EBU: Επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 € στην Ουκρανική τηλεόραση!

Από καιρό υπήρχαν πληροφορίες ότι η EBU θα εξέταζε μετά την Eurovision όλα όσα συνέβηκαν σχετικά με τον αποκλεισμό της Yuliya Samoylova, που είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει τη Ρωσία με το τραγούδι Flame Is Burning, εξαιτίας της συμμετοχής της σε συναυλία στην Κριμαία το 2015.

Σύμφωνα με τον Ουκρανικό Νόμο, η είσοδος στην Κριμαία μέσω Ρωσίας θεωρείται παράνομη και η Samoylova είχε παραδεχτεί και η ίδια ότι συμμετείχε στη συναυλία στην Κριμαία το 2015. Στις 22 Μαρτίου 2017, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρεψε την είσοδο της Samoylova στη χώρα λόγω παραβίασης της Ουκρανικής Νομοθεσίας. Στις 13 Απριλίου 2017, η Ρωσική Τηλεόραση Russia-1 ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη συμμετοχή της Ρωσίας από τον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και ότι η Samoylova θα εκπροσωπήσει τη Ρωσία στη Eurovision το 2018. Την ημέρα του φετινού Ημιτελικού, η Samoylova εισήλθε εκ νέου στην Κριμαία μέσω Ρωσίας και έδωσε συναυλία στη Σεβαστούπολη.

Σήμερα ανακοινώθηκε από την EBU ότι επιβλήθηκε στην Ουκρανική Τηλεόραση UA:PBC χρηματικό πρόστιμο 200.000 €, εξαιτίας των σοβαρών καθυστερήσεων της Ουκρανικής παραγωγής κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Διαγωνισμού, αλλά και εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας στην εξεύρεση λύσης για τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Διαγωνισμό. Η ανακοίνωση της EBU αναφέρει επίσης ότι, εξαιτίας όλων αυτών, υπήρξε αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από το διαγωνιστικό μέρος της φετινής Eurovision και η φήμη του Διαγωνισμού ετέθη σε κίνδυνο.

Αντίθετα, η EBU προχώρησε σε απλή επίπληξη χωρίς άλλες κυρώσεις εναντίον της Ρωσικής τηλεόρασης Russia-1 για την αποχή της από τη συνάντηση των Heads of Delegation καθώς επίσης και για τη μη μετάδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

 

Chris Zavos
Chris Zavoshttps://www.youtube.com/watch?v=ZeLl8ZGCKhQ&list=PLAH1I2XLJAlsYYdCKLEiJ4575-86Fv8Hv
Μέλος σε σωματεία της Eurovision από το 1990. Ιδρυτικό μέλος του OGAE Greece. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος μελών Επαρχίας - Εξωτερικού στο ΔΣ του OGAE Greece. Το επάγγελμά μου είναι Ειδικός Γαστρεντερολόγος-Ηπατολόγος και μένω στη Θεσσαλονίκη.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους, έστω και τώρα αποδόθηκε δικαιοσύνη… έπρεπε να εκτυλιχθούν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια όμως για να ‘ρθει η EBU στα ίσια της… θέλω τώρα να δω την αντίδραση μερικών ανεκδιήγητων tbh…

  2. Εστω και καπως καθυστερημένα η EBU εκανε το σωστο. Ελπίζουμε του χρόνου οι Πορτογάλοι να φανουν πιο σοβαροι για να δουμε ξανα μια διοργάνωση χωρις παρατραγουδα.

  3. 1) Τί σχέση μπορεί να έχουν οι πολιτισμένοι Πορτογάλοι με τα ουκρανικά φασιστοειδή? Απολύτως καμμία!!!!
    2) Για μια ακόμη φορά η συμμορία της EBU φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων, επιβάλλοντας για τα μάτια του κόσμου ένα απροσδιόριστο χαμηλό χρηματικό πρόστιμο στην ουκρανική τηλεόραση, αντί να την αποβάλλει για καμμιά τριετία!!! Ντροπή!!!

    • Όντως, 200 χιλιάρικα είναι πολύ λίγα, έπρεπε να επιβληθεί τουλάχιστον 2-3 εκ. συν το ποσό που έχασε η EBU από τους Ρώσους τηλεθεατές!!

    • δεν ειστε και τοσο εξυπνοι μου φαινεται…
      αν ειχε αποκλεισμο αφενως θα τσακωνοντουσαν,αφετερου θα ειχε καθε λογο απο μεριας της τουλαχιστον η ουκρανικη τηλεοραση να επικαλεστει υπερβολικα σοβαρη ποινη και να βαλει λιγη σαλτσα του τυπου δεν σεβεστε τον πονο του λαου μας και να πει δεν ξανασυμμετασχω και αν θελετε ζητηστε και λεφτα(γιατι κανονικα πληρωνεις προστιμο και αν δεν συμμετασχεις νομιζω)…
      η ebu εχει καταληξει εταιρια κακα τα ψεματα,το κερδος της κοιταει,οποτε εβαλε μια ποινη που να ικανοποιει τουλαχιστον ετσω και στο ελαχιστο και τις 2 πλευρες..
      και οσον αφορα τα περι φασιστοειδων ας το βουλωσουν καλυτερα καποιοι,,εχουμε παρει και εχουμε κανει καραμελα αυτη τη λεξη τα τελευταια 5-8 χρονια ολοι μας,ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι εχουν λογο στην ευρωπη του 2017 σχεδον σε ολες τις χωρες με κοινοβουλετικα ποσοστα…
      και οχι δεν τους υποστηριζω,αλλα είναι θλιβερο να χαρακτηρίζουμε τον καθενα που εχει λιγο πιο συντηριτικες και αυστηρες θεσεις φασιστα…
      ας διαβασουμε λιγο και μετα ας κανουμε στοχευμενη κριτικη με τετοιους χαρακτηρισμους,αυτο ειναι αλλωστε και το χαρακτηριστικο ενος νοημων ατόμου..

      • VampireDiary μίλησα για μεγαλύτερη ποινή στην Ουκρανία, σκεπτόμενος ότι αφού κοιτάει που κοιτάει η EBU το κέρδος της όπως λες, να το εκμεταλλευόταν και να ζητούσε από την Ουκρανία να πληρώσει όλα τα λεφτά που έχασε από τη μη μετάδοση της φετινής διοργάνωσης στη Ρωσία..
        αλλά ξανασκεπτόμενος πιστεύω ότι θα `ταν ουτοπικό αυτό, αφού η EBU θ` άνοιγε νέες ιστορίες κι αυτό δε θα τη συνέφερε, ειδικά έτσι όπως τα `χει κάνει φέτος… εν ολίγοις ευχαριστώ για την πληροφόρηση!

  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ 2 ΕΩΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ EUROVISION ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

  5. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα μία πιο σοβαρή ποινή. Όχι απαραίτητα 3 χρονια αποχής από τον διαγωνισμό, αλλά στον επόμενο σίγουρα. Θέλω να πω πως αν κερδίσει η Ρωσία του χρόνου, μπορεί κανονικά να απαγορεύσει στην Ουκρανία να συμμετάσχει και να πληρώσει το πρόστιμο των 200,000€. Ένα ποσό που είναι ψίχουλα για τους Ρώσους. Στην ουσία η EBU επιτρέπει στην κάθε χώρα να κάνει ότι θέλει αρκεί να έχει λεφτά για να τα πληρώσει

  6. Ναι τους κατατρόπωσαν την αλλη φορά ν ειναι 100.000 γτ τα 200.000 ειναι υπέρογκο ποσό…. οοοκ -_-” μονο απο τα έσοδα τις Γιουροβίζιον εχουν πληρώσει πολυ φθηνά την έβγαλαν αυτο έλειπε ν βάλουν και στους Ρώσους πρόστιμο, μονο στο deal να πας περνεις 200.000 κ πάνε κ μας βαζουν τρ πρόσημο για γέλια μετα απο όλον αυτον τον κακο χαμό;; μονο κ μονο η συμμετοχή π πληρώνει η κάθε χώρα ειναι κάπου στα 200.000 κανονικά το λιγότερο διετή αποκλεισμό και το λιγότερο μισό εκατομμύριο ευρώ θα έπρεπε ν ηταν η συνέπεια των πράξεων τους, αηδία εχει καταντήσει η Eurovision εδω και 4 χρονια βαρέθηκα απλά !

  7. Η EBU φάνηκε για ακόμα μία φορά μη αντάξια των περιστάσεων. Το πρόστιμο είναι αστείο και για τα μάτια του κόσμου.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ