ΣΟΥΗΔΙΑ: Οι ημερομηνίες για το Melodifestivalen 2019!

To Melodifestivalen αποτελεί σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή μουσικά/τηλεοπτικά show της Σκανδιναβίας με πολλούς βετεράνους αλλά και νέους καλλιτέχνες να λαμβάνουν μέρος σε αυτό. Οι φίλοι του διαγωνισμού της Eurovision παρακολουθούν επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον το show μιας και μέσα από αυτό προκύπτουν ο εκπρόσωπος και η συμμετοχή της Σουηδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision! Το Melodifestivalen εκτός από μία τεράστια ευκαιρία προώθησης νέων τραγουδιών και καλλιτεχνών στην μουσική αγορά της Σκανδιναβίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης ενίοτε, αποτελεί και έναν εθνικό τελικό από αυτούς που πολλές χώρες θα ζήλευαν. 

Όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε Σεπτέμβρη, έτσι και φέτος, ο κρατικός φορές της χώρας SVT, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες αλλά και τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τα show του Melodifestivalen του 2019. Όπως είναι ήδη γνωστό το Melodifestivalen διαρκεί έξι εβδομάδες και τα show περιλαμβάνουν τέσσερις ημιτελικούς γύρους, έναν γύρο δεύτερης ευκαιρίας και φυσικά τον γύρο του Μεγάλου Τελικού.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες, οι πόλεις και οι χώροι διεξαγωγής του Melodifestivalen 2019 είναι: 

Α’ Ημιτελικός: 2 Φεβρουαρίου 2019 – Scandinavium | Göteborg 

Β’ Ημιτελικός: 9 Φεβρουαρίου 2019 – Malmö Arena | Malmö

Γ’ Ημιτελικός: 16 Φεβρουαρίου 2019 – Tegera Arena | Leksand

Δ’ Ημιτελικός: 23 Φεβρουαρίου 2019 – Sparbanken Arena | Lidköping

Γύρος Δεύτερης Ευκαιρίας: 2 Μαρτίου 2019 – Nyköpings Arenor Rosvalla |  Nyköping 

Μεγάλος Τελικός: 9 Μαρτίου 2019 – Friends Arena | Stockholm 

Συγκριτικά με πέρυσι, βλέπουμε ότι σταθερά στη λίστα παραμένουν οι πόλεις Göteborg και Malmö όπως και η πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη η οποία παραδοσιακά φιλοξενεί κάθε χρόνο τον γύρο του Μεγάλου Τελικού. Οι πόλεις που πέρυσι φιλοξένησαν κάποιο από τα έξι show του Melodifestivalen και που δεν είναι στη λίστα φέτος είναι οι Karlstad, Örnsköldsvik και Kristianstad. Τις θέσεις τους παίρνουν οι Leksand (που διοργανώνει Melodifestivalen για 4η φορά), Lidköping (που διοργανώνει Melodifestivalen για 2η φορά) και Nyköping (που διοργανώνει Melodifestivalen για 3η φορά).

Κατά τη διάρκεια της σχετικής Συνέντευξης Τύπου η project manager του Melodifestivalen Anette Helenius δήλωσε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε ένα ακόμη υπέροχο party, όχι μόνο στις γνώριμες πόλεις Göteborg, Malmö και Stockholm αλλά και στις  Leksand, Lidköping καιNyköping που φέτος “επιστρέφουν” στις διαδικασίες του Melodifestivalen!

Όλες οι πόλεις περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες – όπως κάνουν πάντα – όχι μόνο εμάς αλλά και τους επισκέπτες από διάφορες πόλεις που μας τιμούν ερχόμενοι στα μέρη μας για να παρακολουθήσουν τα έξι show του Melodifestivalen από κοντά!” 

Η προπώληση των εισιτηρίων για τα 6 σόου του Melodifestivalen 2019 αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Melodifestivalen 2019 μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ