Eurovision 2019: Μινιμαλιστική σκηνή στο Τελ Αβίβ;

Αφού λοιπόν ανακοινώθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον, μετά ανακοινώθηκε και ο χώρος, έρχεται σήμερα μια είδηση που αφορά στον χώρο που θα καταλαμβάνει η σκηνή.

Το Συνεδριακό Κέντρο του Τελ Αβίβ

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, το Περίπτερο 2 του Συνεδριακού Κέντρου του Τελ Αβίβ είναι ο χώρος, όπου θα λάβει χώρα το μεγάλο γεγονός. Οι ανησυχίες που εγείρει ο χώρος είναι πως η χωρητικότητά του είναι περιορισμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι ανησυχίες μάλιστα επιτείνονται από την είδηση ότι μόλις 4000 εισιτήρια θα διατεθούν στον κοινό.

Εξοικονόμηση χώρου

Στο ίδιο άρθρο μας έγινε λόγος για τη λύση που προτάθηκε, να φιλοξενηθεί δηλαδή το green room στο Περίπτερο 1, ώστε να εξοικονομηθεί χώρος και φυσικά θέσεις. Υπάρχουν επίσης προτάσεις να ενσωματωθούν και οι προαύλιοι χώροι του Συνεδριακού Κέντρου για να φιλοξενήσουν τα καμαρίνια και το press centre.

Η σκηνή

Η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι είναι η σκηνή να περιοριστεί σε μέγεθος, ώστε να εξοικονομηθεί κι άλλος χώρος αλλά και να προσφερθεί η καλύτερη δυνατή θέα από όλους τους παρευρισκόμενους στον χώρο. Η αύξηση του μεγέθους της σκηνής τα τελευταία χρόνια συν την κατασκευή μεγάλων τόξων, όπως έγινε φέτος στη Λισαβόνα, προκάλεσε αρνητικές κριτικές και παράπονα, καθώς περιόριζαν τη θέα ειδικά των καθήμενων στις πλαϊνές θέσεις. Άλλα παράπονα πάλι αφορούσαν στο γεγονός ότι η μεγάλη επιφάνεια των σκηνών «κατάπινε» τους καλλιτέχνες, κάτι που μείωνε την αποτελεσματικότητα της σκηνικής παρουσίας τους.

Ο σχεδιασμός της σκηνής

Προς το παρόν διενεργείται κλειστή δημοπρασία για πεπειραμένους και αναγνωρισμένους σχεδιαστές σκηνών, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη σκηνή του Διαγωνισμού τόσο στον ΚΑΝ όσο και στην EBU. Τις επόμενες μέρες αναμένονται περισσότερες ειδήσεις σχετικά με το πώς θα στηθεί η σκηνή, το green room, το press centre, τα καμαρίνια και τα χρονοδιαγράμματα.

➡ Πώς θα θέλατε να είναι η σκηνή της Γιουροβίζιον 2019;

πηγή: eurovoxx.net, israelhayom.co.il
φωτογραφία: Pinterest


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ