Κινδυνεύει το Ισραήλ να χάσει τη διοργάνωση του 2019;

Λήγει αύριο, 14 Αυγούστου 2018, η προθεσμία που δόθηκε στην Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία Kan από την EBU για την κατάθεση της εγγύησης ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για να να εξασφαλιστεί η διοργάνωση του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Γιουροβίζιον.

Η Kan είχε ζητήσει παράταση της προθεσμίας από την 1 Αυγούστου 2018, η οποία και δόθηκε εκ μέρους της EBU, προκειμένου να βρεθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό. Η ισραηλινή κυβέρνηση από την άλλη υποσχέθηκε ότι θα δώσει το ποσό, αλλά μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε καμία κίνηση εκ μέρους της.

Ο πρόεδρος της Kan, Gil Omer, έστειλε χθες, 12 Αυγούστου, επιστολή στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία, μεταξύ άλλων, γράφει:

Σε δύο μέρες η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία θα πρέπει να βρει εγγύηση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλίσει τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον 2019 στο Ισραήλ, χρονικό σημείο δίχως επιστροφή. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, η Γιουροβίζιον 2019 δεν θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες να ενημερώσω αυτούς που θα πάρουν την απόφαση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ώστε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να τις λύσουμε. Σε διάφορες επιστολές που έστειλα αυτή την περίοδο, τόνισα ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία ο διαγωνισμός για το Ισραήλ, τόσο για την εικόνα της χώρας όσο και από οικονομικής άποψης. Δυστυχώς οι επανειλημμένες αιτήσεις μας για εντατική δουλειά, ώστε να λυθούν τα μεγαλύτερα προβλήματα που στέκονται εμπόδιο στη διοργάνωση του διαγωνισμού στο Ισραήλ, ακόμη δεν απαντήθηκαν.

Σε άρθρο της, ισραηλινή ειδησεογραφική ιστοσελίδα ανέφερε ότι η Kan θα πρέπει να καταργήσει περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας για να βρει το ποσό της εγγύησης ή να κόψει σημαντικά τον προϋπολογισμό του προγράμματός της. Η κυβέρνηση του Ισραήλ όμως δεν κάμφθηκε από αυτές τις πιέσεις. Μάλιστα ο Υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να βοηθήσει τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη χρηματοδότηση του διαγωνισμού.

Αυτό σημαίνει ότι, αν μέχρι και αύριο δεν βρεθεί το ποσό που θα πρέπει να κατατεθεί σε τράπεζα της Ελβετίας, η EBU έχει κάθε δικαίωμα να αφαιρέσει τη διοργάνωση από το Ισραήλ!

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να ενημερωθείτε για όλες τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τη διοργάνωση της Γιουροβίζιον 2019, γεγονός που είναι το φλέγον ζήτημα των ημερών!

πηγή: escbubble.com, israelnationalnews.com


Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα σχολιάζοντας όλα τα νέα του διαγωνισμού και παίρνοντας μέρος σε μουσικούς διαγωνισμούς, Euroquiz, παιχνίδια και διάφορα Euro-battles!  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γίνετε μέλη στο OGAE GREECE Eurovision Group, ένα γκρουπ ανοικτό για όλους όσους αγαπάνε το θεσμό της Eurovision! Γίνετε μέλη με ένα μόνο κλικ εδώ!

Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook, ακολουθώντας μας στο Instagram, και στο Twitter για να μην χάνετε τίποτα από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό! 

Επίσης, πολλά eurovision βίντεο σας περιμένουν στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube εδώ!

Δημήτρης Χριστούλιας
Δημήτρης Χριστούλιας
Γεννήθηκα στο Μόναχο της Γερμανίας. Αποφοίτησα από το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας του ΑΠΘ. Οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια είναι η αναπνοή μου. Η επαφή με τη μουσική και την κουλτούρα των λαών του κόσμου δίνει ιδιαίτερο νόημα στην καθημερινότητά μου. Η Eurovision είναι κομμάτι της ζωής μου από το 1982.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι ψυχρολουσίες είναι αυτές που κάνουν στο καημενούλη το Ισραήλ?
    Αγάπη μου, δεν είναι Γουροβίζιον αυτή. Είναι το παζάρι του Αλ Χαλίλη!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ