ΝΟΡΒΗΓΙΑ: O Alexander Rybak επιστρέφει !!! οι 10 συμμετοχές του μεγάλου τελικού για το MGP 2018!

H στιγμή της αλήθειας έφτασε! Αρχικά 1200 τραγούδια κατατέθηκαν για  την εκπροσώπηση της Νορβηγίας στην Eurovision 2018 . Από το σύνολο των συμμετοχών που υποβλήθηκαν και σύμφωνα με τον κανονισμό του Melodi Grand Prix (MGP) μόνο δέκα μπορούν να διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου του παρόντος έτους.

Εδώ και αρκετό καιρό υπήρχαν φήμες για ονόματα καλλιτεχνών , που πιθανώς θα μπορούσαν να βρίσκονται στην λίστα των 10 του μεγάλου τελικού για το MGP 2018. Μέσα σε αυτά τα ονόματα υπήρχαν και καλλιτέχνες που έχουν εκπροσωπήσει την Νορβηγία κατά το παρελθόν στην Eurovision, όπως οι Alexander Rybak, Stella Mwangi and Aleksander Walmannare.

Η αγωνία μας έλαβε τέλος καθώς μόλις λίγα λεπτά πριν, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Νορβηγίας NRK, μέσω ειδικής εκπομπής – συνέντευξης τύπου έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του εκπροσώπου για την Εurovision 2018.

τα ονόματα αυτών και οι τίτλοι των τραγουδιών είναι:

  • Charla K – Stop the music
  • Alejandro Fuentes – Tengo otra
  • Aleksander Walmann – Talk to the hand
  • Stella Mwangi & Alexandra Rotan – You got me
  • Vidar Villa – Moren din
  • Tom Hugo – I like I like I like
  • Ida Maria – Scandilove
  • Rebecca Thorsen – Who we are
  • Nicoline – Light me up
  • Alexander Rybak – That’s how you write a song

 τα τραγούδια είναι διαθέσιμα  μπορείτε να τα ακούσετε εδώ.

Οι φήμες λοιπόν επιβεβαιωθήκαν καθώς έχουμε την επιστροφή των Aleksander Walmann, Stella Mwangi, και φυσικά ενός από τους πιο μεγάλους νικητές της Eurovision τον Alexander Rybak, που πρόσφερε την νίκη στην Νορβηγία το 2009!  Ποια η άποψή σας για τους πιθανούς εκπροσώπους της Νορβηγίας; πιστεύετε ότι ο Alexander Rybak, μπορεί να επιστρέψει τον διαγωνισμό στην Νορβηγία;

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision.

Ιωάννης Πασχαλίδης

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Rybak θα “το ξανακάνει”! Το τραγούδι του ξεχωρίζει μακράν των υπολοίπων, καθώς ναι μεν πατάει στη φόρμα του ‘Fairytale’ αλλά είναι σύγχρονο, επίσης χαρούμενο και παιχνιδιάρικο! Ο ίδιος το ‘χει με την κάμερα και μια ανάλογη σκηνική παρουσία θα το εκτοξεύσει!
    Αυτά που ξεχωρίζουν είναι σαφώς του Rybak αλλά και το ισπανόφωνο του Fuentes -βέβαια το συγκεκριμένο δε μου κολλάει για… Νορβηγία! Τα υπόλοιπα αν και σύγχρονα και προσεγμένα είναι χιλιοακουσμένα και μάλιστα “αμερικανίζουν”. Σε δύο περιπτώσεις νόμιζα ότι άκουγα τον Justin Timberlake… από τα παλιά!

    • Υπάρχει όμως και η περίπτωση να την πατήσει όπως η Loreen στο Melodifestivalen πέρσι που δεν πέρασε καν τελικό αλλά οι Νορβηγοί θα τον εμπιστευτούν μάλλον ξανά

      • Ο Ριμπακ με μια καλη χορογραφια,αστεια κ εξυπνη σκηνικη παρουσια μπορει κ top 5.Το τραγουδι του δεν ειναι αριστουργημα αλλα ειναι ξεσηκωτικο κ με funky ηχο κ πολυ χαρουμενο.

  2. Γενικά, καλός τελικός. Το τραγούδι «Stop the Music», κατά τη γνώμη μου το καλύτερο του τελικού, το έχει γράψει ο Per Gessle των Roxette. Παρόλα αυτά, έχω την αίσθηση ότι το ξεσηκωτικό τραγούδι του Rybak σε συνδιασμό με το επικοινωνιακό του χάρισμα μπορούν να τον βγάλουν νικητή.

  3. Αν και το τραγούδι του Alexander το βρίσκω αρκετά κατώτερο του “Fairytale”,προτιμώ να ξαναπάει αυτός! Είναι πολύ πιο φρέσκο σε σχέση με τα άλλα τραγούδια και σίγουρα πουλάει το “fun” που λείπει τα τελευταία χρόνια από την eurovision, για αυτό και πέρσι η Μολδαβία πήγε τόσο ψηλά! Όπως και να χει καλή επιτυχία!

  4. Νομίζω πως της Rebecca είναι το καλύτερο… τα άλλα πολύ αδιάφορα….
    Αυτό το ζαβό με το βιολί κούρασε… ασε που σε κάποια σημεία θυμίζει το τραγούδι της Δανίας του 2014.

    Γενικά μια χαμηλή βαθμολογία (6,8-7 στα 10) για τη Νορβηγία.

  5. ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ALEXANDER XΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.
    ΤΟ WHO WE ARE ΤΗΣ REBECCA ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΠΑΝΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ FUENTES ΟΜΟΡΦΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΡΒΗΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ!!

  6. ΜΕΓΆΛΟ λάθος να επιστρέψει μετά τον θρίαμβο του 2009 με αυτήν την σαχλαμάρα και να απομυθοποιηθει…Ελπίζω οι Νορβηγοι να φερθούν έξυπνα και να τον σώσουν, όπως έκαναν και οι Σουηδοι με την Loreen.

    • Εγώ πάλι πιστεύω ότι απλά το statements δεν άρεσε και τόσο στους Σουηδούς. Εδώ που τα λέμε ήταν “βαρύ” και σκοτεινό κι εμένα προσωπικά με κούρασε λιγο. Αν η Loreen είχε ένα άλλου είδους τραγούδι και δεδομένου του εκτοπίσματός της θα ήταν σίγουρα στον τελικό, τουλάχιστον.
      Τώρα βέβαια σ’αυτο που λες ότι οι νικητές όταν επιστρέφουν “καιγονται” δεν έχεις και αδικο, αλλά αν έχουν ένα πολύ ωραίο τραγούδι μόνο καλό κάνουν στο διαγωνισμό με τη συμμετοχή τους, άσε που οι περισσότεροι πρώην νικητές ξαναπηγαινουν για να “τονώσουν” κάπως την καριέρα τους που είτε φθίνει είτε είναι στασιμη (βλ. Charlotte Perrelli και Carola) οπότε η νίκη ή μία θέση στην 5αδα δεν είναι και αυτοσκοπός τους.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ