ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ο νικητής του “A Dal 2019” στο Τελ Αβίβ!

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε και αυτή τη συμμετοχή της στη Γιουροβίζιον 2019 και η πρόσκληση για υποβολή τραγουδιών έγινε ευθύς αμέσως!

Την πεπατημένη

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ουγγαρίας, MTVA, θα επιλέξει και φέτος τη συμμετοχή του μέσα από το σόου A Dal. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα τραγούδια τους μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, με τις εξής προϋποθέσεις:

  1. να έχουν κυκλοφορήσει προηγουμένως άλμπουμ ή να έχουν κάνει ραδιοφωνική μετάδοση και/ή τηλεοπτικές εμφανίσεις, να έχουν έγκυρο συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία και/ή με επαγγελματικό διαχειριστή μουσικής·
  2. να είναι ουγγρικής υπηκοότητας ή να μιλούν την ουγγρική γλώσσα σαν μητρική γλώσσα·
  3. θα προτιμηθούν τραγούδια στα ουγγρικά. Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν τραγούδια και στα αγγλικά ή σε άλλες εθνικές μειονοτικές γλώσσες της Ουγγαρίας. Ωστόσο, απαιτείται μετάφραση στα ουγγρικά·
  4. ο MTVA διατηρεί το δικαίωμα της τελικής επιλογής του καλλιτέχνη, με την ερμηνεία του οποίου το τραγούδι θα ταξιδέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Τελική προθεσμία

Η τελική μορφή των τραγουδιών μπορεί στον να υποβληθεί στον MTVA μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Μαζί με το τραγούδι οι καλλιτέχνες θα υποβάλουν επίσης τα εξής:

  1. αίτηση με υπογεγραμμένη τη διακήρυξη·
  2. το audio του τραγουδιού σε φορμάτ flac, m4a, mp3, ogg, wav ή wma·
  3. τους στίχους του τραγουδιού και τη μετάφραση στα ουγγρικά, αν είναι σε άλλη γλώσσα·
  4. υψηλής ποιότητας φωτογραφίες τόσο των καλλιτεχνών επί σκηνής όσο και του συνθέτη/των συνθετών, τις βιογραφίες τους στα αγγλικά και τα ουγγρικά·
  5. προαιρετικά: το βίντεο κλιπ του τραγουδιού.
Η ιστορία της Ουγγαρίας στη Γιουροβίζιον:
  • Αριθμός συμμετοχών ως 2018: 16.
  • Παρούσα στον Τελικό: 14 φορές.
  • Πρώτη συμμετοχή: 1994 «Kinek mondjam el vétkejmet» Friderika Bayer (4η θέση, 122 βαθμοί).
  • Νίκες: 
  • Τελευταία θέση: 2008 (στον 2ο ημιτελικό).

Υπενθυμίζουμε ότι η Ουγγαρία συμμετείχε στη Γιουροβίζιον 2018 με το τραγούδι «Viszlát nyár» από το ροκ συγκρότημα AWS. Κατέληξε στην 21η θέση με 93 βαθμούς.

➡ Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για την Ουγγαρία;

πηγή και φωτογραφία: escbubble.com

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι με το A Dal βρίσκονται σε καλό δρόμο τα τελευταία χρόνια οι Ούγγροι.
    Κορυφαίες συμμετοχές τους κατά τη γνώμη μου (χρονολογική σειρά):
    1994, 2005, 2007, 2013, 2017, 2018.
    Στον αντίποδα: 2009 (ο απόλυτος πάτος).

  2. […] Χθες, ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος κατάθεσης των τραγουδιών για το A Dal 2019, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 8 Νοεμβρίου 2018. Η υποβολή των συμμετοχών γίνεται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του A Dal. Όλες τις σχετικές πληροφορίες μπορείτε να τις διαβάστε σε παλαιότερο μας άρθρο ΕΔΩ. […]

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ