ΟΛΛΑΝΔΙΑ: “Eurovision in Concert” και “Amsterdam Calling 2018” προ των πυλών!

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει εδώ, το μεγαλύτερο pre-eurovision event της Ολλανδίας, το Εurovision in Concert, γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια διεξαγωγής του!

Από το 2009 και κάθε χρόνο, το μικρό αυτό πάρτι στο Άμστερνταμ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών φίλων της Eurovision, καθώς δίνεται η δυνατότητα τόσο στο κοινό να δει σε ζωντανή εμφάνιση τις αγαπημένες του συμμετοχές όσο και στους καλλιτέχνες να κάνουν περισσότερο γνωστές τις συμμετοχές τους.

Φέτος το Eurovision in Concert θα πραγματοποιηθεί Σάββατο 14 Απριλίου στο AFAS LIVE. Πρόκειται για μια αίθουσα συναυλιών, χωρητικότητας 5.500 θεατών.

Στον χώρο αυτό πραγματοποιήθηκε η Junior Eurovision το 2012 (τότε Heineken Music Hall). Η ακουστική της αίθουσας είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, μιας και είναι σχεδιασμένη ειδικά για ποπ μουσική.

Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι, όπως και το 2015, η Edsilia Rombley (Ολλανδία 1998 & 2007) και ο Cornald Maas.

Επειδή το Eurovision in Concert γιορτάζει τα δέκα του χρόνια, όπως είναι αναμενόμενο, οι διοργανωτές φιλοδοξούν η συμμετοχή των εκπροσώπων των χωρών της φετινής Eurovision να είναι μεγαλύτερη από ποτέ!

Από τα ήδη γνωστά φετινά ονόματα, έχει δηλώσει τη παρουσία του στο event  ο εκπρόσωπος της Αλβανίας Eugent Bushpepa, ο οποίος θα αποτελέσει και τη 10η συμμετοχή της Αλβανίας στο Eurovision in Concert !!!

Οι διοργανωτές επιδιώκουν να γιορτάσουν τα γενέθλιά του θεσμού με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών από τον χώρο της Eurovision, οι οποίοι θα αποτελούν ένα είδους special guests!

Η πρώτη καλεσμένη που ανακοινώθηκε είναι η Sandra Kim από το Βέλγιο.

H Sandra κέρδισε το διαγωνισμό της Eurovision το 1986 με το “J’aime La Vie” και καταγράφει δύο σημαντικά ρεκόρ: 1. Αποτελεί την νεότερη ηλικιακά νικήτρια του διαγωνισμού της ενήλικης Eurovision (ήταν μόλις 13 ετών τότε) και 2. είναι το μοναδικό – μέχρι στιγμής – βραβείο του Βελγίου!

Οι εκδηλώσεις για  τα δεκάχρονα του Eurovision in Concert δεν σταματούν εδώ!

Φέτος ο OGAE Netherlands θα γιορτάσει τα γενέθλια αυτά με άλλο ένα μεγάλο πάρτυ (Amsterdam Calling 2018) που φέτος θα γίνει στο Melkweg OZ στο κέντρο του Άμστερνταμ την Παρασκεύη 13 Απριλίου, μια μέρα πριν το Eurovision in Concert!

To πάρτι αυτό θα έχει ως παρουσιάστρια την Esther Hart που συμμετείχε στην Eurovision του 2003 με την Ολλανδία και το τραγούδι “One More Night” (13η θέση), ενώ εκφώνησε και τη βαθμολογία της Ολλανδία στους διαγωνισμούς Eurovision 2004 and Eurovision 2008.

Στο πάρτι αυτό θα συμμετάσχουν και άλλα γνωστά ονόματα από την Eurovision όπως η Anne Marie David (Λουξεμβούργο’73, Γαλλία’79), η Poli Genova (Βουλγαρία’11 & ’16), ο Nathan Trent (Αυστρία’17) και η Greta Salome (Ισλανδία’12 & ’16). Επίσης, το πάρτι θα συνεχίσει με μουσικές επιλογές από τον DJ Louis.

Η προπώληση των εισιτηρίων για το Eurovision in Concert έχει ξεκινήσει από τις 29 Σεπτεμβρίου στο ticketmaster. Στο ίδιο site. μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια και για το party του OGAE Netherlands!

Απ’ ό,τι φαίνεται ετοιμαζόμαστε για το μεγαλύτερο event πριν το διαγωνισμό της Eurovision στη Λισαβόνα! O OGAE Greece θα σας ενημερώνει για όλα τα νέα από το Eurovision in Concert! Μείνετε μαζί μας!

[φωτογραφίες: eurovisioninconcert.nl, OGAE Netherlands)

Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Γιάννης (Ioannis) Δανιήλ
Ιατρός στο επάγγελμα, ασχολούμαι ως φανατικός θεατής με το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από πολύ μικρή ηλικία, τότε που αποτελούσε την αφορμή για οικογενειακή διασκέδαση! Ως ενεργό μέλος του επίσημου σωματείου φίλων της Eurovision στην Ελλάδα OGAE Greece παρακολουθώ από κοντά το διαγωνισμό και αρθρογραφώ. Η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση των λαών, η αγάπη για τη μουσική και το υπερθέαμα που προσφέρει ο διαγωνισμός αποτελούν τα στοιχεία που με έχουν κάνει να τον λατρέψω και να τον έχω καταστήσει σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς μου και της διασκέδασής μου. Από το 2021 είμαι Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του OGAE Greece.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ