OGAE VIDEO CONTEST 2018: Με τη Μελίνα Μακρή συμμετέχει η Ελλάδα!

Μετά τους διαγωνισμούς OGAE Song Contest (στο οποίο συμμετέχουμε με τη «Βασίλισσα» της Ελένης Φουρέιρα) και OGAE Second Chance Contest (στον οποίον φέτος δεν λαμβάνουμε μέρος αλλά ψηφίζουμε μόνο ως επιτροπή) ο OGAE International μας προσκαλεί να λάβουμε μέρος στον τρίτο διαγωνισμό του δικτύου, τον OGAE Video Contest! 

Όπως προδίδει ο τίτλος του, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται ανάμεσα στα σωματεία OGAE και αφορά τα video clips με τα οποία η κάθε χώρα επιλέγει να συμμετέχει! Η ιδέα του διαγωνισμού ξεκίνησε το 2003 από τον OGAE Turkey και μετρά ήδη 15 επιτυχημένα χρόνια!

Μεγάλος νικητής του OGAE Video Contest 2017 ήταν ο OGAE Belgium ο οποίος για φέτος έχει αναλάβει την διεξαγωγή και την διοργάνωση του διαγωνισμού.

Ο OGAE Greece επέλεξε την συμμετοχή του για φέτος με εσωτερική ανάθεση από το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου και το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018! Η συμμετοχή του σωματείου μας λοιπόν για τον OGAE Video Contest 2018 είναι το video clip του τραγουδιού «Θηρίο» με ερμηνεύτρια την Μελίνα Μακρή.

Το «Θηρίο» κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018 μέσα από την Cobalt Music και αποτελεί την τελευταία μέχρι στιγμής δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Μακρή. Τη μουσική του τραγουδιού υπογράφουν ο Mark F. Angelo και η ίδια η Μελίνα (οι δύο καλλιτέχνες είναι αδέλφια) ενώ οι στίχοι αποτελούν έμπνευση της Ρένας Καμάρη. Τη παραγωγή του τραγουδιού έχει επιμεληθεί ο Κώστας Καλημέρης ενώ το video clip, που καθηλώνει με την ομορφιά του, γυρίστηκε στα πανέμορφα τοπία του Πηλίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου & επιμέλεια Μιχάλη Παπανικολάου.

Η Μελίνα Μακρή γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο ως βασικό μέλος του συγκροτήματος VEGAS! Επιτυχημένα singles, τραγούδια που ακόμα αντέχουν στον χρόνο, εμφανίσεις στα μεγαλύτερα μαγαζιά της Αθήνας και συνεργασίες με μερικά από τα πιο κορυφαία ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας είναι όλα όσα κουβαλάει σαν προίκα η Ελληνίδα…. Lady Gaga, όπως την έχουν αποκαλύψει τα ΜΜΕ. Πλέον, ακολουθώντας το όνειρο της solo καριέρας, η πολυτάλαντη Μελίνα κυκλοφορεί τα δικά της τραγούδια αρκετά επιλεγμένα ενώ οι εμφανίσεις της έχουν περιοριστεί σε μικρότερους και πιο καλλιτεχνικούς χώρους, υποστηρίζοντας κάπως έτσι την «στροφή» που επέλεξε να κάνει η ίδια δισκογραφικά και μουσικά. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Μελίνα Μακρή εκπροσωπεί μόνη της την Ελλάδα και τον OGAE Song Contest σε κάποιον διαγωνισμό! Μαζί με τους VEGAS ωστόσο είχαν επιλεχθεί από το σωματείο μας για την ελληνική εκπροσώπηση στον OGAE Song Contest 2012 με την τεράστια επιτυχία τους «Πιο ψηλά».

Ο Γιάννης Παπαδάκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Είναι ένας από τους πιο κορυφαίους Έλληνες σκηνοθέτες με μεγάλα ονόματα να του έχουν εμπιστευτεί την οπτικοποίηση των κομματιών τους. Δέσποινα Βανδή, Ελένη Φουρέιρα, Demy, Μαλού, Κατερίνα Στικούδη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Πέτρος Ιακωβίδης, Κώστας Μαρτάκης, Μύρωνας Στρατής, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Shaya, Stan είναι κάποιοι από τους τραγουδιστές που έχει σκηνοθετήσει ο Γιάννης Παπαδάκος. O ταλαντούχος σκηνοθέτης έχει επιλεχθεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τον OGAE Greece άλλες δύο φορές στην μέχρι τώρα ιστορία της χώρας μας στον OGAE Video Contest. Τα video clips «Won’t let go» από τους The FaDe (2012) και «Ώρα να γυρίσεις» από την Μαλού (2017) αποτελούν δική του έμπνευση και χάρισαν στο σωματείο μας ιδιαίτερα καλές θέσεις (7η και 5η αντίστοιχα). Για να δούμε, ποια θέση θα καταφέρουμε να πάρουμε φέτος με το νέο του video clip; Αξίζει εδώ να αναφερθεί, πως ο Γιάννης Παπαδάκος μαζί με τον επίσης ταλαντούχο συνάδελφό του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη είναι οι δύο σκηνοθέτες με τις περισσότερες συμμετοχές για λογαριασμό της Ελλάδας στην ιστορία του OGAE Video Contest!

Η Ελλάδα στον OGAE Video Contest! 

Η χώρα μας, μέσω του OGAE Greece, ξεκίνησε να συμμετέχει στον OGAE Video Contest το 2003, από τη πρώτη κιόλας χρονιά. Στις 15 μέχρι στιγμής συμμετοχές, ο OGAE Greece μπορεί να μην έχει κερδίσει ακόμη τη πρώτη θέση ποτέ έχει όμως καταφέρει να βρεθεί βαθμολογικά εντός της πρώτης δεκάδας συνολικά 11 φορές με τις επτά από αυτές να είναι και εντός της πρώτης πεντάδας! Η υψηλότερη θέση του σωματείου μας είναι η 3η την οποία λάβαμε το 2014 χάρη στο εξαιρετικό και άκρως καλλιτεχνικό video clip του τραγουδιού «Άνεμος Αγάπης» (σκηνοθεσία Απόλλωνας Παπαθεοχάρης) με ερμηνεύτρια την Ελένη Φουρέιρα! Πέρυσι, ο OGAE Greece εμπιστεύτηκε την συμμετοχή του στο καλοκαιρινό video clip του κομματιού «Ώρα να γυρίσεις» από την Μαλού! Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τη χώρα μας στην υψηλή 5η θέση με 67 βαθμούς, ανάμεσα σε 21 συμμετοχές!

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην Μελίνα Μακρή και στο video clip από το «Θηρίο» με την ελπίδα ότι οι… καλλιτεχνικές ανησυχίες του Γιάννη Παπαδάκου θα μας φέρουν ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα! 

Written by 

Related posts

4 Thoughts to “OGAE VIDEO CONTEST 2018: Με τη Μελίνα Μακρή συμμετέχει η Ελλάδα!”

  1. stathis

    Υπέροχο τραγούδι από μια εξαιρετική φωνή

  2. Ανδρέας

    Άντε μακάρι και στην κανονική το Μάιο η Μελίνα.

  3. […] είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο, η συμμετοχή προέκυψε ύστερα από εσωτερική επιλογή […]

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ