ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ : Ανακοινώθηκαν οι συμμετέχοντες του εθνικού τελικού Montevizije 2018!

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι συμμετέχοντες του φετινού εθνικού τελικού του Μαυροβουνίου καθώς και οι τίτλοι των υποψήφιων τραγουδιών για την επιλογή εκπροσώπου στη Eurovision 2018!

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ivan Maksimovic, επικεφαλής τύπου του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας RTCG, η ανακοίνωση των τελικών υποψηφίων του Montevizije έγινε στην ενημερωτική εκπομπή Dnevnik 2, απόψε στις 19.30 τοπική ώρα (20.30 ώρα Ελλάδος).

Οι 5 συμμετέχοντες και οι τίτλοι των τραγουδιών που θα παρουσιάσουν, έχουν ως εξής :

  • Lorena Janković – “Dušu Mi Daj”
  • Nina Petković – “Dišem”
  • Katarina Bogićević – “Neželjena”
  • Ivana Popović Martinović – “Poljupci”
  • Vanja Radovanović – “Inje”

Οι 5 υποψηφιότητες επελέγησαν από μια επιτροπή ειδικών στην οποία συμμετείχαν οι Ismeta Dervoz (βόσνια μουσικός και τηλεπαρουσιάστρια, η οποία σε δύο χρονιές ήταν μέλος των γκρουπ που εκπροσώπησαν την πρώην Γιουγκοσλαβία, το 1976 και 1981), Kornelije Kovač (σέρβος συνθέτης), Dejan Božović (σέρβος ηθοποιός), Slaven Knezović (βόσνιος ηθοποιός και παραγωγός) και Vladimir Maraš (σέρβος μουσικός).

Η επιτροπή επέλεξε τους 5 φιναλίστ μέσα από μία προεπιλογή 31 υποβληθέντων φακέλων υποψηφιοτήτων. Οι κανόνες της υποβολής συμμετοχών προέβλεπαν ότι οι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και να υποβάλλουν και περισσότερες από μία υποψηφιότητες. Ωστόσο, οι στίχοι των τραγουδιών θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά στη γλώσσα του Μαυροβουνίου.

Φέτος είναι η πρώτη φορά μετά από το πέρας 10 ετών που το RTCG επέλεξε τον εθνικό τελικό ως μέθοδο προεπιλογής και συγκεκριμένα από την δεύτερη συμμετοχή της χώρας το 2008. Το 2007 στον εθνικό τελικό με το όνομα “MontenegroSong” επελέγη ο Stefan Faddy με το “Ajde Kroči” για να εκπροσωπήσει για πρώτη φορά τη χώρα στο διαγωνισμό της Eurovisin στο Ελσίνκι.  Την επόμενη χρονιά και πάλι μέσω του εθνικού τελικού επελέγη μεν ως εκπρόσωπος ο Stefan Filipović, με το τραγούδι “Zauvijek volim te” ωστόσο να προκύπτει από μετέπειτα εσωτερική επιλογή. Έκτοτε ο εκπρόσωπος της χώρας επιλεγόταν αποκλειστικά με εσωτερική ανάθεση.

Το “Montevizije” θα μεταδοθεί ζωντανά στις 17 Φεβρουαρίου και η επιλογή του τελικού νικητή θα προκύψει σε ποσοστό 100% από την τηλεοπτική ψήφο.

Γιώργος Γεωργακόπουλος

Πηγή : www.eurovoix.com

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωραία εξελίσσεται αυτό με την εθνική γλώσσα της κάθε χώρας!! Μάθημα από τον περσινό νικητή το οποίο φαίνεται προς το παρόν να αποδίδει! Για να δούμε…

    • Εγώ το ήξερα ότι η νίκη του Salvador θα έχει ως αποτέλεσμα πολλές χώρες να επιστρέψουν στη γλώσσα τους

      • Λογικό αφού για 10 χρόνια μόνο αγγλόφωνα κέρδιζαν.. άντε ν’ ακούσουμε επιτέλους καμιά γλώσσα που πεθυμήσαμε (π.χ. σέρβικα, βουλγάρικα) ή που δεν ξανακούσαμε (γεωργιανά)!!

    • Ναι κι εμένα μου αρέσει αυτό. Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως και πριν την Πορτογαλία, το 2016 το νικητηριο τραγούδι ήταν στα τατάρικα της Κριμαίας. Κι αν το πορτογαλικό ήρθε πρώτο σε televoting το ουκρανικό ήρθε 2ο οκ, άρεσαν και τα δύο πάρα πολύ. Μακάρι να ακούμε όλο και πιο πολλές γλώσσες, να ομορφυνει η Eurovision

  2. Πρεπει καποια στιγμη ολες οι χωρεςνα λενε τα τραγουδια τους στην γλωσσα τους αρκετα πια με τραγουδια που ακουγονται στα αγγλικα εδω χωρες οπως η Ιταλια Σερβια Ισπανια Πορτογαλια λενε το τραγουδι στην γλωσσα τους

      • Eχει κερδίσει όμως και είχε πολύ καλύτερα πλασαρίσματα από την Πορτογαλία. Σκέψου τι υπομονή κάνανε οι Πορτογάλοι που τόσα χρόνια επεμεναν στη γλώσσα τους.

      • mangelo όντως θέλει πολλή υπομονή να στέλνεις τραγούδι στη γλώσσα σου αλλά να κερδίζεις πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, αλλά και το 2008 είχε στείλει όμορφο τραγούδι η Πορτογαλία και αδικήθηκε και μπήκε στη δεκάδα η μπουγάδα της Βοσνίας και έμεινε έξω η Πορτογαλία

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ