Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2018!

Το Μαυροβούνιο θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από τον με το τραγούδι Inje σε σύνθεση και στίχους του Vanja Radovanović.

O Vanja Radovanović γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1982 στο Βελιγράδι της Σερβίας. Το 2004, στο Music Festival Budva, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου. Ένα χρόνο αργότερα συμμετείχε στον ίδιο διαγωνισμό, με το τραγούδι “Krila olovna”, που έγινε μεγάλη επιτυχία στο Μαυροβούνιο και στην Σερβία. Το 2006, εμφανίστηκε στο Beovizija με το τραγούδι του “Kad me one za te ne neo“.

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν πολλές συναυλίες σε Μαυροβούνιο και Σερβία, με την μπάντα του. Το 2009 κυκλοφόρησε ένα single για το τραγούδι “Do not ask for me“. Στο τέλος του 2010 κυκλοφόρησε το promo single με τίτλο, “No concept”, το οποίο περιείχε τρία τραγούδια, με τίτλο “Milo moje“, “Novi Sad” και “Rakija”. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζει νέο υλικό για το album του. Επίσης γράφει τραγούδια για πολλούς άλλους καλλιτέχνες.

Την άνοιξη του 2012, σε συνεργασία με τον γνωστό παραγωγό Denis Mujadžići Denikeni, κυκλοφορεί το album “Goraton“, το οποίο χαρακτηρίζεται από μοντέρνο ήχο της κιθάρας και μια διαφορετική προσέγγιση στην παραγωγή και ηχογράφηση. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους, από το άλμπουμ ξεχωρίζει το τραγούδι “Parachute“.

Ο Vanja Radovanović επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο, μετά τη νίκη του στο Montevizija 2018 .

Φωτογραφίες: https://www.facebook.com/vanjaradovanovicofficial/

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά δεν είναι και κακό
    27/43 στο τοπ μου
    και 9/18 στον ημιτελικό του από ‘μένα
    Πρόβλεψη: Οριακός αποκλεισμός, χωρίς να το έχω ξεγράψει

  2. Κλασική βαλκανική μπαλάντα, απέλπιδα προσπάθεια για να τρυπώσει ξανά το Μαυροβούνιο τελικό… Χωρίς να έχει κάτι κακό, μου περνάει ψιλοαδιάφορη αυτή η συμμετοχή, ιδίως αν θυμηθώ παλιότερες παρόμοιες. Αν το στήσουν με τρόπο που θα κεντρίσουν τα βλέμματα ίσως προκριθεί τελευταίο. 4-/10 και 32/43

  3. μπουχτισαμε απο τα ιδια και τα ιδια, πραγματικα…
    μονο αυτο τον ηχο ξερουν εκει πανω;
    καλυτερα να στελνεις igranka(<3) και ας αποκλειστεις ξανα…
    τουλαχιστον, θα εχεις στυλ…!!!

  4. Κάτι πάει να πει αλλά δεν.. Βέβαια ένας τόσο αδιάφορος ημιτελικός του δίνει κάποιες πιθανότητες πρόκρισης. Με μόνη σύμμαχο τη Σερβία όμως δε νομίζω να πετύχει και πολλά

  5. μια απο τα ιδια δεν ειναι κακο αλλα δεν εχει κατι το ιδιαιτερο για να ξεχωρισει..ισως περασει αλλα θα ειναι στην δεξια πλευρα του πινακα…

  6. Είχα πεί ότι το Μαυροβούνιο για να ξαναπάει τελικό πρέπει να στείλει μια “βαλκανική” μπαλάντα. Αλλά εννοούσα κάποια καλύτερη ή έστω αντάξια αυτών που έχει στείλει ως τώρα. Αυτή που στέλνει φέτος είναι χειρότερη από τις προηγούμενες και δεδομένου ότι πέρασαν οριακά τις 2 προηγούμενες φορές και μάλιστα συμμετέχοντας σε ημιτελικούς με λιγότερες χώρες τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Επίσης ο ημιτελικός αυτός είναι δυτικόφιλος και δεν ξέρω αν θα ‘χει τύχη ένα τέτοιο κομμάτι, δεδομένου ότι και η γειτονική του Σερβία αξιοποιεί το έθνικ στοιχείο με άλλον τρόπο βέβαια. Πάντως η 16η θέση εμφάνισης είναι υπέρ του Μαυροβουνίου και νομίζω ότι όλα πλέον θα παιχθούν στο staging. Πιθανολογώ όμως ότι φέτος θα περάσει μία εκ των 2 στον τελικό, είτε η Σερβία είτε το Μαυροβούνιο… Ίδωμεν!
    Καλή επιτυχία Μαυροβούνιο!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ