ΚΥΠΡΟΣ: Με σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P.) στη Eurovision!

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) ανακοινώνει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στον 63ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2018 που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (European Broadcasting Union, EBU) τον Μάιο του 2018 στη Λισαβώνα.

Το ΡΙΚ έχει αναθέσει στην ομάδα του Ελληνο-Σουηδού συνθέτη/ παραγωγού Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P.) τη δημιουργία του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Ποιος είναι ο Άλεξ Παπακωνσταντίνου

Ο πολυβραβευμένος παραγωγός δίσκων, μουσικός και συνθέτης Αλέξανδρος  “Alex P” Παπακωνσταντίνου έχει γίνει ένας από τους πιο περιζήτητους συνθέτες και παραγωγούς της δισκογραφικής βιομηχανίας.

Έχει γράψει πολλά τραγούδια που έγιναν χρυσά, πλατινένια και ανέβηκαν στην κορυφή των τσαρτς για διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, που περιλαμβάνουν βραβευμένους και υποψήφιους για το βραβείο Grammy όπως την Jennifer Lopez τον Marc Anthonyτον Enrique Iglesiasτη Nicki Minajκαθώς και διαπρεπείς και πρώτους σε δισκογραφικές πωλήσεις διεθνείς καλλιτέχνες, που περιλαμβάνουν τη Μεξικανή ποπ σταρ Paulina Rubio, Ελληνίδες ποπ σταρ όπως την Άννα Βίσση, την Έλενα Παπαρίζου, την σύντομα πλατινένια Αυστραλή καλλιτέχνη DJ Havana Brown και τους φιναλίστ του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision, Ήβη Αδάμου, Σαρμπέλ και Aysel & Arash.

Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά του επιτεύγματα, ο Alex P συνεργάστηκε με τον MarcAnthony´s στη σύνθεση του βραβευμένου με Grammy τραγουδιού Vivir Mi Vida, που ανακηρύχθηκε «Δίσκος της Χρονιάς» και υπ’ αριθμόν 1 τραγούδι στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, με τον Enrique Iglesias στο υπ’ αριθμόν 1 Billboard Dance/Club τραγούδι I Like How It Feels και συνέθεσε το επιτυχημένο σινγκλ της Jennifer Lopez Live It Up.

Από το 2011-2014, ο Alex P συνεργάζεται με τον πολυβραβευμένο με Grammy παραγωγό RedOne. Η τριετής συνεργασία τους είχε ως αποτέλεσμα πολλά πλατινένια υπ’ αριθμόν 1 selling Hit Singlesτρία (3) βραβεία BMI και ένα Grammy για το «Δίσκο της Χρονιάς».

Ο Ελληνο-Σουηδός συνθέτης και παραγωγός σήμερα έχει τη βάση του στη Στοκχόλμη και αντιπροσωπεύει διεθνείς καλλιτέχνες. Είναι επίσης ιδιοκτήτης μίας δισκογραφικής και εκδοτικής εταιρείας.

Επιπρόσθετα, είναι μέλος του μουσικού συλλογικού προγράμματος VAX, το οποίο αυτή τη στιγμή ανεβαίνει στα τσαρτς σε Ευρώπη και Αμερική.

Επιλεγμένη δισκογραφία ως παραγωγός:

 • Enrique Iglesias, I Like How It Feels #1 Billboard Dance / Club Songs. Featured in 2012 NBA All-Star Game Commercial
 • Jennifer Lopez (feat. Pitbull), Live It Up #1 Billboard Dance / Club Hit Single, BMI Awarded
 • Marc Anthony, Vivir Mi Vida Grammy-Awarded “Record Of The Year” , #1 Latin Billboard Hit Single, 16x Platinum Sales, BMI Awarded
 • Emeli Sande, My Kind of Love Hit Single
 • Nicki Minaj, Whip it Featured on Platinum-Selling Album Pink Friday: Roman Reloaded
 • Khaled, Cést La Vie #1 Single On Swedish Itunes, BMI Awarded
 • Loréen, My Heart Is Refusing Me 2x Swedish Platinum Hit Single
 • Άννα Βίσση, Στην Πυρά Greek Hit Single
 • Έλενα Παπαρίζου, Mambo Greek Hit Single
 • Margaret, Cool Me Down, #1 2x Platinum Hit Single
 • Arash feat. Snoop Dogg, OMG Hit Single feat. multi-award winning artist Snoop Dogg
 • Σαρμπέλ, Γεια σου Μαρία, Ελληνική Συμμετοχή Eurovision 2007
 • Aysel & Arash, Always, Αζέρικη Συμμετοχή Eurovision 2009
 • Ήβη Αδάμου, La la love, Κυπριακή Συμμετοχή Eurovision 2012 

Επιπρόσθετα, το ΡΙΚ, αντλώντας από τον περσινό διαγωνισμό που διεξήχθη για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Junior Eurovision, ανακοινώνει τη συμμετοχή  της Κύπρου και στη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στη Γεωργία τον Νοέμβριο του 2017 με το τραγούδι I wanna be a star που θα ερμηνεύσει η Νικόλ Νικολάου. Δημιουργός του φετινού τραγουδιού είναι ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και τη σκηνική επιμέλεια ανέλαβε η Αντιγόνη Τασουρή.

 

Για την επιλογή του ερμηνευτή που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2018, το Τμήμα Προγραμμάτων Τηλεόρασης του ΡΙΚ προκηρύσσει εγχώριο ανοικτό διαγωνισμό, με τους πιο κάτω όρους συμμετοχής, κανονισμούς και διαδικασίες διεξαγωγής.

1. ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.1. Δικαίωμα συμμετοχής ως ερμηνευτής/ρια έχουν Κύπριοι ή Κυπριακής καταγωγής άτομα, ανεξάρτητα από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους. «Κύπριος» σημαίνει πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και περιλαμβάνει πρόσωπο του οποίου ο γονέας ή οι γονείς είναι κυπριακής καταγωγής. «Κυπριακή καταγωγή» σημαίνει ότι ο τόπος προέλευσης του γονέα ή των γονέων μέχρι την τρίτη γενιά είναι η Κυπριακή Δημοκρατία.

1.2. Όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το δέκατο-έκτο (16ο) έτος της ηλικίας τους μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού του 2018, δηλαδή την 12η Μάιου 2018.

1.3 Όλοι οι συμμετέχοντες με την υποβολή της συμμετοχής τους αποδέχονται ότι σε οποιαδήποτε φάση του Διαγωνισμού δύναται να υποβληθούν σε διαδικασίες σχετικές με το αντικείμενο του Διαγωνισμού, π.χ. προσωπικές συνεντεύξεις, ηχογραφήσεις, μαθήματα φωνητικής, μαθήματα χορού και κινησιολογίας, μαθήματα επικοινωνίας κ.α.

1.4 Το ΡΙΚ έχει το δικαίωμα, να μην προχωρήσει στην υλοποίηση όλων των φάσεων του εν λόγω διαγωνισμού ή να αναβάλει ή και να ακυρώσει το Διαγωνισμό, εφόσον κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από τις περιστάσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση οι συμμετέχοντες δεν θα έχουν οποιαδήποτε απαίτηση οικονομική ή άλλη εναντίον του ΡΙΚ.

1.5 Το ΡΙΚ διατηρεί το δικαίωμα να αναθεωρήσει και/ή τροποποιήσει μονομερώς τόσο τους παρόντες Όρους και Κανονισμούς όσο και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εάν κρίνεται αναγκαίο, χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη των συμμετεχόντων. Οποιαδήποτε αναθεώρηση και/ή τροποποίηση θεωρείται ότι δεσμεύει τους συμμετέχοντες.

1.6 Σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιαδήποτε ασάφεια ερμηνείας των όρων του διαγωνισμού, η τελική ερμηνεία των όρων θα γίνει αποκλειστικά από το ΡΙΚ.

1.7 Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι ερμηνευτές έχουν δέσμευση με δισκογραφική εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσουν σε συμφωνία με την δισκογραφική τους εταιρεία με βάση την οποία την περίοδο Δεκεμβρίου 2017-Μαίου 2018 μόνο το ΡΙΚ και η ομάδα/εταιρεία του Άλεξ Παπακωνσταντίνου θα έχουν τη ευθύνη για όλα τα θέματα που άπτονται του διαγωνισμού. Το ΡΙΚ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τους συμμετέχοντες γραπτή διαβεβαίωση για το πιο πάνω.

 

2. ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
Οι συμμετοχές να σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση cypruseurovision2018@cybc.com.cy με θέμα: EUROVISION SONG CONTEST 2018 CYPRUS NATIONAL FINAL

 

3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Οι συμμετοχές που θα υποβληθούν πρέπει να συνοδεύονται από τα πιο κάτω:

3.1 Τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση Α’ για τα προσωπικά στοιχεία του ερμηνευτή, πιστοποιημένη από επίσημη Αρχή (Τοπική Αρχή ή Πρεσβεία ή Προξενείο).

3.2 Τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση Β’ του ερμηνευτή/τριας ότι αποδέχονται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους συμμετοχής, τους κανονισμούς και τις διαδικασίες διεξαγωγής του εγχώριου διαγωνισμού.

3.3 Τη συνημμένη Υπεύθυνη Δήλωση Γ’ για γονείς και κηδεμόνες για άτομα κάτω των 18 ετών με την οποία αποδέχονται τη συμμετοχή του παιδιού τους στη διαδικασία επιλογής με τους όρους και κανονισμούς του διαγωνισμού όπως προκηρύσσεται από το ΡΙΚ.

3.4 Βιογραφικό σημείωμα και 2 φωτογραφίες

3.5 Video με acapella/ζωντανή ερμηνεία μέχρι 3 διαφορετικού είδους τραγουδιών. Τα video θα πρέπει να αποστέλλονται με μορφή συνδέσμου (link) στο YouTube και να έχουν καταχωρηθεί και να ανέβει (upload) ως απόρρητα. Τα συγκεκριμένα video θα χρησιμοποιηθούν μόνο στη πρώτη φάση επιλογής και δεν θα δημοσιοποιηθούν από το ΡΙΚ. Όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα στις συμμετοχές θεωρούνται απαραίτητα και θα πρέπει να θα σταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σημεία 3.1 έως και 3.5). Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα θεωρείται άκυρη. Αν εντός 5 εργάσιμων ημερών από την αποστολή της συμμετοχής ο υποψήφιος δεν λάβει επιβεβαίωση παραλαβής από το ΡΙΚ θα πρέπει να επικοινωνήσει με την γραμματεία του Τμήματος Τηλεόρασης στο 22-862416.

 

4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
4.1 Τελευταία ημερομηνία αποστολής των συμμετοχών ορίζεται η 20η Οκτωβρίου 2017. Κάθε εκπρόθεσμη συμμετοχή θα θεωρείται άκυρη.

4.2 Για τις συμμετοχές που αποστέλλονται ηλεκτρονικά απόδειξη παραλαβής θα αποτελεί η απάντηση από τον διαχειριστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμμετοχές δια χειρός δεν παραλαμβάνονται.

 

5. ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
5.1 Στην πρώτη φάση θα διαγωνιστούν όλοι οι συμμετέχοντες που έχουν αποστείλει αίτηση και video στο ΡΙΚ νοουμένου ότι πληρούν όλους τους όρους συμμετοχής όπως καθορίζονται στην παρούσα Προκήρυξη.

5.2 Όσοι συμμετέχοντες περνούν στην δεύτερη φάση θα ενημερωθούν για τις ημερομηνίες ακροάσεων. Οι οδηγίες για τις ακροάσεις θα δοθούν στους επιτυχόντες εν ευθέτω χρόνω. Οι δύο πρώτες φάσεις της επιλογής δεν θα παρουσιαστούν από την Τηλεόραση.

5.3 Ο αριθμός των διαγωνιζομένων που σε όλες τις φάσης της επιλογής θα αποφασιστεί από το ΡΙΚ.

 

8. ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

8.1 Στο μεγάλο τελικό που θα μεταδοθεί απευθείας από την τηλεόραση του ΡΙΚ θα διαγωνιστούν οι ερμηνευτές που επιλέγηκαν στο τέλος της δεύτερης φάσης επιλογής.

8.2 Στον τελικό οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν τραγούδια που θα τους ανατεθούν από το ΡΙΚ. Ο νικητής θα επιλεγεί από κριτική επιτροπή που θα ορίσει το ΡΙΚ και από το τηλεοπτικό κοινό μέσω τηλεψηφοφορίας.

8.3 Το ΡΙΚ διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει στην επιλογή καλλιτέχνη με οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας αν κρίνει ότι αυτό είναι απαραίτητο.

8.4 Οι συμμετέχοντες που επιλέγηκαν να διαγωνιστούν στον τελικό, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ονομάτων τους από το ΡΙΚ, έχουν δικαίωμα να διαφημισουν τη συμμετοχή τους με όποιο τρόπο επιθυμούν νοουμένου ότι σέβονται τον κώδικα δεοντολογίας του ΡΙΚ και χωρίς να εκθέτουν το θεσμό.

 

9. ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μια συμμετοχή είναι δυνατό να αποκλεισθεί από τη δεύτερη καθώς και από την τελική φάση του εγχώριου διαγωνισμού, ακόμα και αν επιλεγεί να εκπροσωπήσει την Κύπρο, για τους ακόλουθους λόγους:

9.1 Αν το ΡΙΚ κρίνει ότι ένας ερμηνευτής δεν πληροί ή έχει παραβεί με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, τους όρους συμμετοχής και τους κανονισμούς και διαδικασίες διεξαγωγής του διαγωνισμού.

9.2 Αν ερμηνευτής διακόψει τη δοκιμή ή την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση χωρίς την έγκριση του σκηνοθέτη του ΡΙΚ. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών ή της απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης, μόνο ο σκηνοθέτης μπορεί να διακόψει τη δοκιμή ή τη μετάδοση.

9.3 Αν οποιοσδήποτε ερμηνευτής παρεκκλίνει από την προσχεδιασμένη παρουσίαση και ερμηνεία του τραγουδιού, όπως αυτό εμφανίστηκε στη γενική δοκιμή.

9.4 Αν οποιοσδήποτε ερμηνευτής αρνηθεί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της παραγωγής του ΡΙΚ σε οποιοδήποτε στάδιο της προετοιμασίας και απευθείας τηλεοπτικής μετάδοσης ή επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά προς την παραγωγή του ΡΙΚ ή άλλους διαγωνιζομένους.

 

10. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

10.1 Το ΡΙΚ είναι ο αποκλειστικός κάτοχος του δικαιώματος συμμετοχής και μετάδοσης στην Κύπρο του Διαγωνισμού Τραγουδιού Eurovision 2018. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU, το ΡΙΚ έχει την απόλυτη ευθύνη τόσο για την προβολή και προώθηση του τραγουδιού, όσο και για τη σκηνική παρουσίαση του τραγουδιού που συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

10.2 H EBU αναγνωρίζει μόνο την Ανώτερη Λειτουργό Προγραμμάτων Τηλεόρασης του ΡΙΚ κα. Εύη Παπαμιχαήλ, η οποία ορίζεται Αρχηγός Αποστολής (Head of Delegation), για όλα τα θέματα που αφορούν το διαγωνισμό.

10.3 Ο/Η ερμηνευτής/τρια δεν έχει δικαίωμα και/ή αποποιείται του δικαιώματος να εγείρει οικονομικές ή άλλες απαιτήσεις από το ΡΙΚ ή από άλλους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς σε σχέση με την τη μετάδοση του τραγουδιού στα πλαίσια του Διαγωνισμού της Eurovision, ούτε για την παρουσίαση του τραγουδιού σε οποιεσδήποτε ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές στην Κύπρο ή σε άλλη χώρα, κατά την κρίση του ΡΙΚ, για σκοπούς προώθησης του τραγουδιού.

10.4 Ο/Η ερμηνευτής/τρια αποδέχεται επίσης όπως το τραγούδι εκδοθεί σε όλες τις μορφές που θα αποφασίσει η EBU.

10.5 Το video clip του τραγουδιού, σε περίπτωση που το ΡΙΚ αποφασίσει ότι θα προχωρήσει στην παραγωγή του, θα οπτικογραφηθεί από ομάδα παραγωγής του ΡΙΚ ή από εταιρεία παραγωγής που θα επιλέξει το ΡΙΚ.

10.6 To ΡΙΚ θα ενημερώνεται εκ των προτέρων και θα απαιτείται η εκ των προτέρων έγκριση του για οποιαδήποτε παρουσίαση του ερμηνευτή/τριας σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, καθώς και για συνεντεύξεις του σε μέσα ενημέρωσης κάθε είδους στην Κύπρο και άλλες χώρες.

10.7 Το ΡΙΚ επιφυλάσσει το δικαίωμά του για τη διοργάνωση εκστρατείας προώθησης του τραγουδιού στο εξωτερικό.

10.8 Οι καλλιτέχνες που θα αποτελούν την ομάδα που θα βρίσκεται στη σκηνή του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού έχουν την υποχρέωση να βρίσκονται στη διάθεση του Αρχηγού Αποστολής και των διοργανωτών κατά τη διάρκεια των δοκιμών και των ζωντανών εκπομπών όπως αυτές καθορίζονται από τους οργανωτές.

10.9 Το ΡΙΚ έχει τον τελικό λόγο για τον τρόπο παρουσίασης του τραγουδιού, τα κοστούμια, και την επιλογή της ομάδας που θα συνοδεύσει τον ερμηνευτή στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

10.10 Οι δοκιμές και η όλη προετοιμασία της συμμετοχής θα γίνουν στην Κύπρο, εκτός εάν το ΡΙΚ αποφασίσει διαφορετικά.

10.11 Το ΡΙΚ θα καλύψει τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της ομάδας καλλιτεχνών που θα βρίσκεται στην σκηνή, για όσες ημέρες απαιτεί η EBU.

10.12 Όλες οι αποφάσεις που αφορούν στη συμμετοχή λαμβάνονται από κοινού από το ΡΙΚ και τους καλλιτέχνες σε πνεύμα καλής συνεργασίας. Σε περίπτωση διαφωνίας που δεν επιλύεται μέσω συζήτησης, βαρύνουσα θέση έχει η άποψη του ΡΙΚ, το οποίο και λαμβάνει την τελική απόφαση.

10.13 Οι καλλιτέχνες είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς σε προγράμματα του ΡΙΚ ή άλλες εμφανίσεις στην Κύπρο ή το εξωτερικό όταν κληθούν από το ΡΙΚ για το σκοπό αυτό. Οι καλλιτέχνες μπορούν να εμφανιστούν και σε άλλο ΜΜΕ στην Κύπρο και το εξωτερικό μόνο κατόπιν έγκρισης του ΡΙΚ.

10.14 Το ΡΙΚ δεν υποχρεούται να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό ως αμοιβή στους καλλιτέχνες.

10.15 Το ΡΙΚ διατηρεί ακέραιο το δικαίωμά του να λαμβάνει αποφάσεις για κάθε θέμα που μπορεί να ανακύψει και δεν ρυθμίζεται με το παρόν κείμενο.

10.21 Σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης του ερμηνευτή, το ΡΙΚ έχει το δικαίωμα αντικατάστασης του κατά την κρίση του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δοθεί εγκαίρως στην Παραγωγή του ΡΙΚ γραπτή επιστολή το αργότερο εντός μιας εβδομάδας μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος.

Αναλυτικά όλοι οι όροι του διαγωνισμού στο σάιτ του ΡΙΚ εδώ!

Πηγή: ΡΙΚ, Ο Φιλελεύθερος

Written by 

Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

Related posts

10 Thoughts to “ΚΥΠΡΟΣ: Με σύνθεση του Άλεξ Παπακωνσταντίνου (Alex P.) στη Eurovision!”

 1. jimani

  Το 2012 το καταλαβαίνω που τον έκλεισαν, ήταν η Sony Music στη μέση. Φέτος πώς τα κατάφεραν οι Κύπριοι;;
  Εδώ στο Melodifestivalen δεν κατάφεραν να τον έχουν ποτέ. (Μόνο ως παραγωγός έχει συμμετάσχει).

  Κι άλλο ένα Tamta «Unloved» https://youtu.be/TjLT1nde_UM

  Βέβαια αν δεις στα περισσότερα έχει άλλα 10 ονόματα συν-συνθέτες. Τι συνεισφορά είχε αυτός στο κάθε ένα και τι οι άλλοι τρέχα γύρευε.
  Αν ψάξουμε για ένα καθαρά δικό του δείγμα γραφής : της Βίσση το «Στην πυρά» και το «Σαν τον κλέφτη» του Σαμπάνη αναφέρουν μόνο το δικό του όνομα στη σύνθεση. Το 2ο δεν με τρελαίνει.

  1. VampireDiary

   enw oi tsoules ths ghs asma asmatwn!!!
   auth sou h parathrhsh nmzw mas kseka8arizei ti paizei me ton sugkekrimeno..fouska.. :»))

   1. jimani

    Μην μπερδεύεις το στίχο με τη δυναμική της μουσικής ως pop hit. Το Στην πυρα θα μπορούσε να είναι σε ένα δίσκο διεθνούς ποπ σταρ, γι’αυτό και είχε το airplay που είχε. Μόνο ο σλογκανάτος στίχος, χωρίς μουσική πιασάρικη δεν φέρνει airplay.

    Τέλος πάντων, λάθος μου, παραπληροφορήθηκα από το stixoi.info. και στο τραγούδι της Βίσση ο Ελληνοσουηδός είχε συνεργάτες, δεν το έγραψε μόνος του.

 2. Μάριος

  Προβλέπω άλλο ένα τυποποιημένο ποπάκι. Όπως η Ελλάδα πέρσι, η Κύπρος καταφεύγει σε συνταγές και πιασάρικα ονόματα. Αλλά όπως είδαμε αυτά δεν διασφαλίζουν τίποτα.

 3. EurovisionFan

  Τα μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα δεν εγγυώνται τίποτα όσον αφορά τη Eurovision…. Πέρσι ο Κοντόπουλος έγραψε και τα τρία τραγούδια της Demy αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ απογοητευτικό. Ομοίως η Loreen ήταν φαβορί στο melodifestivalen μέχρι που βγήκε το τραγούδι της και απογοήτευσε…. Ούτε στον τελικό του melodifestivalen δεν πέρασε και μιλάμε για μια πρώην νικήτρια κιόλας.

 4. jimani

  Πάντβς το La la love παρά την 15η θέση έχει συγκεντρώσει:
  https://youtu.be/MtMHBXO_n48 live ημιτελικού 10,8 εκατομμύρια views
  https://youtu.be/Pedf_OQmcmI preview clip 12,1 εκατομμυρια views
  Συν 1,4 και 1,4 εκ/ρια το live τελικού και το preview στο Vevo της Ήβης.
  Γιατί να μην τον ξαναδοκιμάσει τον Άλεξ η Κύπρος; Τι έχει να χάσει;

  1. EurovisionFan

   Μια μικρή διόρθωση: η Κύπρος το 2012 ήρθε 16η

   1. jimani

    Ισοβαθμούσε με την Ουκρανία με 65 βαθμούς. Είχε πιο πολλά δωδεκάρια, αλλά η Ουκρανία είχε ψηφιστεί από περισσότερες χώρες. Κάποια scoreboards έδιναν την Κύπρο 15η.

   2. jimani

    Επίσης η Κύπρος ήταν πιο πάνω από την Ουκρανία στο televoting.
    (Εχω μπερδευτεί πως λύνονται οι ισοψηφίες στις χαμηλότερες θέσεις).

 5. just a friend

  Οπότε με αγγλόφωνο χορευτικό τραγούδι θα παει σίγουρα η Κύπρος! Μου αρέσει η επιλογή του συνθέτη, αλλά ως συνήθως το αποτέλεσμα θα κριθεί πάνω στη σκηνή! Καλά το οργανώνει από νωρις η Κυπρος πάντως! Καλή συνέχεια και επιτυχία να ευχηθώ!

ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ