EBU: Ο Noel Curran είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής της EBU!

Η EBU ανακοίνωσε ότι ο νέος Γενικός Διευθυντής της είναι ο Ιρλανδός Noel Curran. Ο Noel Curran αντικατέστησε την Ingrid Deltenre έπειτα από 8 χρόνια ως Γενική Διευθύντρια της EBU.

Πρόκειται για τον πρώην Γενικό Διευθυντή της Ιρλανδικής Τηλεόρασης RTÉ, γεγονός που σημαίνει ότι διαθέτει πλούσια εμπειρία στα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Ως Γενικός Διευθυντής του RTÉ, ο Noel Curran αναδιάρθρωσε την Ιρλανδική Δημόσια Τηλεόραση όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση και την επανατοποθέτησε ως έναν δυναμικό ψηφιακό δημοσιογραφικό οργανισμό.

Ο Noel Curran είναι επίσης βραβευμένος δημοσιογράφος-ερευνητής και παραγωγός. Έχει εργασθεί σε ευρεία γκάμα ζωντανών τηλεοπτικών εκπομπών συμπεριλαμβανομένου του 42ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που διεξήχθη στο Δουβλίνο το 1997.

Ο Curran δήλωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω τη διεύθυνση της μεγαλύτερης συμμαχίας δημόσιων δημοσιογραφικών οργανισμών παγκοσμίως”.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους όσους εργάζονται στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετικά συναρπαστική περίοδος, καθώς η νέα τεχνολογία παρουσιάζει πολλές νέες ευκαιρίες και ο ρόλος των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων ως αξιόπιστες πηγές ειδήσεων και πληροφοριών δεν είναι ποτέ πιο σημαντικός από ό,τι είναι σήμερα.

Για σχεδόν 70 χρόνια, η EBU ήταν παρούσα υποστηρίζοντας τις δημόσιες τηλεοράσεις και προωθώντας τις κοινές αξίες. Είναι τιμή μου να συνεχίσω αυτή την εξαιρετική παράδοση και ανυπομονώ να συναντήσω όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη των δημοσίων μέσων κατά τους επόμενους μήνες για να εκμεταλλευτώ τις ιδέες και το πάθος τους να προωθήσουν τον οργανισμό μας.”

Ο νέος Γενικός Διευθυντής της EBU είναι παντρεμένος με μια πρώην νικήτρια της Eurovision, την Eimear Quinn που εκπροσώπησε την Ιρλανδία στο Όσλο το 1996 με το τραγούδι The Voice, και έφερε για τελευταία φορά ως σήμερα το βραβείο στην πολυνίκη Ιρλανδία. Το ζευγάρι έχει δύο κόρες.

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ