συνέχεια, ακολούθησε η εμφάνιση της Sabela η οποία με τη σειρά της είχε επιλέξει να τραγουδήσει το συναισθηματικό τραγούδι “Benditas feridas” της Rosa Cedrón. 

 

Ακολούθησαν οι υπόλοιπες εμφανίσεις των παικτών:  

  1. Dave & Noelia: « Volando voy» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  2. África & María: «Friends» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  3. Alba Reche & Miki: «Alma mía» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  4. Joan Garrido & Marilia: «Another day of sun» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  5. Damion & Famous: «Déjala que baile» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  6. Marta & Natalia: «Tainted Love» δείτε την εμφάνιση εδώ 
  7. Carlos Right & Julia: «Mi historia entre tus dedos» δείτε την εμφάνιση εδώ 

Καλεσμένοι στο Gala 2 του «Operación Triunfo 2018» ήταν το δημοφιλές rock συγκρότημα Tequila οι οποίοι τραγούδησαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους και η ανερχόμενη αλλά ήδη τρομερά αγαπητή στο Ισπανικό κοινό Lola Índigo. Η Lola Índigo είναι το καλλιτεχνικό όνομα της Mimi Doblas, η οποία μερικές μέρες πριν ενσάρκωσε την Ελένη Φουρέιρα στο Ισπανικό “Your Face Sounds Familiar” ενώ ήταν επίσης παίκτρια στο Operación Triunfo 2017!  H Índigo εμφανίστηκε στο Gala 2 του «Operación Triunfo 2018» παρουσιάζοντας το κομμάτι “Ya no quiero ná” το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Ισπανία ενώ αξίζει να αναφερθεί πως είναι και η συμμετοχή της χώρας στον OGAE Song Contest 2018 “απειλώντας” την Ελληνική συμμετοχή για την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Τα αποτελέσματα

Λίγο αργότερα από τις εμφανίσεις των 16 παικτών και των καλεσμένων ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Gala 2. Πριν ακολουθήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την κριτική επιτροπή, προηγήθηκε η ανακοίνωση της αποχώρησης! Sabela και Alfonso ήταν για μία εβδομάδα στη διάθεση του τηλεοπτικού κοινού “παλεύοντας” για το ποιος τελικά θα είναι αυτός που θα παραμείνει και θα συνεχίσει την πορεία του στη Μουσική Ακαδημία. Με βάση την απόφαση του τηλεοπτικού κοινού, αυτός που αποχώρησε από το Operación Triunfo ήταν ο Alfonso, με αποτέλεσμα η Sabela να συνεχίσει κανονικά τις σπουδές της!

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, κάθε εβδομάδα θα υπάρχει ένας αγαπημένος παίκτης ο οποίος θα προκύπτει από ψηφοφορία του κοινού. Ο παίκτης αυτός, αυτομάτως θα εξαιρείται από την διαδικασία της υποψηφιότητας της αποχώρησης. Οι κριτές οφείλουν να ορίσουν τους τέσσερις παίκτες με τη χαμηλότερη απόδοση του εκάστοτε live show με αποτέλεσμα να σώζουν τους υπόλοιπους. Από τους τέσσερις παίκτες που μένουν, ένας σώζεται από τους καθηγητές και άλλος ένας από τους συμπαίκτες του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν οι δύο παίκτες – αυτοί που θα απομείνουν – που θα είναι οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση. Οι δύο υποψήφιοι, στο Gala της επόμενης εβδομάδας θα εμφανίζονται πρώτοι και solo ερμηνεύοντας τραγούδια της επιθυμίας τους με σκοπό ο ένας να παραμείνει και να συνεχίσει τη πορεία του στην Ακαδημία της μουσικής!

Η παίκτρια που αναδείχθηκε ως η πιο αγαπημένη του κοινού και εξαιρέθηκε από την διαδικασία της αποχώρησης ήταν η Νatalia. 

Οι τέσσερις παίκτες που συγκέντρωσαν τις λιγότερο θετικές κριτικές και έμειναν για το τέλος ήταν: o Joan Garrido, η África, ο Dave και η María. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα που η África και ο Joan Garrido βρέθηκαν στην τελική 4άδα με τις χαμηλότερες βαθμολογίες και η πρώτη για την María και τον Dave. Όπως και τη προηγούμενη φορά, ο Joan Garrido κατάφερε να γλιτώσει αφού σώθηκε από τους συμπαίκτες/συμμαθητές του! Αντιθέτως, οι καθηγητές της Ακαδημίες αυτή τη φορά δεν έσωσαν την África αλλά τη María! Επομένως, οι δύο υποψήφιοι προς αποχώρηση για την τρέχουσα εβδομάδα είναι η África και ο Dave!

Δείτε μερικά αποσπάσματα από το Gala 2 του Operación Triunfo 2018 στο video που έχει επιμεληθεί η ομάδα της εκπομπής

Πως κρίνετε εσείς τα αποτελέσματα με βάση τις εμφανίσεις των 16 παικτών στο Gala 2; Ποιος είναι ο παίκτης ή η παίκτρια που ξεχωρίζετε και θεωρείτε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ταξιδέψει τον Μάη στο Tel Aviv; 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για τις εξελίξεις του Operación Triunfo 2018 και μοιραστείτε μαζί μας τις απόψεις σας για τους παίκτες, τις φωνητικές τους ικανότητες αλλά και τα αποτελέσματα! 

Πηγή: RTVE | Φωτογραφίες: @joseirun_fotografia 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ