Τι δήλωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη Eurovision!

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε, σήμερα (19/01), καλεσμένος στην εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» και, μεταξύ άλλων, μίλησε και για τη Eurovision τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει εάν, φέτος, θα είναι σχολιαστής του διαγωνισμού για την ΕΡΤ.

«Εγώ συνήθως το μαθαίνω τελευταίος γιατί δεν είμαι μέσα στην ΕΡΤ. Αν φέτος πάει η Μαρία Κοζάκου, ναι, θα ήθελα να πάω. Αν όχι, θα προτιμήσω να τη δούμε από τον καναπέ μας» είπε ο ηθοποιός και σεναριογράφος.

Ερωτηθείς για τη Eurovision και το παρασκήνιό της ανέφερε: «Η Eurovision ήταν ένα παιδικό μου όνειρο. Την έχω ζήσει από μέσα και μπορώ να πω ότι την έχω απομυθοποιήσει. Όσο για τον διαγωνισμό, για κάποιες χώρες τα πράγματα είναι πιο εύκολα σε σχέση με άλλες. Η Ελλάδα, π.χ., πρέπει να στείλει 150 e-mail για να πετύχει τα πλάνα που θέλει ενώ η Σουηδία το καταφέρνει και με 1 SMS! Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι οι Σουηδοί δεν κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά. Από την άλλη, πέρσι, μια χώρα που δεν είχε ιδιαίτερη ισχύ (σ.σ. Πορτογαλία), θριάμβευσε».

Ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε, για πρώτη φορά, τον διαγωνισμό για λογαριασμό της ΕΡΤ, το 2006, μαζί με την ηθοποιό Ζέτα Μακρυπούλια. Από το 2013 και μετά, παρουσιάζει τη Eurovision για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση με τη ραδιοφωνική παραγωγό Μαρία Κοζάκου.

Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος

[Φωτογραφίες: altsantiri.gr]

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα θελα να τους ξανα ακούσω να μεταδίδουν και την φετινή Eurovision. Έχουν “δέσει” μεταξύ τους και παρουσιάζουν πολύ όμορφα και χαλαρά τον διαγωνισμό. Η Δάφνη Μπόκοτα και το ζευγάρι Κοζάκου-Καπουτζίδης, θεωρώ είναι οι καλύτεροι σχολιαστές που έχω ακούσει.

  2. Το καλό που θέλω να μην ειναι φέτος ούτε αυτός ούτε η Κοζάκου.αυτος καπως τρωγεται εκείνη η Κοζάκου όμως με τιποτα.αχωνευτηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη.το 2011 όλοι θυμόμαστε τι ωραία και απαξιωτικά λόγια και με υφος είπε για μια συμμετοχή του Ισραήλ που τύχαινε και παλιά νικητρια.πολυ δήθεν και τσουτσου η κυρία.πολλοι φαν του διαγωνισμου δεν ξεχνάμε κύρια Κοζάκου μου τις προσωπικές σου απόψεις περί εκείνης της συμμετοχης

  3. Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου απ το 2013 που ξεκίνησαν να μεταδίδουν μαζί τον διαγωνισμό δένουν όλο και πιο πολύ και είναι ένα ταιριαστό δίδυμο! Ειδικά ο Καπουτζίδης που έχει και γνώσεις αρκετές στη Eurovision κάνει τη μετάδοση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και συμπληρώνει και τη Μαρία Κοζάκου. Μακάρι να τους έχουμε και φέτος!!!

  4. εγω παντως θεωρω την κο΄ζακου την χειροτερη εκφωνητρια της γιουροβιζιον..υποκειμενιική και αρκετες φορες εριστικη..δν θα ξεχασω τα ειρωνικα σχόλια για το τραγουδι golden boy του ισραήλ που ελεγε οτι θα πατωσει και οτι δν αξιζει μία και αλλα πικροχολα σχολια…επισης δν καταλαβαινω γιατι δεχεται να παρουσιασει εναν διαγωνισμό το ν οποιο η ιδια δεν συμπαθει συμφωνα παντα με δηλωσεις της…οσο για τον καπουτζιδη γνωριζουμε οτι την εχει απομυθοποιησει την γιουροβιζιον.φαινεται εξαλλου

  5. Ο Καπουτζίδης βλέπει πως τα συμφέροντά του είναι σε άλλα “μαγαζιά” και δε θέλει να βάζει πλάτη σε ανταγωνιστικά προϊόντα.

  6. Ο Καπουτζίδης βλέπει τα συμφέροντά του σε άλλα μαγαζιά και δεν προτίθεται πλέον να βάζει πλάτη σε ανταγωνιστικά και μεγάλης κλίμακας προϊόντα, όπως η Γιουροβίζιον.

  7. Είχαν αφήσει ενα σχόλιο στο τελος του περσινού τελικού κ το ειχα υποψιαστεί οτι κατι μ έλεγε οτι φέτος δεν θ την παρουσιάσουν, για ν γίνεται σχόλιο κατι μ λεει οτι δεν θ ειναι οι παρουσιαστές τις τηλεοπτικής κάλυψης των τριών βραδιών μακαρι ν μην ειναι ετσι γτ μου αρεσει αυτο το δίδυμο !!!

  8. H Σουηδία επιτυγχάνει με ένα SMS το επιθυμητό αποτέλεσμα σκηνοθετικά, γιατί διοργανώνει έναν εθνικό τελικό με τέτοια αρτιότητα παραγωγής που η σκηνική παρουσίαση του όποιου τραγουδιού επιλέξει είναι ήδη έτοιμη και μπορεί να γίνει απολυτα και πλήρως κατανοητή από τον σκηνοθέτη του διαγωνισμού με ένα απλό video της συμμετοχής.
    Όταν η Ελλάδα δεν έχει τίποτα αντίστοιχο -είτε λόγω παντελούς έλλειψης εθνικού τελικού, είτε λλόγω φτωχών και παλαιακών τεχνολογικά και αισθητικά show- είναι προφανές ότι θα πρέπει να στείλει mail επί mail προκειμένου να μπορέσει να περιγράψει με λέξεις το τι και το πως θέλει να παρουσιάσει επί σκηνής. Και αμφισβητώ ότι η ΕΡΤ μπορεί να το κάνει και αυτό σωστά.

    Όσο για τον Καπουτζίδη και την Κοζάκου, είναι προφανώς έξυπνοι και ενημερωμένοι στην παρουσίαση τους, αλλά φοβάμαι ότι ισχύει για αυτούς το “κάθε πέρσι και καλύτερα”, γιατί “παραγνωρίστηκαν”. Φτάσαμε πέρσι να έχουμε μία παρουσίαση γεμάτη με διαρκή χαχανητά, τραβηγμένο χιούμορ και διαρκή ξινίλα για το 90% των συμμετοχών. Η΄να επιστρέψουν στις παρουσιάσεις του 2013 και του 2014, ή ας δοκιμαστεί μία άλλη φόρμουλα παρουσιαστών αν πρόκειται και φέτος να έχουμε τα περσινά.

  9. Νομίζω θα ήταν καλύτερα και για τον ίδιο τον Καπουτζίδη, αλλά και για τους τηλεθεατές, να δει το διαγωνισμό από τον καναπέ του. Ο άλλοτε συμπεθέστατος ηθοποιός και σεναριογράφος το ‘χει κάπου χάσει τα τελευταία χρόνια και έχει καταντήσει πολυμίξερ. Το ότι είναι fan και η Eurovision ήταν ένα παιδικό του όνειρο δε μου λένε απολύτως τίποτα, αν και με βάζει σε σκέψεις γιατί να θέλει να ασχοληθεί με κάτι όταν δηλώνει πως το έχει απομυθοποιήσει. Κάθε χρονιά πορώνεται όλο και περισσότερο και έχει ένα ύφος «ναι, εργολαβία την πηρα τη μετάδοση». Έχει γίνει αφάνταστα βαρετός με το κλισέ πια χιούμορ του (κάθε χρόνο τα ίδια & τα ίδια αστεία με το χαρακτηριστικό χαχανητό), ειναι επιτηδευμένος στο λόγο του (και στον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνει για να αποκτήσει μια ψεύτικη ξενική προφορά σε σχεδόν όλες τις γλώσσες της Ευρώπης) & μ εκνευρίζει αφάνταστα η προπαγάνδα που κάνει κάθε χρόνο υπερ κάποιων συγκεκριμένων τραγουδιών & χωρών, δηλ. να μας περάσει με το ζόρι κάποιο μήνυμα. Κοινώς τον χαρακτηρίζει μια υπερβολή & μια προσποίηση που ειδικά εμένα με έχει κουράσει. Δεν καταλαβαίνω τι το ιδιαίτερο του βρίσκουν σαν παρουσιαστή.
    Η δε Κοζάκου, είναι εντελώς ουρανοκατέβατη. Άνοστη, άνευρη, σνομπ, προσπαθεί απλά να διεκπεραιώσει μια εργασία, ενώ η ίδια βαριέται που αναπνέει και καταριέται απο μέσα της την ώρα και τη στιγμή που της ανατέθηκε η μετάδοση.
    Όσα στραβά και να είχε η Δάφνη Μπόκοτα, κανείς δεν κατάφερε να τη φτάσει και να την ξεπεράσει στη μετάδοση, πόσω μάλλον όταν η γραμμή μετάδοσης ενός προγράμματος ήταν πιο αυστηρή στα χρόνια της.

  10. Τι αρνητικα σχόλια ειναι αυτα που διαβαζω; Αν ειναι δυνατον! Εχουμε βρει επιτελους 2 συμπαθεστατους και αψογους παρουσιαστές, εκ των οποιων ο ενας απο τους 2 ( καπουτζιδης) λατρευει τον διαγωνισμο και εχει φροντισει τοσες φορες να το εκδηλωσει, έχει τοσες γνωσεις και εχει μια σωστη και εμπαραστατωμενη αποψη και ανταυτού εσείς κράζετε οπως παντα; ειστε καλα δλδ; να σας φερουν πισω τις αδερφες Μαγγιρα και Σεργουλοπουλο-Μπακοδημου! Αυτο χρειαζεστε! Ήμαρτον δηλαδη! Γιαυτο η χωρα μας εχει καταντησει ετσι! γιατι εχουμε μαθει να εχουμε αποψη για τα παντα και να κραζουμε σε καθε ευκαιρια!

  11. Για μενα η καλυτερη μεταδοση δεν εγινε ουτε απο τον Καπουτζιδη και την Κοζακου, που ειναι καλοι αλλα καποιες φορες μου προκαλουν εναν μικρο εκνευρισμο, ουτε η Μποκοτα, ουτε οι Μαγγιρες, ουτε η Μπακοημου με τον Σεργουλοπουλο. Η καλυτερη μεταδοση για μενα εγινε απο τη Ρικα τη Βαγιανη η οποια ηξερε ποτε επρεπε να πει τι χωρις εξαρσεις, με συναισθηση της θεσης της και με ενα πολυ εξυπννο χιουμορ. Αντιθετα η χειροτερη εγινε απο την Ελισαβετ Φιλιππουλη η οποια μιλουσε ακαταπαυστα, μετεφραζε και την τελεια και δεν αφηνε τον θεατη να παρακολουθησει. Η Κοζακου και ο Καπουτζιδης ειναι σε γενικες γραμμες καλοι, γιατι ειναι εξθπνοι ανθρωποι, αλλα καπου ισως θα επρεπε να μαζευτουν. Οχι να βελτιωθουν, να μαζευτουν.

  12. Βλέπω μαζεύτηκαν πολλοί σεμνότυφοι που σοκάρονται όταν οι παρουσιαστές λένε την γνώμη τους για ένα τραγούδι ή τραγουδιστή. Μόνο που αυτό γίνονταν και θα γίνεται στη Eurovision και το κάνουν οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) Ευρωπαίοι σχολιαστές. Επειδή κάποιοι δεν συμφωνούν με την άποψη και το χιούμορ του Καπουτζίδη ή της Κοζάκου δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν και σωστά την δουλειά τους.
    Ένα χαρούμενο τηλεοπτικό show είναι και οι παρουσιαστές οφείλουν να το παρουσιάζουν ανάλογα. Δεν μεταδίδουν τα εκλογικά αποτελέσματα.

    • Δεν είναι θέμα έκφρασης άποψης, είναι θέμα μίας θέσης του “πόσοι χάλια είναι όλοι” ώστε τελικά “εμείς είμαστε οι καλύτεροι”. Κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα αντικειμενικός, αλλά όταν φτάνεις στο άλλο άκρο, της συνεχούς έκφρασης της προσωπικής γνώμης για τα πάντα (και με συχνά εμπαθές χιούμορ, κατά τη γνώμη μου), χάνεται ένα βασικό προσόν του παρουσιαστή, η μία κάποια απόσταση από αυτό που παρουσιάζει ώστε ο θεατής να λάβει τη δική του θέση. Δεν σχολιάζουν ως φαν, ούτε ως άμεσα συμμετέχοντες, σχολιάζουν ως παρατηρητές και διαμεσολαβητές μεταξύ του show και του θεατή.

      • Άλλο εμπαθές χιούμορ, άλλο καυστικό. Το “εμπαθές” δηλωνει κακία και μίσος. Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον ατυχέστατο το σχόλιο σου. Ξαναλέω δεν μεταδίδουν εκλογικά αποτελέσματα για να είναι μετρημένοι στο τι, πως και με ποια συχνότητα θα λένε αυτό που βλέπουν και πιστεύουν. Και να πουν το κάτι παραπάνω (με χιούμορ) μια-δυο φορές αυτό και μόνο δεν σημαίνει ότι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους στο σύνολο.
        Επίσης δεν ισχύει σε καμία περίπτωση ότι “θάβουν” όλες τις άλλες χώρες, ώστε να εννοηθεί πως εμείς είμαστε οι καλύτεροι. Στα δελτία ειδήσεων ο παρουσιαστής πρέπει να είναι απλά διαμεσολαβητής μεταξύ σε αυτό που παρουσιάζει και του θεατή. Στις δεκαετίες 70 – 80 – 90 (και φυσικά πιο παλιά) έτσι μετέδιδαν τον διαγωνισμό, αλλά τότε ήταν ένα Ευρωπαϊκό φεστβάλ τραγουδιού που το έδειχνε η τηλεόραση. Δεν ήταν το show που βλέπουμε την τελευταία δεκαετία περίπου.

        Με το δικό σου σκεπτικό και μερικών άλλων, οι περισσότεροι σχολιαστές της Eurovision ανα την Ευρώπη είναι άχρηστοι που κάνουν και λένε για τις χώρες τους και τους “αντιπάλους” τους ακριβώς τα ίδια (μην πω και με πιο καυστικό τρόπο) με τους δικους μας. Εννοείται ότι θα σχολιάζουν όλες τις συμμετοχές και τα πάντα γύρω από τον διαγωνισμο και θα λένε και την γνώμη τους. Τι ήθελες να σχολιάζουν επιλεκτικά; Τότε δεν θα έκαναν σωστά την δουλειά τους. Αν δεν σου αρέσει, αυτό είναι άλλο θέμα. Σίγουρα πάντως δεν έχουν φτάσει “στο άλλο άκρο…”.

      • “Χιουμοράκι” που επαναλαμβάνεται πάλι και πάλι για τις ίδιες συμετοχές δεν είναι καυστικό, είναι εμπαθές, εμμονικό.
        Δεν ξέρω τι κάνουν άλλοι παρουσιαστές -κάποιοι κάνουν το ίδιο, καποιοι όχι- αυτό δεν αποτελεί κριτήριο, μπορεί να είναι και άλλοι ομοίως κακοί.
        Ξαναλέω, δεν λέω να είσαι στεγνός και αμμέτοχος. Αλλά το να επιμένεις στην ίδια άποψη για τα ίδια τραγούδια (και με τραβηγμένο και ατυχές χιούμορ πλέον) σημαίνει ότι θες να δημιουργείς συγκεκριμένο κλίμα. Το αν ο κόσμος το συμμερίζεται ή θα ψηφίσει τελικά αυτό που θέλει, είναι άλλο θέμα.

  13. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ο παρουσιαστής να είναι γνώστης και φαν του διαγωνισμου, έτσι ξέρει τι να πει και πότε, δεν έχει αμήχανες ίσως στιγμές ούτε και το κάνει αγγαρεία αλλά το μεράκι του φαίνεται στο ωραίο αποτέλεσμα της παρουσιασης. Εν προκειμένω ο Καπουτζίδης έχει ένα ακόμα χάρισμα: την ατάκα και τα έξυπνα κείμενα. Παρόλαυτά κι εγώ πιστεύω ότι τελευταία έχει ξεφύγει, είναι πολύ κουραστικό που μιλάνε όλη την ώρα (Καπουτζιδης-Κοζακου), λένε εξυπνάδες και προπαγανδίζουν ορισμενες συμμετοχές. ίσως πολλοί να σηκώνουν το καυστικό ,κατ’αυτους , σχόλιο από έναν παρουσιαστή και να θεωρούν ότι αφού έτσι κάνουν και κάποιοι άλλοι εκφωνητές ειναι καλά που τους μιμουμαστε αλλά είναι πολλοί που κουράζονται ή και ενοχλούνται από την ακατάσχετη φλυαρία και από τη συνεχή έκφραση της προσωπικής του αποψης. Πιστεύω πως αυτό θα έπρεπε να είναι πιο συμμαζεμενο. Έχει κι ο θεατής μυαλό και πρέπει να τον αφήνουμε να κρίνει και να σχηματίζει δική του γνώμη. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το Μάριο, είναι καλός ο Καπουτζίδης αλλά μάλλον πρέπει να το συμμαζέψει λίγο, κι αν τίθεται θέμα σύγκρισης, που δεν το πιστεύω, η Μπόκοτα μια χαρά έκανε την παρουσίαση, κι αν κάποιοι λένε οτι το έκανε διεκπεραιωτικα ή δεν ξέρω κι εγώ τι, τουλάχιστον μιλούσε όσο έπρεπε και ειχε χιούμορ τόσο όσο ώστε να ευχαριστηθεί ο τηλεθεατής το διαγωνισμό. Τώρα το ότι άλλαξε ο διαγωνισμός και στο όνομα της εξέλιξης και της προόδου πρέπει να μαθαίνουμε και τις παραμικρές λεπτομέρειες που γίναν στα παρασκήνια και στις πρόβες την ώρα που ζωντανά μεταδίδεται ο διαγωνισμός προσωπικά δε μου λέει τίποτα και πιστεύω πως είναι κάτι αν μη τι άλλο άχρηστο. Γι’αυτα τα παρελκόμενα τα ευτράπελα τα εξωδιαγωνιστικα και τις ίντριγκες υπάρχουν τα μεσημεριανα πάνελ.

    • Δεν υπάρχει μίμηση άλλων σχολιαστών, όπως δεν υπήρχε και στο παρελθόν. Άλλαξε ο διαγωνισμός, άλλαξε και ο τρόπος μετάδοσης. Τόσο απλό. Το θέμα είναι κατα πόσο μπορεί να ανταπεξέλθει ο σχολιαστής στα δεδομένα αυτά και να μην γίνονται λάθη επι λαθών στην μετάδοση όπως κατα καιρούς έχουν κάνει διάφοροι παρουσιαστές.

      • Οκ σεβαστή η γνώμη σου και κατανοητή αλλά κάποιοι προτιμούμε τον παρουσιαστή πιο ουδέτερο και πιο ήπιο. Φυσικα και έχουν γίνει λάθη και κανείς δεν τα θελει. Ο Καπουτζίδης μου αρέσει και τον προτιμώ από πάρα πολλούς κι απαριθμησα τα προσόντα του αλλά κοντεύει να το κάνει stand up comedy. Εννοω πώς το παρακάνει πια με το στήσιμο και τα κείμενά του. Αλλαξε ο διαγωνισμός όντως αλλά προσωπικά δε βλέπω το λόγο οι σχολιαστές να αρχίσουν τις υπερβολές. Σιγά σιγά θα σηκώνονται δηλαδή να κάνουν και τούμπες προς εντυπωσιασμό; Σαν την άκυρη την Πασχαλίδου που έτρεξε να ανέβει στη σκηνή να πανηγυρίσει μαζί με τους συντελεστές του τραγουδιου, ως τι δεν ξέρω.
        Γούστα είναι αυτά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ