ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Η Eva Boto και το Verjamem στην Eurovision 2012!

Eva Boto με το τραγούδι της Verjamem, κέρδισε απόψε τον εθνικό τελικό της Σλοβενίας και θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας στην 57η Eurovision τον ερχόμενο Μάιο στο Μπακού. Στον εθνικό τελικό, το λεγόμενο Misija EMA, έλαβαν μέρος δύο καλλιτέχνες που προήλθαν από την ημιτελική φάση, η Eva Boto και το ντουέτο των Eva & Nika Prusnik όπου ερμήνευσαν 3 διαφορετικά τραγούδια ο καθένας, η μεν Eva Boto τα  A si sanjal meVerjamem και Run και οι δε Eva & Nika Prusnik τα KonichiwaLove hurts και Malo srece. Στη συνέχεια το κοινό και η ειδική επιτροπή (Darja Svajger, Tina Marinšek Raay and Jonas) επέλεξαν 2 τραγούδια ( ένα από κάθε καλλιτέχνη) για το Super Final της βραδιάς που διαμορφώθηκε ως εξής:

Eva Boto – Verjamem
Eva & Nika Prusnik – Konichiwa

Με μια νέα ψηφοφορία η ειδική επιτροπή και το κοινό ανέδειξαν νικήτρια του Misija EMA 2012, την Eva Boto και το τραγούδι της Verjamem. Τη σύνθεση του τραγουδιού υπογράφει ο σέρβος Vladimir Graic ( Molitva, Σερβία 2007 νικητήριο της Eurovision) ενώ τους στίχους ο Igor Pirkovic. Η Σλοβενία λαμβάνει μέρος στο δεύτερο μισό του 2ου ημιτελικού της Eurovision που θα γίνει στις 24 Μαίου στο Μπακού.

[youtube id=”AycX-B1pDl4″ width=”600″ height=”350″]

Χαράλαμπος Γραμματικόπουλος

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάνει μπαμ ότι γράφτηκε απ’τον συνθέτη του Molitva. Ήταν όντως το καλύτερο τραγούδι του τελικού τους, τα πράγματα όμως στο Μπακού θα είναι δύσκολα, καθώς και οι άλλοι Γιουγκοσλάβοι θα στείλουν παρόμοια τραγούδια μάλλον.

  2. Σπουδαία «παράδοση σκυτάλης» απόψε στη Σλοβενία, από ένα μεγάλο ταλέντο (για μένα, η Maja ήταν η περσινή αποκάλυψη) σε ένα άλλο και με ένα επίσης σπουδαίο τραγούδι! Δεύτερο, κατά σειρά, προσωπικό αγαπημένο για φέτος, μετά την αχτύπητη Ισλανδία! Καλή επιτυχία Eva! Καλή επιτυχία Σλοβενία!
    Υγ. Επιτέλους, «άνοιξε» και πάλι το αυτί μας αυτό το Σαββατοκύριακο!

  3. Δυνατή συμμετοχή από τη Σλοβενία, που θα τα πάει περίπου όπως πέρσι, δηλαδή θα περάσει στον τελικό, κι εκεί θα έρθει γύρω στο 12-15!
    Η φωνητικατζού να κάψει την καπελαδούρα της, άμεσα!!!

  4. Όμορφο τραγούδι και πολύ καλή φωνή!
    Χαίρομαι που δεν έχει αγγλικούς στίχους και σίγουρα θα ψηφιστεί από τις επιτροπές, κυρίως των γειτονικών χωρών. Δυστυχώς ο δεύτερος ημιτελικός ίσως να είναι πολύ άδικος, αφού είναι μαζεμένες οι περισσότερες βαλκανικές και ανατολοευρωπαικές χώρες…

  5. nmz pos einai h kaliteri simetoxi tis slobenias apo pote bravo! epitelous meta apo tosi ma tosi poli saboura irthe kai ena kalo makari n ekane tin arxi i slobenia kai n min stamatisoume edw alios kaeikame fetos dn tha exei katholou endiaferon o diagonismos an dn gini kt grigora!!!!

  6. Πιστεύω ότι θα περάσει τελικό και θα πλασαριστεί καλά. Οι μπομπονιέρες από το κεφάλι να έλειπαν. Ελπίζω να λείπουν στο Μπακού

  7. Μαγκιά της Σλοβενίας που πηγαίνει με τραγούδι στη δική της γλώσσα στο Μπακού (μετά το επίσης πολύ καλό της πέρσινο) σε συνδυασμό με ένα ενδιαφέρον κομμάτι ηχητικά και φωνητικά..επιτροπές μάλλον σίγουρα, όπως φαίνεται, θα προσελκύσει..

  8. ΝΑΙ !! ΝΑΙ !!! ΝΑΙ !!! Επιτέλους ένα αγαπημένο μου από τους εθνικούς τελικούς πέρασε (συνήθως τα αγαπημένα μου πηγαίνουν μέχρι τον σούπερ-τελικό αλλά χάνουν :P) !! Το καλύτερο για μένα και ίσως στο τοπ 3 μου σε όλη την ESC 2012 !! Η Σλοβενία έκανε την σωστή επιλογή !! Φανταστείτε να έστελνε το Konichwa … 😛

  9. κλασσικη γιουγκοσλαβικη συνταγη το εν λογω κομματι!προσωπικα μ αρεσει!εξαιρετικη και η φωνη της κοπελας!!το στυλιστικο καλυτερα να μην το σχολιασω

  10. Επιστροφή και πάλι δυναμικά -μετά από καιρό- στις αξιόλογες φετινές συμμετοχές για μια χώρα που από πέρυσι προσπαθεί με αξιώσεις να φτάσει μετά από πολλά χρόνια στην πρώτη δεκάδα .. Μετά από τα λάθη του 2009 κ 2010, οι Σλοβένοι στέλνουν μετά την πολύ καλή Maja την Eva Boto, που λογικά θα έχει μια ανάλογη πορεία με την Maja, κ μακάρι να βρεθεί κ λίγο ψηλότερα…

  11. Κρίμα. Παργματικά κρίμα, ένα κοριτσάκι 16 χρόνων σαν τα κρύα τα νερά να τραγουδάει τις κατά πολύ ξεπερασμένες δακρύβρεχτες λαγόμενες βαλκανικές μπαλάντες!

  12. Δεν μου πολυαρεσει αν ομως τοακουσα καναδυο ακομα φορες κατι μπορει να γινει αλλα αυτη η μπαλαντα δεν αντιστοιχει σε μια τοσο νεα ερμηνευτρια (αν και εχει τελεια φωνη).Παντως το περσινο ηταν πολυ καλυτερο

  13. Εξαιρετική επιλογή απο Σλοβενία για μία ακόμη χρονιά!Μου αρέσει!!Στη γλώσσα της και με δικό της στοιχείο!!Έτσι!!Γι αυτό τους πάω τους Βαλκάνιους!!Καλή τύχη!!!

  14. Επιτέλους, μετά από μια σειρά από κρύα έως χλιαρά τραγούδια, ήρθε η Σλοβενία, με αυτή την εξαιρετική επιλογή, να μας “ζεστάνει” για τα καλά… Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, η, “ταλαιπωρημένη” τα προηγούμενα χρόνια, Σλοβενία, συμμετέχει με μια όμορφη, δροσερή κοπέλα με ωραία φωνή και με ένα τραγούδι, που έχει κάτι να σου πει… Ελπίζω μόνο να μην κάνουν το λάθος να το γυρίσουν στα Αγγλικά, όπως έκαναν πέρυσι, γιατί το τραγούδι θα χάσει τη μισή από τη γοητεία του… Μέχρι τώρα, Σλοβενία και Ισλανδία με διαφορά τα αγαπημένα μου… Άντε, να δούμε τα δικά μας αύριο, αν και δεν είμαι και πολύ αισιόιδοξος….

  15. Βρε παιδια δε λεω,καταπληκτικη φωνη και ομορφη μουσικη,αλλα εμενα σαν τραγουδι και μελωδια δεν μου αφησε τιποτα…

  16. Το ακουσα πανω απο 5 φορες και δεν θυμαμαι πολλα και μαλλον αυτο ειναι το προβλημα του τραγουδιου γιατι και κουκλαρα και φωναρα ειναι το κοριτσι και οσο ακους το τραγουδι σου αρεσει αλλα μετα δεν θυμασαι πολλα…!
    Φανταστικο intro αλλα πολλες βαλκανικες μπαλαντες(η περιπου) στον Β Ημιτελικο.Μαλλον θα ελεγα οτι δεν εχει δυνατο ρεφρεν να σου μεινει…!”αποψη μου”

  17. ma ti mou 8ymizei????ti mou 8ymizei????….molitva m 8ymizei….den mporw na pw kalo tragoudi,alla dyskola 8a parei 8esh ston teliko,allh mia metria symmetoxh gia fetos :'( to persino htan polu pio kalo,kai ayto den sygrinetai me to molitva,ekeino htan polu pio kalo…kl epityxia 😀

  18. επειδη το Molitva ειναι απ τα αγαπημενα μου τραγουδια εχω να πω πως το συγκεκριμενο απεχει κατα πολυ απ το εξαιρετικο και δυναμικο Molitva..καμια σχεση..απλα καλο αλλα βαρετο..δεν μου αφησε κατι και δεν νομιζω οτι θα περασει ευκολα στον τελικο..το περσυνο ηταν πολυ καλυτερο..

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ