EBU: Η σειρά εμφάνισης στους Ημιτελικούς – 14η η Ελλάδα, τελευταία η Κύπρος!

Η σειρά παρουσίασης των τραγουδιών των δύο ημιτελικών αποφασίσθηκε από τους παραγωγούς του RTP. Η προτεινόμενη σειρά παρουσίασης των τραγουδιών εγκρίθηκε από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της EBU Jon Ola Sand και τον Πρόεδρο της Ομάδας Αναφοράς Frank Diet Freiling.

Από το 2013 οι παραγωγοί αποφασίζουν για τη σειρά εμφάνισης των τραγουδιών στους ημιτελικούς, προκειμένου να δημιουργήσουν μια πιο συναρπαστική τηλεοπτική εκπομπή και να εξασφαλίσουν ότι κάθε κομμάτι ξεχωρίζει.

Τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε η κλήρωση κατανομής των χωρών στους 2 ημιτελικούς του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2018.

Κατόπιν αιτήματος του Ιταλικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού RAI, η Ιταλία θα ψηφίσει στον δεύτερο ημιτελικό την Πέμπτη 10 Μαΐου. Το αίτημα εγκρίθηκε από την ομάδα αναφοράς. Η Γαλλία και η Γερμανία θα ψηφίσουν επίσης στον δεύτερο ημιτελικό. Η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό.

Η σειρά με την οποία θα παρουσιασθούν τα τραγούδια στον Μεγάλο Τελικό θα καθορισθεί έπειτα από τον δεύτερο ημιτελικό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Μαΐου 2018.

1ος Ημιτελικός

Δεκαεννέα χώρες θα εμφανισθούν στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στις 8 Μαΐου 2018. Ακολουθεί η σειρά εμφάνισης των χωρών καθώς και ένα βίντεο με τη σύνοψη των τραγουδιών.

  1. Αζερμπαϊτζάν
  2. Ισλανδία
  3. Αλβανία
  4. Βέλγιο
  5. Τσεχία
  6. Λιθουανία
  7. Ισραήλ
  8. Λευκορωσία
  9. Εσθονία
  10. Βουλγαρία
  11. ΠΓΔΜ
  12. Κροατία
  13. Αυστρία
  14. Ελλάδα
  15. Φινλανδία
  16. Αρμενία
  17. Ελβετία
  18. Ιρλανδία
  19. Κύπρος

 

2ος Ημιτελικός

Δεκαοκτώ χώρες θα εμφανισθούν στον δεύτερο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στις 10 Μαΐου 2018. Ακολουθεί η σειρά εμφάνισης των χωρών καθώς και ένα βίντεο με τη σύνοψη των τραγουδιών.

  1. Νορβηγία
  2. Ρουμανία
  3. Σερβία
  4. Αγιος Μαρίνος
  5. Δανία
  6. Ρωσία
  7. Μολδαβία
  8. Ολλανδία
  9. Αυστραλία
  10. Γεωργία
  11. Πολωνία
  12. Μάλτα
  13. Ουγγαρία
  14. Λετονία
  15. Σουηδία
  16. Μαυροβούνιο
  17. Σλοβενία
  18. Ουκρανία

 

 

 

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

43 ΣΧΟΛΙΑ

    • Πριν από εμάς είναι ένα τραγούδι που μάλλον θα έχει υποστήριξη στις επιτροπές και μετά ένα τραγούδι που έχει ήδη το δικό του fanbase.. αν το τραγουδήσει χάλια όπως στον τελικό της τότε οκ αλλά..

      Βλέπω φουλ υποστήριξη στην Κύπρο, νομίζω πια θα περάσει σίγουρα.

  1. Πιστεύω σε ότι θέση και να τραγουδούσαμε θα περνούσαμε… Πέρα από την πλάκα, μακάρι να περάσουμε και εμείς και η Κύπρος!!

  2. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με τη σειρά εμφάνισής μας! Καλή μας επιτυχία!

  3. Πριν από εμάς είναι ένα τραγούδι που μάλλον θα έχει υποστήριξη στις επιτροπές και μετά ένα τραγούδι που έχει ήδη το δικό του fanbase.. αν το τραγουδήσει χάλια όπως στον τελικό της τότε οκ αλλά..

    Βλέπω φουλ υποστήριξη στην Κύπρο, νομίζω πια θα περάσει σίγουρα.

  4. Εμείς θεωρώ πως ήμαστε κομπλέ. Για τη Κύπρο το περίμενα ότι θα τη βάλει ο Bjorkman σε καλή θέση.. Το είχα πει άλλωστε… Μεγάλη ζημιά για τη Λευκορωσία που είναι ανάμεσα σε μεγάλα θηρία

  5. Επικίνδυνη η θέση για την Κύπρο γιατί τα προηγούμενα χρόνου τέτοιου είδους τραγούδια που εμφανίστηκαν τελευταία στον ημιτελικό τους και πέρασαν σε υψηλή θεση στην κατάταξη, στον τελικό τα έβαλαν να εμφανιστούν πρώτα και πάτωσαν (βλ. Ισραήλ 2017, Βέλγιο 2016 – τουλάχιστον στο televoting). Γι αυτό αν η Κύπρος κληρωθεί στο πρώτο μισο του τελικού κατά πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί πρώτη και φανταζόμαστε τη συνέχεια…

    • Αυτά τα 2 τραγούδια ήταν στο 2ο ημιτελικό. Οπότε πιθανολογικά αν περάσει η Ουκρανία αυτή θα βάλουν πρώτη. Βέβαια ποτέ δεν ξες…
      Κατά τ`άλλα τέλεια για την Κύπρο!! Είμαστε μετά από 2 σχετικά αμελητέες συμμετοχές οπότε ευελπιστώ ότι θα τα δώσουμε όλα κι εμείς και η Ελλάδα!!

  6. Καλή κλήρωση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.
    Ο ημιτελικός ανοίγει και κλείνει με καλά τραγούδια.
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!
    Καλή επιτυχία Γιάννα!

  7. Πολυ καλη θεση για ελλαδα.Αυστρια ειναι αδιαφορο και φιλανδια δε νομιζω οτι θα εχει βελτιωθει πολυ το λαιβ οποτε ενα θετικο.Ενα αλλο ειναι οτι εμφανιζομαστε μετα απο τοσα αγγλικα τραγουδια και θα ακουστει κατι διαφορετικο.Θεωρω οτι περναμε εκ πρωτης οψεως.

    Οσον αφορα για την Κυπρο,η τελευταια θεση δε λεει τιποτα.Αμα η φουρειρα δεν βγαλει ενα καλο/τελειο λαιβ δε θα περασει η θα περασει οριακα.Δειτε περσι την λετονια που εμφανιστηκε τελευταια με ενα καλο τραγουδι radio friendly που πατωσε γιατι το λαιβ της ηταν αθλιο.

  8. 1. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε τοποθετηθεί πιο μακριά από δυνατά τραγούδια, όπως της Αυστρίας, και κυρίως της Φινλανδίας, και όχι ανάμεσά τους.
    2. Η πραγματικά ευνοημένη είναι η Κυπρος, αν και άτοπη μουσικά η τελευταία θέση που της έδωσαν.
    3. Φιλί της ζωής για την Ιρλανδία, που πιο νωρίς θα ήταν καταδικασμένη.
    4. Πολύ κοντά τα τρία φαβορί του ημιτελικού, Ισραήλ, Εσθονία, Βουλγαρία.
    5. Φαινομενικά δύσκολη θέση για τη Λιθουανία μεταξύ δύο φαβορί Τσεχία και Ισραήλ, αλλά θα κάνει μεγάλη αντιθεση και από τα δύο.
    6. Η Σλοβενία για 4η φορά τα τελευταία χρόνια τοποθετείται προτελευταία (νομίζω φέτος μπορεί να προκριθεί).

  9. Αρχικα θα πω οτι δυσκολα τα πραγματα για τη Σααρα Αλτο δυστυχως… κατι μου λεει οτι μαλλον θα αποκλειστει εκει που τη χωσαν…
    η τετραδα
    Ισραήλ
    Λευκορωσία
    Εσθονία
    Βουλγαρία
    θα εχει ενδιαφερον για το αν θα χαντακωθει καποια,και ποια θα ειναι αυτη…
    Εμεις ειμαστε μια χαρα θεωρω λογικα θα περασουμε ανετα…
    Η κυπρος ουτε του παπα που λενε και στο χωριο μου,θα εξαρτηθει πλεον απο τη φουρειρα και τις φωνητικες τις ικανοτητες αν θα προκριθει…
    Ααα και κλεινοντας, Κωντοπουλε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..!!!! εκτος το αζερμπαιτζαν θεωρω με πιθανοτητες προκρισης κατω του 30%…

  10. Η Φουρειρα όπως και να είναι, θα περάσει απλά αν δεν είναι καλη στο τελικό θα βγει τελευταία.Η Γιάννα και η ελενη θα περάσουν σίγουρα για εμένα και η θέσεις τους είναι υπέροχες.Καλή επιτυχία και στην Ελλάδα και στην Κύπρο μας! Θα ανατριχιάσω και στις 2 χώρες!

  11. Γιατί δεν λέτε το αυτονόητο? Ότι έπρεπε να πάρουμε την 16η θέση εμφάνισης που πήρε η Αρμενία και η Αρμενία αντιστοίχως να πάρει τη δικιά μας 14η θέση. Έχουμε ίδιου ύφους τραγούδια με Αρμενία αλλά είμαστε πολύ μεγαλύτερο φαβορί από αυτήν…. Οπότε γιατί δεν πήραμε την προνομιακή 16η θέση όπως θα έπρεπε? Η 16η θέση έχει πριν και μετά πολύ πιο εύκολους αντιπάλους και επιπλέον είναι τόσο προς το τέλος όσο πρέπει…. Δε μας γουστάρει ο Μπιόρκμαν είναι ξεκάθαρο….

    • το πως αντιλαμβανομαστε το καλο/δυνατο τραγουδι εμεις απεχει παρασαγγας απο το πως το αντιλαμβανεται ο συγκεκριμενος… ας μην βλεπουμε προβληματα και αντιπαλους εκει που δεν υπαρχουν…γι’ αυτον μπορει η αυστρια και η φιλανδια να ειναι σκουπιδια και η ελβετια οχι…
      λιγο ας μου επιτραπει η λεξη, χαζουλικο το σχολιο σου <3

    • Αυτό που αυτοανακηρυσσόμαστε φαβορί φέτος;; αχαχαχα

      Ο Ουκρανο-Αρμένιος είναι πολύ καλύτερος καλλιτέχνης απο την κόρη του μπαμπά της Γιάννα Τερζή.
      Ο Σουηδός δεν θέλει να περάσουμε και τον έβαλε εκεί για να επισκιάσει την αδύναμη ερμηνεία της Γιάννας στην κατηγορία ‘εθνικ ballad μη-αγγλόφωνη’.

      Και την Φιλανδή ας μην την υποτιμούμε. Έχει ένα super catchy κομμάτι από τους συνθέτες του Heroes…και μπορεί να επισκιάσει τη Γιάννα κι αυτή!

      • Χωρίς καμία προσβολή, θεωρώ πως το δικό μας κομμάτι είναι μακράν καλύτερο από της Φινλανδίας. Η Φινλανδία στο live που την είδα ήταν μέτρια ως κακή (καμία σχέση με την audio version). Βέβαια, μπορεί κι εμείς στο τέλος να έχουμε κακό live, γι’ αυτό κρατάω πάντα μικρό καλάθι, αν και δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο. Όσο για τα κομμάτια αυτά καθαυτά, δεν συγκρίνεται το νόημα του ενός με του αλλουνού και η συγκίνηση που μπορεί να σου προκαλέσει το ένα. Της Φινλανδίας είναι άλλο ένα ποπάκι που θα ακουστεί, θα το χορέψεις σε κανένα clubάκι και μετά θα ξεχαστεί. Τα καλύτερα κομμάτια είναι αυτά που σου προκαλούν δέος και έχουν κάτι δυνατό να πουν. Ναι, μπορεί η Ευρώπη να μην καταλάβει λέξη από όλο το τραγούδι, αλλά το συναίσθημα περνάει και πέρασε ήδη 2 φορές, μία το 2016 που το σήκωσε η Jamala (αν και είχε και αγγλικό στόχο, αλλά το κομμάτι δεν ήταν απλό ποπ) και το 2017 με τον Πορτογάλο που επίσης δεν νομίζω να κατάλαβαν πολλοί τι λέει στους στίχους, αλλά το βραβείο του το πήρε ο Salvador. Προσωπική γνώμη πάντα όλα αυτά, αλλά έχει αποδειχτεί ότι το γούστο του κόσμου έχει αλλάξει και στρέφεται πλέον στα πιο ψαγμένα.

  12. Έλεος!! Για αλλή μια φορά η Αυστραλία, κληρώνεται στο πρώτο μισό και πάλι την βάζουν τελευταία..
    Θα ήθελα να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια αρκετές χώρες είναι πλέον δεδομένο πως θα περάσουν στο τελικό με την εξής σειρά, σύμφωνα πάντα με την άποψη μου:
    1.Ρωσία (Η χώρα με τις περισσότερες συμμαχίες, ωστόστο πιστεύω ότι δίκαια παιρνάει πάντα)
    2.Σουηδία (Από τις πιο υπερεκτιμημένες χώρες, όλοι την ψηφίζουν, θεωρώ ότι δίκαια βρίσκεται στο τελικό, αλλά όχι πάντα σε τόσο καλές θέσεις)
    3.Ουκρανία(Επίσης αρκέτα υπερκτιμημένη χώρα, συνήθως τα τραγούδια της δεν μου αρέσουν, όπως και φέτος, παιρνάει λόγω συμμαχιών, ωστόσο το νικητήριο τους το 2016 ήταν το αγαπημένο μου εκείνης της χρονιάς)
    4.Αυστραλία(Ευνοημένη και αγαπημένη των επιτροπών, και κυρίως των Σουηδών, ακόμα θυμάμαι τα ξινισμένα μούτρα των παρουσιαστών το 2016 όταν κατάλαβαν ότι το σχέδιο τους για νίκη της Αυστραλίας, ναυάγισε, χαχαχα)
    5.Αζερμπαϊτζάν(Φουλ υπερεκτιμημένη, τις παραπάνω φορές έπρεπε να μένει στον Ημιτελικό, ωστόσο φέτος είναι από τις λίγες φορές που θεωρώ αξίζει μια θέση στο τελικό)
    6.Αρμενία(Αρκέτα υπερεκτιμημένη και η Αρμενία, ίσως παραπάνω και από το Αζερμπαϊτζάν, γενικά όμως ισχύουν τα ίδια και γι’ αυτούς)
    7.Ρουμανία (Γενικότερα, δίκαια βρίσκεται πάντα στον τελικό, αν και φέτος το βλέπω να κόβεται)
    8.Ουγγαρία (Δεν έχει χάσει ποτε τελικό απο την επιστροφή της το 2011, δίκαια πιστεύω βρίσκεται στο τελικό και ίσως να είναι και λίγο υποτημιμένη)
    9.Ελλάδα (Παρ΄ όλο που δεν περάσαμε το 2016, εντούτοις θεωρούμαστε μια χώρα που πάντα παιρνάει στον τελικό, το περυσινό μας ήταν βλακία, καταλάθος περάσαμε) 10.Βέγλιο(Δεν είναι ότι περνάνε και πάντα αλλά τα τελευταία χρόνια δύσκολο να μην περάσουν, και το φετινό και το περυσινό τα βρίσκω πολύ καταθληπτικά και δεν μου αρέσουν, ειδικά φέτος θέλω να μείνει στον ημιτελικό)
    11.Ολλανδία (Στο θέμα της πρόκρισης ισχύουν τα ίδια με το Βέλγιο, αρκετά συμπαθής στις επιτροπές η Ολλανδία, γενικότερα δεν μου άρεσε κανένα τραγούδι τους με εξαίρεση το 2013 αλλά και το 2015 μου έμεινε στον ημιτελικό, ακόμα παρόλο που οι παραπάνω πιστεύουν ότι θα περάσει εμένα το τραγούδι αυτό με αφήνει αδιάφορο)
    12.Πολωνία(Από την επιστροφή τους το 2014, έχουν μια σχετικά επιτυχημένη πορεία, με εξαίρεση το περυσινό, τα υπόλοιπα δίκαια πέρασαν)
    13.Νορβηγία (Σπάνιο να κοπεί η Νορβηγία, ευτυχώς που επέστρεψε ο Ρίμπακ, γιατί τα τραγούδια τους μεταξύ 2010-2017, δεν μου άρεσαν καθόλου κανένα τους)

    Θα κάνω μια πρόβλεψη για τις χώρες που πιστεύω πως θα περάσουν:
    Πρώτος Ημιτελικός:
    Βέβαιη πρόκριση: 1.Εσθονία 2.Ισραήλ 3.Ελλάδα 4.Βουλγαρία
    Πιο πιθανόν προκρίνονται: 5.Βέλγιο 6.Τσεχία
    Οριακή Πρόκριση : 7.Αζερμπαϊτζάν 8.Κύπρος 9.Αρμενία 10.Φινλανδία
    Οριακός Αποκλεισμός: 11.Αυστρία 12.Λευκορωσία 13.Λιθουανία
    Μάλλον αποκλείονται: 14.Ιρλανδία 15.Κροατία 16.Ελβετία
    Σχεδόν σίγουρος αποκλεισμός: 17.Αλβανία 18.Σκόπια 19.Ισλανδία

    Δεύτερος Ημιτελικός:
    Βέβαιη πρόκριση: 1.Σουηδία 2.Αυστραλία 3.Ουκρανία 4.Νορβηγία
    Πιο πιθανόν προκρίνονται: 5.Δανία 6.Πολωνία 7.Ρωσία
    Οριακή πρόκριση: 8.Ουγγαρία 9.Σερβία 10.Μολδαβία
    Οριακός Αποκλεισμός: 11.Λετονία 12.Ολλανδία
    Μάλλον αποκλείονται: 13.Ρουμανία 14.Μαυροβούνιο
    Σχεδόν σίγουρος αποκλεισμός: 15.Γεωργία 16.Σλοβενία 17.Μάλτα 18.Άγιος Μαρίνος

  13. Πάντως, παρακολουθώντας και τα video με τα τραγούδια στη σειρά που τοποθετήθηκαν, τολμώ να πω ότι το Ελληνικό τραγούδι δεν λειτουργεί εκεί που τοποθετήθηκε. Δεν λέω ότι θα αποκλειστεί, αλλά η τελευταία θέση θα ήταν πολύ καταλληλότερη για ένα τόσο διαφορετικό τραγούδι.

  14. Τη θέση μας δε θα την σχολιάσω, εγω άλλο θελω να ρωτήσω, τι γίνεται με τις ψήφους των OGAE; φέτος;

    • Οι βαθμολογίες των υπόλοιπων σωματείων της Ευρώπης έχουν προγραμματιστεί ανάλογα με το πότε κάθε σωματείο είναι έτοιμο να δώσει την βαθμολογία του. Αυτό φυσικά εξαρτάται από τον όγκο των μελών που έχει το κάθε OGAE club (που επομένως πρέπει να συντονιστούν) και τις αντίστοιχες εσωτερικές υποχρεώσεις αυτού. Οι Γάλλοι (όντας ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία) μαζεύτηκαν όλοι μαζί σχεδόν σε 2 βραδιές και ψήφισαν, για αυτό και ανακοίνωσαν πρώτοι. Η Ελλάδα και ο OGAE Greece ας πούμε θα δώσει στο τέλος την δική του ψηφοφορία. Το τρίτο πάντως κατά σειρά σωματείο που θα ψηφίσει είναι αυτό της Ισπανίας. Μείνετε συντονισμένοι.

  15. Εχω την εντύπωση ότι ένα εκ των Βέλγιο-Τσεχία θα εξουδετερωθεί..Πολύ καλή θέση για την Ελλάδα ,δυνατό το τραγούδι της Αυστρίας ,της Φινλανδίας αν φωνητικά εξακολουθήσει αυτό το πράγμα δεν της δίνω τύχη.Κρίμα για Λευκορωσία,η Κύπρος μια χαρά!!

  16. Αφού δεν μας έβαλαν να εφανισθουμε 11οι όπως γινόταν οπότε είμασταν στο δεύτερο μισό, είμαι χαρούμενος. Αν είναι λίγο ευνοϊκές οι συνθήκες προβλέπω πολύ καλά πράγματα για εμάς. Μετά από πολλά χρόνια έχουμε ελπίδες για top 3.

  17. Αφού δεν μας έβαλαν να εφανισθουμε 11οι όπως γινόταν οπότε είμασταν στο δεύτερο μισό, είμαι χαρούμενος. Αν είναι λίγο ευνοϊκές οι συνθήκες προβλέπω πολύ καλά πράγματα για εμάς. Μετά από πολλά χρόνια έχουμε ελπίδες για top 3.

  18. Νομίζω ότι είναι λίγο ανούσιο να γίνονται προβλέψεις με βάση την σειρά εμφάνισης! !! Σίγουρα κάποιες χώρες δεν έχουν καμία ελπίδα, αλλά το ότι πχ η Λευκορωσία είναι καταδικασμένη επειδή βρίσκεται ανάμεσα στα δύο φαβορί (σύμφωνα με τα στοιχήματα), δεν βγάζει νόημα! !! Στις πρόβες θα αλλάξουν πολλά και πιστεύω ότι το Ισραήλ θα χάσει αρκετά στις επιτροπές και η Εσθονία στο κοινό. Όσον αφορά εμάς, μόνο αν αυτοκτονήσουμε θα αποκλειστούμε!!!

  19. Σημασια δεν εχει η θεση με την οποια θα εμφανιστεις αλλα ποιον εχεις πριν και μετα απο σενα. Δεν μου αρεσει που έχουμε Αυστρία και Φινλανδια.. Ο Σουηδος τα μαγειρεψε καλα για την χωρα του.

  20. Στην παρούσα φάση τα φαβορί κρίνονται με βάση το πιο αντικειμενικό κριτήριο που έχουμε και είναι τα γραφεία στοιχημάτων, Και όχι φυσικά τα τοπ 10 του κάθε πικραμένου φαν στο youtube !! Με βάση λοιπόν τις επίσημες αποδόσεις επισήμων εταιριών όπως τα γραφεία στοιχημάτων, η ελλαδα είναι το ΠΡΩΤΟ φαβορί του δεύτερου μισού του πρώτου ημιτελικού! Αντί λοιπόν να πάρει την καλύτερη θέση στο δεύτερο μισό, παίρνει μια από τις χειρότερες αφού τοποθετείται ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο φαβορί του δεύτερου μισού του ημιτελικού μας ! Προκλητικό σπρώξιμο σε Αρμενία και Κύπρο είναι η συγκεκριμένη σειρά εμφάνισης. Μεγαλύτερη καταστροφή έχει πάθει η Ελλάδα και μετά η Λευκορωσία αλλά η Ελλάδα κληρώθηκε στο δεύτερο μισό και πήρε τη χειρότερη θέση του δεύτερου μισού. Δεν λέω ότι δεν θα περάσουμε. Απλώς παίρνω αυτό το ασήμαντο γεγονός της σειράς εμφάνισης και εξαγω συμπεράσματα για το αν θα έχουμε την εύνοια των διοργανωτών και της Ebu το Μάιο και το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως δεν θα την έχουμε!

    • Καλα μη τρελαινόμαστε κιόλας… Που ξαφνικά η Αυστρία έγινε φαβορί.. Οκ τη Φινλανδία μπορείς να τη πεις “επικίνδυνη” αλλά την Αυστρία; Δε το δέχομαι προσωπικά. Συμφωνώ όμως στο ότι σαν χώρα τα τελευταία χρόνια δεν ευνοούμαστε (όσο άλλες χώρες) ούτε απ τις επιτροπές, ούτε ο Bjorkman δε μας έδωσε την ιδανική σειρά εμφάνισης αφού έχουμε ένα τραγούδι που γνωρίζει απήχηση και γενικά μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά. Αν ήμασταν στο πρώτο μισό δύσκολα θα ξεχωρίζαμε.

  21. Τα φαβορί στον τελικό τα προσέχουν κι όχι στον ημιτελικό . Βλ. Αράμ mp3. Νομίζω στους ημιτελικούς πάνε ανάποδα. Γι αυτό και η Αρμενία είναι μετά από μας.
    Όλα θα κριθούν στο στήσιμο. Καλή επιτυχία να χουμε.

  22. Δεν εχω καταληξει ακομα αν η σειρα εμφανισης παιζει καθοριστικο ρολο στην διαμορφωση των αποτελεσματων και σε τι βαθμο κυριως στους ημιτελικους. Περισσοτερο θεωρω οτι παιζει ρολο τι εμφανιζεται πριν και μετα απο μια συμμετοχη παρα ο αριθμος της θεσης.
    Καλως κακως ξεραμε απο πριν οτι στον πρωτο ημιτελικο εχουν μαζευτει σχεδον ολα τα δυνατα τραγουδια που θα διεκδικησουν την νικη και ψηλα πλασαρισματα στον τελικο οποτε ηταν αναμενομενο να μην ικανοποιηθουν ολα.
    Η Ελλαδα θα μπορουσε να εχει και καλυτερη τοποθετηση βαση της δυναμικης που εχει το τραγουδι φετος αλλα δεν ειναι και ασχημη. Θα μπορουσε να ειναι και χειροτερη.
    Θα εμφανιστει μετα απο τρια τραγουδια που δεν ειναι απο τα φαβορι για προκριση βαση στοιχηματων αυτη τη στιγμη, με καλυτερο απο τα τρια την Αυστρια που περναει δεν περναει.
    Ακολουθει η Φινλανδια που ειναι ενα πολυ διαφορετικο σε ακουσμα και θεαμα τραγουδι που δεν νομιζω να επισκιασει την Ελλαδα αφου το καθε τραγουδι εχει αλλο κοινο και αλλους υποστηρικτες.
    Τα 4 τραγουδια του ημιτελικου με χορευτικα τραγουδια απο Ντιβες (Αζερμπαιτζαν, Ισραηλ, Φινλανδια, Κυπρος) διασκορπιστηκαν εντελως στις θεσεις 1-7-14-19 με ατυχο το Αζερμπαιτζαν.
    Στις θεσεις 4-10 θα γινει σφαγη και προβλεπω Τσεχια, Λευκορωσια και δυστυχως Λιθουανια να πληρωνουν τα σπασμενα.

    Υ.Γ Ειναι απιστευτο ποσο αδυναμος ειναι ο 2ος ημιτελικος σε σχεση με τον πρωτο. Ο δεκατος ή ενδεκατος απο τον πρωτο ημιτελικο θα χτυπουσε τουλαχιστον 5αδα στον δευτερο.

  23. Επισης μετα τον ορισμο των θεσεων εμφανισης θεωρω οτι ο πρωτος αποκλεισμος της Ρουμανιας απο ημιτελικο ειναι σχεδον σιγουρος. Οχι οτι ειχε πολλες πιθανοτητες αλλα σε εναν αδυναμο ημιτελικο μπορουσε να διεκδικησει κατι καλυτερο κατι που η δευτερη θεση εμφανισης μετα απο Νορβηγια δεν νομιζω να επιτρεψει

  24. Δεν μπαινω ποτε σε διαδικασια να κανω καποιο σχολιασμο, αλλά είμαι φαν στο να διαβάζω τα σχόλια σας! Θέλω να σας πω το εξης: Η Φουρέιρα, χωρίς να είμαι φαν της, το τονίζω, έχει μια φωνή δυνατή! Έκατσα και την εψαξα γενικότερα, και δυσκολευόμουν να καταλάβω αν αυτό που άκουγα ήταν playback (δεν ήταν) ή live! Η Κύπρος, μετά από χρόνια θα πάει πολύ ψηλά! Το σχόλιο αυτό έρχεται από εναν ανθρωπο που ούτε άκουσε ποτέ Φουρέιρα, ουτε και θα ακούσει εύκολα!
    Θα δείτε που με ένα τραγούδι-σκουπιδάκι, η Κύπρος θα πάει απίστευτα!

  25. πετυχα αζερμπαιτζαν,τσεχια, λιθουανια, ιρλανδια (περιμενα ελλαδα 19η) νορβηγια και ρουμανια

  26. Ο 1ος ημιτελικός μακράν καλύτερος από τον 2ο, ο οποίος μού φαίνεται αδιάφορος. Στον δικό μας θα γίνει σφαγή, μιας και όλα τα φαβορί είναι εκεί.

    Θεωρώ πως από τον 1ο θα περάσουν (με τυχαία σειρά):

    Βέλγιο
    Τσεχία
    Ισραήλ
    Εσθονία
    Βουλγαρία
    Ελλάδα
    Κύπρος
    Αυστρία

    Οι άλλες 2 χώρες που μένουν θα είναι λογικά κάποιες ανάμεσα σε Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ελβετία.

  27. Η θέση μας είναι εξαιρετική όπως και της Κύπρου. Δεδομένη η πρόκριση και των 2 χωρών.

  28. Μόνο εμένα μου αρέσει απίστευτα το τραγούδι της Κροατίας, χωρίς βέβαια να έχει κάποιο elevate καθ ολη τη διαρκεια; Μπορει επειδη μου θυμιζει πολυ το Stop της Brown που ειναι απο τα αγαπημενα μου τραγουδια ever.

    • Ναι, δεν είναι κακό, ίσως περάσει τελικό, και περυσι η Κροατία όλοι την χλέβαζαν και μια χαρά πέρασε και τα πήγε και καλά στο τελικό.
      Εμένα μου θυμίζει το YDOM

  29. Πρώτος ημιτελικός:
    1. Λιθουανία – Λευκορωσία σφαγιάστηκαν ανάμεσα στα φαβορί (όχι ότι είναι ανέφικτο να περάσουν πολλά τραγούδια διαδοχικά).
    2. Όλες οι δυνατές συμμετοχές μπουκώθηκαν στη σειρά…
    3. Τέλεια η τελευταία θέση για Κύπρο!
    4. Ο.κ. η θέση της Ελλάδας, στο β΄ μισό θα μπορούσαμε να μπούμε σφήνα ακόμα και σε πιο αδύναμες συμμετοχές… Θα ταίριαζε ιδιαίτερα, δε, να κλείναμε τον ημιτελικό, αλλά πού να μας κάνουν τη χάρη, αφού δεν μας έβαλε ο Σουηδός πρώτους μετά τη Βουλγαρία πάλι καλά να λέμε!
    Δεύτερος ημιτελικός:
    1. Αυστραλία, ως συνήθως, τελευταία θέση α΄ ημιτελικού…
    2. Κακές θέσεις για Λετονία – Ρουμανία.
    3. Καλές συμμετοχές προς το τέλος!
    4. Ευελπιστώ σε πρόκριση – έκπληξη Σλοβενίας και αποκλεισμό, αν και δύσκολο, Νορβηγίας…

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ