Ακούστε το τραγούδι της Αρετής Κετιμέ για την Eurovision!

Το 3ο και τελευταίο υποψήφιο τραγούδι για την Eurovision με τίτλο “Don’t Forget The Sun” από την Αρετή Κετιμέ!

Πείτε μας την άποψή σας στα σχόλια!

Αντώνης Καρατζίκος

42 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα ειχε τη δυνατοτητα να ειναι ενα πολυ καλο ατμοσφαιρικο κομματι…βαλκανικο παραδοσιακο…αλλα κατι του λειπει…νομιζω κορυφωση…ειναι λιγο επιπεδο και το χαλαει αρκετα ο αγγλικος στιχος

    • Ναι, δεν “δένει” καθόλου καλά το ρεφραίν στα αγγλικά. Αλλά δεν είχανε έτσι και αλλιώς δέσμευση να έχουνε ελληνικό ήφος και στίχο;;; Ασε εκείνο το σημείο που ακούς μουσική χωρίς λόγια και μετά την Αρετή με τον αμανέ..Πολλή ώρα “κρέμασε” εκεί. Αρκετά αμήχανο στο σημείο εκείνο.

  2. Αδιάφορο μ…περιμενα κατι καλυτερο απο την Κετιμα. Πάσχει στην ενορχήστρωση, ειναι όλο πολυ φλατ και δεν σου μενει. Το μονο καλο τα πρωτα δεκα δευτερόλεπτα της εισαγωγής. Ουτε εχει καποια κορύφωση. Κριμα, γιατι ηταν το τραγούδι για το οποίο ειχε ρις υψηλότερες προσδοκίες απο τα 3 με ολα αυτα που άκουγα να λενε οι δημιουργοί του τοσο καιρο ! Καλη συνέχεια στην αρετή και ευχομαι να ξαναπροσπαθήσει ξανα στο μελλον με ενα δυνατο τραγούδι!

  3. Θα είχαμε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στην Eurovision με Ελληνικό παραδοσιακό χρώμα και ήχο, με στίχο τόσο επίκαιρο με όλο αυτό το ξεριζωμό που ζούμε. Ήταν μία ευκαιρία να αγγίξουμε και κάποιες καρδιές κάπου εκεί έξω…..να ξυπνήσουν. Κρίμα. Στην Ελλάδα εξακολουθούν να ζουν πολλοί κουφοί και ανάλγητοι… Δημήτρη Καρρά, Αρετή κι όσοι συμβάλλατε και κοπιάσατε μην το βάζετε κάτω. Συγχαρητήρια!!!

  4. Δεν μου αρεσε το ρεφραιν. Προτιμω τα αλλα 2 τραγουδια! Παρ ολα αυτα συγχαρητηρια για την προσπαθεια!!!

  5. Δυστυχώς θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερη άποψη αν ακούγαμε τα τραγούδια ζωνταν ώστε να μπορούσαμε να κρίνουμε καλύτερα . Η ΕΡΤ τα κατάφερε να υπάρχει μόνο ένα τραγουδι υποψήφιο , πάλι καλά που υπάρχει ένα ( μπορει να μας ετοιμάσει και και άλλη έκπληξη η ΕΡΤ όπως κανένα τραγουδι να μην πλήρες τις προϋποθέσεις στο τέλος ). Λυπούμαι για την κατάντια των άσχετων στην ΕΡΤ και που ο ελληνικός λαός πληρώνει τους μισθούς τους για να κάνουν τίποτα .

  6. Περίμενα κάτι παραπάνω από την Αρετή. Η εισαγωγή είναι πολύ καλή αλλά στη συνέχεια το τραγούδι μοιάζει άνευρο. Λυπάμαι ωστόσο που αναγκάστηκε να αποσυρθεί.
    Τώρα που άκουσα και τα τρία κλείνω προς τη Γιάννα Τερζή (πόσο ειρωνικό ακούγεται χαχα)

  7. Το αγγλικο μερος κλωτσαει.
    Βαρυ, ωραιο κομματι. Πολυ ιδιαιτερο για την Eurovision.
    Ειδικα για φετος νιωθω πως οποιο απο τα 3 πηγαινε, τα αλλα δυο θα ηταν αδικημενα.
    Πιστευω πως της Κετιμε θα εκανε αισθηση… Αν ημουν ξενος παντως θα με κολλουσε.
    Αλλα με ελληνικο στιχο, ΜΟΝΟ
    Κριμα

  8. Καλά ξεκινάει, αλλά όχι….κουράζει…καλύτερο της Τερζή, πιo άρτιο. Αυτό παραείναι αμανές. Ως εδώ καλά λοιπόν, φτηνά τη γλιτώσαμε. Μάλλον εν τέλη θα στείλουμε το καλύτερο και τσάμπα γκρινιάζουνε μερικοί μερικοί…των χοροσταλιτών δεν το έχω ακούσει ακόμη…

  9. Θελω εδω να δω τα σχολια οσων σε καποια προηγουμενα αρθρα ελεγαν οτι η Κετιμε ειναι η μονη τους ελπιδα ! 🙂

  10. νομιζω πως πλεον οσοι ειχαν σκασει με τη τερζη βγαζαν χολη και μας τα πριζαν με τη κετιμε πριν καν ακουσουν το κομματι εχουν πλεον το δικαιωμα….να μην ξαναμιλησουν ποτε…αχρωμο,ανοστο,καμια κορυφωση,καμια εναλλαγη μονοτονο 3 λεπτα ακους το ιδιο με ενα αγγλικο στιχο που μεχρι των argo ηταν πιο εμπνευσμενος…
    καλο ξυδι..!!!

  11. πως εγινε δεκτη μια συμμετοχη με αγγλικο στιχο; αν ειναι δυνατον. δεν μου αρεσε αν και ειχα καποιες ελπιδες. της τερζη ειναι το πιο καταλληλο και ευχομαι καλη επιτυχια. ας ενωθουμε και ας στηριξουμε τη συμμετοχη μας παιδια. καλη επιτυχια ελλαδα. καλη επιτυχια γιαννα

  12. Σα να ακούω εμβατήριο νεκρώσιμης ακολουθίας. Είναι καλό βέβαια, αν εξαιρέσεις την ηλιθιότητα με το αγγλικό ρεφραίν, που με κάνει να θέλω να βαρέσω σφαλιάρες την από πάνω που πετάει στο πάτωμα το κινητό της και δονείται κάθε τρεις και λίγο (ναι, έχω κι εγώ τα προβλήματά μου) και ότι δεν έχει κορύφωση (φτου κακά). Όχι Eurovision, όχι Eurovision. Τελετή έναρξης Ολυμπιακών ίσως. Τελετή “Πήραμε την Πόλη” σίγουρα…

  13. Καλύτερα που ήρθαν τα πράγματα έτσι όπως ήρθαν. Το τραγούδι έχει πρόβλημα συνοχής.
    Το “καλοφτιαγμένο τίποτα” της Τερζή θα κέρδιζε τον ελληνικό τελικό.

  14. Αν και την συμπαθώ πολύ την αρετή δεν μου αρέσει καθολου όπως και της τερζης.σιγουρος αποκλεισμός για το 2018.

  15. Νομίζω ότι πρέπει να αποσύρουν τελείως τον Αγγλικό στίχο,δε δένει με τίποτα, παντός μου άρεσαν αρκετά τα δυο τραγούδια,κάποια ενημέρωση για το τι θα γεινει τελικά?

  16. Αφού άκουσα και τα 3 τραγούδια θεωρώ ότι το top μου θα ήταν:
    1. Τερζή
    2. Κετιμέ
    3. Χοροσταλίτες

    Βέβαια δεν ξέρω πως θα ήταν στο live ΑΝ γινόταν ο τελικός. Εκεί καθορίζονται πολλά και αλλάζουν μερικές φορές άποψη αρκετοί (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν).
    Καλή επιτυχία εύχομαι στην Τερζή και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται!

    Υ.Γ. Μετά από 8 χρόνια θα πάμε μ’ ένα εξ ολοκλήρου τραγούδι στα Ελληνικά. Τότε είχε μπει δεκάδα ο Αλκαίος. Μακάρι και φέτος!

  17. Γιατί να υπάρξει όλο αυτό το drama και η ίντριγκα που κατέληξε στο χθεσινό φιάσκο? Υπερέλεος δηλαδή… Θα γινόταν τελικός και οι τηλεθεατές θα αποφάσιζαν ποιο είναι το κατάλληλο!

    Άποψη μου: ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για τη Eurovision.

    Κετιμέ: ναι μεν είναι πιο παραδοσιακό αλλά είναι ” βαρύ”: ολίγον φλύαρο για το μέσο Ολλανδό, Δανό, Τσέχο κοκ και φλατ για σύνολο 3 λεπτών, είναι όμως ιδιαίτερο άκουσμα το σαντούρι και θα πήγαινε καλά, ήθελε δίπλα της έναν πιο έμπειρο δημιουργό στα γιουροβιζιονικά.
    Τερζή: πιο ευρωπαϊκό, δεν έχει όμως βάθος, over-produced για να δημιουργήσει ατμόσφαιρα καθώς δεν υπάρχει μελωδία από πίσω, αδιάφορα τα κουπλέ στη studio version – θα εξαρτηθεί στο live η απόδοση ηχοχρώματος και συναισθήματος από την ίδια που μπορεί να τα απογειώσει, καλή η κορύφωση με τη backup φωνή του αμανέ (μου θυμίζει Jamala).

    ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ όμως δεν σου μένουν και δεν υπάρχει αυτό που θα σιγοτραγουδήσει ο ξένος στο ρυθμό αν δεν καταλαβαίνει γρι τα κουπλέ πχ Alcohol is free κλπ κλπ Προσωπικά κι εγώ δε μπορώ να τα σιγοτραγουδήσω… κινδυνεύουν -σε επίπεδο Eurovision πάντα- να θεωρηθούν αδιάφορα ή να χαρακτηριστούν ως safe επιλογές.

    Εν κατακλείδι: Έχουμε ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Και φέτος και του χρόνου κοκ Μετά τα χθεσινά δεν υπάρχει περίπτωση άλλη εταιρεία να ξανασχοληθεί με την ΕΡΤ.

    Θεωρώ ότι πρέπει να επιστρέψει το EUROSONG ως τρόπος επιλογής τραγουδιού και προς αποκατάσταση της όποιας εμπιστοσύνης χάθηκε μεταξύ ΕΡΤ και δισκογραφικών ή καλλιτεχνών κλπ.

    ΥΓ Σταματήστε να ασχολείστε με τα στοιχήματα από τώρα! Ούτε 10 τραγούδια δεν έχουμε ακόμα από τα συνολικά 43.

    • Πρότυπο μου για: παραδοσιακό, μελωδικό, ατμοσφαιρικό, δυναμικό, εύπεπτο, με βάθος και αξιώσεις στον Τελικό σύμφωνα με το ‘Lejla’ από Βοσνία – Ερζεγοβίνη το 2006. Ακούστε και συγκρίνετε! Για να μην παρεξηγηθώ…

      Αρετή πρέπει να συνεργαστείς με γιουγκοσλάβο συνθέτη για τη Eurovision μελλοντικά! ?

  18. Μάλλον δέν ξέρουμε τη θέλουμε τη μας αρέσει να βλέπουμε να ακούμε να αισθανόμαστε κρίμα γιατί κρίνουμε με λάθος τρόπο Πέρσυ ο πορτογάλος είχε. Ποιο ποιοτική συμετοχή απο ότι έχουμε εμείς φέτος καλό θα ηταν να γινόταν ο ελινηκος τελικός. Για να ψηφισουμε. αντκιμενηκα την καλύτερη φετινή συμετοχή για την Ελλάδα μας. Εμενο στην αρετή Κετιμέ καί την ομάδα της και θεωρο. Οτι θα είχαν την καλύτερη φετινή συμετοχή. Στη Λισαβόνα άλλα και το τσιβαερι μου του Δημήτρη Μπάση σε νέα διασκευή το όνειρο μου για φέτος. Καλό είναι καλή τύχη ΕΡΤ εμείς δεν ψηφισαμε. Οπότε δεν θα σε δούμε έτσι και αλοιος όλα τα κάνατε. Χωρίς τους τηλεθεατές σας που σαςπληρωνουμε κάθε μήνα. Τους μισθούς σας πάλι μας σεβαστηκατε πάντως το κρίμα στο λαιμό σας γιατί μας δια σύρεται. ώς Χώρα τα τελευταία χρόνια και την Ντέμη Πέρσυ την καψατε. Καλή συνέχεια καί για φέτος

  19. Ψυθιροι καρδιάς περίπου 20 χρόνια πρίν 20 χρονια μετά το όνειρο μου Γιουροβίζιον 2018 καλή επιτυχία ΕΡΤ

  20. Αμαν με την αγγλικη προφορα….ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!
    Αφου δεν το εχουμε ως λαος με τα αγγλικα!!!
    Η προφορα μας ειναι τρισαθλια. ΓΕΛΑΝΕ οι ξενοι καθε χρονο.
    Με εξαιρεση εννοειται οταν στειλαμε την Καλομοιρα.
    Κοιταξτε το τσεχακι φετος να δειτε τι καλη προφορα που εχει. Δεν ειναι τελεια, ομως ειναι αξιοπρεπεστατη. Εμεις δεν το εχουμε. Ας στελνουμε τραγουδι στα ελληνικα αν ο καλλιτεχνης δεν το εχει. Τι κομπλεξ εχουμε επιτελους!!! Ειδικα σε αυτο το τραγουδι ειναι σα να κατεβηκαν κατευθειαν οι καραγκουνες στο Μπακιγχαν. Γελοιο. Ενω ειναι υπεροχο στον ελληνικο στοιχο.

  21. Αίσχος, δεν έχω ακούσει χειρότερο πράγμα… Αυτό τώρα τι είναι… Μουσική? Άποψη? Ή μήπως η ανωμαλία των ήχων.? Έχουμε μπερδευτεί μάλλον με τα της “κουλτούρας”

  22. ERT και γιουροβιζιον με Συριζα,τι περιμενατε…προχειροτητα,παρασκηνιο,σκανδαλα,και συντριβη.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ