EUROVISION 2018: Όλα όσα συνέβησαν στο OGAE Eurocafe!

Μπορεί να έχουν περάσει λίγες μόλις μέρες από τον τελικό της Eurovision 2018 αλλά ήδη επικρατεί μια νοσταλγία. Η διοργάνωση της Πορτογαλίας μπορεί να μην άφησε σε όλους και τις καλύτερες εντυπώσεις όμως στα μάτια των fan όλα φαίνονται αλλιώς! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο OGAE International σε συνεργασία με τον OGAE της διοργανώτριας χώρας (φέτος με τον OGAE Portugal) λειτούργησαν το καθιερωμένο OGAE Euro Fan Cafe 2018 και εμείς, μέσα από αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας μεταφέρουμε το κλίμα αλλά και όλα όσα συνέβησαν εκεί.

Το φετινό Eurocafe στεγάστηκε στο σύγχρονο club Mome Lisboa και ήταν ανοιχτό από τις 5 έως τις 13 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία των Eurocafe και πως ξεκίνησε η ιδέα μπορείτε να δείτε σε παλαιότερο μας άρθρο εδώ.

Από το πρωί που το Eurocafe άνοιγε τις πόρτες του και μέχρι στις 22:00 το βράδυ, η είσοδος ήταν ελεύθερη για όλο το κόσμο με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλά διαδραστικά happenings, συνεντεύξεις με καλλιτέχνες, Fado συναυλίες και καλεσμένους διάφορους εγχώριους καλλιτέχνες!  Όπως είναι αναμενόμενο, η μουσική υπόκρουση του χώρου αποτελούταν μόνο από τραγούδια που έχουν άμεση σχέση με τον διαγωνισμό της Eurovision! Μετά τις 22:00, η είσοδος επιτρεπόταν μόνο για τα μέλη των OGAE σωματείων και το πρόγραμμα εξελισσόταν σε ένα ξέφρενο Europarty μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με πολλούς Eurostars καλεσμένους έκπληξη!

Μία από τις πρώτες καλεσμένες του Eurocafe 2018 ήταν η Daniela Varela η οποία το 2009 είχε εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στη Eurovision (ως μέλος του συγκροτήματος Flor-de-lis) με το τραγούδι Todas As Ruas Do Amor (Τελικός, 15η θέση με 57 βαθμούς). 

Στο βίντεο παρακολουθούμε την γλυκύτατη και πολύ αλλαγμένη (σε σχέση με το 2009) Daniela να τραγουδάει το τραγούδι της, acapella, με την βοήθεια των fans! Φυσικά, είχε προηγηθεί η κανονική ερμηνεία ολόκληρου του τραγουδιού, ξεσηκώνοντας όλους όσους είχαν δώσει το παρών.

Η Suzy (Πορτογαλία, ESC 2014) ερμηνεύει το νικητήριο τραγούδι της Loreen ”Euphoria”. Ωστόσο, δεν ήταν μόνη της στη σκηνή καθώς δύο Νορβηγοί φαν ανέβηκαν και της έκαναν έκπληξη χορεύοντας μαζί της, με την ίδια να το απολαμβάνει! Δείτε ακόμα σε ένα αποκλειστικό βίντεο από το Euroclub, την Suzy όντας άρρωστη και με κλεισμένη τη φωνή της να τραγουδάει το “La la love” για χάρη των παρευρισκομένων και ενώ είναι ξημερώματα μετά τον μεγάλο τελικό!

   

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να πούμε ότι η Suzy ήταν σχεδόν κάθε βράδυ στο Eurocafe και διασκέδαζε μαζί μας και όπως δήλωσε αγαπάει πάρα πολύ τους fans. Εννοείται, πως το τραγούδι της “Quero Ser Tua” έπαιζε καθημερινά αλλά και η ίδια το ερμήνευσε ζωντανά για χάρη των fans ουκ ολίγες φορές. Φυσικά, δε δίστασε να στείλει το δικό της μήνυμα στους Έλληνες φίλους του διαγωνισμού και να δώσει ένα αυτόγραφο για τον OGAE Greece. H ίδια επιθυμεί πολύ να έρθει στην Ελλάδα και ευχόμαστε να γίνει σύντομα. Ευχαριστούμε για όλα Suzy!

Suzy και Daniela Varela στο Euroclub 2018!
H Daniela Varela στο Euroclub 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βλέπουμε και πάλι την Suzy και τη Daniela Varela αυτή τη φορά μαζί με την εκπρόσωπο της Πορτογαλίας το 1990 Nucha καθώς και με τον Ricardo Soler, τον φετινό backing vocalist της Αυστρίας. Έπειτα από τις live εμφανίσεις τους, όλοι μαζί χαμογελαστοί ποζάρουν στο φακό.

Suzy – Daniela Varela – Ricardo Soler – Nucha

H αγαπημένη και μες στο χαμόγελο Lucía Pérez (Ισπανία – ESC 2011) ερμήνευσε την συμμετοχή της “Que me quiten lo bailao” με το κοινό να τραγουδάει μαζί της. Στο τέλος αφού ευχαρίστησε όλα τα OGAE μέλη για την αγάπη και την στήριξη, τους είπε να μην το βάζουν κάτω στη ζωή τους και πως κάθε μέρα είναι μία γιορτή (Cada dia es una fiesta). Ακόμη μία καλεσμένη ήταν η Anabela, (Πορτογαλία 1993) η οποία ερμήνευσε τη συμμετοχή της “A cidade (até ser dia)” δίνοντας μια νοσταλγική νότα στην όλη βραδιά. Μάλιστα, στο τέλος της ερμηνείας της είπε συγκινημένη “Obrigado (ευχαριστώ) OGAE.”

 

Ο εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου στην Eurovision 2017, Slavko Kalezić, ερμήνευσε την συμμετοχή του “Space”, αφού προηγουμένως ως εισαγωγικό intro έκανε την αρχή της φετινής συμμετοχής της Σερβίας ”Nova Deca”. Στη συνέχεια παρουσίασε και το νέο του single με τίτλο El ritmo.

Η εκπρόσωπος του Αγίου Μαρίνου στους διαγωνισμούς του 2012, του 2013, του 2014 και του 2017, Valentina Monetta, ερμήνευσε τη συμμετοχή της ”Crisalide (Vola)” και όπως θα δείτε στο τέλος ήταν φανερά συγκινημένη από την αποδοχή του κόσμου. Στη συνέχεια, μας σύστησε την νικήτρια του AfriMusic Song Contest Symphony με την οποία μας χάρισαν ένα πολύ συναισθηματικό ντουέτο.

  

Η Catarina Pereira που έλαβε μέρος στο Festival da canção το 2010 και το 2014, ερμήνευσε τα τραγούδια της ”Canta por mim” και ”Mea Culpa” εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα. Και στις δυο προσπάθειές της να εκπροσωπήσει την Πορτογαλία στάθηκε άτυχη καθώς και τις δύο φορές τερμάτισε δεύτερη. Ωστόσο, θεωρείται ιδιαίτερα αγαπημένη τραγουδίστρια τόσο για τους Πορτογάλους όσο και για τους eurofans!

Η Mahan Moin που έγινε γνωστή από την συμμετοχή της στον εθνικό τελικό της Σουηδίας το 2014 ερμήνευσε το ”Aleo” με το οποίο ήταν υποψήφια στο Melodifestivalen. Η ιρανοσουηδικής καταγωγής Mahan ήταν μία από τους δημιουργούς της φετινής συμμετοχής της Πολωνίας ”Light me up” καθώς επίσης συμμετείχε και στα φωνητικά πάνω στη σκηνή. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα τελευταία 2 χρόνια συνεργάζεται με τον DJ Groome (Poland – ESC 2018) και έχουν κυκλοφορήσει μαζί τα τραγούδια “Runaway“και “Spirit”. 

Ο εκπρόσωπος της Πολωνίας Lukas Meijer ερμηνεύει την συμμετοχή του “Light me up” ξεσηκώνοντας στην κυριολεξία ολόκληρο το Eurocafe, ειδικά όταν ανεβαίνει πάνω στο bar. Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά του τους πάντες για την στήριξη και ανέφερε πως οι eurofans είναι οι καλύτεροι που έχει συναντήσει στον κόσμο. Να τονιστεί ότι αυτή η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά τον δεύτερο ημιτελικό και τον αποκλεισμό της χώρας.

 

Μία μεγάλη στιγμή ήταν όταν εμφανίστηκε στο Eurocafe η Ruslana! Η νικήτρια της ESC 2004 (Ουκρανία) ερμήνευσε acapella, με τη συνοδεία του κοινού, την συμμετοχή της “Wild Dances”. Στη συνέχεια υπέβαλε σε φωνητικά παιχνίδια τα παρευρισκόμενα μέλη των σωματείων και κατέληξε εκφράζοντας την μεγάλη της αγάπη προς τον OGAE! Απολαυστική, ευχαριστούμε Ruslana! 

Mία ακόμα εμφάνιση που ξεσήκωσε πολύ κόσμο ήταν αυτή του δικού μας Νικόλα Ραπτάκη που συμμετείχε στον διαγωνισμό του 2014, στη Κοπεγχάγη, ως μέλος του μουσικού διδύμου Freaky Fortune. Ο Νικόλας, ερμήνευσε το “Rise up” αλλά και ένα medley διάφορων νικητήριων τραγουδιών της Eurovision! Όπως θα δείτε και στο βίντεο, σε κάποια φάση ρώτησε το κοινό ποιος πιστεύουν θα είναι ο νικητής της φετινής διοργάνωσης και ενώ όλοι φώναζαν Cyprus, εκείνος έλεγε Βουλγαρία, Εσθονία, Ισραήλ και έκανε πως δεν τους άκουγε. Όμως, έπειτα ξεκίνησε acapella το refrain του Fuego προκαλώντας πανικό στην αίθουσα!

Δείτε και την πρόβλεψη που είχε κάνει o ίδιος ο Νικόλας Ραπτάκης στην κάμερα του OGAE Greece για τον φετινό νικητή, χωρίς όμως να πέφτει μέσα, δυστυχώς! Η αλήθεια είναι πως όλοι όσοι βρισκόμασταν εκεί, το είχαμε πιστέψει και το νιώθαμε ότι η Κύπρος μας θα έφτανε στην πρώτη της νίκη.

 

Ξημερώματα Κυριακής. Η ώρα περίπου 5:30… Λίγο μετά τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της φετινής Eurovision! O εκπρόσωπος της Ιρλανδίας Ryan O’Shaughnessy ανεβαίνει στα decks και κάνει τον DJ παίζοντας τη συμμετοχή της Τσεχίας “Lie to me”. Φυσικά τραγουδάει και ο ίδιος πάνω στο τραγούδι και το όλο θέαμα γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό. Όλα αυτά συμβαίνουν στον ισόγειο χώρο του Eurocafe 2018 by OGAE Portugal! Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Η εκπρόσωπος της Γαλλίας στη Eurovison 2017, Alma την οποία συναντήσαμε στο Euroclub μετά τον μεγάλο τελικό, στέλνει και αυτή με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στην κάμερα του OGAE Greece!

Το παρακάτω φωτογραφικό album είναι από τον OGAE Portugal και εμείς σας παρουσιάζουμε κάποια highlights από το Eurocafe! Ανάμεσα στις φωτογραφίες θα δείτε την Netta να παραλαμβάνει το βραβείο της για το OGAE International Poll 2018 από τον πρόεδρο του OGAE International Simon Bennett (OGAE UK). Ακόμα θα δείτε την Sanna Nielsen (Σουηδία – ESC 2014), τον Rui Andrande (Festival da canção 2014, Azerbaijan 2018), την Suzy και τη Lucia Perez μαζί με τη Netta σε αναμνηστική photo, φωτογραφίες έξω από το Eurocafe και φωτογραφίες των καλεσμένων καλλιτεχνών και Eurostars με τους fans.

PHOTOS: © OGAE Portugal

 

Η αφίσα του OGAE Eurocafe 2018!
Suzy: τo κεντρικό πρόσωπο του OGAE Eurocafe 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το καλύτερο βέβαια το κρατήσαμε για το τέλος. To γυναικείο ντουέτο Baccara που εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο το 1978 με το “Parlez-vous français?” χάρισε στους fans μία μοναδική εμφάνιση ερμηνεύοντας – πέρα από την συμμετοχή του – την μεγαλύτερη επιτυχία του, το “Yes Sir, I Can Boogie”. Οι Ισπανίδες Mayte Mateos και María Mendiola ένωσαν τις φωνές τους ξανά μετά από 37 χρόνια για χάρη του OGAE Portugal στο Eurocafe 2018! Πραγματική συγκινητική στιγμή!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι παρά την σπουδαία δουλειά που έκαναν τα μέλη του OGAE Portugal σε συνεργασία με τον OGAE International, δεν έλειψαν τα παράπονα για τις υψηλές τιμές αλλά και για την αργή εξυπηρέτηση του κόσμου. Ωστόσο, μέσα από την σελίδα που είχε δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό, στο FB, μπορούσε ο κάθε ένας να εκφράσει τα θέματα που παρατηρούσε. Μ’ αυτό το σκοπό, οι υπεύθυνοι τα λάμβαναν υπόψη τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα φρόντιζαν να τα λύσουν.

Η οικογένεια του OGAE αποδεικνύει συνεχώς την αγάπη της για τον διαγωνισμό και εμείς είμαστε αν μη τι άλλο χαρούμενοι που αποτελούμε κομμάτι της! Ευχαριστούμε τον OGAE Portugal για τις τόσο όμορφες στιγμές και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου! 

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα που αφορούν τον διαγωνισμό της Eurovision! 

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ