ΓΑΛΛΙΑ: Τα αποτελέσματα του Β’ ημιτελικού του Destination Eurovision 2018!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο δεύτερος ημιτελικός του Destination Eurovision 2018, ένα πολύ όμορφο τηλεοπτικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Garou και οι 4 καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό είναι οι ακόλουθοι.

1. Madame Monsieur – Mercy (56 βαθμοί) – live εμφάνιση

2. Max Cinnamon – Ailleurs (54 βαθμοί) – live εμφάνιση

3. Nassi – Rêve de gamin (46 βαθμοί) – live εμφάνιση

4. Igit – Lisboa Jérusalem (46 βαθμοί) – live εμφάνιση

Το αποτέλεσμα των 4 φιναλίστ του τελικού Destination Eurovision 2018 αποφασίστηκε από τις δύο επαγγελματικές κριτικές επιτροπές σε ποσοστά 50% αντίστοιχα. Η γαλλόφωνη επιτροπή αποτελούνταν από τους: Amir, Isabelle Boulay και Christophe Willem. Η διεθνής επιτροπή αποτελούνταν από τους: Christer Björkman, Nicola Caligiore και Olga Salamakha. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην αρχή του show εμφανίστηκε επί σκηνής η Marie Myriam η νικήτρια της Eurovision 1977. Στην αρχή τραγούδησε το περσινό νικητήριο τραγούδι στην Eurovision το Amar pelos dois του Πορτογάλου Salvador Sobral. Εν συνεχεία ανέβηκαν στη σκηνή μαζί της ο παρουσιαστής Garou και η 3μελής εγχώρια κριτική επιτροπή και τραγούδησαν όλοι μαζί το τραγούδι με το οποίο είχε κερδίσει το 1977 η Marie το L’oiseau et l’enfantΤο αποτέλεσμα ήταν μαγικό και μπορείτε να το απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο!

https://www.youtube.com/watch?v=bi423UtEYts

Αναλυτικά οι ψήφοι των 2 κριτικών επιτροπών!

Γαλλόφωνη επιτροπή (Amir, Isabelle Boulay, Christophe Willem)

ΚαλλιτέχνηςΤραγούδιAmirI. BoulayC. WillemΣύνολο
LucieMy world0
Madame MonsieurMercy2121226
Jane ConstanceUn jour j’ai rêvé44
NassiRêve de gamin124420
Igit Lisboa Jérusalem6810 24
Max CinnamonAilleurs1010626
Sarah CaillibotTu me manques 0
SweemLà-haut86822
June The GirlSame224

 

Διεθνής επιτροπή (Christer Björkman, Nicola Caligiore, Olga Salamakha)

ΚαλλιτέχνηςΤραγούδιC. BjörkmanN. CaligioreO. SalamakhaΣύνολο
LucieMy world0
Madame MonsieurMercy8101230
Jane ConstanceUn jour j’ai rêvé224
NassiRêve de gamin126826
IgitLisboa Jérusalem612422
Max CinnamonAilleurs1081028
Sarah CaillibotTu me manques268
SweemLà-haut44
June The GirlSame44

 

Ακολουθεί η σειρά κατάταξης των υπόλοιπων τραγουδιών που έμειναν εκτός τελικού με την αντίστοιχη συνολική βαθμολογία και την live εμφάνιση.

5. Sweem – Là-haut (26 βαθμοί) – live εμφάνιση

6. Jane Constance – Un jour j’ai rêvé (8 βαθμοί) – live εμφάνιση

7. Sarah Caillibot – Tu me manques (8 βαθμοί) – live εμφάνιση

8. June The Girl – Same (8 βαθμοί) – live εμφάνιση

9. Lucie – My world (0 βαθμοί) – live εμφάνιση

Συμφωνείτε με τα αποτελέσματα του δεύτερου ημιτελικού? Let us know.

Ραντεβού τώρα το επόμενο Σάββατο για τον μεγάλο τελικό του Destination Eurovision 2018!

Μείνετε συντονισμένοι στο ogaegreece.com για να μην χάνετε τις εξελίξεις!

Γιώργος Φλίγκος

[Φωτογραφία: eurovisionireland.net]

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμπέρασμα 1ο: Όταν είσαι συνθέτης και εντελώς άφωνος και χωρίς εκτόπισμα στη σκηνή (Νassi), δώσε το τραγούδι σου σε έναν κανονικό τραγουδιστεί να το πει, από το να το εκτελέσεις εσύ με συνοπτικές διαδικασίες.
    Συμπέρασμα 2ο: Πολλά τραγούδια που μπορεί να λειτουργούν σε ένα Γαλλικό κοινό, αμφιβάλλω όμως ότι μπορούν να ξεχωρίσουν στο διεθνές κοινό της Eurovision.
    Συμπέρασμα 3ο: Η όλη διαδικασία ήταν καλή από πλευράς τραγουδιών, κάκιστη από πλευράς ζωντανών ερμηνειών, που νομίζω οφείλεται και στην πολύ μέτρια παραγωγή του show.

    Eν κατακλείδι, το OK ou KO θεωρώ ότι συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να κάνει κάτι καλό στη Λισαβόνα. Θα έλεγα και το Merci, αλλά αποτελεί και ένα ρίσκο για να περάσει τελικά απαρατήρητο εκεί.

  2. Νομίζω ότι η Γαλλία θα πάει καλά φέτος στον διαγωνισμό. Όμορφα τραγούδια με πολύ καλές παραγωγές. Το πιο αδιάφορο τραγούδι που πέρασε (για μένα) ήταν το Lisboa Jérusalem. Τα υπόλοιπα το αξιζαν.

  3. Kάτι τελευταίο. Το Mercy αποδεικνύει το πως μπορείς να μιλήσεις για ένα δύσκολο και βαρύ ζήτημα όπως το προσφυγικό (και τη βοήθεια που έχει παράσχει η Ευρώπη, γιατί συχνά το ξεχνάμε και αυτό), χωρίς μελούρες, υπερσυναισθηματισμούς και γραφικότητες στα οποία συχνά καταφεύγουν οι έλληνες δημιουργοί.

    • Βλέπω κάνεις “προθέρμανση” για τα Ελληνικά τραγούδια που θα ακούσουμε 🙂
      Πάντως χαίρομαι που άλλαξες στάση απέναντι στα τραγούδια που αναφέρονται στο προσφυγικό, ως προς το αν έχουν θέση στην Eurovision, που έλεγες στο πρόσφατο παρελθόν.
      Πιο πολύ μου έκανε μελό η παρουσίαση του Mercy με το υγρό ματάκι της τραγουδίστριας την ώρα που “όλως τυχαίως” ήταν να κάνει κοντινό ο σκηνοθέτης. Αν ήταν έτοιμη να δακρύσει μια Ελληνίδα τραγουδίστρια με ένα ανάλογο τραγούδι φαντάζομαι δεν θα έλεγες τα ίδια.

      • Δεν είπα ότι ένα τραγούδι που μιλάει για ένα πιο βαρύ ζήτημα δεν πρέπει και δεν μπορεί να ακούγεται στη Eurovision, είπα ότι θέλει ειδική προσέγγιση για να “χορέσει” σε αυτόν τον light διαγωνισμό, πράγμα που θεωρώ ότι πετυχαίνει αρκετά το συγκεκριμένο τραγούδι. Ειδικά για το ζήτημα του προσφυγικού εξακολουθώ να λέω ότι ενδεχομένως είναι δύσκολο θέμα για κάποιες ευρωπαικές χώρες και μπορεί να βλάψει ένα τραγούδι. Γι’ αυτό και εκφράζω επιφυλάξεις για το Mercy, παρόλο που μου αρέσει μουσικά, για το πως μπορεί να πάει αν επιλεγεί.
        Ούτε καν πρόσεξα ότι η τραγουδίστρια ήταν σε αυτή την κατάσταση.

  4. ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ ΕΝΑ SHOW ΑΝΤΑΞΙΟ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ!ΘΑΥΜΑΣΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΧΟΥΣ.Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ Ο ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ GAROU ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΑΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΡΤ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ 2018!ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ.ΟΠΩΣ ΕΠΕΣΗΜΑΝΑΝ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.Η ΔΕ ΕΡΤ ΚΡΑΤΑ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΥΘΙΚΑ…ΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ!!ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ