Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Αυστραλίας στη Eurovision 2018!

Η Αυστραλία θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018 από την Jessica Mauboy με το τραγούδι We Got Love, μία σύνθεση της ίδιας και των David Musumeci, Anthony Egizii.
 

H Jessica Mauboy είναι ανερχόμενο αστέρι της pop/R&B μουσικής σκηνής της  νέας γενιάς! Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1989 στην περιοχή Darwin της Αυστραλίας από πατέρα Ινδονησιακής καταγωγής και μητέρα Αυστραλιανή ιθαγενή. Από νεαρή ηλικία, συμμετείχε στην τοπική εκκλησιαστική χορωδία με τη γιαγιά της Harriett ενώ σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών συμμετείχε στον διαγωνισμό Tamworth Country Music Festival του Tamworth της Νέας Νότιας Ουαλίας. Ως νικήτρια του διαγωνισμού η Mauboy ταξίδεψε στο Σίδνεϊ για να συνεργαστεί με τη Sony Music Australia και το αποτέλεσμα ήταν η κυκλοφορία της διασκευής της επιτυχίας της Cyndi LauperGirls just wanna have fun”.

To 2006 συμμετείχε στο talent show Australian Idol τερματίζοντας στην 2η θέση. Μόλις δύο βδομάδες αργότερα, η Mauboy υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Sony Music Australia. Το 2007 κυκλοφόρησε τη κασετίνα “The journey” η οποία περιλάμβανε έναν δίσκο με τις ηχογραφημένες συμμετοχές της στο Idol και ένα DVD με όλες τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις. Τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς ενσωματώθηκε στο γυναικείο συγκρότημα Young Divas αντικαθιστώντας την τραγουδίστρια RickiLee Coulter. Μετά τη κυκλοφορία του δίσκου “New Atitude” που περιλάμβανε την επιτυχία “Turn me loose”, η Mauboy ανακοίνωσε πως θέλει να επικεντρωθεί στην solo πορεία της και αποχώρησε από το συγκρότημα. Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με γενικό τίτλο “Been waiting” ο οποίος αργότερα έγινε διπλά πλατινένιος. Δύο χρόνια αργότερα ακολούθησε ο δίσκος “Getem girls” (πλατινένιος) ενώ το 2013 ο 3ος δίσκος Beautiful”. 

Το 2014 συμμετείχε στο διάλειμμα του 2ου Ημιτελικού της Eurovision ερμηνεύοντας το κομμάτι «Sea of flags». Η εμφάνιση αυτή ήταν προάγγελος της συμμετοχής της Αυστραλίας στον διαγωνισμό, που πραγματοποιήθηκε την επόμενη χρονιά! Στις 11 Δεκεμβρίου 2017, ανακοινώθηκε επίσημα πως θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στον διαγωνισμό του 2018!

πηγή φωτογραφιών Facebook

 ΣΤΙΧΟΙ 

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπορεί να έρθει και πρώτο στον ημιτελικό του με τόσες μπούρδες που μαζεύτηκαν
    Ίσως στις επιτροπές δεν τα πάει και τόσο καλά όπως πολλοί περιμένουν, για το λόγο ότι πιθανόν είναι να φοβηθούν με την περυσινή απίστευτη απόκλιση που είχε η Αυστραλία σε επιτροπές και τελεβοτινγκ. Ωστόσο, μια θέση στη 15αδα είναι σχεδόν σίγουρη.
    Δε νομίζω πως έχει και πολλές πιθανότητες για νίκη.
    Γενικότερα στο δεύτερο ημιτελικό υποστηρίζω Μολδαβία, Ουγγαρία, Νορβηγία αλλά και Αυστραλία.

  2. Πολύ κακό δεν το λες. Αλλά θα ήταν μεγάλο ξενέρωμα να κέρδιζε μία χώρα εκτός Ευρώπης και διπλό ξενέρωμα το γεγονός ότι σε αυτή την περίπτωση η διοργάνωση του χρόνου θα γινόταν στη Γερμανία. Ότι τι, η Γερμανια η πιο ικανη χώρα της Ευρώπης και όλες οι υπόλοιπες που προσπαθούν για δεκαετίες καταδικασμένες να είναι επαρχίες της; Next…

  3. Συμπαθητικό κομμάτι, σαφώς καλύτερο από το περσινό αλλά δεν περιμένω και πολλά πραγματα. Γενικά νομίζω θα τα πάει μέτρια προς άσχημα στο televoting και λίγο καλύτερα στις επιτροπές. Δεν θα υπερεκτιμηθεί όπως πέρσι διότι οι κακες γλώσσες που ήδη μιλούν θα αρχισουν να φουντώνουν.

  4. θα παει καλα σας αρεσει δεν σας αρεσει 😛

    I won’t throw my hands up to surrender
    ‘Cause love is stronger than fire
    So don’t, don’t give up
    ‘Cause we got love

    <3

  5. Συπμαθητικο, αλλά μεχρι εκεί! Τίποτε το εξαιρετικό! Οριακά περνά για μένα με μια θεση 18-22 για τον τελικό, αλλά θα πάει πολύ καλύτερα και δεν το θέλω!

  6. Να και η Αυστραλέζα Μπιγιονσέ-Τζένιφερ λόπεζ με ένα χιλιοακουσμένο ‘Plastic pop,fast food music’.!!!!

    ΥΓ: Ακόμη περιμένω την μέρα που θα στείλουν την Sia.

  7. Βαρετο/ανιαρο
    Χιλιοακουσμενος ηχος/καμια πρωτοτυπια
    Χαζοχαρουμενο στιχο (αγαπη, δεν παραδινομαι, οχι, μη, θα επιζησω, δικαιωση, αποθεωση….ΕΛΕΟΣ)
    Χωρις καποιο λαθος ομως…Ιδανικο για να προωθηθει απο την EBU…οπως καθε χρονο.
    Εννοειται θελω να αποκλειστει!!!!!!

  8. Η Αυστραλία θέλει κάθε χρονιά απεγνωσμένα να κερδίσει αλλά είναι τόσο μεγάλη η απόγνωση της που “καίγεται” στην προσπάθεια. Θέλει να πείσει ότι στέλνει νικητήρια τραγούδια αλλά κανένα από αυτά που έχει στείλει ως τώρα δεν απέπνεε winning vibes. Ίσως μόνο το 2016 το οποίο αναδείχθηκε λόγω του εξαιρετικού live της Dami Im, στην studio version δεν ήταν κάτι το wow. Μια από τα ίδια και φέτος λοιπόν, αναμφίβολα καλύτερο από πέρσι, και το live που είδα στο Tel Aviv Calling της Mauboy είναι πολύ καλό, ζωντανεύει το κομμάτι. Στον ημιτελικό θα πάει εξαιρετικά, ίσως κερδίσει κιόλας λόγω της προνομιακής θέσης και στον τελικό το βλέπω μέχρι 5άδα, αλλά όχι πιο πάνω. Στις επιτροπές πιθανότατα top 3, ακόμα και την πρωτιά δεν την αποκλείω, εδώ έβγαλαν 4ο το περσινό, αλλά στο κοινό δεν νομίζω με τίποτα πάνω από 5ο εκτός αν είναι τόσο καλό το staging αλλά και πάλι δεν με πείθει ότι θα γίνει μαγνήτης ψήφων στο televoting. Eν συνόλω, προβλέπω ένα αποτέλεσμα α λα 2015 αλλά δεν ξέρω αν αυτό τους ικανοποιεί, ίσως ούτε την EBU καθώς παλεύουν να “επιβάλλουν” μια νίκη της Αυστραλίας για να εδραιωθεί για τα καλά η θέση της στον διαγωνισμό. Φέτος-απ’ό,τι φαίνεται- δεν θα είναι (πάλι) η χρονιά τους, του χρόνου καλύτερα… Καλή επιτυχία Αυστραλία!

  9. Οτι και να λέτε ,λογικά είναι κόμπλεξ επειδή είναι χώρα εκτός Ευρώπης ,η Αυστραλία κάθε χρόνο στέλνει πολύ ωραία τραγούδια ,με εξαιρετικές φωνές και εξαιρετικούς καλλιτέχνες!!Το φετινό μου αρέσει αρκετά όπως και τα προηγούμενα της χώρας αυτής,αυτά με τις επιτροπές και το κοινό τα λέτε εσείς για να σνομπάρετε το κάθε τι που στέλνουν οι χώρες…Καλή επιτυχία Αυστραλία!! My 9/43

  10. Τέρμα συμπαθητική η κοπελιά και το τραγουδάκι γλυκούλικο, αλλά πολύ κλισεδιάρικο… Από το περσινό τους έκτρωμα σαφώς καλύτερο και εξεπλάγην από τις φωνητικές ικανότητές της στο live του Ισραήλ. Σίγουρη πρόκριση στον τελικό και από κει και πέρα άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου και… των επιτροπών! Προς το παρόν, δε μπορώ να το κατατάξω πάνω από την 26η θέση στο ΤΟΡ μου με 5-/10

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ