Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Εσθονίας στη Eurovision 2018!

Η Εσθονία θα εκπροσωπηθεί στη Eurovision 2018 από την Elina Nechayeva και το τραγούδι La Forza σε μουσική και στίχους από την ίδια την Elina αλλά και από τους Ksenia Kuchukova, Mihkel Mattisen και Timo Vendt, το οποίο θα ακούσουμε στην ιταλική γλώσσα.  Να τονιστεί ότι ο Mihkel Mattisen είχε γράψει την συμμετοχή της χώρας το 2013 (“Et uus saaks alguse” – Birgit) ενώ ο Timo Vendt έκανε το ίδιο το 2014 (“Amazing” – Tanya).

H Elina Nechayeva είναι μία ανερχόμενη σοπράνο από την Εσθονία. Γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1991 στο Tallinn ενώ το πραγματικό της επίθετο είναι Netšajeva. Ήταν μαθήτρια του Tallinn French School μαθαίνοντας Γαλλικά, Ρωσικά και Αγγλικά ενώ υπήρξε για δεκαπέντε χρόνια μέλος της χορωδίας Raduga. Μετά την αποφοίτησή της από το Γαλλικό σχολείο το 2011, συνέχισε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγούδι στο Georg Ots Music School αλλά και στο Tallinn University of the Arts Institute όντας μαθήτρια της Eda Zahharova. Το 2016 πήρε το πτυχίο της με master στην κλασσική μουσική από το Estonian Academy of Music and Theatre. Δούλεψε με επιτυχία για το Estonian Drama Theatre και το Estonian National Opera House ενώ το 2017 άνοιξε το πρώτο φεστιβάλ Tchaikovsky που έγινε στην Εσθονία.

Τη πρώτη της δημόσια εμφάνισή την έκανε συμμετέχοντας στον 3ο κύκλο του talent show “Eesti otsib superstaari” (το αντίστοιχο Super Idol της Εσθονίας) ενώ τo 2014 ήταν μία εκ των τριών φιναλίστ του διαγωνισμού Klassikatähed που διοργάνωνε το κρατικό κανάλι της χώρας ETV. To 2017 συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Εσθονίας για την Eurovision «Eesti Laul» ως συμπαρουσιάστρια του Marko Reikop στις δύο ημιτελικές βραδιές.

Ένα χρόνο μετά, συμμετείχε ξανά στον εθνικό τελικό αυτή τη φορά όμως ως διαγωνιζόμενη. Η Ιταλόφωνη συμμετοχή της «La forza» επικράτησε στη ψηφοφορία και η ίδια αναδείχθηκε νικήτρια του τελικού κερδίζοντας έτσι την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την Εσθονία στην Eurovision!

ΣΤΙΧΟΙ

Επιμέλεια άρθρου, συντακτική ομάδα OGAE Greece

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Not my cup of tea….. και αυτό το τρικ με το φόρεμα και τα εφέ έχει κουράσει
    Κάποιοι θα το ψηφίσουν, κάποιοι άλλοι πάλι όχι.. Οι επιτροπές μάλλον ναι

  2. Αντικειμενικά είναι καλό τραγούδι, σίγουρα όμως όχι για νίκη. Αν δεν ήταν στη θέση που είναι στα στοιχήματα δε νομίζω να το θεωρούσαν πολλοί υποψήφιο για πρωτιά. Ελπίζω στη Λισαβόνα να αλλάξουν τη σκηνική παρουσία.

    Δεν έχω φτιάξει ακόμα το top μου για τις φετινές συμμετοχές αλλά πιστεύω πως όταν γίνει θα κατατάξω αυτό το τραγούδι κάπου μεταξύ 11ης με 15ης θέσης.

  3. Το τραγούδι μπορεί να αρέσει ή όχι, όπως όλα τα τραγούδια εξάλλου, αλλά αυτό που δεν αμφθισβητείται είναι οι εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες της κοπέλας.
    Το εφέ με το φόρεμα (αν το κρατήσει και για τη Λισαβόνα) δεν με ενοχλεί εφόσον γίνεται εμπνευσμένα και εξυπηρετεί αποτελεσματικά το τραγούδι. Εξάλλου, το να μιλάμε για πρωτοτυπία και γνησιότητα στη Eurovision, σε τραγούδια και εμφανίσεις, είναι σαν να κάνουμε κριτική σε οίκο ανοχής περί ηθικής.

  4. Από τα πιο αγαπημένα μου για φέτος, αν όχι το πιο αγαπημένο μου. Δεν νομίζω πάντως να πάρει την πρωτιά, κυρίως λόγω επιτροπών, δεν νομίζω να στηρίξουν ένα τέτοιο κομμάτι. Το top 3 πάντως είναι ένας εύκολος στόχος. Διάβασα κάπου ότι θα κρατήσουν αυτό το staging και καλά θα κάνουν, αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακό.
    Καλή επιτυχία Εσθονία!!

  5. Αν η Εσθονία νικήσει τον Μάιο δεν θα μου κάνει εντύπωση!
    Ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής EuroVision!

  6. Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι αυτό το τραγούδι μίλησε στην καρδιά μου και αν θα ήθελα η ελλάδα να χάσει από μία χώρα, αυτή θα ήταν η εσθονία..ονειρικό, μαγικό, παραμυθένιο.. δεν πιστεύω για πολλούς λόγους ότι θα είναι πρώτο είμαι σίγουρος όμως ότι θα είναι δεύτερο ή τρίτο..είναι όμως πρώτο στην καρδιά μου, με ταξιδεύει στα εφηβικά μου χρόνια, στην αθωότητα στο ρομαντισμό.. καλή του επιτυχία!

  7. Εντυπωσιακό!
    Θα κάνω μια πρόβλεψη για τις χώρες τις οποίες θεωρώ ότι έχουν τις πιο πολλές πιθανότητες νίκης

    1.Εσθονία: Ιδιαίτερο και εντυπωσιακό, αναμφίβολα δεν περνάει απαρατήρητο. Χώρα με πολλές συμμαχίες + η Ιταλική γλώσσα και η ποιότητα = πολλές πιθανότητες για νίκη

    2.Γαλλία: Τραγούδι με πολύ απήχηση, χωρίς να έχει κάτι το αρκετά ιδιαίτερο. Δε θα εκπλαγώ σε νίκη της Γαλλίας, μετά απο 42 χρόνια αν δεν κάνω λάθος

    3.Ισραήλ: Αμφιλεγόμενο τραγούδι, παρ’ όλα αυτά παντού είναι πρώτο είναι πιασάρικο και ευχάριστο, το θέμα είναι η γεωπολιτική θέση της χώρας και το κατά πόσο θα έχει την αναμενόμενη στήριξη κοινού και επιτροπών, χώρις επίσης και ιδιαίτερες συμμαχίες. Βέβαια το 2016 κέρδισε η Ουκρανία σε πόλεμο άρα όλα είναι πιθανά

    4.Βουλγαρία: Για μένα το καλύτερο των τελευταιών χρόνων, ακόμα μια χώρα που κυνηγάει τη νίκη, ωστόσο πιστεύω πως θα χάσει πολύ στην σκηνική παρουσία, και ακόμη σπάνια βλέπουμε συγκροτήματα να κερδίζουν.

    5.Βέλγιο: Αν και δε μου αρέσει καθόλου, αρέσει σε πολλούς, και είναι μια χώρα που φαίνεται να κυνηγάει αρκετά τη νίκη τα τελευταία χρόνια, επίσης ψηφίζεται και απο κοινό και επιτροπές, και έχει και την οικονομική άνεση για μια καλή διοργάνωση

    Άλλες χώρες που πιστεύω πως μπορούν να κερδίζουν αλλά με λιγότερες πιθανότητες είναι: 6.Αυστραλία 7.Ελλάδα 8.Ισπανία 9.Νορβηγία 10.Σουηδία 11.Τσεχία

  8. Υπέροχο τραγούδι .Όταν ακούω τη φωνή της κοπέλας ανατριχιάζω .
    Καλή της επιτυχία που θα την έχει και με το παραπάνω 🙂

  9. Αγαπώ Εσθονία φέτος! Φωνάρα και γυναικάρα! Θα το ήθελα νικητήριο, αν και δύσκολο, πιστεύω θα αρκεστεί σε ένα ΤΟΡ-5… 9+/10 και 2/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ