JUNIOR EUROVISION 2018: Με 20 (τελικά) χώρες θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός!

Και ενώ όλοι είχαμε την εντύπωση πως πλέον “ξεμπερδέψαμε” από την… μυστηριώδη λίστα με τις διαγωνιζόμενες χώρες της φετινής Junior Eurovision, πριν λίγο καιρό κοινοποιήθηκε η είδηση μιας ακόμη χώρας η οποία φαίνεται να ολοκληρώνει τελικά την λίστα! 

Ο λόγος για την Ουκρανία η οποία μαζί με την Κύπρο, φέτος αποτελούσαν τις δύο χώρες του διαγωνισμού οι οποίες δήλωναν απούσες. Για την Κύπρο δεν ήταν και μεγάλη έκπληξη καθότι το νησί της Αφροδίτης δεν συμμετείχε σταθερά κάθε χρόνο στον διαγωνισμό όμως για την Ουκρανία, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Έχοντας κάνει ντεμπούτο το 2006 και χωρίς καμία απουσία μέχρι στιγμής, η χώρα είχε δηλώσει επίσημα στις 2 Ιουλίου 2018 πως φέτος θα απουσιάσει από τον διαγωνισμό για πρώτη της φορά λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ακριβώς ένα μήνα μετά, στις 2 Αυγούστου 2018 δήλωσε ξαφνικά ότι λάβει μέρος κανονικά στον διαγωνισμό, προφανώς έχοντας ξεπεράσει τα όποια οικονομικά θέματα.

Επομένως, στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού για παιδιά επιστρέφουν επίσημα η Γαλλία, το Ισραήλ και το Αζερμπαϊτζάν, κάνουν το ντεμπούτο τους το Καζακστάν και η Ουαλία ενώ από τις περσινές διαγωνιζόμενες η μοναδική (πλέον) που αποχωρεί είναι η Κύπρος. Με 20 διαγωνιζόμενες χώρες, ο διαγωνισμός της Junior Eurovision σημειώνει νέο ρεκόρ, ασχέτως αν το σημείωνε έτσι και αλλιώς και με τις 19 χώρες! Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν η συμμετοχή 18 χωρών το 2004 ενώ οι λιγότερες χώρες που έχουν διαγωνισθεί ποτέ είναι οι 12 τις χρονιές 2012 και 2013.

 Για την ιστορία, η Ουκρανία μετρά αισίως δώδεκα συμμετοχές στη Junior Eurovision. Το 2012 κατάφερε να κερδίσει τη πρώτη θέση χάρη στην εμφάνιση της Anastasiya Petryk στο τραγούδι “Nebo” (Ουρανός). Συνολικά έχει βρεθεί στη πρώτη δεκάδα οχτώ φορές ενώ μία φορά, το 2010, έχει τερματίσει στη τελευταία θέση.

Αναλυτικά λοιπόν οι 20 χώρες της Junior Eurovision 2018 είναι: 

  1.  Αλβανία
  2.  Αρμενία
  3.  Αυστραλία
  4.  Αζερμπαϊτζάν
  5.  Λευκορωσία
  6.  Γαλλία
  7.  Γεωργία
  8.  Ιρλανδία
  9.  Ισραήλ
  10.  Ιταλία
  11.  Καζακστάν
  12.  Μάλτα
  13.  Ολλανδία
  14.  Πολωνία
  15.  Πορτογαλία
  16.  Π.Γ.Δ.Μ.
  17.  Ρωσία
  18.  Σερβία
  19.  Ουαλία
  20.  Ουκρανία

Υπενθυμίζουμε ότι ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί στο Minsk Arena, στο Μινσκ της Λευκορωσίας, τη Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. 

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στον διαγωνισμό Junior Eurovision, μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ