ΣΟΥΗΔΙΑ: Άρωμα Ελλάδας στον 4ο Ημιτελικό του Melodifestivalen!

Μετά από 3 ημιτελικούς που κατά γενική ομολογία απογοήτευσαν τους fans ανα την Ευρώπη, ήρθε η ώρα για τον τέταρτο και όπως φαίνεται πιο “δυνατό” ημιτελικό του Melodifestivalen, ο οποίος κρύβει παλιούς νικητές της Eurovision, φαβορί, αλλά και… άρωμα από Ελλάδα!

Αυτό το Σάββατο λοιπόν, στον τέταρτο και τελευταίο ημιτελικό της πιο αγαπημένης επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision, συμμετέχουν οι:

1. Chralotte Perrelli – Η γυναίκα που μέσα σε μια δεκαετία κέρδισε 2 φορές το βραβείο στο Melodifestivalen, αλλά και μια φορά τη Eurovision (1999), επιστρέφει για τρίτη φορά, με ένα τραγούδι του βετεράνου πλέον Fredrik Kempe (Σουηδία ’08, ’09, ’11, Νορβηγία ’10). Το snippet του τραγουδιού της που διέρρευσε στο διαδίκτυο αρκετές μέρες πριν την κυκλοφορία του, άφησε θετικές εντυπώσεις, και μένει να δούμε αν η ερμηνεύτρια που οι fans είτε αγαπούν, είτε αγαπούν να μισούν, θα διεκδικήσει μια τρίτη νίκη στο φεστιβάλ.

2. OPA! – Η συμμετοχή αυτή σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας, αφού ο συνθέτης και κεντρικός ερνημευτής του γκρουπ, Michael Sideridis, όπως προδίδει το όνομά του, είναι Έλληνας. Το γκρούπ αντλεί την έμπνευσή του από την ελληνική παραδοσιακή μουσική και το τραγούδι τους έχει τον τίτλο Allting blir bra igen (Όλα είναι καλά ξανά)

3. Dynazty – Το να συμμετέχει ένα συγκρότημα hard rock σε επιλογή για τη Eurovision δεν είναι πλέον κάτι πρωτότυπο. Πάντα όμως η ποικιλία σε ένα μουσικό φεστιβάλ αποτελεί θετικό στοιχείο. Το συγκρότημα εμφανίστηκε πέρσι στον τελικό του Melodifestivalen ως interval act παρουσιάζοντας μια διασκευή του This is my life (Σουηδία 2010). Τη φετινή, πρώτη τους συμμετοχή, συνυπογράφει ο Thomas G:Son ο οποίος έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στη Eurovision και στο Melodifestivalen, ενώ φέτος βρίσκεται ήδη στον τελικό ως συνθέτης με το τραγούδι της Loreen, Euphoria και το Jag reser mig igen του Thorsten Flinck.

4. Lotta Engberg & Christer Sjögren – Η Lotta Engberg είναι γνωστή στους φίλους του διαγωνισμού της Eurovision, αφού έχει ήδη εκπροσωπήσει τη χώρα της το 1987, ενώ αυτή είναι η 6η συμμετοχή της στο Melodifestivalen. Ο παρτενέρ της Christer Sjögren, συμμετέχει για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ, μετά το 2008, οπότε και είχε βρεθεί κατ’ευθείαν στον Τελικό. Το τραγούδι τους υπογράφουν οι Lasse Holm (Σουηδία ’82, ’83, ’86) και Lars ”Dille” Diedricson (Σουηδία ’99)

5. Hanna Lindblad – Η πρώτη της συμμετοχη στο φεστιβάλ το 2010 με το τραγούδι Manipulated, μπορεί να μην πέρασε ούτε καν στο γύρο της Δευτερης Ευκαιρίας, άνοιξε πολλές πόρτες όμως στην τραγουδίστρια η οποία έχει συμμετάσχει σε μερικά από τα μεγαλύτερα μιούζικαλ. Το Manipulated γνώρισε μεγάλη επιτυχία, και έτσι το φετινό της τραγούδι εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’80 θεωρείται σαν συνέχειά του.

6. Axel Algmark – Ο 22χρονος καλλιτέχνης συμμετέχει για πρώτη φορά στο Melodifestivalen, όμως έχει κερδίσει στα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Σουηδίας. Ο ίδιος περιγράφει το τραγούδι του Kyss Mig (Φίλησέ με), σαν ένα γεμάτο ενέργεια τραγούδι για πάρτι που θα κάνει τον κόσμο να χορέψει.

7. Lisa Miskovsky – Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στο φεστιβάλ η Lisa Miskovsky η οποία είναι μια από τις πιο διάσημες και αγαπητές τραγουδίστριες στη χώρα της. Η πρώτη της επιτυχία ήρθε το 2001, και από τότε έχει χτίσει μια αξιοσέβαστη καριέρα με πολλές επιτυχίες και βραβεία στο ενεργητικό της. Τη συμμετοχή της την έγραψε έχοντας για έμπνευση την Alicia Keys και το τραγούδι της “Try Sleeping With A Broken Hear”.

8. Danny Saucedo – Ένα από τα μεγάλα φετινά φαβορί (ίσως και ο μόνος που μπορεί να διεκδικήσει το βραβείο μαζί με τη Loreen) επιστρέφει για τρίτη φορά στο Melodifestivalen και για δεύτερη συνεχή χρονιά σόλο. Ο Danny έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στο Σουηδικό talent show, Idol, ενώ συμμετείχε στο group EMD μαζί με τους Erik Segerstedt και Mattias Andréasson (ο οποίος συμμετείχε στον τρίτο ημιτελικό του προηγούμενου Σαββάτου). Το group έφτασε στον τελικό του Melodifestivalen 2009 με το τραγούδι Baby Goodbye. Πέρσι ο Danny ήρθε δεύτερος στον τελικό, πίσω από τον Eric Saade και όπως φαίνεται, φέτος ήρθε να πάρει το αίμα του πίσω. Το τραγούδι του Amazing έχει γράψει ο ίδιος μαζί με τον Figge Boström και τον Peter Boström ο οποίος μεταξύ άλλων τραγουδιών του φεστιβάλ, φέτος συνυπογράφει το Euphoria της Loreen αλλά και τη φετινή Νορβηγική συμμετοχή στη Eurovision, Stay.

Δε μένει παρά να δούμε αν και αυτό το Σάββατο οι Σουηδοί θα επιβεβαιώσουν ή όχι τα φαβορί. Αύριο Πέμπτη θα δούμε για πρώτη φορά αποσπάσματα από τις πρόβες ενώ θα ακούσουμε ένα μικρό κομμάτι των τραγουδιών για πρώτη φορά.

Αλέξανδρος Λιάπης

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και βέβαια να συμπληρώσουμε πως ο Lasse Holm εκπροσώπησε τη Σουηδία το 1986 σε ντουέτο με τη Monica Tornell με την ανεκδιήγητη σύνθεσή του (στίχοι και μουσική αυτή τη φορά) με τίτλο: E’DE’DET HAR DU KALLAR KARLEK?,που κατέλαβε τη σκανδαλώδη 5η θέση με 78 βαθμούς!
    Ευτυχώς που έχει στο ενεργητικό του το υπέροχο FRAMLING (1983) με την εξαιρετική Carola (ναι, τη γνωστή)!!!

  2. Wow!!!!Πραγματικά πολύ δυνατός ημιτελικός!!!! Θέλω να δω αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να χτυπήσει την Loreen…

  3. Θετικές εντυπώσεις έχει αφήσει το snippet της Charlotte ? δεν νομίζω.. σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί αντίπαλο για τη νίκη στο φετινό Melodifestivalen.όπως και η Lisa Miskovsky το τραγούδι της οποίας διέρρευσε και αυτό.. ο Danny είναι ο μόνος που μπορεί να κτυπήσει την Loreen αλλά και πάλι .όπως λένε τώρα στη Σουηδία και συμφωνώ, η Loreen έχει αναμφίβολα το προβάδισμα μιας και στον τελικό υπάρχει ήδη ο David Lindgren κάτι που σημαίνει πως οι ψήφοι για Danny kai David για θα διασπαστούν … Go Loreen!

  4. Αυτος ο Νταννυ υπερεκτιμημενος ειναι δεν μου αρεσε κανενα τραγουδι του αντιθετα η Loreen μου αρεσει…!Καλα το Ελληνικο δεν θα εχει καμια τυχη θυμαμαι το “αλλα” το οποιο ηταν φανταστικο και το ψηφισαν μονο οι ξενες επιτροπες οι Σουηδοι το αγνοησαν…!

  5. Εϊδα τα previews των προβών. Απορώ γιατί θεωρείται φαβορί ο Danny. Αν επιλεγεί θα είναι αποτυχία για τη Σουηδία. Ούτε σαν τραγούδι ούτε με την ¨ευφάνταστη” σκηνική του παρουσία μου είπε κάτι. Προσωπικά προτιμώ το ελληνικό γκρουπάκι, τα σουηδικά όμως δεν του πάνε κι ο τραγουδιστής έχει λίγο ένα βλέμμα στα χαμένα…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ