ΚΡΟΑΤΙΑ: Η Franka σε μια… “crazy”, αποκλειστική συνέντευξη στον OGAE Greece!

Όπως είναι γνωστό ο Κροατικός Ραδιοτηλεοπτικός φορέας HRT αποφάσισε να αναθέσει την εκπροσώπηση της χώρας στη Λισαβόνα, στη Franka Batelić. Το τραγούδι με το οποίο θα κληθεί να διαγωνισθεί είναι το “Crazy” σε μουσική του Branimir Mihaljević και στίχους της ίδιας.

H Franka δέχθηκε να παραχωρήσει στον OGAE Greece μια αποκλειστική συνέντευξη και να απαντήσει με ιδιαίτερα ευχάριστη διάθεση και αμεσότητα στις ερωτήσεις μας. Απολαύστε την!

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: SINIŠA BEVANDA (BEZ KOMENTARA D.O.O.)  

OGAE GREECE: Franka, πριν ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να σε συγχαρούμε για τη συμμετοχή σου στη φετινή Eurovision.

Franka: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! 

O.G.: Ποια όμως είναι η Franka; Πως θα περιέγραφες με δυο λόγια τον εαυτό σου;

F: H Franka είναι μια παθιασμένη, περιπετειώδης, μερικές φορές λίγο πεισματάρα κοπέλα, ερωτευμένη με τη ζωή και τη μουσική, που ζει τη κάθε μέρα με τα μάτια της ορθάνοιχτα. (γέλια) 

O. G.: Για ποιο λόγο αποφάσισες να λάβεις μέρος στη Eurovision και τι σημαίνει η Eurovision για σένα;

F.: H Κροατική Ραδιοτηλεόραση (HRT) με ρώτησε αν ήμουν πρόθυμη να εκπροσωπήσω την Κροατία το 2018. Ομολογώ ότι στην αρχή το σκέφτηκα αρκετά αλλά τελικά καταλήξαμε με την ομάδα μου να εκμεταλλευτούμε – με τη καλή έννοια – την ευκαιρία και να συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Ένιωσα ότι ήταν σωστό να το κάνω εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω στα σημάδια και υπήρχαν πολλά τέτοια που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Άλλωστε, ονειρευόμουν πάντα να λάβω μέρος στη Eurovision, οπότε είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα!

Ο. G.: Ποια ήταν τα συναισθήματά σου όταν σου πρότειναν να είσαι εκπρόσωπος της Κροατίας στη φετινή Eurovision;

F.: Ενθουσιασμένη, ανεξήγητα ευτυχισμένη και υπερήφανη. Το καλύτερο συναίσθημα που είχα ποτέ!

O. G.: Μίλησέ μας για το τραγούδι σου “Crazy”; Τι θέλει να μας πει;

F: Το “Crazy” είναι ένα δυναμικό τραγούδι για τον έρωτα. Όλοι γνωρίζουμε αυτό το είδος της αγάπης που μας διατρέχει παντού από τα πόδια μας σε όλο το σώμα μας. Αυτό το μοναδικό, ασυνήθιστο, διαφορετικό συναίσθημα που υπάρχει στο σώμα μας. Όλοι έχουμε τρελαθεί από έρωτα τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Ακόμα κι αν ο έρωτας αυτός υπήρχε μόνο στο μυαλό μας. Το τραγούδι αυτό θέλει να μας πει… Βασικά, δεν υπάρχουν λόγια που να εξηγούν τον έρωτα. Ο έρωτας είναι ένα όμορφο μυστήριο. Ο έρωτας είναι τρέλα!

O. G.: Έτσι είναι! Πως σκέφτεσαι να είναι η εμφάνισή σου επί σκηνής της Eurovision; 

F: Θα πρέπει να περιμένετε τον Ημιτελικό για να μάθετε…(γέλια) Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα επικεντρωθούμε στην ερμηνεία για να αποδώσουμε σωστά το συναίσθημα. Ελπίζω ότι θα νιώσετε τη μαγεία που θέλουμε να μεταφέρουμε στη σκηνή.

O. G.: Ποιο στόχο έχεις θέσει για τον διαγωνισμό της Λισαβόνας;

F: Θα δώσω όλο μου τον εαυτό για να κάνω την καλύτερη εμφάνιση της ζωής μου, αλλά κυρίως θέλω να διασκεδάσω και να απολαύσω όλη αυτή την εμπειρία. Και να ευχαριστηθώ τη μουσική γύρω μου.

O. G.: Υπάρχουν μελλοντικά σχέδια;

F: Πάρα πολλά σχέδια! Αυτό που όμως θέλω να γίνει αμέσως μετά τη Eurovision είναι να μπω στο στούντιο και να ηχογραφήσω ένα άλμπουμ.

 

Ο. G.: Υπάρχει κάποιο τραγούδι από την Eurovision που είναι το αγαπημένο σου; 

F.: Μου αρέσει ιδιαίτερα το “Euphoria” της Loreen γιατί θεωρώ πως δημιούργησε νέα όρια και έσπασε κανόνες στην Eurovision.

O. G.: Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από την επίσκεψη σου στην Πορτογαλία για τα γυρίσματα του εισαγωγικού video της συμμετοχής σου;

F.: Αγαπώ τρελά την Πορτογαλία! Την χώρα, τους ανθρώπους, το πολιτισμό, το φαγητό. Θέλω να την γυρίσω! Μαγνητοσκόπησα το εισαγωγικό φιλμάκι  στο Talasnal, ένα χωριουδάκι περίπου δυόμιση ώρες έξω από τη Λισαβόνα. Ήταν μια όμορφη εμπειρία και το διασκεδάσαμε όλοι πολύ. Αυτό το μέρος μου θυμίζει πραγματικά την περιοχή της Κροατίας που ονομάζεται Istria.

O. G.: Έχεις επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

F.: Έμεινα για 2 εβδομάδες στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι! Επισκέφθηκα την Ύδρα και τις Σπέτσες! Ήταν πραγματικά απίθανα! 

*Οι δύο συγκεκριμένες φωτογραφίες βρίσκονται στο προσωπικό λογαριασμό της Franka στο Instagram! 

O. G.: Ποια Ελληνική συμμετοχή στη Eurovision ξεχωρίζεις περισσότερο;

F.: Θυμάμαι έντονα το “Shake It” πολλά χρόνια πριν! Αλλά και η φετινή σας συμμετοχή μου αρέσει πολύ!

O. G.: Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους fans της Eurovision;

F.: Απλά να παραμείνετε οι εαυτοί σας και να τολμάτε να ζείτε τρελά! 

O. G. Τέλος, κάνε μια ευχή για το φετινό διαγωνισμό…

F.: Θέλω να είναι αξέχαστος κι ας κερδίσει το καλύτερο τραγούδι! 

Ο OGAE Greece θα ήθελε να ευχαριστήσει πραγματικά για αυτή την ενδιαφέρουσα και γεμάτη… “τρέλα” συνέντευξη της Franka και να της ευχηθεί “Καλή Επιτυχία” στο διαγωνισμό της Λισαβόνας!

Υπενθυμίζουμε ότι η Κροατία θα διαγωνισθεί στον Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2018 (8 Μαΐου) και θα εμφανισθεί στην 12η θέση! Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή της Κροατίας στην Eurovision 2018 θα βρείτε εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να διαβάσετε περισσότερες συνεντεύξεις από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Eurovision 2018!

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπαθητική συνέντευξη. Κρίμα που για την Κροατία, επιτυχία θα είναι να μην τελειώσει τελευταία στον ημιτελικό της..

  2. Πολύ συμπαθητική, και αρκετά εντυπωσική, προσωπικά πιστεύω πως ίσως και να καταφέρει να περάσει

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ