Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ιταλίας στη Eurovision 2018!

Η Ιταλία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τους Ermal Meta και Fabrizio Moro, με το τραγούδι Non Mi Avete Fatto Niente, μία σύνθεση των ίδιων και του Andrea Febo.

Ermal Meta

Γεννημένος στο Fier της Αλβανίας, ο Meta μετακόμισε στο Μπάρι της Νότιας Ιταλίας σε ηλικία 13 ετών μαζί με την οικογένειά του. Στη μουσική έκανε το ντεμπούτο του ως κιθαρίστας της ιταλικής μπάντας Ameba4, η οποία διαγωνίστηκε στο τμήμα Newcomers του Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo 2006 με το τραγούδι “Rido … forse mi sbaglio” και συμπεριλήφθηκε στο αυτοβιογραφικό τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2006.

Το 2007 έγινε frontman, τραγουδιστής και κύριος τραγουδοποιός του συγκροτήματος La Fame di Camilla. Το ντεμπούτο τους άλμπουμ με τίτλο La Fame di Camilla, κυκλοφόρησε από την Universal Music το 2009. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε αργότερα τα άλμπουμ Buio e luce, το οποίο συμπεριλαβάνει και το ομότιτλο τραγούδι που συμμετείχε στο τμήμα Newcomers του Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo 2010 και του L’attesa (2012). Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2013.

Έγραψε τραγούδια για αρκετούς Ιταλούς καλλιτέχνες, όπως οι Marco Mengoni, Emma, ​​Chiara, Annalisa, Patty Pravo και Lorenzo Fragola και μετά ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του. Τον Ιούλιο του 2013 έκανε ντουέτο με την Patty Pravo στο τραγούδι “Non mi interessa“. Το 2014 συμμετείχε στο soundtrack της ιταλικής τηλεοπτικής σειράς Braccialetti rossi, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Tutto si muove“. Το 2016, αγωνίστηκε στο 66ο Φεστιβάλ Μουσικής του Sanremo, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Odio le favole“, το οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση στο τμήμα Newcomers. Το “Odio le favole” συμπεριλήφθηκε στο σόλο άλμπουμ του, Umano. Επέστρεψε στο διαγωνισμό το 2017 και συμμετείχε για πρώτη φορά στο τμήμα Big Artists, με το τραγούδι “Vietato morire“. Κατά τη διάρκεια της τρίτης νύχτας του διαγωνισμού, παρουσίασε ένα ρεμίξ του “Amara terra mia” του Domenico Modugno, το οποίο έλαβε το βραβείο για την Καλύτερη Απόδοση Ρεμίξ. Ο Meta κατέλαβε την τρίτη θέση στο διαγωνισμό και έλαβε το βραβείο κριτικών “Mia Martini“. Το δεύτερο studio άλμπουμ του «Vietato morire» κυκλοφόρησε στις 10 Φεβρουαρίου 2017. Το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης ένα ντουέτο με τον Ιταλό τραγουδιστή-τραγουδοποιό Elisa.

Τον Μάρτιο του 2017 επιλέχθηκε ως κριτής για την 16η σεζόν του talent show Amici di Maria De Filippi.

Fabrizio Moro

Ο Fabrizio Mobrici γνωστός καλλιτεχνικά σαν Fabrizio Moro γεννήθηκε στις 9 Απριλίου του 1975 και είναι τραγουδιστής, συνθέτης και τηλεοπτικός παρουσιαστής. Ηχογράφησε το πρώτο του άλμπουμ το 2000 και η επιτυχία ήρθε το 2007 με τη νίκη του τραγουδιού “Pensa” στο Newcomers Section του San Remo. Το τραγούδι έφτασε στο νούμερο 1 της Ιταλίας κι έγινε χρυσό. Μέχρι το 2015 κυκλοφόρησε 6 άλμπουμς, ένα EP κι ένα live άλμπουμ. Έγραψε τραγούδια για καλλιτέχνες όπως οι Stadio και η Noemi και παρουσίασε το reality documentary Sbarre.

Η πρώτη εμφάνιση στο San Remo ήταν το 2000 στο NewcomersSection με το τραγούδι “Un giorno senza fine” που ήρθε 13ο στα 18. Το 2009 έγραψε το τραγούδι “Resta Come Sei” για το συγκρότημα Stadio και συμμετείχε επίσης σε αυτό ερμηνευτικά. Την ίδια χρονιά θεωρήθηκε από το τύπο ότι το τραγούδι του Barraba αναφέρεται στο σκάνδαλο Μπερλουσκόνι. Ο ίδιος όμως το αρνήθηκε, λέγοντας πως το τραγούδι γράφτηκε πολύ καιρό πριν. Το 2010 συμμετέχει ξανά στο San Remo με το τραγούδι “Non è una canzone“, όμως δεν καταφέρνει να περάσει στην τελική βραδιά.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2018, ο Meta, μαζί με τον Fabrizio Moro, κέρδισαν το τμήμα Big Artists του Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo 2018 με το τραγούδι “Non Mi Avete Fatto Niente” και έλαβαν το εισιτήριο για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018.

πηγή φωτογραφιών Facebook

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απορω γιατι αυτο το τραγουδι ειναι τοσο χαμηλα στα στοιχηματα . ντροπη η σουηδια και η τσεχια και η ελλαδα να τερματισουν πανω απο αυτο

    • Εμενα παλι δεν μου αρεσουν τα ιταλικα τραγουδια. Μια κλαψα ειναι ολα. Γουστα ειναι αυτα. Τιποτα δεν ειναι περιεργο. Ακομα και το Βολαρε με εκνευριζει.
      Το ιδιο ισχυει φυσικα και για τα ισπανικα. Το περσυνο πορτογαλικο ομως μου αρεσε.

  2. Νομίζω οι πιο ενδιαφέροντες στίχοι για φέτος. Αλλά πέραν αυτού δεν έχει ρεύμα φέτος η Ιταλία. Και οι δύο είναι πολύ καλοί καλλιτέχνες και το κομμάτι ακούγεται ευχάριστα αλλά δεν έχει κάτι το ιδιαίτερα “memorable” για να κάνει τον θεατή να το ψηφίσει. Στις επιτροπές μάλλον θα πάει καλύτερα αλλά σε καμία περίπτωση όπως πέρσι. Ένα αποτέλεσμα α λα 2016, ίσως και λίγο πιο κάτω ακόμα. Άλλη είναι η ιταλόφωνη συμμετοχή που θα “εκτιναχθεί” φέτος (απ’ό,τι φαίνεται τουλάχιστον) και έρχεται από τον Βορρά…
    Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία Ιταλία!

  3. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!!!!

    Παιδιά πείτε με ονειροπόλο η τρελό, αλλά η ΙΤΑΛΙΑ φέτος την έχω ικανή για όλα…παίζει να πάρει και το ΒΡΑΒΕΙΟ….!!!!!!!!!!

    #ΡΩΜΗ 2019

  4. Ένα καλό τραγούδι, τίποτε άλλο για εμένα. Ο στίχος είναι υπερβολικός για Eurovision και γενικότερα δηλαδή. Πολύ βαρύς. Και οι τραγουδιστές δεν μου κάνουν τίποτα το ιδιαίτερο. Θα έλεγα πάντως ότι ίσως αξίζει να μπει οριακά στην 10δα. Εξάλλου κατά τη γνώμη μου, δεν θεωρώ ότι υπάρχουν και πολλά καλά τραγούδια φέτος.

  5. Εξαιρετικό το Ιταλικό τραγούδι! Στίχοι-γροθιά, δυνατοί τραγουδιστές και ερμηνεία με πάθος. Συνθετικά περνά κάπως στο ντούκου, αλλά ο.κ. Στις επιτροπές θα τα πάει σίγουρα καλύτερα από ότι στο televoting. Αξίζει 10αδα! 7-/10 και 12/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ