Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2018!

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην Eurovision 2018, από την Γιάννα Τερζή με το τραγούδι Όνειρό μου,  σε στίχους – Μουσική: Γιάννα Τερζή, Άρη Καλημέρη, Δημήτρη Σταματίου, Μιχάλη Παπαθανασίου.

Γιάννα Τερζή

Η Γιάννα Τερζή γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 1980 στην Θεσσαλονίκη. Είναι η κόρη του γνωστού Έλληνα λαϊκού τραγουδιστή Πασχάλη Τερζή. Στην ηλικία των 20, μετακόμισε στην Αθήνα και το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο Γύρνα Το Κλειδί στην Cobalt Music. Στη συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Minos EMI και κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Άσε με να ταξιδέψω” το 2008.

Το 2009 εμφανίζεται στο Ελληνικό Τελικό της Eurovision τραγουδώντας το Nocturne των Secret Garden. Στη συνέχεια η Τερζή  μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και δούλεψε ως ανιχνευτής ταλέντων για την Interscope Records. Παράλληλα ηχογράφησε και 2 αγγλόφωνα τραγούδια, τα “Turn Me Up” (2010) και Love Is Your Name (2012). Το 2018 η καινούργια της εταιρεία Panik Records, την πρότεινε για να συμμετέχει στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision.

πηγή φωτογραφίας news.marathonpress.gr

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

27 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τα λόγια είναι περιττά για την κομματάρα μας!!
    Ελπίζω η σκηνική παρουσία και τα φωνητικά να είναι το ίδιο δυνατά!! Η ελληνική γλώσσα το δυνατό σημείο της συμμετοχής!
    Σίγουρο τοπ 10 στο κοινό, στις επιτροπές θεωρώ 11η με 13η θέση εφόσον όλα πάνε καλά !!Καλή μας επιτυχία και Χρόνια πολλά! 😀 😀 😀 <3

  2. Μια από τις καλύτερες ελληνικές συμμετοχές στον διαγωνισμό, ένα από τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια και η καλύτερη συμμετοχή φέτος, άξιο νίκης, καλή επιτυχία να χουμε!!!

  3. Μετά από αρκετά χρόνια, επιτέλους στέλνουμε ένα τραγούδι που μου αρέσει, έχει κοινή αποδοχή στην Ελλάδα, αρέσει στην Ευρώπη και έχει ταυτότητα, είναι αυθεντικό. Θεωρώ δεδομένη την πρόκριση στον τελικό, επίσης δεδομένη την δεκάδα στον τελικό και από εκεί και πέρα ελπίζω να μπούμε και στην πεντάδα και γιατί όχι να κερδίσουμε κιόλας. Αν κρίνω και από τον ανταγωνισμό, όπου δεν θεωρώ ότι είναι σπουδαίος, τότε ναι είναι πιθανή και η νίκη. Το κλειδί για το ποια θέση θα πάρουμε τελικά, είναι η συνολική μας εμφάνιση στην σκηνή. Και ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά.

  4. Καλή επιτυχία Ελλάδα!! Αξίζει πρώτη θέση τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό. Απ τις ομορφότερες συμμετοχές μας τα τελευταία χρόνια.

  5. Αναμφίβολα από τα καλύτερα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού της Eurovision!
    Σαλπάρει για μία πάρα πολύ υψηλή θέση στην Λισαβώνα!
    Μπορεί να καταφέρει να χτυπήσει ακόμη και την πρωτιά!

    Και όμως….
    Το *Athens 2019* δεν φαντάζει ένα απλά απίθανο όνειρο!
    Καλή Επιτυχία Ελλάδα!

  6. Καλή επιτυχία και από εμένα.

    Έχω περιέργεια για το πως θα ακούγεται live. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό σε σχέση με την studio έκδοση μιας και εκεί όλα τα φωνητικά τα έκανε η Γιάννα ενώ τώρα θα έχουμε 5 διαφορετικές φωνές να το τραγουδάνε. Λογικά θα ακούγεται πιο γεμάτο.

    Επίσης θα ήθελα τα φωνητικά να φαίνονται/συμμετέχουν στην σκηνική παρουσία και όχι να τα κρύψουν.

    Όσαν αφορά το recap των τραγουδιών, θα προτιμούσα το απόσπασμα που θα διαλέξει η Ελληνική αποστολή να είναι από το δεύτερο ρεφραίν και όχι από το τρίτο.

      • Όσες φορές είδα το recap από το επίσημο κανάλι της eurovision όπου έχουν χρησιμοποιήσει το τρίτο ρεφρέν, μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται κάπως flat το κομμάτι, ενώ σε άλλα recap από διάφορους fan που έχουν χρησιμοποιήσει το δεύτερο ρεφρέν ακούγεται καλύτερο και πιο δυναμικό.

  7. Προσωπικά πιστεύω ότι αξίζουμε ακόμα και την νίκη αλλά το θεωρώ απίθανο να νικήσουμε! Οι επιτροπές δεν άφηναν ποτέ να συμβεί κάτι τετοιο. Αντίθετα θα έχουν το σαχλοτραγουδο της Αυστραλίας σε ψηλότερη θέση από την Ελλάδα.

  8. Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη, με υγεία και ευημερία για όλους!

    Το τραγούδι μας είναι πάρα πολύ καλό και έχουμε σωστούς ανθρώπους πάνω στην σκηνή. Αυτό θέλουμε όλοι κάθε χρόνο. Φέτος τα σχόλια εντος και εκτός της χώρας μας είναι θετικότατα και δεν βρίσκω μέχρι τώρα κάτι που θα μπορούσε να μας κρατήσει εκτός δεκάδας.
    Αν και η εμφάνιση είναι πραγματικά καλή (από ένστικτο πιστεύω ότι θα είναι), τότε θα πλασαριστούμε πολύ κοντά στην κορυφή!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!
    Καλή επιτυχία Γιάννα!

  9. Μια στρεβλή διαδικασία επιλογής από την ΕΡΤ, με ανόητους καλλιτεχνικούς περιορισμούς και παράλογες οικονομικές απαιτήσεις, κατέληξε (συγκυριακά είναι η αλήθεια) σε μία αξιοπρεπέστατη συμμετοχή. Δεν θέλω να μιλήσω για το ίδιο το τραγούδι, αλλά μόνο για το γεγονός ότι για μία σπάνια φορά τυγχάνει ευρείας αποδοχής και υποστήριξης. Και για το το ότι η ίδια η Τερζή έχει μία -κατά τη γνώμη μου- πολύ ώριμη και κατασταλαγμένη ματιά και άποψη για τα καλλιτεχνικά και όχι μόνο πράγματα πράγματα στη χώρα, σημαντικό στοιχείο για έναν καλλιτέχη ακόμα και για τα πλαίσια αυτού του light θεσμού.

  10. Ενα τραγουδι μετα απο χρονια που εχει κατι να πει και εχει υψηλη καλλιτεχνικη αξια. Το μεγαλυτερο επιτευγμα του (ακομα και απο πιθανη νικη) ειναι οτι καταφερε να κερδισει την συντριπτικη πλειοψηφια του ελληνικου κοινου κατι που ειναι σχεδον ακατορθωτο για την Ελλαδα που ολοι διαφωνουν με ολα γιατι ετσι. Για μενα προσωπικα ειτε πρωτο ερθει ειτε τελευταιο η αξια του και η αγαπη μου ειναι δεδομενες και αδιαπραγματευτες και δεν θα αλλαξουν αναλογα με την θεση που θα καταλαβει οπως και αλλες συμμετοχες ξενες και ελληνικες που μου αρεσαν και μου αρεσουν και που εφυγαν με χαμηλες θεσεις. Αντιθετως υπαρχουν συμμετοχες που κερδισαν μπηκαν τριαδα ή δεκαδα και δεν μπορω να τα ακουσω με τιποτα. .

  11. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους. Το τραγούδι μας το αγαπησα απο το πρωτο ακουσμα. Απο τις πρωτες του νοτες αγγιζει τις πιο πιο ευαισθητες χορδες μου (για να το θεσω δοκιμα) και με ανατριχιαζει. Ισως αυτο που προκαλεί σε μας λογω του θεματος του, να μην το νιωσουν οι Ευρωπαίοι τα δυο βραδια του διαγωνισμου και να μην παμε οσο καλά θέλουμε αλλα προσωπικά δεν με νοιάζει καθολου. Με νοιάζει που οσες φορες το ακουω μου δινει ελπιδα οτι θα υπερνικησουμε τις παθογένειες του παροντος (και της εν γενει ασχημης νοοτροπιας μας) και θα γινουμε δικαια κληρονομοι της Ιστοριας μας.

    Καλη επιτυχια Γιάννα! Νιωσε περηφανη πανω στη σκηνή και κανε μας και μας περηφανους.

  12. ΑΝ το τραγούδι παρουσιαστεί σωστά στη σκηνή και δεν μπει στην πρώτη επτάδα των επιτροπών, θα πρέπει να τους φτυσουμε και να αποχωρήσουμε. ΑΝ παρουσιαστεί και ακουστεί καλά. Η Ελλάδα στις επιτροπές μόνο 2 φορές στις τόσες δεκαετίες που συμμετέχει, μπήκε δεκάδα στις επιτροπές. Φέτος όλοι οι ξένοι λένε ότι έχουμε ένα από τα πιο jury friendly κομμάτια του διαγωνισμού και ίσως το πιο jury friendly που στείλαμε ποτέ! Οπότε για μένα η περιέργειά μου ειναι τι θα κάνουμε στις επιτροπές! Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε τα στοιχεία που λατρεύουν οι επιτροπές: καλή φωνή, πολυφωνικό ρεφρέν (δες και που έβαλαν οι επιτροπές το πολυφωνικό ποπακι της Ολλανδίας πέρσι και ας ηταν χάλια και ας πατωσε δικαίως στο κοινό), προσεγμένη ατμοσφαιρική ενορχήστρωση, ποιοτική μουσική και στιχουργική προσέγγιση…

    Στα μείον της συμμετοχής μας γενικά είναι: αδιαφορία ΕΡΤ και πανικ ρεκορντς, η επίσημη μετάφραση των ελληνικών στίχων στα αγγλικά (λυρικό τραγούδι που λειτουργεί με μεταφορές, δεν μεταφράσεις τον “βυθό” ως…”my depths”), και τέλος η έλλειψη χρημάτων που πιστεύω δεν θα αφήσει το κομμάτι να δείξει το πλήρες του potential επί σκηνής. Για αυτό το τελευταίο εύχομαι να διαψευστώ. Πάντως είναι λιγάκι κωμικοτραγικό η ΕΡΤ να μη στηρίζει το τραγούδι που η ίδια ζήτησε με “παραγγελία” στις δισκογραφικές , ουτε να συμμετέχουν φορείς οπως ο ΕΟΤ κτλ που θα μπορούσαν να προμοταρουν το κομμάτι και να το επιλέξουν ακόμα και σαν soundtrack εκστρατείας (γιατί όχι? Για Ελλάδα μιλάει)….

    • Και να φανταστείτε ότι η ΕΡΤ πιο πολύ ασχολήθηκε με τους Argo και με την Demy πάρα με την Γιάννα. Φέτος απο τι βλέπω η ΕΡΤ δεν θέλει να τα πάμε καλά. Θα είναι κρίμα αν δεν περάσουμε τελικό γιατί είναι πολύ ωραίο το τραγούδι μας και η Γιάννα θα φάει πολύ κράξιμο αν αυτό συμβεί.

  13. Τί άλλο να πούμε για το τραγούδι μας που δεν το έχουμε πει… Από το 2011 είχα να ακούσω πραγματικά αξιόλογη Ελληνική συμμετοχή. Επαγγελματική παραγωγή σε ένα σκοτεινά ατμοσφαιρικό κομμάτι που σε χτυπάει κατευθείαν στην ψυχή με τους στίχους του. Και μόνο που έχει σχεδόν καθολική αποδοχή εντός κι εκτός συνόρων φτάνει και προσωπικά δε με νοιάζει τί τύχη θα έχει στο διαγωνισμό, ακόμα και να αποκλειστεί. Αναμένουμε τις πρόβες! Καλή επιτυχία στη Γιάννα και στην ομάδα της! 9,5/10 και 1/43

  14. Χριστός Ανέστη σε όλους με υγεία και χαρά .Η φετινή μας συμμετοχή είναι εξαιρετική.Έχω καλό feeling φέτος αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις πρόβες.
    Άντε 29 μέρες έμειναν 🙂

    Kαλή επιτυχία Ελλάδα
    Καλή επιτυχία Κύπρο !!!

  15. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το φετινό μας τραγούδι!!! Πιο πολύ και από το 2013 με το alcohol is free. Πιστεύω πως εφόσον παρουσιαστεί σωστά δεν υπάρχει λόγος να μην πάει ψηλά.. γιατί όχι και να πάρει την πρωτιά;

    Πάμε Γιάννα!!! Βάλε τα δυνατά σου! Κάνε μας περήφανους!!!!!

    • Καθε φορά που ακούω τα παρακάτω αποσπάσματα των στίχων ανατριχιάζω ολόκληρος: “Όσο και αν πονώ απ τον χάρτη δε θα σε έσβηνα”, “Γιατί θέλεις να μ’αλλάξεις και το μπλε μου να ξεβαψεις”

  16. Καλή μας επιτυχία! Εύχομαι μετά από χρόνια να ξαναβρεθούμε ψηλά στον πίνακα κατάταξης! Περιμένουμε εναγωνίως την έναρξη των προβών!

  17. 18 Απριλίου, δηλώσεις Γιάννας Τερζή: Θα είμαι εγώ και 4 άλλες κοπέλες στα φωνητικά του τραγουδιού ( εδώ: https://youtu.be/qKHo35IXhJ8 ).
    Τελικά βρήκαν τελευταία στιγμή 3 κοπέλες και ένα αγόρι και τελικά όπως είναι προφανές τώρα γίνονται οι πρόβες και η σκηνογραφία. Εύχομαι να προλάβουν και να γίνει και μια σωστή θεατρική απεικόνιση του τραγουδιού ( το έκανε η Σερβία 11 χρονια πριν και κέρδισε κιόλας)! Αν γίνει κάτι πρόχειρο, Θα χάσει το κομμάτι τη δυνατότητα πεντάδας….

  18. Κι η μοναξιά έχει 7 πετσιά. Απορώ με την απήχηση που έχει , κυρίως στους Έλληνες βέβαια, φέτος το τραγούδι μας.Από άποψη μουσικής σύνθεσης, το κουπλέ είναι πολύ υποτονικό, για να σε πάρει ο ύπνος δηλαδή. Και το ρεφραίν δεν έχει καμία ιδιαίτερη πρωτοτυπία.Και σε επίπεδο στίχων το τραγούδι πάσχει.Λέει π.χ. αν μιλήσεις στα βουνά μου , θα σ’ακούσει η μοναξιά μου. Η μοναξιά δηλαδή μπορεί και να ακούσει. Εγώ πάλι νόμιζα ότι είναι κουφή .Η μοναξιά εκτός του ότι μπορεί να ακούσει, έχει,ως γνωστόν και 7 πετσιά όπως έλεγε ο Γιώργος Πάντζας απαγγέλοντας ποίηση σε μια παλιά ελληνική ταινία. Φαίνεται ότι μας κόλλησαν οι Κύπριοι το μικρόβιο των στιχουργικών μπουρδολογιών . Να θυμίσω τις βαρκούλες του Χριστοφόρου , την αρχέγονη κραυγή και την ασύνορη παγκόσμια αρετή του Χατζηγιάννη ή το κούνια που σε κούναγε γιατί είμαι εγώ θεά.Εγώ πάλι θα προτιμήσω τη γιάγια με τα χαψία ,κλάσεις ανώτερος ως στίχος. Όταν ένα τραγούδι φιλοδοξεί να έχει ένα πατριωτικό περιεχόμενο, ας το πω κι έτσι και να προκαλέσει τα ανάλογα συναισθήματα , ο στίχος έχει περισσότερη σημασία απ’ ότι σ’ ένα ερωτικό τραγούδι ,που μπορεί να επαναλαμβάνονται λίγο ως πολύ τα ίδια κοινότοπα πράγματα.Στην φετινή μας συμμετοχή εγώ διακρίνω μια στιχουργική δημιουργική ασάφεια ( Βαρουφάκειο).Αν το ελληνικό τραγούδι ήθελε να μιλήσει για την αμφίδρομη, σχεδόν ερωτική σχέση του Έλληνα με την πατρίδα του ,αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα που καλό θα ήταν κάποιος να μην το κάνει , αν δεν μπορεί να το φέρει εις πέρας.Η ασάφεια δηλαδή είναι συνέπεια της σύγχυσης του στιχουργού για το τι ακριβώς θέλει να πει.Και είναι άλλο πράγμα η ποιητική άδεια κι άλλο η αδυναμία να γράψει κάποιος ένα καλό και σημασιολογικά σωστό στίχο. Πράγμα που πετυχαίνουν παλιότερες ελληνικές συμμετοχές με πατριωτικό νόημα όπως του 1976 ή του 1995.Δε μπορώ να μακρηγορήσω .θα αναφερθώ σ’έναν στίχο για τον οποίο έχω μια ιδεολογική ένσταση, το γιατί θέλεις να μ’αλλάξεις και το μπλε μου να ξεβάψεις. Αυτή είναι μια πολύ αντιδραστική λογική που απαντάται κυρίως στην εγχώρια κλεπτοκρατία και παρασιτοκρατία που ανθίσταται στις αλλαγές δίνοντας τους ονόματα όπως ξεπούλημα στους ξένους, απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και ταυτότητας και που φυσικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η απώλεια των δικών τους προνομίων . Να μην αλλάξουμε λοιπόν τίποτα σ’αυτή την χώρα , προκειμένου να μην ξεβάψουμε το χρώμα της.Και οι υπάλληλοι της ερτ να παραμείνουν στις θέσεις τους .Άξιος ο μισθός τους. Και μια που μιλάμε για κρατική τηλεόραση, το ιερατείο της ερτ μόλις πήρε τις φετινές υποψηφιότητες για τον διαγωνισμό αποφάσισε να καρατομήσει τα αντίπαλα τραγούδια με την ίδια ευκολία που ο γνωστός Κιμ καρατόμησε τους μπατζανάκηδές του και να στείλει αυτό το ΕΝΑ και μοναδικό που στον πιο πάνω στίχο , που εδράζεται ίσως και η κεντρική ιδέα του όλου άσματος, δίνει μια πολύ περιορισμένη εκδοχή του πατριωτισμού, ταυτίζοντάς τον περίπου με τον κρατισμό.Το τραγούδι γενικώς αρέσει, κι αυτό είναι ίσως αρκετό για να δώσουν ορισμένοι οπαδοί του συγχωροχάρτι στην ερτ για τις πρακτικές της.Πάντως η τήρηση της νομιμότητας κάποιες φορές είναι πιο σημαντική από μια σωστή επιλογή.

  19. Μια απ’ τις καλύτερες συμμετοχές της Ελλάδας. Γνωρίζει όμως κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η Γιάννα δεν λαμβάνει μέρος σε τουλάχιστον ένα πάρτυ που γίνονται σε διάφορες χώρες για χάρη του διαγωνισμού..Εδώ βλέπω χώρες που συμμετέχουν σε όλα τα παρτυ…θα ήταν μια καλή προώθηση του τραγουδιού, επίσης δίνοντας μια ζωντανή εμφάνιση!!!

  20. Ama sas pw twra egw oti í ETT thelei na ta pame kala kai afou ide oti ta alla 2 de trabousan kai sigoura ama gunotane telikos DEN upirxe periptwsi na kerdisei í Terzi,kai etsi tous eskase kai ton Istoria me ta lefta, ti tha mou pite? Skepseis kanw, min pυroboleitai ton pianista xexexe

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ