ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Με τον Vanja Radovanović στη Λισαβόνα!

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο Εθνικός Τελικός του Μαυροβουνίου, Montevizija 2018, για τον οποίο σας είχαμε δώσει αναλυτικές πληροφορίες στο προηγούμενο άρθρο μας εδώ.

Στον τελικό του Μαυροβουνίου εμφανίσθηκε ο Slavko Kalezić, περσινός εκπρόσωπος της χώρας, που παρουσίασε 2 τραγούδια, το τραγούδι με το οποίο συμμετείχε στη Eurovision, και το νέο του single El ritmo.

Πέντε τραγουδιστές διεκδίκησαν το πολυπόθητο εισιτήριο για τη Λισαβόνα προκειμένου να εκπροσωπήσουν το Μαυροβούνιο. Το κοινό με τηλεψηφοφορία 100% επέλεξε να στείλει στη Λισαβόνα τον Vanja Radovanović από το Βελιγράδι με το τραγούδι Inje (Ομίχλη).

Τη 2η θέση έλαβε το τραγούδι της Katarina  Bogićević και την 3η θέση το τραγούδι της Lorena Janković.

Αναλυτικά η βαθμολογία είχε ως εξής:

Αποτελέσματα πρώτου γύρου:

  • Nina Petković – “Dišem” – 11% των ψήφων – 5η θέση
  • Vanja Radovanović – “Inje” – Winner – 18% των ψήφων – 3η θέση
  • Ivana Popović Martinović – “Poljupci” – 12% των ψήφων – 4η θέση
  • Katarina Bogićević – “Neželjena” – 19% των ψήφων – 2η θέση
  • Lorena Janković – “Dušu Mi Daj” – 40% των ψήφων – 1η θέση

Αφού αποκλείσθηκαν τα τραγούδια της 4ης και 5ης θέσης, ξαναέγινε ψηφοφορία ανάμεσα στους 3 πρώτους και τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου είχαν ως εξής:

  • Vanja Radovanović – “Inje” – Νικητής – 37% των ψήφων – 1η θέση
  • Katarina Bogićević – “Neželjena” – 34% των ψήφων – 2η θέση
  • Lorena Janković – “Dušu Mi Daj” – 29% των ψήφων – 3η θέση

Συνολικά εστάλησαν 10.006 SMS και στους δύο γύρους. Το 30% των εσόδων πήγε σε φιλανθρωπικό σκοπό. 

Ακούστε εδώ το νικητήριο τραγούδι.

 Πηγή φωτογραφιών: FILIP ROGANOVIĆ, vijesti.me

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μια απο τα ιδια. Νιωθω να το εχω ακουσει στον διαγωνισμο τουλαχιστον 10 φορες ολα αυτα τα χρονια απο Σερβια, Βοσνια, Μαυροβουνιο. Βιολια βιολια και κλαψα. Δεν ειναι κακο αλλα δεν εντυπωσιαζει πλεον.

  2. Από το Mission είχα να βαρεθώ τόσο. Προσπάθησε να γίνει το νέο Lejla, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν μαύρη lejla στα βουνά…

  3. Με το που ξεκίνησε νόμιζα θα έλεγε ”έχω πέσει και κλαίω στο παλιό μου παλτό”!
    Το άκουσα και είναι σαν να μην το άκουσα! Οκ κακό δεν είναι σίγουρα. Αλλά δεν μου έμεινε. Μου φάνηκε λίγο προχειροφτιαγμένο, σαν να μην έχει δομή. Δύσκολα τα πράγματα και φέτος για το Μαυροβούνιο.

    • Πραγματικά η αρχή του τραγουδιού είναι σχεδόν ίδια με το «Παλιό μου παλτό» 🙂 Συμφωνώ σε όλα όσα είπες! Έχει προβληματάκια συνοχής το τραγούδι και δε σου μένει καθόλου, όχι ότι ξεγράφω κατευθείαν τυχόν ενδεχόμενο πρόκρισης. Πάντως, η δύσμοιρη αυτή χώρα έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να ξεφύγει από τη στερεότυπη βαλκανική μπαλάντα, αλλά δεν επιβραβεύτηκε ποτέ, οπότε σου λέει πάμε με τα σίγουρα… Καλή επιτυχία!

  4. Εκτιμώ το τοπικό ηχόχρωμα του κομματιού που το διαφοροποιεί από πολλές άλλες συμμέτοχες. Παρ’ όλα αυτά δε μου μένει κάποια μελωδία, μετά το τέλος του τραγουδιού δε θυμάμαι τίποτα. Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση σίγουρα, δε νομίζω όμως ότι είναι και ακατόρθωτη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ