ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Αποκλειστική συνέντευξη του Vanja Radovanović στον OGAE Greece!

Στα μέσα Φεβρουαρίου διεξήχθη ο Εθνικός Τελικός του Μαυροβουνίου Montevizija 2018 όπου το κοινό με τηλεψηφοφορία 100% επέλεξε να στείλει στη Λισαβόνα τον Vanja Radovanović από το Βελιγράδι με το τραγούδι Inje. 

O OGAE Greece εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από τον φετινό εκπρόσωπο του Μαυροβουνίου, ο οποίος δέχθηκε αμέσως να μας απαντήσει σε αρκετές ερωτήσεις μας, δίνοντας πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον ίδιο, τη συμμετοχή του αλλά και την Ελληνική μουσική.

Συνέντευξη: Ιωάννης Δανιήλ | Φωτογραφικό Υλικό: Vanja Radovanović (Vanja Radovanović Facebook Fan Page )

OGAE Greece: Vanja, πες μας μερικά πράγματα που θα ήθελες να ξέρουμε για σένα…

Vanja Radovanović: Όχι πολλά, βασικά ίσως θα σας ενδιέφερε να ξέρετε ότι είμαι πατέρας δυο παιδιών, του David (6 ετών) και της Iskra (2 ετών) ή ότι μου αρέσουν τα stand up comedy με τους Ricky Gervaiz’s και CK Louis. Αυτά για αρχή!

O. G.: Πως αποφάσισες να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό της “Eurovision” και τι σημαίνει για σένα αυτός ο διαγωνισμός;

V. R.: Βασικά ήθελα να προσπαθήσω σε κάτι καινούργιο για μένα και πολύ ενδιαφέρον! Ο διαγωνισμός της “Eurovision” είναι ένα από τα μεγαλύτερα shows και μουσικά φεστιβάλ παγκοσμίως στο οποίο η κάθε χώρα της Ευρώπης παρουσιάζει την μουσική της κάθε χρόνο με τον τρόπο που επιθυμεί. Το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο σημαντικό, η μουσική είναι το πρωτεύον!

O. G.: Μπορείς να μας περιγράψεις πως ένιωσες όταν το τραγούδι σου νίκησε στον Εθνικό Τελικό Montevizija 2018;

V. R.: Ένιωσα θαυμάσια, φυσικά, ιδιαίτερα που το κοινό ήταν το μόνο που αποφάσισε. Είμαι πολύ υπερήφανος που άρεσε στον κόσμο το τραγούδι μου τόσο πολύ!

O. G.: Μια που αναφέρθηκες στο τραγούδι σου που λέγεται “Inje”, πως θα μας το περιέγραφες;

V. R.: “Inje” σημαίνει παγετός, η λευκή πάχνη που πιάνει πάνω σε ακίνητα αντικείμενα, αλλά στην περίπτωση του τραγουδιού πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις.

O. G.: Δηλαδή οι στίχοι του τραγουδιού είναι αλληγορικοί; 

V. R.: Οι στίχοι είναι πολύ ποιητικοί, δύσκολα να τους μεταφράσει κάποιος. Αναφέρονται, όμως, στο πως η αγάπη στην πραγματικότητα λειτουργεί όταν η μία πλευρά είναι πάντα παγερή, όπως ο παγετός, αλλά ο άλλος παρ’όλα αυτά πετυχαίνει, με έναν απίστευτο τρόπο, να αξιοποιήσει την αγάπη που αισθάνεται για τον άλλον βοηθώντας την δική του καρδιά να χαίρεται.

O.G.: Πολύ όμορφο! Σκέφτεσαι να αλλάξεις κάτι στο τραγούδι σου κατά την παρουσίαση του στη Λισαβόνα; Μπορείς να μας αποκαλύψεις πως θα είναι αυτή;

V. R.: Δεν θα αλλάξουμε κάτι στο τραγούδι, είναι μια χαρά όπως είναι τώρα, ειδικά μετά τη νέα εκδοχή του. Η ζωντανή παρουσίασή του θα είναι και αυτή σε έντεχνο στυλ, όπως είναι το τραγούδι και το video clip. Απλή και όμορφη!

O. G.: Ποιος είναι ο στόχος σου στον διαγωνισμό της Λισαβόνας;

V. R.: Να κάνω μια εμφάνιση όσο μπορώ καλύτερη.

O. G.: Πως ήταν η εμπειρία σου από τα γυρίσματα της καρτ-ποσταλ της συμμετοχής σου;

V. R.: Ήταν μια απίθανη εμπειρία! Η Λισαβόνα είναι μια όμορφη πόλη και οι άνθρωποί της ακόμα καλύτεροι! Ανυπομονώ να ξαναγυρίσω εκεί…

O. G.: Έχεις ποτέ επισκεφθεί την Ελλάδα; Γνωρίζεις την Ελληνική μουσική ή υπάρχει κάποιος Έλληνας καλλιτέχνης που σου αρέσει πολύ;

V. R.: Την έχω επισκεφθεί μόνο μια φορά όταν ήμουν παιδί για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά η Ελληνική μουσική μου αρέσει πάρα πολύ! Είναι πολύ δημοφιλής στα Βαλκάνια και ξέρω πολλά Ελληνικά τραγούδια και μουσικούς, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Αντώνης Ρέμος και θα πρέπει να αναφέρω και τον Vangelis. Επίσης, ακόμα θυμάμαι το τραγούδι της Άννας Βίσση στη Eurovision. Είναι υπέροχη!

O. G.: Από τις φετινές συμμετοχές έχεις ξεχωρίσει κάποια;

V. R.: Μου αρέσει πάρα πολύ το Πορτογαλικό τραγούδι, αλλά δεν τις έχω ακούσει ακόμα όλες τις συμμετοχές.

O. G.: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; 

V. R.: Δεν έχω κάνει μεγάλα σχέδια, δεν μου αρέσει να σχεδιάζω. Πιστεύω στις στιγμές και ζω για αυτές! Αυτό είναι πιο φυσικό για μένα… 

O. G.: Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους fans του OGAE Greece και γενικότερα της Eurovision;

V. R.: Απλά ακούστε προσεκτικά και απολαύστε την μουσική!

O OGAE Greece θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Vanja Radovanović για αυτή την όμορφη συνέντευξη και να ευχηθεί καλή επιτυχία στη συμμετοχή του στη Λισαβόνα!

Λεπτομέρειες για τον εκπρόσωπο και τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου θα βρείτε εδώ.

Το Μαυροβούνιο κληρώθηκε να εμφανισθεί στο δεύτερο ήμισυ του Β’ Ημιτελικού στις 10 Μαΐου.

Μείνετε συντονισμένοι με τον OGAE Greece για να παρακολουθήσετε τα νέα από τη φετινή συμμετοχή του Μαυροβουνίου.

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εξαιρετική συνέντευξη! Μπράβο!
    Πολύ ωραία μπαλάντα το Μαυροβούνιο και με βαθύ νόημα στίχων.
    Αβέβαιη η τύχη του στον 2ο ημιτελικό.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ