ΙΣΠΑΝΙΑ: αποφάσισε για την Eurovision 2018!

Μόλις ολοκληρώθηκε ο εθνικός τελικός Eurovision Gala, για την επιλογή εκπροσώπου της Ισπανίας, στην Eurovision 2018. Το Καθ‘ όλα εντυπωσιακό Gala πραγματοποιήθηκε στην μουσική ακαδημία Operación Triunfo (OT), το οποίο στόλισαν με την παρουσία τους γνωστές  προσωπικότητες της Eurovision και  όχι μόνο.

Κατά την διάρκεια του σόου, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε την Luisa Sobral με το Cupido την  Conchita Wurst με το Rise like a phoenix τον J Balvin με medley από hits, όπως επίσης και τους διαγωνιζόμενους που αποχώρησαν μέχρι στιγμής από το OTΟ οικοδεσπότης του Eurovision Gala, Roberto Leal άνοιξε τις κουρτίνες της μουσικής βραδιάς, με τους πέντε φιναλίστ Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra και Miriam οι οποίοι ερμήνευσαν το ομαδικό Camina.

Η επιλογή

Για το χρυσό εισιτήριο διαγωνίστηκαν έξι καλλιτέχνες, με εννέα τραγούδια. Από ένα τραγούδι ερμήνευσαν οι πέντε φιναλίστ. Τρία τραγούδια, ερμηνεύτηκαν από τρία ντουέτα, αποτελούμενα από τους πέντε φιναλίστ και τον Agoney. Το ένατο τραγούδι ερμηνεύτηκε ομαδικά από τους πέντε φιναλίστ. Η διαδικασία επιλογής ολοκληρώθηκε μέσα από  δύο ψηφοφορίες, αποκλειστικά από το κοινό. Στην πρώτη, τα εννέα τραγούδια ψηφίστηκαν από το κοινό και επιλέχθηκαν τα τρία επικρατέστερα. Στην δεύτερη ψηφοφορία, τα τρία τραγούδια ψηφίστηκαν εκ νέου από το κοινό  και επιλέχθηκε το  νικητήριο. Μεγάλος νικητής του Eurovision Gala αναδείχθηκε το  Ντουέτο: Amaia & Alfred – Tu canción (Raúl Gómez)

Η εξέλιξη του Eurovision Gala

Οι καλλιτέχνες και τα 9 τραγούδια εμφανίστηκαν με την παρακάτω σειρά : 

  1. Γκρούπ: Aitana, Alfred, Amaia, Ana Guerra & Miriam – Camina
  2. Aitana Ocaña – Arde (Alba Reig)
  3. Ντουέτο: Agoney & Míriam – (David Otero y Funambulista)
  4. Alfred García – Que nos sigan las luces (Nil Moliner)
  5. Ντουέτο: Aitana & Ana – Chico malo (Morgan, Will Simms y Brisa Fenoy)
  6. Amaia Romero – Al cantar (Rozalén)
  7. Míriam Rodríguez – Lejos de tu piel (Steve Robson y Diego Cantero)
  8. Ana Guerra – El remedio (Nabález)
  9. Ντουέτο: Amaia & Alfred – Tu canción (Raúl Gómez)

Από την πρώτη ψηφοφορία επιλέχθηκαν 3 τραγούδια με τους αντίστοιχους συνδυασμούς καλλιτεχνών: 

  1. Aitana Ocaña – Arde (Alba Reig)
  2. Ντουέτο: Amaia & Alfred – Tu canción (Raúl Gómez)
  3. Ντουέτο: Aitana & Ana – Chico malo (Morgan, Will Simms y Brisa Fenoy)

Στον παρακάτω πίνακα βλέπετε, τα αποτελέσματα με τους καλλιτέχνες που συγκέντρωσαν τα χαμηλότερα ποσοστά ψηφοφορίας, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα ποσοστά των επικρατέστερων για να μην επηρεαστεί η τελική ψηφοφορία.

Η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, έγινε από τον παρουσιαστή Roberto Leal και τον περσινό εκπρόσωπο της Ισπανίας Manel Navarro. Από την δεύτερη ψηφοφορία τα τρία επικρατέστερα τραγούδια, έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά σε ψήφους

  1. Amaia & Alfred – Tu canción 43%
  2. Aitana Ocaña – Arde 31% 
  3. Aitana & Ana – Chico malo 26%

Την ανακοίνωση του νικητή μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο

Το νικητήριο  Tu canción των Amaia & Alfred μπορείτε να δείτε επίσης στο παρακάτω βίντεο

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του αποψινού διαγωνισμού στο Spotify.

To Βασίλειο της Ισπανίας, αποτελεί την ενδέκατη κατά σειρά χώρα που επιλέγει εκπρόσωπο για την Eurovision 2018, μετά το Βέλγιο, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Αυστρία, Αυστραλία, Αλβανία, Γεωργία, Γαλλία, και Τσεχία (Κύπρο ;). Η Ισπανία συμμετείχε μέχρι στιγμής 57 φορές στην Eurovision, έχει δύο νίκες στο ενεργητικό της το 1968 και το 1969, έχει και πέντε «ατιμωτικές» τελευταίες θέσεις το 1962,1965,1983,1999 και 2017! H χώρα κατά την τελευταία δεκαετία δεν σημείωσε καλές επιδόσεις στον βαθμολογικό πίνακα του Πανευρωπαϊκού Μουσικού Διαγωνισμού, με εξαίρεση το 2012 και το 2014 όπου έλαβε την δέκατη θέση στους αντίστοιχους μεγάλους τελικούς.

Πιστεύετε ότι η επιλογή της Ισπανίας για την Eurovision 2018, μπορεί ανατρέψει τις κατ’ επανάληψη κακές επιδόσεις των τελευταίων ετών ; Μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας, στα σχόλια που ακολουθούν παρακάτω.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Ισπανία εδώ.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OgaeGreece, για όλες τις εξελίξεις της Eurovision.

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κρίμα που δεν νίκησε η κουκλάρα η Aitana με το πολύ καλό Arde και το κοινό έβγαλε πρώτο το άγουρο ζευγαράκι με το γλυκερό τραγούδι τους. Ένα τραγούδι που προφανώς θα περάσει απαρατήρητο ενώ και οι ίδιοι οι τραγουδιστές δεν το έχουν!

  2. Reality show κανονικό. Ο κόσμος δεν ήξερε μάλλον για ποιο λόγο ψήφισε. Για λάθος λόγους κέρδισε αυτή η σούπα.
    Μου άρεσε πολύ το πραγματικά συναισθηματικό Al cantar, η σόλο συμμετοχή της Amaia. Πολύ καλό και το Arde της Aitana . Κρίμα.

  3. Εγω το βρηκα εξαιρετικο. Τρυφερο, γλυκο, ερωτικο, που σε συνδυασμο με την Ισπανικη γλωσσα με αγγιξε πολυ. Πιστευω θα αγγιξει τον μεσο τηλεθεατη ολων των ηλικιων ενα νεανικο λαβ στορυ. Γενικα ο Ισπανικος τελικος μου αρεσε φετος. Το κοινο νομιζω που παρακολουθει το σοου ειχε προτιμηση στην Αιτανα που πιστευω θα κερδισει το ταλεντ σοου αφου και την επευφημουσε περισσοτερο και εστειλε και τα 2 τραγουδια της (σολο και ντουετο) στην τριαδα Τα τραγουδια δεν ηταν ασχημα, οι φωνες καλες και τα παιδια συμπαθεστατα ολα. Νομιζω θα παει καλα και θα βρεθει στην 12αδα. Θα ειναι και σχεδον εντος εδρας στην γειτονικη Πορτογαλια. Θα δειξει. Καλη επιτυχια.

  4. Τα συγχαρητήρια μου και τις ευχαριστίες μου στον OGAE GREECE που υπάρχει και μας ενημερώνει πλήρως για το καθετί σχετικά με την Eurovision!
    Όσον αφορά την Ισπανία. Κρύο και άχρωμο κομμάτι. Ο τραγουδιστής άφωνος και αυτό ενοχλεί πολύ όποιον ακούει το κομμάτι αυτό. Βαθμολογία μου για την Ισπανία 2/10.
    Νομίζω ότι όσες χώρες προσπαθήσουν να μιμηθούν τον περσινό νικητή θα αποτύχουν άσχημα. Εύχομαι να μην είναι και η Ελλάδα μέσα σ’ αυτές.

  5. Όλες οι συμμετοχές φαίνονταν λίγο-πολύ ερασιτεχνικές. Επόμενο όταν ψάχνεις τον εκπρόσωπο σε παντελώς άγνωστους και άπειρους.Ως εκ τούτου, κανένα τραγούδι δεν με έπεισε ότι θα έκανε κάτι καλό στη Λισαβόνα. Επόμενο ήταν ότι τα κριτήρια επιλογής θα ήταν επομένως άλλα, όπως το τι θυμίζει περισσότερο τον περσινό νικητή. Και καταλήξαμε στην εν λόγω σούπα, που είναι και κακοτραγουδισμένη, συν τις άλλοις.

    • Επίσης, το στοιχείο του reality όλων αυτών των μηνών, επίσης επηρέσε το κοινό στον ποιόν να ψηφίσει και ποιόν όχι χθες. Παραπλανητικό κριτήριο και αυτό.

  6. παιδια το δευτερο! θετικο σχολιο για το τραγουδι θα ερθει απο εμενα! ωραιο τραγουδι μελωδικο γλυκο πιστευω οτι καλυτερο ειχε με αγγιξε απο την πρωτη στιγμη μακαρι να παει καλα!

    τοπ 1.Τσεχια 2.Ισπανια 3.Γαλλια 4.Αλβανια

  7. Οταν ειδα οτι στο superfinal περασαν τα δυο αγαπημενα μου-και καλυτερα απο το νικητηριο-ειπα δε μπορει θα επιλεξουν σωστα φετος!τελικα τζαμπα καθε ελπιδα,σχεδον “αυτοδυναμο”το νικητηριο 😛
    Προσωπικα ειχα ξεχωρισει το lo malo και το arde και τα δυο παρουσιαστηκαν αρτια και πιστευω οτι θα μπορουσαν να βαλουν την ισπανια στη 15αδα,το πρωτο λογω “ισπανικου στοιχειου” και το δευτερο λογω εξαιρετικης ερμηνειας! Το νικητηριο αν και δεν εχει κατι το ασχημο περναει αδιαφορο… φωνητικα ο alferd δε μου αρεσει αλλα φαινεται να χουν μια καλη χημεια!παντως το μαη λιγα πραγματα και φετος για την ισπανια,στο κοινο θα περασει απαρατηρητο(τελευταιες θεσεις-εδω αγνοησε το κοινο τη συμμετοχη της ισπανιας το 2012 και το 2014)ενω στις επιτροπες ισως παρει κατιτι,καταληγοντας τελικα-στη καλυτερη-χαμηλα στην 20αδα! Καλη επιτυχια σε καθε περιπτωση.
    1.Γαλλια 2.Τσεχια 3.Ισπανια 4.Αλβανια

  8. Το top4 μου μέχρι τώρα:

    1) Τσεχία: Μοντέρνο, φρέσκο άκουσμα που τραβάει την προσοχή. Ένα θετικό βήμα κάνει η Τσεχία φέτος!
    2) Γαλλία: Έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ τη λέξη για να το χαρακτηρίσω! Είναι μειλίχιο! Λείπει αυτός ο παράγοντας που θα κάνει τους ακροατές να πουν “wow”.
    3) Ισπανία: Δεν τρελάθηκα, αλλά σχεδόν οποιοδήποτε τραγούδι θα ήταν ένα βήμα μπροστά σε σχέση με το περσινό τους αίσχος.
    4) Αλβανία: Αυτή η συμμετοχή απλά θα συμπληρώσει τη φετινή 43άδα.

  9. θα προτιμούσα το solo Amaia (Al Cantar), ήταν εξαιρετική τόσο στην πρώτη όσο και στην δευτερη ερμηνεια της. Οι Ισπανοί ομως αποφάσισαν διαφορετικά για την γιουροβιζιον, στα χνάρια του Σαλβαντόρ απλά.
    Καλή επιτυχια στους Ισπανούς.

  10. Μου άρεσε πολύ η επιλογή και στηριζα το κομμάτι εξαρχής. Πιστεύω θα πάει καλά.
    Το τοπ μου μέχρι στιγμής είναι :

    ΓΑΛΛΙΑ
    ΙΣΠΑΝΙΑ
    ΤΣΕΧΊΑ (έχω πολλές αμφιβολίες για το live)
    ΑΛΒΑΝΙΑ

  11. Αξιοπρεπές αλλά βαρετό.. Δεν με συγκινεί καθόλου..
    Top 4
    1.France
    2.Czech Republic
    3.Albania
    4.Spain
    Κρίμα η Ισπανία, αν και αγαπημένη χώρα τα δύο τελευταία χρόνια το χάλασε πάλι! Το “Arde” πολύ καλύτερο!

  12. αν και λατρευω την ισπανικη γλωσσα και κυριως μου αρεσουν οι συμμετοχες της ισπανίας φετος απογοητευτηκα!!δεν μ αρεσε καθόλου..το βρηκα κλισεδιαρικο,αδιαφορο,αχρωμο αοσμο..για 2η χρονια τελευτια θεση ισπανια μου!τα θελεις και τα παθαινεις!

  13. Δεν μ αρεσει μέτριο τραγουδι κ ο φίλος δεν εχει ουτε και φωνή..
    1. Τσεχία τις
    2. Γαλλια
    3. Αλβανία
    4. Ισπανία
    Τις Τσεχίας θ παρακινεί ψιλά πιστεύω μέχρι το τελος

  14. Δυστυχώς μια από τα ίδια, χάλια, για την Ισπανία κάθε χρόνο (έχει καταντήσει λυπηρό πλέον).
    Καλή επιτυχία, πάντως.

    Προσπάθησα να θυμηθώ κάποιες συμμετοχές της Ισπανίας που να μου έχουν αρέσει (να μου έχουν αρέσει πολύ όμως!) τα τελευταία χρόνια. Βρήκα μόλις και μετά βίας 1 (μία): 2010 – Algo pequeñito.
    Πέραν αυτού, πρέπει να πάω πολύ πίσω (δεκαετία 90) για κάτι ανάλογο: 1991- Bailar Pegados, 1995 Vuelve Conmigo, 1997 – Sin Rencor.

    Για φέτος μέχρι στιγμής:
    1. Γαλλία
    2. Αλβανία
    3. Τσεχία
    4. Ισπανία

    Τα δύο πρώτα μου αρέσουν πολύ, τα δύο τελευταία καθόλου.

  15. Τι να πω, βαριέμαι πάρα πολύ… Μπορεί να μη βγει τελευταίο, δεν το κόβω όμως να βγαίνει πάνω από 24ο…

  16. Επειδή η γειτόνισσα Πορτογαλία κέρδισε με down-tempo μπαλάντα, λένε κι οι Ισπανοί ας στείλουμε κάτι παρεμφερές. “That’s not how it works guys!” Είναι παγκοίνως γνωστό ότι το ν’ αντιγράφεις το περσινο νικητήριο δεν δουλεύει ΠΟΤΕ! Δεν έχω συνεπώς υψηλές προσδοκίες. Κι επίσης αυτό το κλισέ με τα ντουέτα και το φιλί στο τέλος (και δεν το λέω μόνο για τους εν λόγω αλλά με αφορμή αυτούς), το έχουν κάνει οι Δανοί από το 1957 άρα είναι ντεμοντέ εδώ και 60+ χρόνια. Δεν πρωτοτυπείτε!!
    Από ‘κει και πέρα, εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στην Ισπανία!

  17. Fusika fantazomai oti katalabate to egine ston Ispaniko teliko, oi fun twn Amaia y Alfrend sugkentrwthikane na psifizoune ena tragoidi ena oi fun tis Aitanas diaspasane tous psifous se 2, me apotelesma na kerdisei to tu cancion, krima…

  18. Λοιπόν,,,

    1) Αν και είναι πολύ Love Story η όλη φάση!!!

    2) Αν και μου θυμίζει λίγο το Amar pelos dois!!!

    3) Αν και το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές το ίδιο στύλ στο παρελθόν: Ρομαντικό – Αθώο – Καταθλιπτικό.

    Παρ’όλα αυτά…. Ναί μου αρέσει!!!!

    • Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου όμως όταν βλέπεις ότι η Ισπανία παίζεται ψηλά στα στοιχήματα αλλά είπαμε είναι νωρίς για να τα παίρνουμε στα σοβαρά

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ