ΕΣΘΟΝΙΑ: Αποκλειστική συνέντευξη της Elina Nechayeva στον OGAE Greece!

Η Εσθονία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2018 από την Elina Nechayeva και το τραγούδι “La Forza σε μουσική και στίχους από την ίδια την Elina, αλλά και από τους Ksenia Kuchukova, Mihkel Mattisen και Timo Vendt, το οποίο θα ακούσουμε στην ιταλική γλώσσα.

H Elina δέχθηκε με μεγάλη χαρά να παραχωρήσει στον OGAE Greece μια αποκλειστική συνέντευξη στην οποία μας μιλάει για τη Eurovision και τη συμμετοχή της, το “La Forza“,την καριέρα της και τους στόχους της, και μας στέλνει το δικό της μήνυμα για τη φετινή Eurovision!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Laura Nestor

ΟGAE GREECE: Elina, αρχικά συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στη φετινή Eurovision! 

Elina Nechayeva: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!

O. G.: Τι σημαίνει “Eurovision” για σένα;

E. N.: Θεωρώ πως είναι ένας μεγάλος διαγωνισμός που συνδυάζει πολλές χώρες και πολιτισμούς μαζί. Δεν έχει σημασία ποια εθνικότητα έχουμε ή ποιες είναι οι πεποιθήσεις μας. Σημασία έχει η μουσική η οποία μας ενώνει όλους.

O. G.: Πως προέκυψε η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό;

E. N.: Όλα ξεκίνησαν όταν το περασμένο καλοκαίρι συνάντησα τον Mihkel Mattisen και τον Timo Vend, οι οποίοι ήταν προσκεκλημένοι στον γάμο ενός κοινού μας φίλου, όπου και τραγούδησα. Αφού με άκουσαν εκεί, μου πρότειναν να συνεργαστούμε. Όταν μου έδωσαν και άκουσα τη μελωδία του “La forza” μαγεύτηκα! Μαζί με τη φίλη μου Ksenia Kuchukova γράψαμε τους στίχους και έτσι αποφασίσαμε όλοι μας, να στείλουμε το κομμάτι στο Eesti Laul. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά… 

O. G.: Πώς θα περιέγραφες εσύ το “La Forza“;

E. N.: Το “La Forza” είναι ένα σύγχρονο τραγούδι όπερας. Αποτελεί ένα μείγμα κλασικού τραγουδιού με ηλεκτρονική μουσική και αυτό το κάνει ιδιαίτερο! 

O. G.: Για τι μιλούν οι στίχοι του; Υπάρχει κάποιος συμβολισμός;

E. N.: Οι στίχοι του “La Forza” μιλούν για την πραγματική αγάπη που φωτίζει τον δρόμο μας, που μας δίνει φτερά,  που μας οδηγεί στον ουρανό και μας δίνει τη πραγματική δύναμη για να μπορέσουμε να μετακινήσουμε ακόμα και τα βουνά. Πρόκειται για την καθολική αγάπη – την αγάπη για τα παιδιά, την αγάπη για τους γονείς, την αγάπη για τη φύση. Για όλα τα είδη της αγάπης. 

O. G.: Γιατί στην ιταλική γλώσσα;

E. N.: Επειδή η ιταλική γλώσσα είναι όμορφη και μελωδική και ταιριάζει με το κλασικό τραγούδι. Νομίζω ότι η ιταλική γλώσσα είναι πολύ ποιητική και γι ‘αυτό την επιλέξαμε.

O. G.: Πώς ένιωσες όταν επιλέχθηκες να είσαι η εκπρόσωπος της Εσθονίας στη φετινή Eurovision;

E. N.: Ένιωσα πολύ περήφανη διότι ο αριθμός των ψήφων που έλαβα από το Εσθονικό κοινό στο Eesti Laul ήταν εκπληκτικός και είμαι πραγματικά ευγνώμων για όλη αυτή την υποστήριξη. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω και ‘γω με τη σειρά μου την Εσθονία υπερήφανη και να δώσω ένα μεγάλο δώρο σε όλους μας για τα 100 χρόνια γιορτής της Εσθονίας!

O. G.: Θα αλλάξεις κάτι στην παρουσίαση του τραγουδιού σου στη Λισαβόνα; 

E. N.: Ελπίζω ότι θα το παρουσιάσουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, διότι στο Eesti Laul αυτό λειτούργησε τέλεια. Μακάρι να λειτουργήσει έτσι και στη Λισαβόνα.

O. G.: Πρόσφατα βρέθηκες στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα του εισαγωγικού video της συμμετοχής σου. Πως ήταν η εμπειρία που έζησες; 

E. N.: Η Πορτογαλία είναι μια θαυμάσια χώρα με εξαιρετικό φαγητό! Επίσης, το κλίμα είναι εκπληκτικό, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί και η φύση και ο ωκεανός είναι εκπληκτικά όμορφα. Έχω πάει στην Πορτογαλία πριν από μερικά χρόνια, στο πλαίσιο ενός προγράμματος εθελοντισμού για νέους, όπου ζούσαμε στα βουνά για δύο εβδομάδες σε άγριες συνθήκες και ήταν πολύ διασκεδαστικό. Θα δείτε το video πολύ σύντομα, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω κάνει μέχρι τώρα στη ζωή μου!

O. G.: Αλήθεια, πως είναι η Elina Necheyeva στη ζωή της; 

E. N.: Η Elina είναι παθιασμένη με τη μουσική και είναι το παν στη ζωή της. Είμαι καλλιτέχνης με παιδεία κλασσικής μουσικής, και αυτή απαιτεί ιδιαίτερη πειθαρχεία. Γι’ αυτό το λόγο έχω μάθει ότι κάνω στη σκηνή να τα κάνω με πάθος. Ο κύριος στόχος μου είναι πραγματικά να φέρνω τη χαρά και την ευτυχία στους ανθρώπους με το τραγούδι μου. Εύχομαι η μουσική μου να προκαλεί θετικά συναισθήματα και να μπορεί να «θεραπεύει» κατά κάποιο τρόπο τους ανθρώπους που την ακούνε… 

O. G.:  Και ο στόχος για τον διαγωνισμό, ποιος είναι;  

E. N.: Ο στόχος μου είναι απλά να κάνω απολύτως το καλύτερο που μπορώ. Θέλω πολύ να φτάσω στον τελικό, αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει αυτό, εφόσον εγώ θα έχω κάνει το καλύτερο δυνατό, τότε θα είμαι ευχαριστημένη και χαρούμενη. 

O. G.: Έχεις κάποιο αγαπημένο τραγούδι από την ιστορία της Eurovision;

E. N.: To “Euphoria” είναι ίσως το αγαπημένο μου τραγούδι της Eurovision – κολλάει πολύ στο μυαλό μου!

O. G.: Έχεις έρθει ποτέ στην Ελλάδα; Γνωρίζεις την ελληνική μουσική;

E. N.: Δεν έχω έρθει ποτέ στην Ελλάδα, αλλά θα ήθελα πολύ να την επισκεφθώ γιατί είναι μια εκπληκτική χώρα με καταπληκτικό αρχαίο πολιτισμό. Η αγαπημένη μου τραγουδίστρια ήταν η θρυλική Μαρία Κάλλας, την αγαπώ! Επίσης, αγαπώ το Ελληνικό γιαούρτι! Αυτό είχα για πρωινό σήμερα το πρωί! (Γέλιο).

O. G.: Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;

E. N.: Έχω μπροστά μου άμεσα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω! Έχω μια σόλο συναυλία, την πρώτη μεγάλη ατομική μου συναυλία στο Ταλίν, όπου πρόκειται να εκτελέσω το “La Forza” με μια πραγματική ορχήστρα, και πιστεύω αυτό θα είναι είναι ένα καταπληκτικό γεγονός! Σε αυτή τη συναυλία πρόκειται να μιλήσω για την αγάπη,το πάθος, το θυμό – όλα αυτά τα δυνατά συναισθήματα που ίσως δεν αισθανόμαστε καθημερινά. Θα πάω επίσης στη Γεωργία με την Εθνική Ορχήστρα της Εσθονίας να συμμετάσχω σε ένα έργο πολιτιστικής ανταλλαγής που συνδέεται με το εορτασμό των 100 χρόνων της Εσθονίας. Φυσικά θα υπάρχουν πολλές συναυλίες και παραστάσεις, όπως συνήθως.

O. G.:  Πολύ ωραία! Έχεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στους fans του διαγωνισμού;

E. N.: Το μήνυμά μου είναι ότι στον κόσμο μας και στην καθημερινότητά μας πρέπει να μιλάμε περισσότερο για την πραγματική αγάπη και τα πραγματικά συναισθήματα. Πρέπει να ζούμε το παρόν – όχι στα smartphones, αλλά στην πραγματικότητα, και να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να δίνουμε αγάπη. Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη όλων. 

O. G.: Ποια είναι η ευχή σου για το φετινό διαγωνισμό της Eurovision;

E. N.: Ελπίζω ότι ο καθένας που θα παρακολουθήσει την εμφάνισή μου να λάβει το μήνυμα του τραγουδιού και να νιώσει την αγάπη που θέλω να μεταδώσω στον κόσμο!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την Elina Nechayeva για αυτή την όμορφη συνέντευξη που μας παραχώρησε και φυσικά την ομάδα της για όλη τη πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία!  Ο OGAE Greece της εύχεται ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και να καταφέρει να μεταδώσει το μήνυμα της στο κοινό.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εσθονία διαγωνίζεται στον Α’ Ημιτελικό, στις 8 Μαΐου και εμφανίζεται στην 9η θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της στη φετινή Eurovision θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για περισσότερες συνεντεύξεις και βίντεο με τους συμμετέχοντες της Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

1 ΣΧΟΛΙΟ

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ