ΙΣΠΑΝΙΑ: οι φιναλίστ του μεγάλου τελικού – Eurovision Gala!

Ο παλμός της Εurovision, κτύπησε και απόψε για την Ισπανία, στην μουσική ακαδημία του Operación Triunfo (OT). Όπως είναι πλέον γνωστό, ο εκπρόσωπος της Ισπανίας για την Eurovision 2018, θα προκύψει μέσω Gala, εντός πλαισίου του ΟΤ.

Στην αποψινή εκπομπή του ΟΤ, έλαβε χώρα η διαδικασία επιλογής του 5ου φιναλίστ, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί από τον τηλεοπτικό φορέα της Ισπανίας ΤVE. Οι Agoney και Ana Guerra, που απέμειναν από την διαδικασία επιλογής της περασμένης Δευτέρας, κρίθηκαν αποκλειστικά από το κοινό, ώστε ένας από αυτούς να συνεχίσει την διαδρομή του στην μουσική ακαδημία και να συμπληρώσει την τελική πεντάδα του Eurovision Gala. Η Ana Guerra κέρδισε την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους του κοινού, και η λίστα των πέντε υποψηφίων διαμορφώθηκε  ως εξής :

  • Ana Guerra επιλογή κοινού
  • Amaia επιλογή επιτροπής
  • Miriam επιλογή επιτροπής
  • Alfred επιλογή επιτροπής
  • Aitana  επιλογή καθηγητών

Με την τελική λίστα των υποψηφίων ολοκληρωμένη, ένα βήμα ακόμα απομένει πριν τον τελικό του Eurovision Gala. Αύριο θα ανακοινωθούν τα τραγούδια με τα οποία οι συμμετέχοντες, θα διεκδικήσουν το χρυσό εισιτήριο για την Λισαβόνα της Πορτογαλίας.  Περισσότερα από 200 τραγούδια κατατέθηκαν για τον τελικό και αν  ισχύσει η δήλωση του Tinet Rubira στο twitter  (μουσικού διευθυντή της Gestmusic που βρίσκεται πίσω από το OT), όλα θα είναι αποκλειστικά στην Ισπανική γλώσσα.
Από τα τραγούδια που κατατέθηκαν συνολικά,  εννιά θα είναι αυτά που θα οδηγηθούν στον Ισπανικό τελικό. Πέντε τραγούδια θα ανατεθούν σε κάθε ένα από τους φιναλίστ, τρία θα ανατεθούν σε τρία ντουέτα από τους φιναλίστ, τους οποίους θα συμπληρώσει ο τελευταίος υποψήφιος που αποχώρησε. Αυτό σημαίνει ότι ο Agoney θα έχει ακόμα μία ευκαιρία να βρεθεί στην σκηνή της Eurovision!  Το ένατο τραγούδι Camina (σύνθεσης των αρχικών 16 υποψηφίων του OT μαζί με τον Manu Guix) θα ερμηνεύσουν ομαδικά και οι πέντε φιναλίστ.

To ομαδικό τραγούδι Camina έχει ήδη δημοσιευτεί, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο.

Η ψηφοφορία του τελικού

Θα πραγματοποιηθούν δύο ψηφοφορίες προκειμένου να επιλεγεί το τραγούδι για την Λισαβόνα. Στην πρώτη τα εννέα τραγούδια θα ψηφιστούν από το κοινό, για να επιλεγούν τα τρία επικρατέστερα. Στην δεύτερη τα τρία τραγούδια θα ψηφιστούν εκ νέου για την επιλογή του νικητήριου.

Να σας θυμίσουμε εδώ την πρόδρομη δήλωση των  Amaia και Alfred  για τα ντουέτα. Δείτε το σχετικό post των διαγωνιζομένων στο instagram.

 

Nos encantaría ir a Eurovisión… ¡E ir juntos a dúo también! @amaia_ot2017

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ? ALFRED (@alfred_ot2017) στις

Το πρόγραμμα συνοπτικά 

15/01: Ανάδειξη 4 από τους 5 υποψήφιους του Eurovision Gala (3 από την επιτροπή, 1 από τους καθηγητές)

22/01: Ανάδειξη του 5ου φιναλίστ (μέσω τηλεψηφοφορίας)

23/01: Ανακοίνωση των τραγουδιών – συνθετών

29/01: Εθνικός τελικός Eurovision Gala (επιλογή αποκλειστικά από τηλεψηφοφορία)

05/02: Τελικός του Operacion Triunfo.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για την Ισπανία εδώ.

Παραμείνετε συντονισμένοι στον OgaeGreece, για όλες τις εξελίξεις της Eurovision.

πηγή κεντρικής φωτογραφίας άρθρου eurovovisionworld

Ιωάννης Ελ. Πασχαλίδης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ