Γιάννα Τερζή: «Μην πληγώνεστε, να είστε περήφανοι!»

Η Γιάννα Τερζή, μέσω ανάρτησής της στο Instagram, ευχαρίστησε εκείνους που τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Άφησε, όμως, αιχμές για τα «τυχαία ή μη» όχι των διοργανωτών, αλλά και για όσους άλλαξαν στάση απέναντί της χαρακτηρίζοντάς τους ως «μη συμπαίκτες». Όπως και να έχει, η ίδια τονίζει στο μήνυμά της: «Μην πληγώνεστε, να είστε περήφανοι!».

Δείτε την ανάρτησή της στο Instagram:

Με τεράστια υπομονή απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες και πολλά “όχι”, τυχαία ή μη, η ομάδα μου κι εγώ πιστέψαμε στο τραγούδι αυτό μέχρι και το τελευταίο κύτταρό μας. Με ενθουσιασμό και σκληρή δουλειά κάναμε τα αδύνατα δυνατά για μήνες, με ότι δεδομένα είχαμε. Αυτοί που ήταν 100% μαζί μας φάνηκαν, όπως φάνηκαν επίσης κι αυτοί που δεν ήταν. Σημασία για μένα δεν έχουν οι δεύτεροι, γιατί πολύ απλά δεν είναι “συμπαίκτες”. Για μένα σημασία έχει πως ανεβήκαμε στη σκηνή μπροστά σε εκατομμύρια κόσμο και δώσαμε τις ψυχές μας, όπως ακριβώς έπρεπε να κάνουμε για εμάς και για εσάς! Σημασία έχετε όλοι εσείς που κάνατε το τραγούδι νούμερο ένα από την πρώτη στιγμή! Που το καταλάβατε. Και που ζήσατε μαζί μας το “Όνειρό Μας”! Θα είστε για πάντα στην καρδιά μου εσείς και το τραγούδι μας, σας αγαπώ! Μην πληγώνεστε, να είστε περήφανοι! ??? #OniroMou Αγαπητά media ακόμα δεν πιστέυω πόσο σύσσωμα αντιδράσατε απέναντι στην Ελληνική Συμμετοχή φέτος. Έφυγα για Λισαβώνα παίρνοντας μαζί μου όλη σας την αγάπη και τη στήριξη! Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yianna Terzi (@yiannaterzi) στις

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: eurovision.tv]

107 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ξερω ειναι πολλα που θελω να της πω αλλα ας το βουλωσω φερει μεγαλη ευθυνη η ιδια για το αποτελεσμα.Δεστε την φωτο σαν μια μαγισσα στην σκηνη.Πολυ ωραιο τραγουδι απαισια εμφανιση επρεπε να το δωσει σε καποιον αλλον.

    • Tha mou epitrepseis na sou pó oti exei xreos na min tô voulosei! Stamatiste Na stauronete anthrwpous. Apo kathe apotixia I epitixia ofileis na Matheis kati. Kai an auto pou mathate einai oti I terzi Einai atalanti e tote exete mathei oti Kai meta APo 10 xronia mnimonia. TIPOTA. Otan piso apo Mia douleia den iparxei omada, ipistiriktis, Mia tileorasi pou organonei kai metexi energa alla antitheta ta pragmata afinontai Stin opoia eunoia Tote kai o kaliteros Tha apotixei.

    • AYTO ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΠΟ ΧΤΕΣ. και το ειπε και ο ρεμος, τα 10 χρονια αποχης φαινόντουσαν…

  2. Το ότι φέτος αποκλειστήκαμε με ένα τραγούδι που είχε την αποδοχή εντος και εκτός της χώρας μας είναι κάτι λυπηρό. Το μόνο που θα ήθελα να μάθω είναι ποιοι έβαλαν “τρικλοποδιές” στην συμμετοχή μας, δηλαδή ποιοι δεν ήταν “συμπαίκτες”. H ERT??
    Της εύχομαι καλή συνέχεια και μακάρι να την ξαναδούμε στον διαγωνισμό με καλύτερες συνθήκες.

  3. Εχω στεναχωρηθει πολυ αλλα ειμαι περηφανος. ΜΠΡΑΒΟ στην Γιαννα Τερζη και στην ΟΜΑΔΑ. Δεν ξερω ποιος φταιει και τι αλλα νιωθω κατι αλλο εγινε.
    Επιτελους εκει στην ΕΡΤ ας το παρουν στα σοβαρα η ας μην ασχοληθουν καθολου. Κατι πρεπει να αλλαξει. Καλη επιτυχια στην Κυπρο/Βουλγαρια/Γαλλια.

  4. Οκ μπορεί και να ισχύει αυτό που λέει για τρικλοποδιές.
    Αλλά να μην Ρίχνουμε το φταίξιμο αλλού.
    Α.το τραγούδι το σκότωσε στην κυριολεξία.
    Β.Αφου κάνει διάλογο γιατί βγαίνει μονη;
    Μονόλογος λέγεται αυτό….
    Γ.Για την χορογραφία η ίδια δεν έχει γνώμη; Ιδέες;
    Η ευθύνη για το Βατερλό και να δείτε θα είμαστε τελευταίοι στη βαθμολογία, τη φέρει αποκλειστικά εκείνη.
    Ποια Ερτ;
    Η ΕΡΤ εξηγήθηκε από την αρχή.
    Λεφτά γιοκ.
    Αν θες πήγαινε.
    Το θέμα με την ΕΡΤ είναι άλλο.
    Αλλά όταν της λέγανε εντυπώσεις και σχόλια η φαν τους μπλόκαρε στο Instagram.
    Μιλάμε για επίπεδο δηλαδή.
    Αντί να κάτσει και να ακούσει.
    Όχι και πάλι Όχι.
    Η ευθύνη είναι προσωπική 100% είτε της αρέσει είτε όχι.

    • Και δίκη σου ευθύνη γιατί δεν είναι δουλειά σου να πεις σε ένα καλλιτέχνη τι πάει στραβά. Είναι δουλειά μιας ομάδας που δουλεύει σε ένα project. δεν είσαι ειδικός όπως δεν είμαι και εγώ. Και όσο αφορά την ΕΡΤ δεν είναι θέμα χρημάτων αγόρι μου είναι θέμα διάθεσης και να υπάρχει λίγο μεράκι να πετύχεις. Δεν είναι θέμα χρημάτων να πετάς την ευθύνη σε μια δισκογραφική ή μια δισκογραφική σε ένα καλλιτέχνη. Μάζεψε λίγο τον κατήγορο που έχεις μέσα σου και σου το λέει φιλικά ένα άνθρωπος που όταν είπε ότι είναι γκεη του είπαν έχεις 100% ευθύνη για την επιλογή σου και άρα είσαι και κατηγορούμενος γιατί επέλεξες. Χαλαρώστε λίγο ….. έστω μια σταλιά

    • Μάλλον δεν ξες τι σημαίνει αφηγητής ενός διαλόγου γιατί αυτό είπε η Τερζή ότι θα είναι ο ρόλος της, θα μεταφέρει και τις δυο μεριές. Σίγουρα τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα έπρεπε αλλά γιατί δεν μπαίνεις λίγο και στην θέση του άλλου; Ωραία κράζεις εσύ από το δωμάτιο σου αλλά η Γιάννα ήταν αυτή που μια ολόκληρη εβδομάδα έβλεπε τις πρόβες να πάνε η μία χειρότερα από την άλλη με αποκορύφωμα την παράσταση για τους κριτές που την κατέστρεψαν ακόμα περισσότεροι οι ανίκανοι διοργανωτές… Με τι ψυχολογία πιστεύεις ότι μπορεί να ανέβει στην σκηνή; Πολλοί από εσάς κράζετε, αλλά πιθανών αν ήσασταν στην θέση της θα είχατε ήδη πάει να κλάψετε στην γωνιά σας και θα ρίχνατε ευθύνες ονοματικά ακόμα και δημόσια

  5. Ειναι πραγματικα κριμα γιατι το τραγουδι ως δυναμικη ηταν 10ο.Η εμφανιση το εριξε κατα πολυ.Κατι που εγινε αντιθετα με την κυπρο.

    Δε ξερω τελικα αμα εφταιξε η ελλιπης οργανωση η οτι η γιαννα τελικα το πηρε πανω της και μπορει να μην εκανε σωστες επιλογες.

    Παντως εγω θα ηθελα να μαθω τις αλλες 4 ιδεες που απερριψαν οι πορτογαλοι το τι δυσκολο ειχαν.

  6. Συγνώμη αλλά ένας καλλιτέχνης έχει ευθύνες για την παρουσία του κάθε κομματιού, δεν κάνει αβίαστα ότι του σερβίρουν .Ευθηνη βέβαια έχει και η ΕΡΤ ,καλύτερα να μην συμμετέχουμε αν δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι.Συμπαθεστατη Γιαννα Τερζη καλό θα ήτανε να άκουγες και λίγο τις συμβουλές και των ανθρώπων που δεν σου χάιδευαν τα αυτιά και δε τα έβρισκαν όλα τέλεια, σκοπός τουλάχιστον δικός μου ήτανε να επισημάνω τα κακός κείμενα σύμφωνα πάντα με την δίκη μου οπτική γωνία στον θεσμό η οποία είναι από το 1978 ,αν και επαληθεύτηκα με το αποτέλεσμα δεν το χάρηκα καθόλου.?????

    • Είναι όντως συμπαθεστατη. Αλλά πιστεύω ακόμα και αν το πήρε πάνω της πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια. Θα τη χειροκροτήσω. Και ναι, εφόσον ο Άρης καλιμερης είπε ότι το πήρε πάνω της, συμφώνω ότι έπρεπε να ακούσει και τους συνεργάτες της. Ακόμα όμως κι αν φταίει 100%, δε θα πρέπει να την κάνουμε να νιώσει ασχημα (αν ήταν μπροστά σας θα της τα λέγαμε αυτά; Άνθρωπος ειναι και έχει συναισθήματα) Το μηνυμα δεν είναι προσωπικό σε εσένα σε καμία περιπτωση. Μιλάω γενικά και φιλικά!

  7. Είναι κρίμα. Ακόμα και με αυτήν την παρουσίαση – αχταρμάς, το τραγούδι θα είχε καλή πορεία με μια δυνατή φωνή. Μου έρχεται στο μυαλό η Ελίνα Κωνσταντοπούλου και η υπέροχη “Ποια Προσευχή” της που ήταν 8-9 πόντους από την δεκάδα το 1995 με μηδενική σκηνική παρουσία και χώρες που απέφυγαν να την ψηφίσουν λόγω αντισκοπιανού polarizing μηνύματος. Τα έπικ κομμάτι θέλουν έπικ φωνές και όχι φοβισμένες χορωδίες…

    “Και γαρ εβούλοντο μυάναι την γην ταύτην
    Μη γιγνώσκοντες την ύβριν, ην εποίουν…”

    • Επίσης, επίτρεψέ μου να συμπληρώσω, τα έπικ κομμάτια θέλουν και μια θεατρικότητα, έστω μια πιο δραματική έκφραση κι όχι έτσι όπως τραγούδησε τέρμα χαμογελαστή σαν να άνοιγε το πρόγραμμα στα μπουζούκια. Για μένα δεν έφταιγε ούτε η επιλογή της συγκεκριμένης τραγουδίστριας, ούτε η φωνή της, ούτε το ρούχο της, ούτε το διαθέσιμο μπάτζετ από την ερτ και την Panik, αλλά αποκλειστκό υπαίτιο θεωρώ την χορογράφο-σκηνοθέτιδα για την έμπνευση μιας τόσο άσχετης σκηνικής παρουσίας.

      • Συμφωνώ σε αυτά που λες, ωστόσο εστάλη ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο. Η χορογράφος όντως δεν ήξερε τη τύφλα της, αμφιβάλλω όμως αν ήταν δική της επιλογή να βγει η Γιάννα μόνη τη σκηνή. Δηλαδή στη τελική φτιάξε κάτι απλο, βάλε τους 4 τραγουδιστές στη σκηνή να κάνουν μαζί σου απλές αρχαιοελληνικές κινήσεις για να πιάσεις και ένα φολκλόρ νόημα και κατέληξε να φτιάξετε στο τελευταίο δεπτερόλεπτο οι πέντε σας ένα υπέροχο τριγωνικό αέτωμα από ναό με τη Γιάννα στη μέση όρθια και θεά. Δεν υπήρχε ούτε σκηνή ούτε φωνή. Και εγινε ότι έγινε…
        όλα πρόχειρα και αρπα κόλα σαν μπουζούκια πολυτελείας…

  8. Δυστυχώς Γιάννα η ξενερα και τι βατερλω που παθαμε φετοσ δεν περιγραφεται…με ενα τοσο ωραιο τραγουδι που αγαπηθηκε ιδιαίτερα στην ελλαδα(το οποιο ειναι πολυ σημαντικο)να μην παρουσιαζεται σωστα και να εχουμε τον αποκλεισμο… οποιοσ ειναι πολυ πικρος…η διαφορα με το 2016 ειναι οτι τοτε το περιμεναμε αλλα τρ οχι με αυτο το τραγουδι..και ιδιαιτερα οταν βλεπουμε οτι περασαν κατι συμμετοχεσ ανυπαρκτες!!Το ειχαμε πει ολοι οτι αμα παρουσιαστει σωστα θα αγγιξει και 5αδα αν οχι θα ερθει αποκλεισμος..δυστυχωσ δεν τα καταφερατε και έρχεστε τωρα και ριχνετε ευθύνες σε τριτους..παντα μονο σε εμασ γινονται δηλαδη…αυτο λέγετε ανοργανωσιά!!!!
    Κριμα που αλλη μια χρονια πηγε κατα διαολου και δεν εχει κανενα νοημα πλεον να παρακολουθησουμε τον διαγωνισμο…του χρονου παλι!!
    Σηκωσετο ρε ΕΛΕΝΗ..παρε εκδικηση για εμασ τουλάχιστον και κουνατο στα μουτρα της ΕΡΤ!!!

  9. Κάποιοι απο την ομάδα της πέταξαν τα καρφιά στην χορογράφο..αντιμετώπιζε η συμμετοχή μας τόσα προβλήματα κ αυτή πηγαινε και χόρευε με την Ελένη
    Νομίζω πως αν η παρουσία μας στη σκηνή ήταν απο Λυραράκη θα πηγαίναμε ψηλά
    Το κομμάτι δεν το έσκισε αλλά δεν το είπε κ χάλια για να μέναμε εκτός λογω φωνής
    Τέλος,πολλές τρικλοποδιές απο τους Πορτογάλους..όταν τη μέρα που κρίνουν οι κριτές όλα πανε στραβά και δεν αφήνεις τη χώρα να ξαναπαρουσιάσει το τραγούδι,βάζεις τρικλοποδιά γιατί με το να βγουν τα πυροτεχνήματα πιο νωρίς α) καλύπτεις το σημείο με το φως στο χέρι β) αφήνεις τη μισή γέφυρα κενή

    • ελεος και συ. Λυραρακη? Αυτη που εκανε ΣΑΡΜΠΕΛ, ΑΡΓΚΟ και ΚΥΡΙΑΚΟΥ? Αρκετα με τις απευθειας αναθεσεις σε μια αταλαντη χορευτρια του ευαγγελινου. Μόνο στην Εμι Ζαριάν πρέπει να δοθεί ευκαιρία απο τους παλιους και καλύτερα να δοκιμάσει νέο αίμα με φρέσκιες ιδέες. Και ο ευαγγελινός πλέον κουρασε. Ηδη 2 του συμμετοχες πατωσαν και αποκλειστηκαν. Ο μόνος ελληνας χορογραφος που καταφερε να αποκλεισει το Αζερμπαιτζαν !!!

      • Ναι το Αζερμπαιζαν ομως με τον ιδιο ανθρωπο πηρε την 2η καλυτερη του θεση αν θυμασαι καλα. Επισης φετος θα περασει η Μολδαβια εξαιτιας του ιδιου επισης σκηνοθετη με ενα αδιαφορο τραγουδι. Για να μην πουμε για τη Ρωσια 2 χρονια πριν κ.α. Ο ανθρωπος θα κανει καλες δουλειες ενω καποιες θα βγουν και λιγοτερο πετυχημενες. Το Αζερμπαιζαν φετος δεν ηταν κακο αλλα βγηκε πρωτο να τραγουδησει με ενα τραγουδι αρκετα φλατ κ αδιαφορο.

    • Εεεεε οχι και Λυραράκη!! Μόνιμη υπαλληλος γιουροβιζιονοτρεφούμενη (απ τα λεφτά μας κιολας), και το απόλυτο τίποτα!!! Σα χορευτρια με το Σακη καλη ηταν, τότε που ήταν μικρούλα. Μεχρι εκει.

  10. Υπεροχο τραγουδι.
    Υπεροχες οι δευτερες φωνες.
    Χαλια φωνητικα η Γιαννα.
    Χαλια σκηνικη παρουσια.
    Ανυπαρκτη ερμηνεια.
    Ηθελε 100% τη σκηνη δικη της, αλλα την αποτυχια να την εχουν αλλη. Λυπηρο.
    Της ευχομαι καλη επιτυχια με τις αλλες χωρες που θα διαγωνιστει, οπως δηλωσε ο συνεργατης της. Στο καλο.

    • Συντομος και ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΑΤΟΣ !!!

      Ηταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ να εμφανιστεί ΜΟΝΗ της στην σκηνή για να κάνει PROMOTION του εαυτού της! Πίστευε ότι με την Eurovision θα κάνει ελληνικο come back….τι να λέμε τώρα….

  11. Με το μονο που διαφωνω ειναι οι σποντες της.Αν ειναι να πει κατι ας το πει ξεκαθαρα ,γιατι ετσι μπορει να παρει καποιους αδικα η μπαλα.

    • Ποια αυτοκριτική; Αυτή που bannαριζε όσους της έλεγαν την αλήθεια στο ινσταγραμ και ειρωνεύονταν κιολας; Αυτή που αντί να δουλέψει την εκφραστηκότητα του προσώπου της στα λόγια πήγε και έκανε BOTOX ΝΕΚΡΏΝΟΝΤΑΣ το πρόσωπο της από τα μάτια και πάνω;;;

  12. Tο να πετάς σπόντες & να προσπαθείς να διώξεις από πάνω σου την οποιαδήποτε ευθύνη ρίχνοντας το βάρος της αποτυχίας σε τρίτους δείχνει ανωριμότητα.
    Καταλαβαίνω ότι είναι απογοητευμένη & πικρααμένη, & σίγουρα πολλοί παράγοντες έπαιξαν το ρόλο τους, αλλα ισως θα ‘πρεπε η ίδια να καθήσει με ηρεμία & να σκεφτεί ότι το κακό αποτέλεσμα ήταν απόρροια & δικών της λανθασμένων επιλογών.
    Και εμείς πιστέψαμε στο τραγούδι της, δυστυχώς όμως η σκληρή δουλειά δε φάνηκε καθόλου. Ισα ίσα αυτό που φάνηκε ήταν πως η ελληνική αποστολή εφτασε στη Λισαβόνα απροετοίμαστη.
    Όλες οι ανταποκρίσεις από το press room ήταν από την αρχή αρνητικές & στα στοιχήματα συνέχεια πέφταμε. Fans σου έλεγαν να άλλαξεις εντελώς την σκηνική παρουσία. Αυτό δεν ανησύχησε κανένα;
    Σε όλες τις συνεντεύξεις, ακόμα & στο blue carpet, τη ρωτούσαν για τα προβλήματα στις πρόβες & πάντα απαντούσε “γι αυτο είναι οι πρόβες, δοκιμάζουμε πράγματα”. Οχι καλη μου! Πας ήδη έτοιμος στις πρόβες & δοκιμαζεις αυτό που έχεις ετοιμάσει. Δεν ψάχνεσαι εκείνη τη στιγμή. Οκ φετός είναι προβληματική χρονιά, πολλές χώρες έχουν τα θεματάκια τους, αλλά εσύ ψαχνόσουν ακόμη & στο dress-rehearsal.
    Δημοσιογράφος στην 1η συνέντευξη τύπου αναφέρει πως υπάρχει απουσία δραματικής εκφράσης για ένα τέτοιο τραγούδι & του πετάει την εξυπνάδα “περιμενε να δεις τη 2η πρόβα”. Σφύρα μου κλέφτικα!!! Εδω χαμογέλαγε στο live του ημιτελικού.
    Αυτό το βαμμένο χέρι δεν το είδε κανείς ότι δείχνει αποκρουστικό στην οθόνη; Ειδικά σε συνδυασμό με τα νύχια της έφερνε σε horror b-movie.
    Έλεγε συνέχεια ότι το μήνυμα του τραγουδιού είναι ένας διάλογος μεταξυ Ελλήνων & Ελλάδας (& συγγνώμη κιόλας, αλλά γιατι αυτό & καλά να αγγίξει τους Ευρωπαίους), αλλά πρόκειται για ένα ερωτικό τραγούδι που θα μπορούσε να είναι διαλογος πχ μεταξυ ανδρα και γυναικας (εκει έπρεπε να παιξει). Και πως ένα τετοιο τραγουδι δε χρειαζεται εφε και διαφορα αλλα στη σκηνή. Τότε τι μου βγήκε αυτη να προσπαθεί να κάνει τον ηλεκτρολόγο (που ούτε αυτό φάνηκε) μεσα από έντονα φώτα, πυροτεχνήματα και καπνούς; Ετσι το φανταζεται αυτη το ατροσφαιρικό;
    Μηπως να μιλήσω για τα καραγκιοζιλίκια με τα δήθεν εφε που κόλλησαν στο τελωνείο & την αντιεπαγγελματικη μυστηκοπάθεια: Ηταν γνωστό όλες οι χώρες τι θα παρουσιάσουν, μόνο εμείς υποτίθεται δε θέλαμε να φανερώσουμε τους άσσους στο μανίκι μας.
    Αλλα το συμαντικότερο όλων: τραγούδησε έστω μια φορά σωστά το τραγούδι; Είναι ευχαριστημένη από την απόδοσή της ερμηνείας της στον ημιτελικό; Το βιντεο υπάρχει στο youtube.
    Πέρα λοιπόν από την οποιαδήποτε αισθητική, πως θα πρεπε να παρουσιαστεί αυτό το κομμάτι & τι θα μπορούσε να γίνει με τη γέφυρα που διαρκεί 30 ολόκληρα δευτερόλεπτα κλπ το βασικό είναι να στεκόσουν εσύ στη μέση και γύρω σου περιμετρικά τα φωνητικά (εφόσον πρόκειται για διάλογο & όχι μονόλογο) & με την ερμηνεία σου να κάνεις τον τηλεθεατή & να ανατριχιάσει & να καταλάβει το μήνυμα του τραγουδιού σου. Δεν το έκανες όμως. Και σ’αυτό δε σου φταίει κανένας άλλος.

    • Συγχαρητήρια για το σχόλιο και την τόσο εύστοχη ανάλυση!Το καλύτερο φέτος τραγούδι του διαγωνισμού μαζί με αυτό της Εσθονίας και της Ιταλίας κατ’εμέ και δυστυχώς η εξέλιξη δυσάρεστη!Στις περισσότερες συμμετοχές τα φωνητικά ήταν μπροστά μαζί με τον ερμηνευτή εδώ γιατί τέτοιο κρύψιμο στους ανθρώπους,οι οποίοι κακά τα ψέμματα με τις εξαιρετικές φωνές τους έσωσαν την κατάσταση;Σε αρκετά δε σημεία τα φωνητικά ξεχώριζαν με την αρτιότητά τους από την μέτρια -επιεικώς- δική της ερμηνεία κάτι τραγικό και όχι δεν είμαι μουσικός αλλά τι θα πεί αυτό;Όλοι ακούσαμε νομίζω πως το είπε καλά στις τελευταίες πρόβες της και καθόλου καλά το βράδυ του ημιτελικού.Θα την ευγνωμωνώ πάντα για το θεσπέσιο αυτό τραγούδι,το οποίο εμπνεύστηκε και συνδημιούργησε και το οποίο με έκανε μετά από πολλά χρόνια να ελπίζω σε μία υψηλή βαθμολογία για την Χώρα μας,όμως,φυσικά και όταν εσύ εκτίθεσαι πρωτίστως επί σκηνής, επιβάλλεαι να έχεις και την δική σου άποψη για το αποτέλεσμα που επιδιώκεις να έχεις όπως και εναλλακτικές,οι οποίες,στο φινάλε δεν θα εξαρτώνται ντέ και σώνει από τα εφέ,τον φωτισμό κτλ,μπορούσες να πάρεις το μικρόφωνο και απλά με την έκφραση του προσώπου σου και μία συγκλονιστική ερμηνεία χωρίς κανένα εφέ να κάνεις το κοινό που σε παρακολουθεί να ανατριχιάσει και να μην ξεχάσει ποτέ την ερμηνεία σου;Η Γιάννα δεν το κατόρθωσε αυτό.Τουλάχιστον ως προς αυτό θα μπορούσε να πεί ότι ναι,όντως φωνητικά δεν ήμουν σε καλή μέρα,κουράστηκα,αγχώθηκα,άνθρωπος είμαι,δέν τα κατάφερα.Κι όμως,ούτε κάν το παραδέχεται.Της εύχομαι ωστόσο καλή επιτυχία και κάποιο άλλο επαγγελματικό όνειρό της να πραγματοποιηθεί.

  13. Περνάνε τα τραγούδια που δεν τους ενοχλούν, (σαν περιεχόμενο εννοώ) απλά ερωτικά τραγουδάκια, ομοφυλόφιλων, ποπάκια κλπ. Όποιος πάει να πει κάτι ξεχωριστό απλά κόβεται. Και η Τζαμάλα που βγήκε και πάλι τους εξυπηρετούσε το συγκεκριμένο τραγούδι για ευνόητους λόγους. Συμπέρασμα, είμαστε περήφανοι γιατί το τραγούδι είναι υπέροχο και το καλύτερο που στείλαμε ποτέ. Και η εμφάνιση μπορεί να μην ήταν τέλεια αλλά για αποκλεισμό δεν ήταν σε καμιά περίπτωση την στιγμή που προμοτάρουν τραγούδια όπως της Νορβηγίας, ή πέρασε η Λιθουανία και η Ιρλανδία.

    • Το καταλαβαίνετε πως όλοι αυτοί που βλέπετε λόμπι των Σουηδών, των γκέι, μπλα μπλα είστε ψεκασμενοι ε; Η Ιρλανδία κ η Λιθουανία που πέρασαν είχαν και πολύ καλές σκηνικές παρουσίες κ τέλεια φωνή. Τι ακριβώς τους ενόχλησε από το τραγούδι μωρέ; Φαντασμενοι, βλέπετε παντού εχθρούς της Ελλάδας. Απλα ειμασταν χαλια. Για αυτό κ ενώ αρχικά ήμασταν top10 καταληξαμε αποκλεισμενοι, λόγω προβας κ τελικού. Τόσα χρόνια που περνάγαμε τελικο μας ήθελαν, τώρα ξαφνικα τους ενοχλούμε, μην ακούω βλακείες.

      • Ε μα πες τα πια άνθρωπέ μου… όλο μας το σχέδιο ήταν ένα στραφταλιζέ χέρι γύπα που έδειχνε γελοίο στην τιβι, και μετά απορούμε γιατί ψήφισαν τραγούδια που είχαν ολοκληρωμένη σκηνοθετική ματιά και ωραία ερμηνεία. Δεν πρόκειται ποτέ να ξυπνήσουμε.

  14. Παιδιά δεν φταίει το ένα ή το άλλο εφε που δεν λειτούργησε σωστά…
    Όταν η Γιαννα ανέβηκε μόνη στη σκηνή ήταν μεγάλο λάθος. Τι επειδή το έκανε η Ουκρανία πρόπερσι ή η Πορτογαλία πέρσι; Στο τραγούδι της Γιάννας τα φωνητικά έπαιζαν πρώτο ρόλο, έπρεπε να είναι πάνω στη σκηνή. Δεν είναι όλα τα τραγούδια ίδια…
    Προφανώς φταίει και η ΕΡΤ με το χαμηλό μπάτζετ που διέθεσε, αλλά φταίει και η Γιάννα.
    Μπλέ χέρι –> όλοι οι έλληνες στο twitter το σχολιάσαν αρνητικά…. Το αν το ξέβαφε ή όχι με το ειδικό εφέ, τι σημασία έχει όταν σε όλο το τραγούδι υπάρχει
    Το τραγούδι ήταν καλό ναι. Η παρουσία στη σκηνή ανύπαρκτη. Από την αρχή το μεγαλύτερο ΑΛΛΆ ήταν τι θα κάνει στην γέφυρα. Μα να έχεις γέφυρα στο τραγούδι και απλά η Γιάννα να κάθεται σε ένα σημείο και να μην κάνει τίποτα;
    Και επίσης δεν είναι ότι η Ελληνική Αποστολή δεν είχε εφέ… Είχε!! Αλλά ήταν κακά εφέ. Ας εμφανιζόταν όπως η Ισλανδία. Φωνητικά με ενδυματολογική αρμονία, και ας ήταν ακίνητοι όλοι σε ένα σημείο. Η Ισλανδία ΔΕΝ είχε καλό τραγούδι, η Ελλάδα είχε…

  15. Πως θες να ειμαστε μαζι σου και συμπαικτες Γιαννα μου όταν εδω και 2 μηνες μας ”εγραφες” στα παλιά σου παπούτσια και δεν μας εδινες καμία σημασία σε ότι παρατήρηση ή σχόλιο σου κάναμε? Κάνατε μόνο του κεφαλιού σας και εν γνώσει σας αφήσατε τον κόσμο εκτός της συμμετοχής…Το κάνατε μια ατομική συμμετοχή και φερθήκατε με αλαζονεία… Ακομα και τωρα αν έλεγε ενα συγγνωμη σε όσους απογοητεύτηκαν και συγγνώμη που δεν τα κατάφερα κτλ θα την στηρίζαμε όλοι. Ο ρουβάς έβδομος ήρθε αλλά πανέξυπνα ζήτησε συγγνώμη και δεν του θύμωσε κανείς. Μεγάλη αλαζονεία και μεγάλο εθισμό έχεις γιάννα μου με το ινσταγκραμ και στο λεω φιλικα. Λίγες ώρες μετά τον αποκλεισμό και ανεβάζεις βίντεο που χαιρόσαστε και τραγουδάτε τις συμμετοχές της Βουλγαρίας, της Αυστρίας και του Ισραήλ. Ας μην κατηγορούμε πάντα τους διοργανωτες. Κουρασε αυτή η ιστορια. Το βλεπαμε το έργο και τον τιτανικό σου από τα μαντγουοκ και την όλη ανύπαρκτη προετοιμασία και την προχειρότητα…Δεν ξέραμε αν έχεις βρει τα φωνητικα μέχρι 3 βδομάδες πριν το διαγωνισμό και για τη σκηνική παρουσία μέχρι τελευταια στιγμή δηλωνες οτι σκεφτεσαι μήπως ερθει ο Βλαχος στη Λισαβονα… Μέχρι και την υστατη ώρα σου έλεγαν όλοι οι δημοσιογραφοι ότι βγάλε το μπλε χέρι δεν γράφει καλά αλλά εσύ εκει να κάνεις το δικό σου και να βγεις με μια μπλε-γκρι μουτζούρα…. Ζήτα ένα συγγνώμη και ας μην το εννοείς ώστε να σε αγκαλιάσουν ακόμα και όλοι αυτοί οι απλοί έλληνες τους οποίους έφτυνες για καιρό…Σεβόσουν πιο πολύ τη γνώμη της Τζένινγκς και των φίλων σου και ιδού το αποτέλεσμα. Και όχι άλλος ερασιτεχνισμός στο μελλον ευχομαι. Οχι να περνουμε τους αποτυχημενους χορογραφους που δοκίμασαν για Κύπρο (το 2012) και να τους αναβαθμίζουμε σε σκηνοθέτες (βλεπε Τζένινγκς)

  16. Κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα πρέπει να κοιτάξουμε και την δική μας καμπούρα! Δεν γίνεται να μας φταίνε πάντα οι άλλοι! !! Δηλαδη η Λιθουανία είχε καλύτερο τραγούδι από εμάς ή μήπως η σκηνική της παρουσία ήταν κάτι το τρομερό? ?? Και το τραγούδι ήταν κατώτερο από το δικό μας, αλλά και η σκηνική παρουσία ήταν αρκετά απλή. ..Κατάφερε όμως με την ερμηνεία της να συγκινήσει κόσμο και να περάσει το μήνυμα! Δεν μου αρέσει να ρίχνω ευθύνες, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μόνο οι Πορτογάλοι δεν φταίνε!Το τραγούδι δεν άξιζε να αποκλειστεί, αλλά όλο το υπόλοιπο άξιζε και δίκαια δεν περάσαμε τελικό.

  17. Μετά λυπης μου διαπιστωνω μια επαρση απο μεριάς της. Δυστυχως δεν εχει κανει καμια αυτοκριτικη. Εχει τρομερη ελλειψη εμπειριας στην σκηνη κι αυτο φανηκε. Πιστευετε δηλαδη οτι η φουρειρα αν επεφτε ενα πυροτεχνημα σε λαθος στιγμη δεν θα μπορουσε να το διαχειριστει πανω στην πιστα? Μην τρελαθω….. Επισης δεν μπορω να αντιληφθω γιατι ολες οι κακοτυχιες ηταν σε εμας. Δηλαδη ειχαν προηγουμενα μονο με τους Ελληνες κι ολες οι αλλες αποστολες ηταν καλες? Βρωμαει απο παντου παιδια. Για πανικ και ερτ δεν μπορω να εκφερω γνωμη καμια γιατι δεν ξερω και γνωμη δικαιουται να εχει μονος οποιος τα εζησε εκ των εσω. Το μονο που γνωριζουμε και γνωριζανε η ελληνικη αποστολη ηταν οτι να μην περιμενουν φραγκα οποτε δεν αντιλαμβανομαι γιατι πιθανον να μιζεριαζαν με την ερτ αφου ξεραν τι εστι ερτ. Τρομερά μικροπρεπες αν δεν στειλει με οποιοδηποτε τροπο καλη επιτυχια στην Φουρέιρα. Θα δειξει μονο κομπλεξ και ζηλια. Οσο πεζό κι αν ακουγεται, τελικα παιδια το star quality μετραει κι αυτο δυστυχως δεν βρισκεται σε περισσεια στη Γιαννα, αλλα στην Ελενη. Θα παρανοησω δηλαδη… ενω η Τερζη τραγουδουσε ενα μιρολοι στην γεφυρα του τραγουδιου την επιασε η καμερα να χαμογελαει. Ελα χριστε και μπουκωνε….. καμια αισθηση παιδια. Εν κατακλειδι, ας κανει την αυτοκριτικη της λοιπον. Της ευχομαι τα καλυτερα στην καριερα της πραγματικά, οπως επισης της ευχομαι να ειναι down to earth. Οσο για την Ερτ, αν μας βλεπει κανεις θελουμε εθνικο τελικο ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ (π.χ μονο ελληνικη γλωσσα και πρασσειν αλογα). Καλή επιτυχία Ελένη μας. Τραγουδα και για μας το Σαββατο, κι αν τελικά το σηκωσεις μακαρι να εχεις και την ελληνικη σημαια μαζι σου.

  18. Με παραξενεύει το μισος που βγάζουμε. Με τρομάζει βασικά ότι κάποιοι απ αυτούς που την μηδενιζουν, παιζει να είναι και γονείς.
    Δεν θα ήθελα με τίποτα να ήμουν το παιδί τους και στην αποτυχία μου να τρέμω για την οργή τους.
    Παιδιά η ίδια παίζει να στεναχωρηθηκε όσο όλοι εμεις μαζί.

    • Ίσως σου είναι δύσκολο να το πιατεψεις, αλλά η Γιάννα είναι ενηλικη, όχι παιδί.

    • Σταμάτη πού ακριβώς βλέπεις την οργή και το μίσος. Μόνο απογοήτευση βλέπω. Αν είσαι παιδί σε καταλαβαίνω.αν είσαι κοντά στα σαράντα όπως η τραγουδίστριά μας, σόρι, αλλά να μάθεις να κάνεις αυτοκριτική και να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου.
      Εννοείται τέλος πως στενοχωρήθηκε, αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που εσύ νομίζεις.

    • Αγαπητέ μπορείς να μιλάς για τον εαυτό σου,αλλά οι γενικότητες του στυλ ” όλη η Ελλάδα στεναχωρήθηκε” απευθύνονται σε στουρνάρια.Σιγά μην είναιη γιουροβίζιον τώρα κριτήριο πατριωτισμού

  19. έλλειψη ψυχραιμίας? πίκρα, χολή, ίσως και όλα αυτά ,μας είπε με τον απόλυτο μονόλογο της η φετινή μας εκπρόσωπος και σε κάθε περίπτωση επιμελημένα απέφυγε την έστω και ελάχιστη αυτοκριτική! Σίγουρα υπάρχουν ευθύνες σε πολλά μέτωπα, όμως δε μας δίνει καμιά
    Β) εξήγηση σε μερικά πολύ φλέγοντα και πρωτεύοντα ζητήματα της εμφάνισης της.
    Α) ήταν αυτή που απαίτησε να είναι μόνη της επί σκηνής απόλυτη αφέντρα της εμφάνισης μη τυχόν και εστιάσει ο φακός σε κάποιο μέλος της ομάδας της ή σε κάποια χορογραφία ή όχι?
    Β) Ποιος από τον γεμάτο κολακείες περίγυρο της , την έπεισε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος και μπορεί να κάνει ότι θέλει την οδήγησε να ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ντυμένη στα άσπρα στη σκηνή να δείχνει σαν μάγισσα φούρκα? , ανέκφραστη σε ένα τραγούδι που θα πρεπε από μόνη της μια και είναι ερμηνεύτρια να το δραματοποιήσει , που σίγουρα μπορούσε?
    Δυστυχώς τα μηνύματα μας τα έδινε με τις εμφανίσεις της καθημερινά μέσω instagram και συνεντεύξεων, π.χ να η Γιάννα βιντεάκι και φώτος την ώρα που βάφεται κάνοντας το απαραίτητο duck face πάντα! , … να η Γιάννα κάθεται στο παγκάκι και ατενίζει τους χειροκροτητές της πανευρωπαϊκά , πάντα με ύφος χιλίων καρδιναλίων… , να η Γιάννα δεν έβγαλε φωνητικά τη πρόβα γιατί φύσηξε στον Ατλαντικό και κρύωσε… να η Γιάννα , η γιάννα , ή Γιάννα!
    Καμμία δόση ταπεινότητας ως προς τη παρουσία της, πέρασαν πολλοί μεγαλύτερης εμβέλειας καλιτέχνες από το διαγωνισμό για τη χώρα μας , με μεγάλη καριέρα και ήταν ταπεινοί! ( αναφέρω ενδεικτικά τον Γιώργο Αλκαίο στο Όσλο , που ήμουν παρών) . Η εν λόγω κυρία έκανε ως πρώτη δήλωση γιατί απέτυχε α) ότι δε ξέρει …πρώτη φορά έρχεται στο διαγωνισμό και β) ότι του χρόνου θα πάει με άλλη χώρα
    Να περνάς καλά καλή μου και καλή τύχη στα ξένα;!

    Φέρεις το μεγαλύτερο μέρος της αποτυχίας τέλος! για να μη πω όλο αφού εσύ επέλεξες να εμφανιστείς με βαμμένο χέρι-μούτζα; επί σκηνής , εσύ επέβαλες το όλο concept της σκηνικής σου παρουσίας!

    Κρίμα γιατί ήταν κομματάρα και το σκότωσες με όλη τη σημασία της λέξεως!

  20. Γιατι ρε παιδια θα πρεπει παντα να φταιει κατι ή να μην εγινε καλα για να αποκλειστουμε? Αποκλειεται δηλαδη απλως οι αλλοι να ηταν καλυτεροι ή να αρεσαν περισσοτερο? Αξιοπρεπεστατη εγω την ειδα την παρουσια μας, τα σχολια των ξενων στο βιντεο του ημιτελικου μιλανε για αδικο αποκλεισμο και οπως και να εχει αυτο στειλαμε και ετσι εκτιμηθηκε . Αν θεωρειτε καλυτερη εκπροσωπηση για την χωρα μας συμμετοχες σαν της Φινλανδιας ή του Ισραηλ επειδη περασαν εγω διαφωνω. Καλυτερα αποκλεισμος με το Ονειρο μου παρα προκριση ή 5αδα με καποια που κανει την κοτα και εχει τοσο κιτς εμφανιση επι σκηνης. Αν ειναι να στελνουμε συνεχεια Αφροντισιακ επειδη αυτα μας περναν στον τελικο ας μεινουμε και καποιες χρονιες εκτος τελικου με κατι που αρεσει σε μας. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν εγιναν λαθη ή θα μπορουσαν να γινουν καλυτερα. Αλλα και απο τα λαθη μαθαινεις.

  21. Θα ηθελα να ρωτησω απο που γνωριζετε καποιοι οτι ηθελε να ειναι μονη της στην σκηνη; προσπαθησαν να της πουν να δοκιμασει κατι αλλο και εκεινη το απερριψε απο εγωισμο; απο περιεργεια ρωτω.

    • Δε θέλει πολύ μυαλό.
      Όταν λες ότι κάνεις διάλογο και προμοταρεις έτσι το τραγούδι θες κι άλλον στη σκηνή.Και αν είχε αντίρρηση ο χορογράφος αυτή δεν έπρεπε να το πει;

    • Ο Α. Καλημέρης ο συνθέτης του τραγουδιού σε συνέντευξή του είπε ότι η Γιάννα είναι δυνατός άνθρωπος ότι τους είπε ότι το παίρνει πάνω της , (πριν τον ημιτελικό και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας), άρα αναλαμβάνει κάποιες αποφάσεις και την ευθύνη αυτών, και ότι το πέρασε όλο αυτό μόνη, δεν μας άφηνε να τη βοηθήσουμε.

  22. Η συμμετοχή της Ρουμανίας το 2016 a moment of silence με τον ovidiu Anton με τους στίχους που είχε δεν ακούστηκε καν, κόπηκε λόγω χρεών πριν καν διαγωνισθεί……..

  23. Θαψανε ενα πανεμορφο τραγουδι. Ξεχωρα απ ολη την κακη παρουσιαση θεωρω οτι αν ηταν αρτια φωνητικά και εβγαζε μεσω του προσωπου της και των κινησεων της το μηνυμα του τραγουδιου τοτε θα περναγαμε. Να υπενθυμισω οτι και η Κυριακου ηταν μονη της ουσιαστικα στην σκηνη, αλλά το κομματι που ηταν απαιτητικο το εσκισε φωνητικα σε αντιθεση με την Γιαννα. Ουτε η Κυριακου ειχε καμια ιδιαιτερη σκηνικη παρουσια, ομως ηταν αξιοπρεπεστατη γι αυτο και περασε. Οχι Γιαννα δεν ειμαι περηφανος για τη συμμετοχη μας δυστυχως. Δεν μπορω να ειμαι οσο κι αν το θελω. Και με λυπει το οτι δεν κανει μια αυτοκριτικη και να πει οτι εφταιξα. Ελενη αρχοντα παρε τους τα υπαρχοντα.

  24. Είμαστε στη χώρα που για τις αποτυχίες ΠΑΝΤΑ φταίει κάποιος άλλος….
    Η ΕΡΤ φερει ευθυνη (οχι για το αποτελεσμα, μιας και ηταν ξεκαθαρη απο την αρχή) γιατι απαξιωνει ενα τηλεοπτικο προγραμμα…παλι καλα που η Κυπρος εστειλε την Φουρειρα και θα εχει ενδιαφερον για την Ελλαδα το Σαββατο! ΕΑΝ δεν θελετε (στην ΕΡΤ) να ειστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ… πειτε ξεκαθαρα, δεν θελουμε ως ΕΡΤ να συμμετεχουμε σε αυτο το προγραμμα! ΤΕΛΟΣ!!! Φτανει πια με την Υποκρισια των Δηθεν…

    Επίσης δεν ειναι τυχαιο οτι η καλυτερη περιοδος της Eurovision για την ΕΡΤ ηταν οταν ανελαβαν ατομα προερχομενα απο ιδιωτικα καναλια… και ΑΚΟΜΠΛΕΞΑΡΙΣΤΑ!

  25. Καμια αυτοκριτικη. Πεταει σποντες. Και ποσταρει ψηφιστε Βουλγαρια….
    Κριμα γιατι πηρε τεραστια υποστηριξη απο τους φαν με αυτο το ομορφο τραγουδι και βιντεο και απεδειχθη πιο ερασιτεχνης και απο τους Αργκο. Και εκεινοι εδειξαν πολυ κουμπωμενοι, αλλα το παλεψαν επι σκηνης, εστω ο χορευτης τους. Καμια σχεση με Κλεοπατρα, Κωνσταντοπουλου, Γιωρκα, που θα επρεπε να τους μελεταει 4 μηνες τωρα. Αυτη χαθηκε μονη της στο νοημα του τραγουδιου, βγηκε σαν κλαμμενη Μεδουσα χωρις λαιμο, και σκηνικα και φωνητικα εδειξε παρα πολυ ασχημα μεταξυ Αυστριας και Φινλανδιας. Ας εβαζαν τουλαχιστον εναν να κανει το πτωμα, να βγαλει καποιο νοημα το μοιρολοι…. Κριμα για αυτο το τραγουδι, και που ολοι οι κακιασμενοι στα blogs και στο press room βγηκαν σωστοι. Ευθυνες στην ΕΡΤ ασφαλως, αλλα πρωτιστως στην ιδια για την εμφανιση της… χερι, μαλλι, εκφρασεις, φωνη, ειναι ολα δικα της.

    • Κλαψε. Ερασιτεχνης επειδη δε περασε στο τελικο.. ποσο οτι να ναι ειστε ρε φιλε εδω μεσα??? Τι χωρα ειναι αυτη που ζουμε ρεεε….

      • Δεν καταλαβαινω την εκρηξη σου… Φυσικα και εδειξε σαν ερασιτεχνης, ειδικα αναμεσα στην Αυστρια και Φινλανδια. Ασχετα απο το αν περασε η οχι η εντυπωση ειναι ιδια. Και η Demy περσι περασε λογω χαμογελου και χορευτων, αφου δε μπορουσε η κοπελα να χτυπησει τη νοτα. Ολοκληρη μπουζουκοχωρα μια τραγουδιστρια να μπορει να βγαλει λαικα γυρισματα και δυο αμανεδες δεν εχουμε? Απαραδεκτο και απαραδεκτοι και εμεις να στηριζουμε καλλιτεχνη επι τρεις μηνες χωρις να εχουμε δει live. Φωνητικα ηταν τοσο fail οσο ο σαξοφωνιστας που δωσαν στη Βοσσου το 91.

  26. Πολύ άκομψο να προσθέσω πριν ακόμα καλά καλά αποκλειστούμε ο συνεργάτης της να διατυμπανίζει ότι του χρόνου θα πάνε με άλλη χώρα. Η άλλη χώρα τι τους φταίει; Ας είναι. Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο.
    Αυτό που δεν θέλουν να καταλάβουν είναι ότι δεν φταίνε τα πυροτεχνήματα, τα λέιζερ που δεν πέτυχαν, τα φώτα, τα σύννεφα, τα αστέρια, ο γαλαξίας. Φταίει το κόνσεπτ. Όλη η ιδέα λάθος. Μάλλον ανύπαρκτη ιδέα.
    Αν καταλαβαίνω καλά του χρόνου θα πάνε με τη Βουλγαρία. Μακάρι να μάθουν από τα λάθη τους ώστε να βελτιωθούν και με χαρά θα τους ψηφίσουμε.

  27. Η βασική ευθύνη είναι σε μία ΕΡΤ αδιάφορη και οκνηρή, που δεν ξέρει και δεν θέλει να μάθει. Η όλη φετινή διαδικασία ξεκίνησε φαιδρά (βλακώδης επιμονή σε σώνει και καλά ελληνικό τραγούδι, μηδενική οικονομική στήριξη προς τη συμμετοχή, βλακώδεις όροι που ακύρωναν το ένα τραγούδι μετά το άλλο ώσπου έμεινε ένα, εν τέλει ακύρωση του τελικού) και όπως ήταν λογικό τελειώσε και φαιδρά.

    Η μόνη ευθύνη της ομάδας της Τερζή είναι ότι δέχθηκαν να μπουν σε μία διαδικασία με εξευετελιστικούς όρους για τους καλλιτέχνες -ουσιαστικά μία οικονομική συναλλαγή και τίποτα άλλο- αποδεχόμενοι τους παραλογισμούς της ΕΡΤ. Όταν λοιπόν έχεις δεχθεί τον παραλογισμό και την γελοιότητα, μετά δεν μπορείς να τους καταγγέλεις. Μετά απλά λούζεσαι τις συνέπειες, που δεν θα τις αποφύγεις στο τέλος. Η προχειρότητα, η ανοργανωσιά και η αμάθεια δεν μπορούν να κρυφτούν.

  28. Ε οχι και υπερήφανοι με αυτο το….
    Κρίμα. Ηταν κακό. Και φωνητικά και οπτικά.
    Όοοοοοσα παπαγαλάκια και να ξαμολυθούν να λένε το αντίθετο στις εκπομπές αυτο δεν αλλάζει.
    Ηταν κακό, απο το βιντεοκλίπ ακόμα.

  29. Να σας πω εγω μια εμπειρια που ειχα το 2006 με την Ανετ Αρντανι και πως μερικοι καβαλουν το καλαμι και δεν ακουν τι τους λενε.Θυμαστε ηταν μια μπαλαντα ωραια παρουσιασμενη( why do the angels cry) στην Κυπρο και θα παλευε να περασει τον ημιτελικο και πιστευω οτι θα τα καταφερνε(εδω περασε τοτε η Ιρλανδια με πιο χαλια τραγουδι αλλα επαγγελματιας ο τραγουδιστης).Λοιπον τοτε οι φανς της ειχαμε επικοινωνια μαζι της με μηνυματα και διναμε συμβουλες και ιδεες.Πιστευω ενας λογος που κερδισε στην Κυπρο ηταν και το ντυσιμο το οποιο ηταν ΜΟΝΑΔΙΚΟ και της ελεγα κατι αναλογα να φορεσει(πισω στα γραφικα ουρανος με συννεφα και αγγελοι αναλογα πως θα εγραφαν στα σκαλια(η τεχνολογια δεν ηταν οπως τωρα).Βλεπουμε την πρωτη προβα με ενα απαισιο πρασινο φουστανι εμετικο και ολοι φωναξαμε και ειπε θα το κοιταξει και διαλεγει μετα ενα απαισιο κιτρινο και να της λεμε ολοι μα διαλεξε κατι παρομιο με αυτο της κυπρου(δεν ακουγε τιποτα οποτε και σταματησαμε να τις στελνουμε μηνυματα).Αποτελεσμα ουτε γραφικα ενα απαισιο φορεμα μαυρισμενη με ψευτικη κρεμα και με μια αμερικανικη χορωδια πισω λες και ειμαστε σε εγχρωμη καθολικη εκκλησια της αμερικης .Μετα εκλαιγε κ.τ.λ συγγνωμη κουκλα μου αλλα τελικα μερικες δεν καταλαβαινουν και δεν ακουνε.Η ανετ ηταν και κουκλα η αλλη πηγε με ενα μαλλι μαγισσας(εχει που εχει τεραστιο κεφαλι αναλογα με το κορμι της μαζι με την αφανα εμοιαζε τερατουργημα.Το ξανθο καποτε την γλυκανε λιγο).Παντως πιστευω στο χαρισμα του καθενος η Τερζη ηταν λιγη για το τραγουδι και αυτη την σκηνη που καταπινε το οποιοδηποτε λαθος.

  30. Γιαννουλα δε ξερει ουτε η μανα σου. και που πηγες φετος χωρις διαγωνισμο με απευθειας αναθεση χαρη σου κανανε. οσο για την κακια σου να ευχηθεις να κερδισει η βουλγαρια ενω η φουρειρα οπου σταθει κ βρεθει μιλαει για σενα δειχνει ποσο κακος ανθρωπος εισαι. καρμα ειναι κ γυρναει. κ τελεικα γι αυτο δεν εκανες ποτε καριερα στην ελλαδα κ σου γυρισε τη πλατη κ ολος ο κοσμος της eurovision. επειδη εισαι ζηλιαρα κ κακιασμενη. η ελενη κ τελευταια ν βγει στον τελικο εχει ηδη κερδισει σε φημη κ διαφημιση.

  31. 1 ερώτημα προς όλους…Eurovision 2019
    Ποιόν/α/ους θα θέλατε να στείλουμε που
    Α) έχει/ουν καλή φωνή
    Β)star quality
    Γ)μπορεί/ουν να σταθούν σε τέτοιο διαγωνισμό
    Δ)Μπορει /ουν να γεμισουν τη σκηνη
    Ε)εχει/ουν θετικη αυρα πχ Καλομοιρα που βγηκε στη σκηνη κ ελαμπε

    • Όποιον και να στείλουν, αν η ΕΡΤ δεν στηρίξει, τα αποτελέσματα θα είναι πάντα σαν τα προχθεσινά.

    • Να γινει live τελικος με 100% ψηφο κοινου και ας παει και ο Ρακιτζης (σχημα λογου), ακομα και τα παιδια απο τα talent shows που πηγαν στο διαγωνισμο εδειξαν περισσοτερη αυτοπεποιθηση και θεατρικοτητα απο φετος, αφου δοκιμαστηκαν μηνες στο κοινο. Θυμηθειτε ελληνικο τελικο 2013, Απεργη Τζωρτζινα, Ηλιαδη, τοσο διαφορετικα κομματια και ειχαν ολες τους παρουσια. Δε θελουμε να ξαναδουμε επιτροπες με Κατσαρους κοκ

    • Πολύ καλά κριτήρια. Συμφωνώ με τον Χρήστο απόλυτα. Ίσως να έβαζα και Μαλού. Στερεό σόουλ έχουν αποδείξει ότι είναι φωναρες, είναι άνετοι, αλλά λένε μπορει να διάλεγαν funky disco τραγούδι. Δε θα το ήθελα καθόλου γιατί δεν μπορούν να κουνηθούν και τέλεια στη σκηνή, θα προτιμούσα μια δυναμική μπαλάντα με λίγα ελληνικά στοιχεία
      Τάμτα ήταν η δεύτερη μετα τη Φουρέιρα που θέλουμε όλοι να μας εκπροσωπήσει, ας μην την χάσουμε κι αυτήν. Τουλάχιστον αυτή δέχτηκε (παραλίγο) να διαγωνιστεί σε εθνικό τελικό. Μπηχτη αν και εύχομαι να το πάρει η Κύπρος

    • Εγώ θα ήθελα την Σάγια! Ήταν αρκετά καλή στον εθνικό τελικό του 2015 και πιστεύω πως έχει αυτό τον ευρωπαϊκό αέρα που θα εντυπωσιάσει.

      Τώρα για το τι θέλουμε να έχει από αυτά που είπες το Ε παίζει μεγάλο ρόλο και αν μπορεί να συνδυαστεί με το Α θα είναι ο τέλειος συνδυασμός!

  32. Ρε πατε καλα? Ποια αυτοκριτικη και ποια λαθη? Καταλαβαινετε τι ειχε? Ο καθενας αναλαμβανει την ευθυνη του οταν μονος του αναλαμβανει ενα εργο και με δικα του λεφτα. Η γιαννα δεν ειχε ουτε δικα της λεφτα ουτε επαιρνε μονη της αποφασεις.. μιλατε για παιδια και γονεις και ναιιι μονο οργη και μισος δειχνετε.. ακου εκει λενε αυτοκριτικη. Εσεις σαν φανς κανατε αυτοκριτικη? Που οπου πανε τα στοιχηματα εδω και 4 μηνες πατε και εσεις? Κανεις δεν εχει καταλαβει τι σας αρεσε και τι δε σας αρεσε απο την αρχη στην Ελλαδα φετος γιατι ολοι οι φανς πατε σα χελια οπου πανε τα στοιχηματα. Ντροπη σας αν δεν μπορειτε να στηριξετε τα θελω σας οπως και αν εμφανιζεται και οτι και αν κανει το τραγουδι. Ακου λενε αυτοκριτικη να κανει η Γιαννα λες και πληρωσε αυτη ξαι εμφανιστηκε με το δικο της budget. Στοιχειωδη πραγματα για νοημονες ανθρωπους οχι για παιδια που κλαινε που δεν πηρε τη θεση που γουσταρατε. Οταν η εμφανιση σου περναει απο λεφτα που δεν εχεις εσυ χορογραφο που δεν επιλεγεις εσυ εμφανιση που πρεπει να εγκρινει η Ερτ λαθη που δεν ευθυνεσαι εσυ … θες και αυτοκριτικη για το τι εκανες εσυ λαθος? Δε πατε καλα μου φαινεται. Περα απο τη φωνη για ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ δε φερει καμιαααα ευθυνη!! Ντροπη που καθομαστε και ακουμε εδω μεσα 16 χρονα που η μονη διαχειριση που κανουν ειναι τα 200 ευρω το μηνα απο το μπαμπα που σερνεται στη δουλεια!!!

    • Έχεις απόλυτο δίκιο. Κάποιοι (που δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο) προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να ρίξουν ΟΛΕΣ τις ευθύνες επάνω της.
      Ακριβώς το ίδιο κάνουν και με την Φουρέιρα. Επειδή έχει κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση και το τραγούδι διεκδικεί την πρωτια, τις δίνουν συγχαρητήρια για ΌΛΑ. Λες και μόνη της έγραψε το τραγούδι, το σκηνοθέτησε, έκανε την χορογραφία, βρήκε χορηγούς κ.τ.λ….
      Το μόνο για το οποίο έχει ευθύνη ο τραγουδιστής είναι να ερμηνεύσει σωστά το τραγούδι και να εκτελέσει όσο πιο καλά γίνεται την όποια χορογραφία. Τίποτ’ άλλο.

      Όπως έχω ξαναπεί, υπάρχουν πολλές στιγμές (όπως αυτή) που αναπολώ την εποχή που οι φαν στην Ελλάδα για την Eurovision ήμασταν δαχτυλομετρούμενοι.

    • Με συγχωρεις αλλα και η συνθεση και η σκηνοθετιδα και ολα ηταν δικές της επιλογες, φίλη της ειναι το παρτσακλο που νομιζει πως ειναι κατι, και μας κατεστρεψε “ομαδα της” τους αποκαλουσαμε…. Δεν ξερω αν φερει ευθυνη για τις επιλογες που κανανε ολοι αυτοι στο μικροκοσμο τους, αλλα δουλεια της ερτ δεν ηταν, μη ριχνουμε ευθυνες οπου ειναι πιο ευκολο…

      • Πραγματικά μόλις τα κάνουν μαντάρα τους φταίει η ερτ λες και δεν ξέρουν από πριν το πλαίσιο που πρέπει να κινγηθουν. Στηριξα το τραγούδι μας μέχρι την τελευταία στιγμή πιστευοντας ότι έτσι έπρεπε. Η συμπεριφορά της ομάδας μετά τον αποκλεισμό με διέψευσε οικτρα.

  33. Δεν φταίνε μόνο οι άλλοι για τον αποκλεισμό μας μόνο. Εννοείται πως έχουμε και εμείς τεράστια ευθύνη. Το κομμάτι βγήκε επίσημα στα μέσα Φεβρουαρίου. Είχαμε λοιπόν άπλετο χρόνο να προετοιμαστούμε.. Είναι 3 λεπτά όλη η ιστορία.. Βγαίνεις και το σκίζεις και περνάς πανηγυρικά. Η Γιάννα δεν το έκανε αυτό. Εγώ αγαπούσα πάρα πολύ το τραγούδι και μόλις τελείωσε η εμφάνιση μας, κατάλαβα ότι πολύ δύσκολα τα πράγματα… Αυτό το τραγούδι προσφέρει μία πάρα πολύ καλή παρουσίαση χωρίς μπάτζετ. Το μόνο που ήθελε ήταν μία σωστή θεατρική προσέγγιση και άριστη φωνητική απόδοση. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Η Φουρέιρα ήταν πάτος στα στοιχήματα και έφτασε 1η. Ξέρετε γιατί; Γιατί είναι υπόδειγμα επαγγελματία και με μία τόσο δύσκολη χορογραφία κατάφερε να αντεπεξέλθει άψογα. Είμαι σίγουρος πως η χορογραφία έχει πολλές παρεμβάσεις δικές της, διότι η σκηνοθέτης της δεν έχει δείξει ποτέ κάτι τόσο χορευτικό. Αυστραλία και Βουλγαρία δεν έχουν καμία ιδιαίτερη κίνηση… Αν ισχύουν όλα αυτά περί σαμποτάζ ας κινηθεί η ΕΡΤ δικαστικά , ας απευθυνθεί στην EBU ζητώντας αποζημίωση.. Διότι δύο συνεχόμενες χρονιές ακούμε ότι μας χαντάκωσαν.Γιατί δεν απέχουμε λοιπόν; Αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό της ανάθεσης σε μία τόσο άπειρη χορογράφο και μάλιστα ξένη. Δεν το λέω ρατσιστικά, ας ήταν και από το Βιετνάμ,δεν με νοιάζει . Το τραγούδι αυτό έχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα, μη εύκολα αντιληπτό.Ας υπήρχε πρόταση σε 5 π.χ. γνωστούς σκηνοθέτες να πουν τις ιδέες τους και ας αποφάσιζε μία μεγάλη επιτροπή (μαζί με τον έμπειρο ogae και infe) ποια είναι η καλύτερη. 5 χρόνια συνεχόμενων αποτυχιών σίγουρα κάτι δηλώνουν και δυστυχώς δεν αποδίδονται ευθύνες πουθενά. Έχω και άλλες πάρα πολλές σκέψεις αλλά θεωρώ ανούσιο να τις γράψω. Τέλος, κάθε χρόνο έχουμε ελπίδες για κάτι καλό και απογοητευόμαστε. Ελένη σήκωσε το , να τους δείξεις πως γίνεται!

    • συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.. έχουμε την Μαρία Λυραράκι… η οποία κατάφερε μέχρι και τους άργκο να τους κάνει λίγο υποφερτούς… Και το τσόκαρο Μαρία Έλενα Κυριάκου να φαίνεται δυναμική στην σκηνή ενώ στο voice όταν το κέρδισε ήταν σαν ζαβλακωμένο… Γενικά είναι μία ταλαντούχα χορογράφος που απ’ ό,τι φαίνεται δεν είναι και “ακριβή” αφού έχει σκηνοθετήσει τόσες πολλές ελληνικές αποστολές… Κρίμα που δε της δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξει ένα τόσο καλό τραγούδι… Επίσης παρά πολύ ταλαντούχος είναι ο Κωνσταντίνος Ρίγος (2011,2012).. Χάρις εκείνον ο Λούκας ήρθε 3ος στο televoting και επίσης το aphrodisiac έχει 10 εκ προβολες (και δεν είναι λόγω της φωνής…)

  34. Νάσο μου, πως να γίνουν όλα αυτά όταν η Γιάννα, με τα 9 της χρόνια στην Αμερική, πιστεύει ότι κατέχει την γνώση του διαγαλαξιακού άπειρου και προσπάθησε με αμερικανιές να στήσει ένα τραγούδι που η σκηνική του φιλοσοφία φώναζε για κάτι ενετελώς διαφορετικό;

  35. Αν και θέλω πολλά να της πω της συγκεκριμένης “τραγουδίστριας” (όπως άλλωστε οι περισσότεροι) θα είμαι κόσμιος και όσο πιο σύντομος μπορώ και εγώ.

    -ΕΣΥ γνωριζες την ΕΡΤ και το βαθμό στήριξης που παρέχει όταν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ πήγες εκεί!
    -ΕΣΥ επελεξες το τραγούδι
    -ΕΣΥ επέλεξες τον τόνο που θα το τραγουδήσεις
    -ΕΣΥ πήγες στην ΠΑΝΙΚ
    -ΕΣΥ επέλεξες χορογράφος και ενέκρινες αυτή τη χορογραφία
    -ΕΣΥ έλεγες την τελευταία ημέρα ότι αν και πρέπει να κάνω αφωνία προτιμώ τα λαιβ στο ίνσταγραμ για να μου πείτε πως φαίνονται τα μαλλιά μου και τα σουφρωμένα μου χείλη
    -ΕΣΥ έκανες ban όποιον προσπαθούσε να σου πει την αλήθεια βλέποντας αυτό που έβλεπε ο κάθε λογικός και χωρίς παρωπίδες άνθρωπος (έλληνας και μη)
    -ΕΣΥ ΦΑΛΤΣΑΡΙΣΕΣ 7/7 το “Μα γιατί”……

    ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΕΡΕΙΣ 100% ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΟ ΜΑΣ! ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΎΠΡΟ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ.

    Δεν είμαι πληγωμένος… εξοργησμένος με ΕΣΕΝΑ προσωπικά είμαι.

    Πάλι καλά που υπάρχει ένας ogaee που μας αφήνει να λέμε τις αλήθειες όπως πρέπει και καταλαβαίνω την διακριτική τους στάση… Τι να κάνουν και αυτοί πρέπει να είναι κοντά στην συμμέτοχή μας…Δεν πειράζει θα τα λέμε εμείς!

  36. Δεν θα υπαρξει ποτε χρονια που ο Ελληνας φαν θα στηριξει κατι απο την αρχη μεχρι το τελος ανεξαρτητως του αποτελεσματος. Ή θα κραζει και μολις ερθει καλη θεση θα κανει κωλοτουμπα, ή θα στηριζει και οταν ερθει η αποτυχια θα αρχισει κραξιμο, Ετσι γινεται. Οι Ελληνες φανς ειναι κομματι του προβληματος και ο κυριος λογος που αναγνωρισμενοι καλλιτεχνες αρνουνται να συμμετασχουν.Η συμπεριφορα τους δε σε σαιτ, σχολια κτλ μας εχουν κανει να ειμαστε οι πιο αντιπαθεις φανς. Αραγε στο Βελγιο και στο Αζερμπαιτζαν να τους περιμενουν με τις πετρες ανα χειρας για τον αποκλεισμο? Δεν το νομιζω.

    • Πες τα! Εγώ προσωπικά συνεχίζω να υποστηρίζω το τραγούδι και θεωρώ πως όλο αυτό το κράξιμο δεν αξίζει στην Γιάννα…. Στο κάτω κάτω χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχε αυτό το υπέροχο τραγούδι και αν περιμέναμε από Κετιμέ και Χοροσταλίδες εκεί να δείτε κράξιμο

    • Έχεις απόλυτο μα απόλυτο δίκιο. Οι φανς είναι ένα μεγάλο κομμάτι του πρόβλημα. Εντάξει, οχι το μοναδικό. Ποτέ μα ποτέ δε φταίει μόνο ένας. Για αυτό έρχονται οι αποτυχίες, για να ξέρουμε που κάνουμε λάθος. Και επιτέλους, ας αφήσουμε το παρελθόν συγκρίνοντας κάθε καλλιτέχνη με αυτούς της δεκαετίας 2004-2013 και έχοντας κάθε χρόνο την δεκάδα ως αυτοσκοπό. Το κινητρο μετραει. Και αυτο πρεπει να ειναι να στελνουμε ομορφα τραγουδια, ομορφες φωνες και αρμονικά στησιματα επί σκηνης. Δε χρειαζονται λεφτα. Όρεξη και μεράκι χρειάζονται!

  37. Αν κάποιος από το περιβάλλον της Φουρειρα διαβάζει τα εδώ σχόλια θα ήθελα μαζί με τη σημαία της Κύπρου να έχει και την Ελληνική ,το διάβασα και από άλλους εδώ και συμφωνώ απόλυτα, Είμαστε μαζί σας αδέρφια ????????????Επιτέλους ένα δωδεκαρι που θα το ευχαριστηθώ

    • Οχι δεν πρέπει. Γιατί να καρπωθούμε μια νίκη που δεν είναι δική μας και δεν έχουμε καμια δουλειά με το τραγούδι ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, ουτε καν σαν καταγωγή. Η Ελενα οταν κέρδισε είχε και την Κυπριακή?? Δε νομίζω….

  38. εμένα παντω ς η απορια που με κατατρωει ειναι πως γινεται να συμμετουμε με χωρες που παραδοσιακα μας στηριζουν οπως κυπρος,αρμενια,βουλγαρια,ισραηλ,αλβανια κτλ κτλ και να μην εχουμε καταφερει να περασουμε…κατι μου λεει οτι καποιες υποτιθεμενες φιλες μας πρεπει να μας γυρισαν την πλάτη…αχ για να δουμε την κυριακη λοιπον!αχ θα τριβουμε τα ματια μας!

  39. Ου να μου χαθεις δρακουμελ, που θες να ψηφισει ο κοσμος Βουλγαρια. Και στο ΛΑ που πηγες τον μικροαστισμο σου τελικα δεν απεβαλες. Κριμα την υποστηριξη μου πηρες μεχρι τη Λισαβωνα.

  40. Είναι αλήθεια ότι και εγώ όπως φαντάζομαι και πολλοί εδώ μέσα αισθάνομαι πικρία.. γιατί είχαμε πραγματικά ένα πολύ καλό τραγούδι και όμως αποκλειστήκαμε.. στην αρχή ήμουν σε αυτούς που είχαν δυσαρεστηθεί με τις κινήσεις της έρτ όταν επέλεξε και ουσιαστικά ανάθεσε στη γιάννα την εκπροσώπηση της χώρας. μέρα με τη μέρα ομως, το τραγούδι μέσα μου άρχισε να γιγαντώνεται και στο τέλος το λάτρεψα.. μετά από χρόνια πίστευα ότι είχαμε πραγματικές πιθανότητες διάκρισης.. αν κοιτάξει κάποιος τις αναρτήσεις μου εδώ, θα δεί πως από την πρώτη στιγμή, φώναζα όπως και άλλοι, δώστε σημασία στην παρουσίαση και πάμε για μεγάλα πράγματα! ναι,αυτό το τραγούδι, με την κατάλληλη παρουσίαση, είχε πιθανότητες και για την πρωτιά.. για να είμαι ειλικρινής, τη βραδιά του ημιτελικού, αυτό το θέαμα που είδα με πάγωσε.. η γιάννα δεν είμαι ειδικός και δε θα μπω σε λεπτομέρειες δεν ήταν σε καλή μέρα.. φωνητικά δεν απόδωσε το τραγούδι όπως έπρεπε, μου φάνηκε πολύ αμήχανη και κάπως ανέκφραστη. κάποια στιγμή πήγε να χαμογελάσει αλλά δεν ταίριαζε ούτε αυτό στο τραγούδι.. η σκηνική παρουσία ήταν απλά πολύ μέτρια.. και έτσι, μοιραία ήρθε αυτό το αποτέλεσμα.. και δυστυχώς, ναι.. το χέρι δεν έγραφε.. δεν ήταν όμορφο να βλέπεις ένα μπλε γκρί χέρι. δεν ήταν όμορφο θέαμα.. σίγουρα ευθύνες έχει η ερτ.. αγαπώ με πάθος το διαγωνισμό και θέλω και αυτοί που αναμειγνύονται με αυτόν να έχουν το ίδιο πάθος. στην ερτ απευθύνομαι.. αυτοί δίνουν την εντύπωση ότι κάνουν αγγαρεία.. τις περισσότερες ευθύνες για εμένα εξ αρχής τις έχει η ερτ.. απλά απούσα.. την άφησαν μόνη της, δεν προσπάθησαν καν να την βοηθήσουν με έναν σκηνοθέτη με ιδέες για το στήσιμο.. και από εκεί και μετά έχει και η ίδια ευθύνες, γιατί απ όσο ακούσαμε και από το συνεργάτη της το πήρε όλο επάνω της και δεν συμβουλεύονταν κανέναν. φαίνονταν δηλαδή απλά τώρα είναι και επιβεβαιωμένο.. έβλεπα τα λάθη και στήριξα με όλη μου την αγάπη την προσπάθεια.. καταλάβαινα ότι στο παρά 2 δε μπορεί να αλλάξει τίποτα οπότε μόνο στήριζα. έβλεπα όμως ότι δε λειτουργούσε το πράγμα. κρίμα γιατί το τραγούδι ήταν πραγματικά καλό και είχε αγγίξει σχεδόν όλους μας.. ελπίζω τα παθήματα να μας γίνουν μαθήματα για του χρόνου.. αγαπώ την εσθονία καθώς είναι το είδος που μου ταιριάζει και περισσότερο και μετά τη βουλγαρία. ελπίζω όμως με όλη μου την καρδιά και το θέλω τρελά να το πάρει η κύπρος! η φουρέιρα όντως έχει φερθεί άψογα και επαγγελματικά. της αξίζει και αξίζει και στην κύπρο κάθε χρόνο το παλεύουν ας ήρθε επιτέλους η σειρά τους! όλη μου η θετική ενέργεια πλέον στην κύπρο! να έχουμε υγεία να ξαναταξιδέψουμε και του χρόνου στο θεσμό που αγαπάμε..

  41. Για ένα καλό αποτέλεσμα στη Eurovision χρειάζεται: καλό τραγούδι, ερμηνεία, και σκηνική παρουσία. Είχαμε το πρώτο ένα υπέροχο τραγούδι, σύνθεση, ενορχήστρωση και στίχοι. Όσον αφορά την ερμηνεία η Γιάννα το τραγούδησε σωστά εκτός από το μα γιατί που είχε τονικές αστάθειες. Άλλο όμως τραγουδώ σωστά και καλά και άλλο ερμηνεύω και δίνω ψυχή. Αυτό πιστεύω πως έλειπε. Και όταν βγαίνεις ανάμεσα σε θηρία σε σχέση με τη φωνητική τος δεινότητα όπως ήταν οι άλλες συμμετοχές, χάνεσαι, ιδίως φέτος που δεν υπήρχαν τόσο καλά τραγούδια αλλά πολύ καλές φωνές. Κι αν περάσεις κι από κριτικές επιτροπές εκεί κρίνεσαι πολύ αυστηρά για τις επιδόσεις σου και κάθε λάθος κοστίζει ακριβά. Όσο για τη σκηνική παρουσία το φωνάζαμε εδώ και μέρες, το μπλε χέρι ήταν κιτς , τα πυροτεχνήματα άσχετα σε ένα τραγούδι επικό το ίδιο και οι καπνοί. Παρουσία τυμπάνων στη σκηνή ή ένα δρώμενο με ιέρειες που θα ακολουθούσαν τη Γιάννα ήταν προτιμότερο. Επίσης με φόβιζε εδώ και καιρό πώς θα σταθεί στη σκηνή μια καλλιτέχνης χωρίς εμπειρία. Η Ελένη πήγε καλά και λόγω ετών εμπειρίας σε μεγάλες πίστες.

  42. Ε όχι Γιάννα μου να στηρίξουμε την Βουλγαρία στον ημιτελικό. Πολύ φάουλ είσαι κοπέλα μου γλυκιά.

    Πρόταση: του χρόνου να πας με την Αλβανία για να τη σπάσεις στη Φουρέιρα!

    • Πείτε μου ότι είναι ψέμα ότι υποστηρίζει Βουλγαρία και όχι Κύπρο…

  43. Κάτι δεν μου πολυκολλαει… Καθ’ όλη τη διάρκεια των προβων διαβεβαιωνε πως τα πράγματα είναι ελεγχόμενα και πως όλα θα διορθωθούν. Ούτε για απορρίψεις προτάσεων μίλησε κανείς, ουτε για τίποτα. Αντιλαμβάνομαι πως μπορεί να μην ήθελε να κοντραριστει με τους διοργανωτές (όπως ο συνθέτης της – αληστου μνήμης – ελληνικής συμμετοχής το 98) αλλά όταν κινδυνεύει το επαγγελματικο σου κύρος και υπάρχει περίπτωση να εκτεθείς στη χώρα σου, ε, βγαίνεις να μιλήσεις ή αρνείσαι να εμφανιστείς έτσι. Τώρα ανακαλυψανε όλα τα τεχνικά προβλήματα? Δεν ισχυρίζομαι ότι λένε ψέματα αλλά κάπου νομίζω οτι τείνουν να ρίξουν τις ευθύνες αποκλειστικά στους διοργανωτές, πράγμα που δεν ισχύει κατά την άποψή μου. Στη τελική, αν είσαι τέλεια προετοιμασμενος, έχεις λύσεις για όλα. Όπως πχ έκανε και η Παπαριζου το 2001, όταν υπήρξε πρόβλημα με τη φόρμα. Τι θα πει πεμπτη πρόταση? Δηλ αν τους έλεγαν να ρίξουν μπαλόνια και κομφετι, θα το δεχοντουσαν? Επίσης η ΕΡΤ δεν θα έπρεπε να απειλησει με απόσυρση της συμμετοχής λόγω απόρριψης του αιτήματος επαναληψης της λανθασμένης (από υπαιτιοτητα των διοργανωτων) πρόβας για τις επιτροπές? Ποιος θα τους κατηγορουσε? Δεν ξέρω.. στηριζα καθ’ολη τη διάρκεια την συμμετοχή μας αλλά κάπου έχω αρχίσει να δυσαρεστουμαι με τη διαχείριση του ατυχους αποτελέσματος. Μια ο στιχουργός που βγήκε αμέσως να πει ότι θα πάνε με άλλη χώρα του χρόνου, τώρα αυτό.. Επίσης, θα συμφωνήσω με κάποιους προλαλησαντες πως, αν έχει κάτι να πει, οφείλει να το πει επώνυμα. Δεν πιστεύω πως θα την κατηγορησει κάποιος αν το κάνει, ιδίως αν εννοεί την ΕΡΤ, η οποία έχει ευθύνη απέναντι στους Έλληνες φορολογουμενους.

  44. Ας τα παρουμε απο την αρχη
    Δεν ειναι η Eurovision αλλα η ΕΡΤ για τα πανηγυρια, μονο στη χωρα μας συμβαινουν αυτα! Πληρης απαξιωση, απολυτη ανικανοτητα και προχειροτητα! Εχουν 200000€ να δωσουν σε προγραμματα που οι ιδιοι επιλεγουν απλα για να βολεψουν φιλους και συγγενεις τα οποια ζητημα να φερνουν 2% τηλεθεαση αλλα οχι σε εναν πανευρωπαϊκο διαγωνισμο τον οποιο παρακολουθουν 300 εκ ανθρωποι και τους αποδιδει ποσα ικανα να καλυψουν ετησιο προϋπολογισμο!!
    Στο δια ταυτα εχει γινει γνωστο παιδια απο πολυ κοσμο οτι μετα την επιλογη της Τερζη η ΙΔΙΑ αποκλειστικα επελεξε την ομαδα με την οποια θα συνεργαστει οι οποιοι ειναι ολοι φιλοι της και παλιοι γνωριμοι! Το τραγουδι μοναδικο και υπεροχο, ολοι στην Ευρωπη το ειχαν λατρεψει και μας συνεχαιραν που χρησιμοποιησαμε ελληνικο στιχο γιατι ειναι πολυ ομορφη η γλωσσα μας ( στο wiwiblogs το ειχαν ψηφισει καλυτερο μη αγγλικο τραγουδι)! Η ομαδα για τα πανηγυρια, η εμπνευση και η δουλεια πανω στην εμφανιση ακομη αγνοουνται, τα εφε επιπεδου jumbo, στο live το σκοτωσε το τραγουδι ( νταξει ολοι μα ολοι συμφωνουμε σ’αυτο μην ακουσω σχολια του τυπου μια χαρα το ειπε), η σκηνη την καταπιε, δεν εχει χαρισμα καλως ή κακως δεν μπορουσε να σταθει στην σκηνη μονη της ουτε να λαμψει με την φωνη της, το μπλε χερι ασχολιαστο, κατι λικνισματα και χαμογελα ηταν εκτος τοπου και χρονου, πιο κρυα πεθαινεις κανενα συναισθημα δεν υπηρχε!! Αυτα ολα μαζεμενα ελπιζω να απαντουν στο ερωτημα τι εφτεξε! Γιατι ουτε οι πορτογαλοι και οι ευρωπαιοι μας σνομπαραν, ουτε οσοι την κατεκριναν, ολα εγιναν λαθος γι’ αυτο αποκλειστηκαμε και το βαρος να πεσει σε ολους!! Οχι δεν φταιω εγω φταινε οι αλλοι που δεν με στηριξαν!!
    Τελος εγω προσωπικα και πολυς κοσμος απ’οτι βλεπω αποσυραμε την στηριξη μας λογω της απαραδεκτης συμπεριφορας! Οι δημοσιογραφοι στην Πορτογαλια μετα τα αποτελεσματα την ελουσαν με διαφορα κοσμιτικα επιθετα! Ηταν ξινη, αγενης, δεν μιλουσε πουθενα, την καλουσαν σε παρτυ και δεν πηγαινε, της εκαναν παρατηρησεις ή ερωτησεις και σταματουσε τη συζητηση ( δημοσιογραφος της ειπε σε press conference οτι δεν βγαζει συναισθημα και του απαντησε εγω δεν βγαζω συναισθημα; Δες την προβα τοτε), εγω προσωπικα της ειχα κανει σχολιο στο instagram και με ΜΠΛΟΚΑΡΕΕΕΕ, βγηκε το αποτελεσμα και εξαφανιστηκε σαν 5 πενταχρονο αντι να βγει να μιλησει και να την αγκαλιασουμε ολοι, το post-επιθεση τραγικο! Εισαι 40 χρονων GROW UP!!!
    Και το χειροτερο απ’ολα ειλικρινα δεν πρεπει να μεινει ασχολιαστο, δεν βγηκε ποτε να συγχαρει την Φουρειρα και ανεβασε προκλητικοτατο βιντεο στηριξης προς την Βουλγαρια! ΝΤΡΟΠΗ μονο
    Οι Κυπριοι ειναι αδελφια μας πρωτη φορα διεκδικουν την πρωτια τι πραγματα ειναι αυτα;
    Ενα μεγαλο Μπραβο στην Φουρειρα που κερδισε τον σεβασμο ολων με την εργατικοτητα της, το απιστευτο ταλεντο της, τον χαρακτηρα της και τα λογια της για την Ελλαδα μας που ειναι συγκινητικα κι σ εχει δεχτει μεγαλο πολεμο με χυδαιους χαρακτηρισμους!!
    ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΤΕΛΙΚΑ

    • Μου αρέσει που αναφέρεις το wiwibloggs, το μεγαλύτερο εργαλείο πλέον προώθησης του τραγουδιού της Κύπρου. Τα παιδάκια εκεί ερασιτέχνες, έκραζαν όλη την ώρα την Ελλάδα που είχε ελληνικό στίχο, συνέχεια πετούσαν σπόντες για τη Φουρέιρα και άλλα πολλά. Επίσης, εάν ένας δημοσιογράφος είπε ότι δε βγάζει συναίσθημα, καλά του απάντησε, γιατί υπάρχουν τόσοι άλλοι που ένιωσαν το συναίσθημα, και είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό. Για την ΕΡΤ συμφωνώ. Όσο για την ομάδα της, τι σχέση έχει αυτό. Ο κάθε τραγουδιστής έχει δίπλα ανθρώπους με τους οποίος συνεργάζεται. Ο Καλημέρης είπε ότι είχαν και άλλες ιδέες όμως εισέπραξαν όχι κατέληξαν στο πιο απλό το πέμπτο, το οποίο όμως ο σκηνοθέτης δεν κατάφερε να αναδείξει. Οπότε γιατί βιάζεσαι να κρίνεις χωρίς να ξέρεις τις λεπτομέρειες του ζητήματος. Όταν θα είναι έτοιμη θα μιλήσει. Λογικό είναι να μη θέλει να μιλήσει. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό χαρακτήρα και ευαισθησία. Ίσως να μην ήταν ψυχολογικά καλά. Είναι εύκολο για μας να το παίζουμε κριτές από μακριά. Δεν είμασταν εμείς όμως εκεί πάνω στη σκηνή.

      • Καλως την υποστηριζουν οσοι την υποστηριζουν! Εγω δεν την ακουγα καν και μεσα απο την Eurovision αλλαξα τελειως αποψη για εκεινη! απ’οτι παρατηρω σαν θεατης τοσα χρονια ολες οι συμμετοχες κοιταζουν να κανουν το καλυτερο δυνατο, να απαρτισουν την ομαδα τους απο εμπειρους και πετυχημενους επαγγελματιες οι οποιοι θα προσφερουν ενα αρτιο αποτελεσμα (οποιο κι αν ειναι αυτο) και θα εχουν τη λυση σε οποιοδηποτε προβλημα προκυψει!!!! Στην σκηνη επισης φετος ανεβηκαν ογκωδεις κατασκευες, χρησιμοποιηθηκαν γραφικα, χορευτες, φωτα κλπ απο πολλες συμμετοχες!! Δεν νομιζω πως ειχαμε τα χρηματα για τα πρωτα, χορευτες ή οργανα επισης αλλιως θα ειχαν χρησιμοποιηθει ουτε κατι σε γραφικο μεσω οθονης γιατι οπως φανηκε λειτουργησε σε πολλες χωρες! Δεν ειχαν σκεφτει κατι, σ’αυτην την παρουσιαση θα καταληγαμε και τα υπολοιπα ειναι ιστοριες για αγριους!!
        Οχι ανθρωπε μου για να μην προκριθηκαμε το συναισθημα δεν περασε! Το συναισθημα ειναι «παγκοσμια γλωσσα» ολοι το αντιλαμβανονται και εκ του αποτελεσματος δεν χωρουν πολλες αντιρρησεις!!!Επισης σε διαγωνισμους, αθλητικες εκδηλωσεις κλπ εκπροσωπεις ενα συνολο, μια χωρα δεν μπορεις να λες αφηστε με θα μιλησω οποτε θελω! Πηγε η PATRICIA KAAS και βγηκε να πει οτι δεν μπορεσε να δωσει την χαρα στους Γαλλους μην τρελαθουμε τελειως! Τελος και συγγνωμη παλι για την εκθεση αν στις πανελληνιες γραψω 5 εγω φταιω που στις πανελληνιες εγραψα 5!!! Μετα το συστημα, το φροντιστηριο κλπ! Ειναι το μεγαλυτερο μας ελαττωμα σαν εθνος να ριχνουμε σε ολους τους αλλους τις ευθυνες! Και οι καλλιτεχνες ή οσοι ως επαγγελματιες πρεπει να εκθεσουν δημοσια την δουλεια τους δυστυχως ή ευτυχως δημιουργουν, επικοινωνουν την δουλεια τους στο κοινο και το κοινο κρινει το αποτελεσμα!!! Αυτα

    • Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία σου παράγραφο. Έπρεπε να βγει και να υποστηρίξει την Κύπρο. Ελλάδα και Κύπρος περιμένουμε πως και πως να το σηκώσει η Ελένη και να πανηγυρίσουμε όλοι όπως τις εποχές με την Παπαρίζου! Αλλά αυτή αποφάσισε να στηρίξει την Βουλγαρία. Δεν μπορώ να μιλήσω απόλυτα για τα υπόλοιπα γιατί στην πραγματικότητα κανείς μας δεν ξέρει τι έγινε πίσω από τις κάμερες αλλά είναι μεγάλο φάουλ να μην στηρίξει την Κύπρο που ουσιαστικά είμαστε σαν μια χώρα και το Σάββατο κατά κάποιο τρόπο διαγωνίζεται και για εμάς!

      • Το απάντησε η Βουλγαρία ήταν η μοναδική χώρα που τους παρηγόρησε, ‘έκλαιγαν στα καμαρίνια μαζί τους. Η Κύπρος προφανώς πανηγύριζε δεν την ένοιαξε να συμπαρασταθεί άμεσα οπότε ….αυτονόητη η υποστήριξη στην Βουλγαρία.

  45. Αγαπητοί φίλοι.Αν και δεν παρακολουθώ με μεγάλο πάθος την eurovision ,επειδή έχω την γυναίκα μου που παρακολουθεί τον θεσμό από μικρό κοριτσάκι και μου έχει ζαλίσει τον έρωτα από το πρωί έως το βράδυ(για να το πω ευγενικά), θα ήθελα να σχολιάσω και εγώ λίγο την Ελληνική συμμετοχή.Ασχολήθηκα λίγο να δω ποια είναι η Γιάννα Τερζή. δισκογραφικά δεν έχει κάποια δουλειά να παρουσιάσει πέρα από κάποια σαχλά μπουζουκοτράγουδα . Από εκεί και μετά εξαφανίστηκε στην Αμερική για μια δεκαετία και δε κατάλαβα με τι ακριβώς ασχολήθηκε(μάλλον έτρωγε τα λεφτά του μπαμπά).Ώσπου ξάφνου εμφανίστηκε και εντελώς αξιοκρατικά και εννοείται χωρίς να έχει σχέση που είναι κόρη του Τερζή εκπροσωπεί την Ελλάδα με ένα ποιοτικό (θεέ μου σ’χώρα με) τραγούδι.Οι αυλικοί της που της φούσκωσαν τα μυαλά της είπαν ότι είναι θεά και ότι την έχει την πρόκριση στο τσεπάκι της γιατί πέρα από την τραγουδάρα που έγραψε είναι και κόρη του Πασχάλη. Για αυτό το λόγο της είπαν να μη κουνηθεί καθόλου από τη θέση της, να μη διανοηθεί και χορέψει καθόλου για να μη βγει με μεγάλη διαφορά πρώτη , τουλάχιστο να έχει ένα σασπένς η eurovision βρε αδερφέ.Έτσι η Γιάννα αποφάσισε να κάθεται σαν να έχει καταπιεί μπαστούνι του γκολφ.Ακόμα και ο πλάτανος στο χωριό μου στην Ήπειρο όταν έχει άπνοια πιο πολύ κουνιέται.Και επειδή αυτό δεν ήταν αρκετό σκέφτηκαν κάτι ακόμα. Δε βάφουμε και το χέρι σου με χρώμα κάτι μπλε? κατι γκρι? κατι….? Να φασκελώνουμε αυτούς που θέλουν να μας ψηφίσουν. Τελευταία πινελιά το νύχι σε στυλ Bram stoker’s Dracula.Και μη ξεχάσουμε ελάχιστες πρόβες ψηλή μύτη και σνομπαρία σαν να είσαι ο Μιχάλης Τζάκσον (ελαφρύ να είναι το χώμα που τον σκεπάζει). Το αποτέλεσμα γνωστό , όπως το ξέρετε ήδη όλοι. Το παράξενο θα ήταν να προκριθεί το κομμάτι. Την Φουρέιρα δε χρειάζεται να τη σχολιάσω. Την είδαμε όλοι. Το φάσκελο της Γιάννας στα μούτρα της ΕΡΤ και στα μούτρα όλων σας . (κομπλεξικών , ρατσιστών , εξυπνάκηδων , χαιρέκακων και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα…..). Καλή επιτυχία στην Κύπρο και μην τρελαίνεστε, ένας διαγωνισμός τραγουδιού είναι δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.

    Με αγάπη
    bill

  46. Ακόμα να καταλάβετε τι έφταιξε. Έχετε δει τις συμμετοχές που πέρασαν τι σκηνοθετική δουλειά έγινε σε σχέση με τα τραγούδια που δεν πέρασαν. Και θέλω να σταθώ στο δικό μας. Ξέρετε ποιοι το σκότωσαν…οι Πορτογάλοι παρέα μαζί με τους Σουηδούς. Παρακολουθώ τον δεύτερο ημιτελικό σήμερα, γιατί δεν έτυχε να παρακολουθήσω όλο τον πρώτο ημιτελικό. Εντάξει, τα μικρόφωνα τέρμα on, με voice enhancers, delay και δε συμμαζεύεται λες και τραγουδούσαν στο διάστημα. Το ίδιο πρόσεξα και στο τραγούδι της Λιθουανής. Η Γιάννα τραγουδούσε και φαινόταν στο πρόσωπο από τη σύσπαση των μυών ότι όντως τραγουδάει και όμως η φωνή δεν ακουγόταν καλά. Τώρα, να μιλήσω για τα πλάνα του τραγουδιού, ερασιτεχνικά και χωρίς φαντασία σε ένα τέτοιο κομμάτι. Είναι δυνατόν η άλλη να σηκώνει τα μανίκια και αυτοί να έχουν μια κάμερα μόνο να τραβάει τη σκηνή, λες και η άλλη απλά σήκωνε τα χέρια πάνω κάτω. Ούτε τα εφέ έδειξαν. Σκηνοθετικά το τραγούδι το σκότωσαν. Ακόμα και τη σωστή στιγμή που μπήκαν τα πυροτεχνήματα δεν τα έδειξαν σχεδόν καθόλου γιατί είχαν ενα κοντινό στο πρόσωπό της που φωτιζόταν από τα πυροτεχνήματα. Μου αρέσει που κάθεστε και κατηγορείτε την Τερζή. Το μόνο λάθος που μπορεί να έκανε η Γιάννα ήταν που δεν αρνήθηκε να τραγουδήσει έχοντας να υποστεί το σαμποτάρισμα της παραγωγής. Αλλά έλα που μάλλον δεν ήθελε να εκθέσει την Ελλάδα, γιατί θα έβγαιναν όλοι να την κατηγορήσουν. Γιατί είμαι σίγουρη αυτό θα γινόταν.

  47. To Σαββαρο στηριζουμε Κυπρο… μακαρι οι Ελληνες στο εξωτερικο να την ψηφισουν μαζικα!

  48. Ο Ρουβας το 2009 στην πρώτη του δήλωση ζήτησε ΣΥΓΝΩΜΗ για την 6Η ΘΕΣΗ… Ο ΡΟΥΒΑΣ… για την 6Η ΘΕΣΗ! H ντίβα μας βγαίνει και λεει “φταίνε ΜΟΝΟ ολοι οι άλλοι, θα γράψω σε άλλη χώρα του χρόνου, να νικήσει η Βουλγαρία”! Θα μείνει στην ιστορία σαν Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΣΝΟΜΠ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που πέρασε ποτε!

    • Εχεις δικιο, ισως ο μοναδικος ελληνας τραγουδιστης που ζητησε Συγνωμη, κατι που σπανιζει παντου στην χωρα μας, σε ολους τους τομεις…

    • εεεμ, εισαι σε σαιτ φαν της eurovision και αληθεια μας το λες αυτο;
      πραγματικα δεν θα πω κατι, κατσε και ψαξε μονος σου τι εγραψες λαθος…
      τουλαχ αφου εισαι εδω μεσα, μαθε και 2 πραγματα σωστα…
      ανοιξε wikipedia στη τελικη…

  49. Κατι ασχετο, επειδη καποιοι τοσες μερες εγραφαν για την Τουρκια, ο επισημος λογος αποχης της ειναι οτι δεν υποστηριζει το συστημα ψηφοφορια, αλλα ο πραγματικος λογος ειναι οτι ο Ερντογαν ειναι κατα του κοσμικου κρατους (αντι-Κεμαλιστης) και εκδηλωσεις οπως ο διαγωνισμος της eurovision ειναι εκτος της φιλοσοφιας του Ισλαμ που στηριζει ο Ερντογαν! Οποτε μην την χρησιμοποιειται ως παραδειγμα την συγκεκριμενη χωρα!
    Απλα ο Ερντογαν δεν θελει και δεν συμμετεχει, εδω οι δικοι μας (δηθεν ποιοτικοι) ας εχουν την τολμη να πουν οτι δεν θελουν να πηγαινουμε γιουροβιζιον … και να μην ειναι υποκριτες

  50. Δεκτά όλα όσα λέει! Αυτοκριτική ;; Εκείνη δεν έφταιξε πουθενά;;; Δε φέρει έστω και ελάχιστο μερίδιο ευθύνης; Κι αν ναι που το παραδέχεται;; Βασικά επιμένω στην αρχική μου άποψη. Το τραγουδι δεν ηταν καλο και η Τερζη δεν ειναι καποια τρομερή φωνή που θα απογείωνε ενα μετριότατο τραγουδι. Το παραπάνω σε συνδυασμό με την καταστροφική παρουσίαση του τραγουδιού έφεραν το αποτέλεσμα που ξέρουμε. Μπραβο της ομως για τη μαγκιά της να ευχαριστήσει τα media για τη στήριξη που της παρείχαν.

    • Ε μα. Πηγαινε δες πως τη βριζουν στο youtube. Λες και ειπε ποτε η Ελενη στο δικο της ινσταγκραμ ψηφιστε Ελλαδα που απαιτουν το ιδιο απο την Τερζη. Οταν εγινε αυτο το θεμα με τον αετο ολοι ελεγαν οτι ειμαστε ρατσιστες και το βλεπουμε πατριωτικα, ενω τωρα που η αλλη ειπε ενα vote for Bulgaria αρχισαν να την κραζουν για ελλειψη πατριωτισμου. Παρανοια!! Και για να λεμε αληθειες. Ειναι η πρωτη φορα που ενιωσα οτι η Κυπρος κρατησε αποστασεις απο την Ελλαδα. Συνηθως οι δυο αποστολες ηταν παντα πιο κοντα, ενω φετος η Κυπρος αποφασισε να πλευσει μονη της, ισως επειδη ηταν πιο φαβορι απο την Ελλαδα και δεν την ειχε αναγκη

  51. Η αμήχανη στιγμη που το έκτρωμα hvala, ne περνάει στο τελικό, και η Ελλάδα οχι. Ισως γιατι πολυ απλά το κομμάτι ήταν ΑΡΤΙΟ τηλεοπτικά….

  52. Όταν της λέγανε να φέρει ενα χορευτή στη σκηνη και σήκωνε φρύδι και ελεγε με υφάκι το έχουν κάνει αλλοι εμεις δεν τα κάνουμε αυτα (ασχετο βεβαια που για τον εθνικό τελικό χορευτη θα ειχε), κατάλαβα που βαδίζαμε. Σκοτίστηκε ο σουηδός και ο ισπανός Γιάννα μου να καταλάβει τον διάλογο και το μπλε-γκρι χέρι σου τι σημαινουν. Να τους το έδειχνες. Δεν πας σε ραδιοφωνικό φεστιβάλ….. Κρίμα που δεν το έδωσε σε αλλη τραγουδιστρια να το πει.

  53. Μετά από το Βατερλώ (για να χρησιμοποιησω και το τραγουδι των ΑΒΒΑ!), πρέπει να δούμε την επόμενη μέρα.
    Η ΕΡΤ εδώ κα χρόνια, για διάφορους λόγους ΔΕΝ στηρίζει επάξια την Ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό. Πιστεύω ότι το 2019 θα πρέπει να μην πάρουμε μερος και να σχεδιασουμε εκ βαθρων την μελλοντική μας στάση στον διαγωνισμό. Εξάλλου είναι χίλιες φορές προτιμότερο να απέχουμε, παρά να συμμετέχουμε με τετοιες οικτρές εμφανίσεις.
    Ας πάρουμε τον χρόνο που χρειάζεται κι ας δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα τις μελλοντικες μαας συμμετοχές. Προσωπικά πιστεύω οτι πρεπει να θεσμοθετησουμε ένα μερικώς αυτοχρηματοδοτουμενο φεστιβαλ επιλογης τραγουδιού και να συνεργαστούμε με ομάδες θεατρικών ή χορευτικών παραγωγών.
    Υπαρχουν τεράστια ταλέντα στη νεολαία μας και οφειλουμε να τα εμπιστευτούμε.
    Αλλιώς ας κατεουμε στην μιζερη γωνιά μας να κατηγορουμε παντα τους αλλους και ” να κλαίμε πάνω απ’το χυμένο γάλα”.

    • Η Διοίκηση της ΕΡΤ δεν θελει αυτο το προγραμμα! Δεν εχει νοημα η αποχη…. οπως και η συμμετοχη! Δεν θελουν!
      Και στο κατω κατω, δεν χρειαζεται να απεχεις απο τον διαγωνισμο, εχεις πολυ χρονο μπροστα σου να φωναξεις τους καλυτερους… οταν δεν εχει παρωπιδες!!

  54. Αφήνοντας προς το παρόν έξω από την κουβέντα τον τρόπο που λειτουργεί η ΕΡΤ (θα το σχολιάσω άλλη στιγμή για να μην μπλέκουμε τα πράγματα), κατά τη γνώμη μους:

    1) Είχαμε ένα ιδιαίτερο τραγούδι με μυσταγωγικό χαρακτήρα, εμένα μου άρεσε αρκετά. Θεωρώ πως αξίζουν συγχαρητήρια στους δημιουργούς του τραγουδιού!
    2) Το videoclip επίσης μου άρεσε γιατί έμενε πιστό στο ύφος του τραγουδιού και οπτικοποιούσε το νόημα των στίχων του.
    3) Δυστυχώς η οπτικοποίηση πάνω στη σκηνή θεωρώ πως όχι μόνο δεν προσέθετε κάτι στο τραγούδι, αλλά αναιρούσε τον χαρακτήρα του. Λειτουργούσε αποπροσαντολιστικά. Σε εμένα ήταν τόσο έντονο αυτό, που μου ακύρωνε όλη την προσπάθεια. Η σκηνική εμφάνιση δε σημαίνει απαραίητα ακροβατικά, πυροτεχνήματα, κορδέλες, σημαίνει να προκαλέσεις ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ.
    4) Φωνητικά θεωρώ ότι ήταν άψογο. Ερμηνευτικά όμως μέτριο.
    5) Το ότι δεν περάσαμε καν στον τελικό είναι άδικο για το σύνολο τη προσπάθειας που είχε γίνει. Αν ήταν ένας συνηθισμένος ημιτελικός εκτιμώ πως θα περνούσαμε, και στον τελικό θα ήμασταν στο κλασικό 19-23.
    6) Ως προς τα προβλήματα της διοργάνωσης, θεωρώ πως υπάρχουν αλλά εκ των υστέρων μεγιστοποιούνται. Για φέτος δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά πχ πέρυσι ήμουν σε θέση να γνωρίζω πως η διοργανωτές είχαν αρνηθεί εξ αρχής ένα κομμάτι της αρχικής πρότασης μας (1,5 μήνα πριν το διαγωνισμό) και όχι τελευταία στιγμή όπως αναφερόταν.

    Το σκεπτικό του σχολίου μου δεν είναι να επικρίνω τους συντελεστές του τραγουδιού, αλλά να τονίσω τη σημασία του να επιλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι στα κατάλληλα πόστα (Σύνθεση, στίχος, ερμηνεια, δάσκαλος φωνητικής, σκηνοθέτης, χορογράφος). Δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα.

  55. Γιατί δεν φωνάζατε την Κλεοπάτρα, 26 χρόνια μετά, να σας ξελασπώσει με μια 5η τουλάχιστον θέση! Ερμηνεία που σε συγκλονίζει και σε κάνει να ανατριχιάζεις! Καμία σύγκριση!
    https://www.youtube.com/watch?v=HQQI_xt-j-g

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ