ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Τα τελευταία νέα για τη Eurovizija 2018!

 

Η κρατική τηλεόραση της Λιθουανίας LRT ξεκίνησε να δέχεται υποβολές τραγουδιών για τον επόμενο Εθνικό Τελικό Eurovizija 2018, στον οποίο θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2018.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, οι καλλιτέχνες που φιλοδοξούν να εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2018, θα πρέπει να έχουν Λιθουανική υπηκοότητα, ενώ οι συνθέτες και στιχουργοί μπορεί να είναι Λιθουανοί ή πολίτες ξένων χωρών.

Οι συμμετέχοντες έχουν προθεσμία έως την 1η Δεκεμβρίου για να υποβάλουν τα τραγούδια τους στο κανάλι LRT, ενώ οι διοργανωτές της προεπιλογής έχουν προθεσμία έως τις 5 Δεκεμβρίου για να επιλέξουν τα τραγούδια που θα προκριθούν και θα παρουσιασθούν στη Eurovizija 2018. Ο αριθμός των τραγουδιών που θα επιλεγούν να διαγωνισθούν στη Eurovizija 2018 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από 20.

Σύστημα ψηφοφορίας για τη Euvovizija 2018

Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του Λιθουανικού εθνικού τελικού σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από την πρώτη εκπομπή Eurovizija, τα τραγούδια που θα προκρίνονται θα καθορίζονται από ψηφοφορία 50/50 μεταξύ κοινού και επιτροπής.

Η βαθμολογία θα δίνεται με το στυλ της Eurovision, δηλαδή από 1-12, χωρίς 9 και 11 βαθμούς. Κάθε εβδομάδα, ο καλλιτέχνης με τις λιγότερες ψήφους θα αποχωρεί από τον εθνικό διαγωνισμό.

Μετά την ανακοίνωση του νικητή, θα δοθεί ειδική συναυλία υποστήριξης των τραγουδιών που θα καταλάβουν τις 5 πρώτες θέσεις.

Εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τον Λιθουανικό εθνικό τελικό Eurovizija 2018, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών για την κάθε εκπομπή.

 

 

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

3 Thoughts to “ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Τα τελευταία νέα για τη Eurovizija 2018!”

    1. Εγώ έπρεπε να το πω αυτό που έχω αναλάβει να γράφω για τη Λιθουανία 😀

Comments are closed.