EBU: “Δεν έχει οριστεί ακόμη επίσημα η διοργανώτρια πόλη”!

 

Οι εξελίξεις γύρω από την επιλογή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον 64ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2019 είναι ραγδαίες και μέσα από διάφορα γεγονότα όλα τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα κλίνουν προς το Τελ Αβίβ. Ας δούμε όμως αυτά τα γεγονότα αναλυτικά και τι απάντησε επίσημα η EBU.

Η επιστολή της EBU

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 η EBU έστειλε επίσημη επιστολή στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, με μια λίστα από “απαιτήσεις”. Μεταξύ αυτών η EBU του ζήτησε να μην εμπλέκεται στα θέματα της Γιουροβίζιον και να διασφαλίσει ότι δεν θα απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ σε κανέναν οπαδό του Διαγωνισμού εξαιτίας του πολιτικού, θρησκευτικού ή σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Επίσης, ζήτησε οι εργασίες για την Γιουροβίζιον να συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, να εκδίδεται βίζα στους οπαδούς για είσοδο στη χώρα άσχετα με τις πολιτικές πεποιθήσεις τους, καθώς και δυνατότητα για απεριόριστα ταξίδια σε όλο το Ισραήλ, άσχετα από πολιτικό, θρησκευτικό ή σεξουαλικό προσανατολισμό.

Τέλος, ζήτησε την απόλυτη αυτονομία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΚΑΝ στη μετάδοση καθώς και ελεύθερη πρόσβαση του τύπου και ελευθερία έκφρασης για όλους τους συμμετέχοντες και όλες τις αποστολές.

Η επιστολή του Δημάρχου

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος του Τελ Αβίβ-Γιάφα, Ρον Χουλντάι, έστειλε επιστολή στην EBU, στην οποία έγραψε:

Αγαπητέ κε. Γιον Ούλα Σαντ,
Θα ήταν μεγάλη τιμή για την πόλη του Τελ Αβίβ να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2019.

Η πόλη μας έχει κερδίσει τη διεθνή εκτίμηση σαν μια ανοιχτή πόλη, ένα φιλόξενο σπίτι για την κοινότητα ΛΟΑΤ και πολλές άλλες μειονότητες. Το Τελ Αβίβ είναι μια παγκόσμια πόλη που σέβεται όλους τους ανθρώπους -είτε μόνιμους κατοίκους είτε επισκέπτες.

Το Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της EXPO στο Τελ Αβίβ βρίσκεται σε πλήρη δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, κάτι που θα γίνεται και στη διάρκεια της Γιουροβίζιον, συμπεριλαμβανομένης και της ημέρας του Σαββάτου.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι το Τελ Αβίβ είναι μια πόλη πολιτισμού και διασκέδασης “που δεν κοιμάται ποτέ”, προσφέροντας τακτική δημόσια συγκοινωνία τα Σαββατοκύριακα με τη μορφή κοινών διαδρομών στις κύριες γραμμές με minibus, εξυπηρετώντας όλα τα ξενοδοχεία και τους τουρίστες.

Γι’ αυτόν το λόγο περιμένουμε με ανυπομονησία να διοργανώσουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Γιουροβίζιον 2019 στο Τελ Αβίβ.

Πολύ ειλικρινά δικός σας,

Ρον Χουλντάι
Δήμαρχος Τελ Αβίβ-Γιάφα

Τα ισραηλινά ΜΜΕ

Σήμερα το μεσημέρι, ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα έγραψε ότι έχει ήδη παρθεί η απόφαση και -εκτός απροόπτου- ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ το Σάββατο 25 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πόλης! Ο πρώτος ημιτελικός θα λάβει χώρα στις 21 Μαΐου και ο δεύτερος στις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο της ιστοσελίδας, πηγή από το περιβάλλον της EBU είπε ότι η ανακοίνωση της πόλης καθυστερεί λόγω αναμονής απάντησης στις απαιτήσεις της επιστολής της EBU. Τα μέλη της EBU έχουν πάρει την απόφαση καθώς η πόλη προσφέρεται για τη φιλοξενία του Χωριού της Γιουροβίζιον. Τις 2 εβδομάδες πριν τον Διαγωνισμό ο χώρος θα πρέπει να φιλοξενήσει εκδηλώσεις και πάρτι, όπως και κέντρο τύπου, απ’ όπου οι δημοσιογράφοι από τις διάφορες χώρες θα μπορούν να καλύψουν τη διοργάνωση. Ένα ακόμη κριτήριο που λήφθηκε υπόψη είναι η δυνατότητα για ερμητική προστασία του όλου γεγονότος που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 26 Μαΐου 2019.

Η Ιερουσαλήμ, παρόλο που προσέφερε την “Αρένα”, δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τους όρους του Χωριού της Γιουροβίζιον. Επίσης το θέμα της “βεβήλωσης” του Σαββάτου δεν κατάφερε να λυθεί με τους Χαρεντί, μιας ομάδας Ορθόδοξων -ακραίων- Εβραίων, γεγονός που προκαλεί πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Η θέση της EBU

Σε σημερινή ανακοίνωση της επίσημης ιστοσελίδας της Γιουροβίζιον αναφέρεται ότι πολλά μέσα μέσα ενημέρωσης ήθελαν σαν τόπο διεξαγωγής το Τελ Αβίβ. Παρόλ’ αυτά δεν έχει ληφθεί ακόμη καμία επίσημη απόφαση! Και οι δύο πόλεις, Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ, εξετάζονται ακόμη και η επίσημη τελική απόφαση θα δημοσιευτεί από τα επίσημα κανάλια της EBU!

 Η επίσημη ανακοίνωση της οικοδέσποινας πόλης είναι λοιπόν θέμα λίγων ημερών, οπότε μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις ειδήσεις γύρω από τον αγαπημένο σας διαγωνισμό!

πηγή: escbubble.com, escxtra.com, mako.co.il, eurovision.tv
φωτογραφία: eurovision.tv


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όσους αγαπάνε τον θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά Eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Νομίζω ότι έχουν κλείσει ήδη στο Τελ Αβίβ απλά για λόγους εντυπωσιασμού καθυστερούν νομίζω μέχρι 15 με 16 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσουν επίσημα και το Τελ Αβίβ δεν ξέρω μήπως ο λόγος που καθυστερούν είναι μήπως κοιτάνε και κάποιον άλλον χώρο στο Τελ Αβίβ πέρα από Convention Center

  2. Ποτε θα μαθουμε περιπου το ονομα της πολης που θα παρει το χρισμα για την διοργανωση της 64ης Eurovision

  3. Δεν εχω καθολου αγωνια.το ισραηλ δεν θα αφησει την ευκαιρια χαμενη κ για αυτο ιερουσαλημ 2019.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ