EUROVISION 2017: Η dress (jury) rehearsal του μεγάλου Τελικού! Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]

 

Ομοίως με τους δύο ημιτελικούς, έτσι και για τον μεγάλο Τελικό, ο OGAE Greece θα παρέχει LIVE σχολιασμό για την dress (jury) rehearsal, σε μία ώρα περίπου από τώρα (22:00) από το IEC, στο Κίεβο. Στην πρόβα αυτή το σόου τρέχει σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε να διορθωθούν και οι τελευταίες ατέλειες (σκηνοθετικές, ηχητικές κ.λ.π.) και να παρουσιαστεί ένα άρτιο αποτέλεσμα το βράδυ του Σαββάτου. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι απόψε θα κριθεί το 50% του αποτελέσματος. Η πρόβα θα μεταδοθεί μέσω κλειστού κυκλώματος στις 5μελείς επιτροπές και των 42 συμμετεχόντων που έχουν δικαίωμα ψήφου. Τέλος το αποψινό σόου θα χρησιμοποιηθεί ως back-up σε περίπτωση σοβαρού τεχνικού προβλήματος την βραδιά του τελικού. Το άρθρο θα ενημερώνεται συνεχώς με τις εμφανίσεις και των 26 χωρών καθώς και με την περιγραφή της έναρξης και του interval act. Μείνετε συντονισμένοι!

ΕΝΑΡΞΗ ΒΡΑΔΙΑΣ

Το σόου ξεκινά με ένα βίντεο από διάφορα σημεία της πόλης του Κιέβου με τις πολύχρωμες μπάλες που αποτελούν το φετινό λογότυπο του διαγωνισμού. Ακολουθεί η «καθιερωμένη» πια παρέλαση των 26 συμμετεχόντων και την απεικόνιση της σημαίας της χώρας στο background. Τελευταίο παρέλασε το ουκρανικό συγκρότημα όπου πήρε, όπως είναι φυσιολογικό το πιο θερμό χειροκρότημα.

ΙΣΡΑΗΛ

Ανεβαστική συμμετοχή για να ξεκινήσει η βραδιά. Καμία αλλαγή, έχει θερμή υποδοχή.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Μετά τα μικρά προβλήματα που αντιμετώπισε η Kasia το μεσημέρι με την φωνή της, φαίνεται να τα έχει ξεπεράσει και να είναι ίσως και καλύτερη και από τον ημιτελικό.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Συγχρονισμένοι και άνετοι επί σκηνής. Επίσης θερμό χειροκρότημα για τους γείτονες της διοργανώτριας.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Ακόμα μία άνετη εμφάνιση. Φωνητικά δεν υπάρχει πρόβλημα.

ΑΡΜΕΝΙΑ

Πρόκειται σίγουρα για ένα διαφορετικό άκουσμα μετά από 4 συμμετοχές. Φωνητικά άψογη. Τα εφέ με τις φωτιές είναι και πάλι εντυπωσιακά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Άψογος συγχρονισμός για το ολλανδικό τρίο. Κανένα πρόβλημα και σε αυτή τη εμφάνιση. Μικρό διαφημιστικό διάλειμμα.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ

Το πρόβλημα με το φόρεμα μίας εκ των φωνητικών δεν λύθηκε από την πρόβα του μεσημεριού και δεν μεταμορφώθηκε σε νύφη, όπως οι άλλες δύο. Πολύ καλοί φωνητικά και σκηνικά.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Καμία αλλαγή και για την Ουγγαρία. Ο Joci εμφανίζεται πιο άνετος και βελτιωμένος φωνητικά από τον ημιτελικό.

ΙΤΑΛΙΑ

Το πρώτο από τα 2 φαβορί για νίκη ανεβαίνει στη σκηνή. Θερμή υποδοχή. Όλοι στην αρένα κινούν ρυθμικά τα χέρια τους κατά την διάρκεια του τραγουδιού δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Ο Francesco έχει προσθέσει μια φάσα στο σακάκι του που ξεκινάει από τον ώμο του και είναι στα χρώματα της σημαίας των ομφυλοφίλων.

ΔΑΝΙΑ

10η συμμετοχή η Δανία. Καμία αλλαγή σκηνικά. Πολύ καλή φωνητικά. Ίσως δεν την βοηθήσει ότι πριν και μετά έχει 2 μεγάλα φαβορί.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Επίσης μεγάλο φαβορί για νίκη ο Salvador Sobral. Ζητείται στο κοινό να είναι ήσυχο κατά τη διάρκεια της ερμηνείας. Άψογος φωνητικά με τις γνωστές του ιδιαίτερες κινήσεις. Αποσπά το πιο θερμό χειροκρότημα μέχρι τώρα. Μικρό διάλειμμα για να ετοιμαστεί η σκηνή για το Αζερμπαϊτζάν.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Πολύ καλή σκηνική παρουσία για την Dihaj. Φωνητικά εξίσου καλή.

ΚΡΟΑΤΙΑ

Η έκπληξη για πολλούς του δεύτερου ημιτελικού. Ακόμα μία άψογη φωνητικά συμμετοχή.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Βελτιωμένος φωνητικά από τον ημιτελικό ο Isaiah. Μικρό διάλειμμα για να ετοιμαστεί η σκηνή για την Ελλάδα.

ΕΛΛΑΔΑ

Ώρα για την Ελλάδα και την Demy. Βελτιωμένη φωνητικά τόσο από την μεσημεριανή πρόβα όσο και από τον ημιτελικό. Αποσπά θερμό χειροκρότημα με το τέλος της ερμηνείας της.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Επόμενη συμμετοχή η Ισπανία. Όμορφο background αλλά μικρά προβλήματα στη φωνή του Manel.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διαφορετικός ήχος από τον JOWST. Κανένα πρόβλημα φωνητικά και σκηνικά. Διάλειμμα. Στο βίντεο εμφανίζεται ο Mans Zelmerlow να εκπαιδεύει του φετινούς παρουσιαστές στην τέλεια παρουσίαση. Στη συνέχεια προβάλλονται κάποια πλάνα από το booth από το οποίο μεταδίδει τον διαγωνισμό για την σουηδική τηλεόραση.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Όμορφη σκηνική παρουσία για την Lucie Jones. Φωνητικά άψογη. Θερμό χειροκρότημα.

ΚΥΠΡΟΣ

Πολύ δυνατή ερμηνεία για την Κύπρο. Φωνητικά πολύ καλός ο Hovig. Τα εφέ στο πάτωμα και στο background γράφουν πολύ όμορφα σκηνοθετικά. Αποσπά και αυτός μεγάλο χειροκρότημα.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Θερμή υποδοχή για την Ilinca και τον Alex. Το κοινό κουνάει ρυθμικά τα χέρια του. Φωνητικά και σκηνικά αψεγάδιαστοι. Πολύ θερμό χειροκρότημα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Πολύ καλή ερμηνεία για την Γερμανία. Κανένα πρόβλημα φωνητικά. Μικρό διάλειμμα για να ετοιμαστεί η σκηνή για την διοργανώτρια Ουκρανία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολύ μεγάλη υποδοχή για την διοργανώτρια Ουκρανία. Τηλεοπτικά το εύρημα με το κεφάλι επί σκηνής γράφει άψογα. Φωνητικά είναι πολύ καλοί. Πολύ δυνατό χειροκρότημα.

ΒΕΛΓΙΟ

Η Blanche φαίνεται να βελτιώνεται σταδιακά σε κάθε πρόβα. Επίσης θερμή υποδοχή με το κοινό να χειροκροτά ρυθμικά στην έναρξη του τραγουδιού. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι όμορφο και αρκετά βελτιωμένο. Μικρό διάλειμμα προκειμένου να ετοιμαστεί η σκηνή για την Σουηδία.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Εντυπωσιακή έναρξη για τον Robin Bengtsson. Ελαφρώς βελτιωμένος φωνητικά. Σκηνικά καμία αλλαγή. Αποσπά θερμό χειροκρότημα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Αψεγάδιαστη ερμηνεία για τον Kristian Kostov. Φωνητικά και σκηνικά άψογος. Επίσης θερμό χειροκρότημα.

ΓΑΛΛΙΑ

Τελευταία ερμηνεύτρια του φετινού διαγωνισμού η Alma. Το background είναι εντυπωσιακό και γράφει πολύ ωραία. Φωνητικά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και αποσπά και αυτή με της σειρά της δυνατό χειροκρότημα.

 • Η ψηφοφορία ξεκινά και στη σκηνή ανεβαίνει ο Verka Serduchka για να δώσει το σήμα της έναρξης.
 • Μετά το πρώτο recap η Ρουσλάνα ανοίγει το Interval Act με το τραγούδι «It’s magical». Συνοδεύεται από πολυμελές χορευτικό. Φορά ένα μίνι διάφανο φόρεμα με μαύρο σορτσάκι και μποτάκια.
 • Ακολουθεί το δεύτερο και πιο σύντομο recap. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν η ONUKA. Παίζει παραδοσιακή μουσική με μοντέρνα στοιχεία. Μερικά από τα τραγούδια που ερμηνεύει, λέγονται Around me, Other & Vidlik.
 • Έπειτα βλέπουμε την περσινή νικήτρια της Junior Eurovision από την Γεωργία που μας καλεί στην Τυφλίδα τον Νοέμβριο για τον διαγωνισμό.
 • Τρίτο και τελευταίο recap. Η Jamala ερμηνεύει το νέο της τραγούδι «I believe in you».
 • Η ψηφοφορία κλείνει και ξεκινά αμέσως η ψηφοφορία των επιτροπών!
 • Στην ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ των κριτών, Αρμενία και Ηνωμένο Βασίλειο ισοψήφισαν στην πρώτη θέση.
 • Την ψήφο του κοινού κέρδισε η Αρμενία και αναδεικνύεται νικήτρια!

 

 

Πηγή φωτογραφίας: eurovision.tv

Written by 

Related posts

181 Thoughts to “EUROVISION 2017: Η dress (jury) rehearsal του μεγάλου Τελικού! Απόψε αποφασίζουν οι επιτροπές για το 50% του αποτελέσματος! [UPDATE]”

 1. Λάκης ο καλυτερος

  Poses fores μπορουμε να ψηφισουμε την ιδια χωρα???Mενω στο εξωτερικο

  1. Christos A.

   Μεχρι 20 φορες μπορεις να φηφισεις συνολικα. Ειτε θες ολες τις ψηφους για ενα τραγουδι ειτε να τις μοιρασεις σε περισσοτερα. Να μην υπερβαινουν ομως συνολικα τις 20.

   1. Λάκης ο καλυτερος

    ok,σ’ ευχαριστώ.

 2. kostas arv

  Αντε να δουμε αν κ οπως εχω ξαναπει ισος αυριο βρεθουμε προεκπληξεος

  1. bella

   Δηλαδη; Εγω πιστευω θα κερδίσει η Πορτογαλια η η Βουλγαρία αλλα Τζαμαλα.

   1. FNK

    Μπορεί η Γαλλία . Το θέλουν πολυ άλλωστε και το τραγουδι ειναι πολυ καλό

   2. kostas arv

    Ενωω πως ισως δουμε καμια γαλλια σουιδια η νορβηγια

 3. Γιώργος8

  Το τοπ μου για τον τελικό !!Εύχομαι καλή επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο!!Forza Italia!!! <3
  1.Italy
  2.Bulgaria
  3.Sweden
  4.Austria
  5.France
  6.Belgium
  7.Ajerbaijan
  8.United Kingdom
  9.Hungary
  10.Cyprus
  11.Greece
  12.Norway
  13.Israel
  14.Armenia
  15.The Netherlands
  16.Portygal
  17.Australia
  18.Denmark
  19.Ukraine
  20.Romania
  21.Croatia
  22.Poland
  23.Moldova
  24.Spain
  25.Belarus
  26.Germany

 4. Marios-Lefkada

  Δύο πράγματα είναι σίγουρα:
  1) Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ
  2) Η EUROVISION ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

  Καλή διασκέδαση αύριο!

 5. ChrP

  Αποτελέσματα Τelevoting:

  1. Ιταλία
  2. Βουλγαρία
  3. Πορτογαλία
  4. Βέλγιο
  5. Σουηδία
  6. Ρουμανία
  7. Αζερμπαιτζάν
  Αποτελέσματα Κριτικής Επιτροπής

  1. Πορτογαλία
  2. Βουλγαρία
  3. Ηνωμένο Βασίλειο
  4. Ολλανδία
  5. Ιταλία
  6. Γαλλία
  7. Αζερμπαιτζάν

  Τελικός νικητής Βουλγαρία με ελαχιστότατη διαφορά με Πορτογαλία (ίσως στην τελευταία χώρα)

 6. Λίζα Δέλβη

  1. PORTUGAL
  2. BULGARIA
  3. ITALY
  Η δύναμη των επιτροπών θα ξεπεράσει την δύναμη του televoting! Υπο άλλες συνθήκες αν δεν είχαμε επιτροπές θα ξεχώριζε με μεγάλη διαφορά η Ιταλία.
  Για τον πάτο βλέπω:
  25.GERMANY
  26.SPAIN
  ΕΛΛΑΔΑ και ΚΥΠΡΟΣ από 12 εως 20

 7. esc1234

  Γιατί ο πορτογάλος θέλει ησυχία? στο εθνικό τελικό απ το μπάνιο του τραγούδησε? Απελπισμένη προσπάθεια να τραβήξει τα βλέμματα

 8. Γιώργος

  Τι εχει γινει με την πορτογαλια και ολοι τον κραζετε?

  1. Blackhummer

   Ο τύπος είναι απλά ΘΕΑΤΡΟΟ!

   1. Μαρίνα Ραζέλου

    Συμφωνώ μαζί σου!!! Απορώ πως δεν τον πήραν κι άλλοι είδηση! .

  2. Unconventional

   Φθόνος και χολή χωρίς απολυτως κανένα λόγο.
   Όλο κάτι τους βγάζει μόνο που δεν μπορούν να το αιτιολογήσουν. Νομίζω ότι το πρόβλημα εν τέλει είναι ότι είναι πράγματι ένας πραγματικός καλλιτέχνης σε αντιθεση με τον μέσο συμμετέχοντα της Eurovision.

   1. giorgoshania

    τρέλανε μας τώρα!! έχεις δεί εσύ πολλούς καλλιτέχνες, πραγματικούς και σοβαρούς όπως ενδεχομένως θα ήθελε αυτός να είναι να βγαίνουν στη σκηνή και αντί να ερμηνεύουν να μορφάζουν σαν καθυστερημένοι και να χοροπηδάνε σαν τις μαίμουδες! έλεος δηλαδή με το σίχαμα! και επειδή και εμένα με ενοχλεί και μάλιστα υπερβολικά θα το αιτιολογήσω κιόλας, εκτός τα όσα ήδη ανάφερα για την κίνηση του, θεωρώ το τραγούδι του άθλιο και ξεπερασμένο που θα είχε όντως καλές πιθανότητες διάκρισης μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 60. βαρετό, ανιαρό και σε συνδυασμό με την κίνηση του γίνεται εντελώς αποκρουστικό.. και ο διαγωνισμός δεν είναι φιλανθρωπία να το πάρει επειδή συμμετέχουν 60 χρόνια και δεν έχουν κερδίσει ποτέ. να δείξουν κάτι πραγματικά καλό να το πάρουν όχι με το πίθηκα άντε πια.. στον περισσότερο κόσμο ευτυχώς, δεν αρέσει.. όχι μόνο στην ελλάδα, γενικά. εύχομαι ολόψυχα να πατώσει όπως άλλωστε του αξίζει! βέλγιο και ιταλία για τη νίκη και μετά βουλγαρία..

   2. Nikolas

    Δεκτη η γνωμη σου, αλλα ειναι πρωτο αυτη τη στιγμη.
    Που σημαινει οτι εισαι μειοψηφια.

   3. Unconventional

    Ότι να ναι….
    Καταρχάς, ποιος σου είπε ότι το τραγούδι δεν αρεσει;; Είναι απίστευτα ηλίθιο να ισχυρίζεσαι κάτι τέτοιο για ένα τραγούδι που είναι φαβορί για τη νίκη και αν μη τη άλλω διακρίθηκε στον ημιτελικό του.
    Αναφορικά με την εμφάνιση του, η τέχνη είναι έκφραση και η έκφραση του είναι που προσδίδει γοητεια στο τελικό αποτέλεσμα . Αν ο άνθρωπος έτσι νιώθει εσένα θα ρωτήσει για να εκφραστεί. Πραγματικά μερικοί εδώ μέσα ειστε απίστευτα τραγικοι.
    Φτάνω στο συμπερασμα ότι ο άνθρωπος απλά είναι πολύ καλος για να εκτιμηθεί από μερος των eurofans που οι καλλιτεχνικοί τους ορίζοντες περιορίζονται αναμεσα στην madonnα και τη lady gaga..

   4. giorgoshania

    Unconventional ενώ εσύ ότι είναι πρώτο και πρώτο στον ημιτελικό του που το στηρίζεις ρε μαν????? ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ που στην κοντσίτα δεν παραδέχεσαι! δε μας παρατάτε λέω γω που θα μας κάνετε το άσρπ μάυρο.. ας κερδίσει πρώτα ας βγουν τα αποτελέσματα του ημιτελικού να δείς τι βγήκε και μετά πανηγύρισε τονε τον πίθηκα σου! και αν μη τι άλλο γράφεται και όχι άλλω!! εγώ αν βγεί αύριο θα κλείσω την τηλεόραση μου και θα στον αφήσω να τον απολαύσεις μη φοβάσαι δε θα στον κλέψουμε, χάρισμα σου ο χιμπατζής!

  3. EurovisionFan

   Έχω προσέξει ότι ο Πορτογάλος, ο ιταλός και ο Βουλγαρος στις συνεντεύξεις τους ή οπουδήποτε δίνουν το παρόν το παίζουν μεγάλη ιστορία.
   1. Το τραγούδι της Πορτογαλίας από τη πρώτη στιγμή που το άκουσα αποκοιμηθηκα και μόνο η φωνή του μου αρέσει. Στη σκηνή δε μ’αρέσουν καθόλου οι γκριμάτσες που κάνει… δείχνει σαν να σνομπάρει ή καλύτερα σαν να θέλει να τρολάρει… Ενώ θα μπορούσε να έχει πιο εκφραστικό βλέμμα αν θέλει να πείσει πραγματικά … Τον σκοπό του όμως τον πετυχαίνει και με το παραπάνω. .. Μια μέρα πριν τον τελικό και όλοι αρχίζουν να τον βλέπουν νικητή (εδώ έριξε 2η την Ιταλία στα στοιχήματα χαχαχαχα)
   Με λίγα λόγια παίζει το παιχνίδι της εντύπωσης με τον δικό του τρόπο.
   2. Το ίδιο κάνει και ο Φραντσεσκο αλλά με διαφορετικη προσέγγιση. Έχει ένα υφάκι του τύπου: χαχα γατάκια θα σας πάρω τα σώβρακα. … Και πολλές φορές φτάνει στην υπερβολή για να τραβήξει τη προσοχή όπως στο κόκκινο χαλί που είπε: «ήρθα για να δείξω το ιταλικό μου χαμόγελο» δηλαδή Πόση εκκεντρικότητα να αντέξουμε;;
   Και τέλος ο Τζαστιν Μπιμπερ της Βουλγαρίας που ενώ είναι μόλις 17 την έχει δει η απόλυτη ΣΤΑΡΟΥΜΠΑ… δε λέω έχει πολύ καλή φωνή αλλά το να κάνεις για να φαίνεσαι κλωτσάει πολύ. …
   Στον αντίποδα η Demy είναι παντού γυαλιά, χαμογελαστή, επικοινωνιακή με όλους. .. μετρημενη και προσγειωμένη και φυσικά το προσωπάκι της λάμπει στον φακό!

   1. EurovisionFan

    * γλυκιά

 9. GIORGOSP

  Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΘΡΟ

  1. Nikolas

   Δεν το ερμηνευει σωστα; Αυτο θελεις να πεις;
   Εισαι σιγουρος; Τοτε ποιος ειναι καλος ερμηνευτης για σενα απο τους 26;;;;
   Το ακουσαμε κι αυτο…

   1. giorgoshania

    δηλαδή για σένα η φωνητική ερμηνεία και μόνο αρκεί?? το τραγούδι σαν άκουσμα το βρίσκεις ελκυστικό, μοντέρνο, την σωματική του ερμηνεία τη βρίσκεις ικανοποιητική? δηλαδή οι μορφασμοί του, τα πηδήματα με τα χεράκια διπλωμένα σαν το ρακούν σου αρέσουν? αν ναι οκ μπράβο σου και γούστο σου, σε εμάς τους περισσότερους δεν αρέσει ό,τι και να πείτε δε θα μας αλλάξετε γνώμη. για μένα στα δέκα χειρότερα των τελευταίων 20 χρόνων που παρακολουθώ το διαγωνισμό.

   2. giorgoshania

    που είναι πρώτο μωρέ?? στα στοιχήματα??? και την κοντσίτα 14 την έδιναν το ότι δύο άτομα τον υποστηρίζετε εδώ δε σε προβληματίζει??? που είναι πρώτος?? εχεις δει απόψεις ανθρώπων στο εξωτερικό τι λένε?? μάλλον εσύ είσαι η μειοψηφία..

   3. Unconventional

    Ναι βέβαια δεν θα πιστεύουμε τα στοιχηματα όπου χιλιάδες άνθρωποι καταθέτουν καταθέτουν χρήματα τους και θα πιστευσουμε τι εσυ βλέπεις στο εξωτερικό χωρίς καμία τεκμηρίωση…
    Ότι να ναι είσαι πραγματικά..

   4. Nikolas

    Χανω τα λογια μου.
    ——————————

   5. Kaiser

    Παιδιά όσοι δεν ασχολείσται με τα στοιχήματα μην λέτε εδώ ότι γουστάρετε γιατί εκτίθεστε,την Κονσίτα μπορεί να την δίνανε χ;μηλά τα στοιχήματα αλλά το Σάββατο το μεσημέρι πριν τον τελικό είχε περάσει πρώτη

 10. Blackhummer

  Δυστυχώς πάμε να ζήσουμε κωμικοτραγικές στιγμές όπως το 2014 με την wanna be κοντσιτα..τον Πορτογάλο.ο τύπος είναι πολύ ψέμα όλα έχουν προγραμματιστεί και παίζει πολύ καλά τον ρόλο του για να κερδίσει ψήφους και εντυπώσεις γιατί με το τραγούδι…σε πιάνει υπνηλία.Οποιος θέλει επίσης να βγάλει λεφτά ας ποντάρει στο ηθοποιό τον Πορτογάλο γτ είμαι 95% σίγουρος ότι θα κερδίσει αυτή την τραγική χρόνια

  1. Unconventional

   Συγγνώμη γιατι θα με τρελανετε, πώς ρε φίλε γνωρίζεις εσύ αν είναι ψευτικος η οχι; Τον ήξερες και από χθες; Επειδή δηλαδή η παρουσια του είναι ιδιαίτερη σημαίνει ότι παίζει και κάποιο ρόλο; Αποκλείεται να είναι αυτή η καλλιτεχνική του ταυτότητα;

  2. esc1234

   το έκανε ο dima bilan, το έκανε η lena, είναι γνωστη η συνταγή, δημιούργησε θόρυβο γύρω απ το όνομα σου και όλο και κατι θα γίνει

   1. Unconventional

    Αερολογιες χώρις καμια ττεκμηρίωση . Ο ανθρωπος ερμήνευσε το τραγούδι του με τον τρόπο που αυτός αισθάνεται και κέρδισε της εντυπώσεις. Μπράβο του γιατι το εγχείρημα του ήταν εντελώς ριψοκίνδυνο για Eurovision και το Ρίσκο δούλεψε. Μόνο μπράβο αξίζει ως καλλιτέχνης .

   2. Απόστολος

    Έγινε και καλλιτέχνης τώρα; Εάν τον ρωτήσει κάποιος τι σημαίνει αυτή η λέξη θα ξέρει να απαντήσει ή θα ψάξει στο λεξικό; Σίγουρα το δεύτερο.

  3. Απόστολος

   Με ξεπερνάει το πόσο πολύ κοιμάστε όρθιοι μερικοί και δεν καταλαβαίνετε τι γίνεται μπροστά σας. Μάλλον δεν θέλετε να καταλάβετε, γιατί έτσι θα παραδεχτείτε στον εαυτό σας ότι πέσατε κι εσείς θύμα της υποκρισίας του.

  4. Unconventional

   Πραγματικά από εδώ και πέρα δεν αξίζει να ασχοληθώ…
   Δεν ξέρω να γελάσω η να κλαψω με αυτά που ακούω εδώ μέσα..
   Τραγικοί απλά.

   1. Απόστολος

    Καλύτερα να κλάψες για την υποκρισία σου. Γι’αυτό σου αρέσει αυτός. Ταιριάζετε. Εσείς είστε τραγικοί.

 11. Stelios

  Σας πονάει γι αυτό κράζετε τον Salvador, το έχω πει και θα το ξαναπώ του χρόνου πάμε Λισαβόνα είτε σας αρέσει είτε όχι,ήδη στοιχηματικά πέρασε το τσίρκο της Ιταλίας, το τραγούδι είναι Αριστούργημα απλά, θα βγει άνετα πρώτος στις επιτροπές , μπορεί κ στο κοινό μιας κ έχει τεράστια απήχηση παντού!

  1. Απόστολος

   Χαχαχαχαχαχαχαχα!!!!!!!!!!!!! Ξεράθηκα στο γέλιο!!!

   1. Donnie Darko

    Mε το ίδιο σκεπτικό κι εσένα δε σου αρέσει γνήσια η Ιταλία τόσο καιρό αλλά υποκριτικά την υποστηρίζεις επειδή είναι φαβορί… Τα άκυρα σενάρια μπορεί να συνεχίζονται μέχρι άυριο αν το θέλεις…Στο χέρι σας είναι…
    Αλήθεια θα σου άρεσε να υποθέτουν λανθασμένα πράγματα για σένα ακυρώνοντας την προσωπική ελευθερία επιλογής και το ατομικό σου γούστο?
    Νομίζω έχει ξεφύγει η κατάσταση εδώ μέσα όπως και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες άλλωστε…

   2. Απόστολος

    Την Ιταλία την ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή, χωρίς να έχω ιδέα ότι είναι φαβορί. Εγώ δεν έγραψα ποτέ ότι την υποστηρίζουν την Πορτογαλία επειδή είναι φαβορί. Έγραψα ότι ξαφνικά ξύπνησαν οι ψευτοκουλτουριάρηδες καθώς βρήκαν την τέλεια ευκαιρία να δείξουν έναν και καλά ποιοτικό εαυτό προς τα έξω. Καθώς ένα τραγούδι για να είναι ποιοτικό πρέπει να είναι κλασσική μουσική ή μπαλάντα ή ρετρό ή κάτι από όλα αυτά. Τα υπόλοιπα δεν τα καταδεχόμαστε. Δεν είναι του επιπέδου μας.

  2. Eurofan

   Θα ήσουν σωστός αν έβγαινες και τα έλεγες αυτά εδώ και 3 μήνες! !! Μια μέρα πριν και ενώ μόλις πέρασε πρώτος στα στοιχήματα, χαίρω πολύ! !!

   1. Donnie Darko

    Μπορείτε αν θέλετε να ανατρέξετε στα άρθρα του Εθνικού Τελικού της χώρας πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα… Προσωπικά υποστηρίζω Πορτογαλία μήνες τώρα (όπως και Ιταλία). Και δεν το λέω προς ατομική δικαίωση αλλά τα αυθαίρετα συμπεράσματα είναι τουλάχιστον προσβλητικά. Κανείς δεν είναι υποχείριο τάσεων καθοδηγούμενων από υψηλότερες δυνάμεις. Όλοι έχουμε το προσωπικό μας γούστο.

   2. Nikolas

    Κι εγω ημουν φαν του πορτογαλλου απο την αρχη.
    Πριν γινει της μοδας. Το τραγουδι και ειδικα η ερμηνεια τα σπαει.
    Ψαξε τι εγραφα και δες.
    Μπαινω με το ιδιο νικ νειμ.

   3. Απόστολος

    Κάποιοι έχετε το προσωπικό σας γούστο και σας αρέσει εδώ και καιρό. Κάποιοι άλλοι τώρα θυμήθηκαν ότι τους αρέσει γιατί έτσι βγάζουν προς τα έξω έναν και καλά ποιοτικό και κουλτουριάρικο εαυτό. Γιατί προφανώς όλοι οι ψευτοκουλτουριάρηδες ποιοτικό τραγούδι θεωρούν μόνο μία μπαλάντα και μάλιστα τέτοιου είδους. Όλα τα άλλα δεν είναι του επιπέδου τους. Αυτό είναι ο ορισμός της δηθενιάς και της υποκρισίας.

   4. Nikolas

    Αποστολε,
    εχεις δικιο. εγω παλι αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως οι περισσοτεροι ακολουθουν τα στοιχηματζηδικα και βαζουν το Βελγιο στην 5αδα τους οταν η τυπισα εκτελει στεγνα στην πιστα αυτο το υπεροχο τραγουδι χωρις οικτο. Πιστευω, η θελω να πιστευω τουλαχιστον, οτι το Βελγιο θα ειναι εκτος 10αδας αν ερμηνευτει οπως στον ημιτελικο.

   5. Eurofan

    Donnie Darko..
    Γνωρίζω ότι είσαι από τους λίγους που από την αρχή σου άρεσε η συγκεκριμένη συμμετοχή, αλλά θυμήσου και την αντίδραση των υπολοίπων τις πρώτες μέρες και δες τώρα το τι γράφουν! !! Το μόνο πράγμα που άλλαξε από τότε ο Salvador είναι τα ρούχα! Οπότε η αναφορά γίνεται στα γνωστά άτομα που τώρα ξαφνικά έγιναν ‘ποιοτικοί’.

   6. Απόστολος

    Nikolas
    Όπου φυσάει ο άνεμος είναι πολλοί.
    Εμένα πάλι στον ημιτελικό η τραγουδίστρια του Βελγίου μου άρεσε περισσότερο από άλλες εμφανίσεις της που έχω δει. Ωστόσο, θα συμφωνήσω ότι ενώ το τραγούδι θα μπορούσε να χτυπήσει πρώτη θέση, η ίδια το έχει χαντακώσει απίστευτα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτήν. Μοιάζει να είναι σαν το ψάρι έξω από το νερό.
    Κι εγώ πιστεύω ότι θα είναι εκτός δεκάδας, καθώς σίγουρα δεν θα είναι καλύτερη από τον ημιτελικό.

 12. Andreas Tsekouras

  Poli kali i demy !!
  Tha skisoume avrio (i toulaxiston afiste me na to pisteuo xaxa ) !!
  Pige poli kala to refren !!
  Bravo !

 13. eurovision greece

  ασχετο αλλα η ελλαδα εφερε πρωτο στις τασεις στο youtube τη demy και στην πορτογαλια εφεραν πρωτο το salvador. αρα υπαρχει σχετικο ενδιαφερον και στην ελλαδα. γενικα φετος υπηρξε μεγαλο ενδιαφερον και στηριξη στη demy. ετσι πρεπει να γινεται. ανεξαρτητως θεσης. ειμαστε περηφανοι για το κοριτσι μας και την ευχαριστουμε για την τιμη να μας εκπροσωπησει

 14. spidey

  Η Demy μακραν καλυτερη απο καθε αλλη φορα , επιασε επιτελους την μεγαλη νοτα . Πολυ καλο αποτελεσμα σε ηχο

 15. Νικ

  Δεν μου αρέσει καθόλου ο Πορτογάλος..Το ακούσα 1 φορά κ στον ημιτελικό άλλαξα κανάλι.Μου τ σπάει το θεατρο,οι κινήσεις του..το γεγονός πως παρουσιάζει τον εαυτό του σαν άνθρωπο με πρόβλημα!Βαρέθηκε τις πρόβες λεει,ενω ειναι εκει 5 μερες..Τι να που οι αλλοι που ειναι 10..Εβαλα το τραγουδι σε φιλους μου που θα δουν απλα τον τελικο κ μ λενε παρτο απο εδω ρ..Ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου νικη Ιταλιας ή Βουλγαριας..και την Ελλάδα στην 12αδα

 16. Nikolas

  Σε αυτη την προβα το λεει τελεια!!!!!!!
  Τα σπαει!!!!!!!!!!!!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=qD6epZ-YWSc

   1. ΜΑΡΙΟΣ

    Λα΄θος λινκ

  1. Nikolas

   Ειναι φωναρα ομως. Μπραβο.

 17. Νικ

  Τοπ 26 για μενα

  1. Ιταλία
  2. Βουλγαρια
  3. Πορτογαλια
  4. Βελγιο
  5. Σουηδια
  6. Αρμενα
  7. Αζερμπαιτζαν
  8. ΗΒ
  9. Γαλλια
  10. Ελλαδα
  11. Ρουμανια
  12. Αυστραλια
  13. Πολωνια
  14.Μολδαβια
  15.Ισραηλ

 18. gogos

  Η Demy τραγούδησε στον σωστό τόνο στο ρεφρέν και ήταν άψογη! Προφανώς διορθώθηκε το τεχνικό πρόβλημα στον ήχο και ακούστηκαν σωστά οι φωνές όπως σε όλα τα βίντεο που είχαμε ακούσει πριν ανέβει στη σκηνή του Κιέβου.
  Καλή επιτυχία ΔΗΜΗΤΡΑ!!!
  Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ!!!

 19. Nikolas

  Πιστευετε πολλοι οτι το Βελγιο θα ειναι στη 10αδα;;;
  Γιατι;;;;
  Λογω ερμηνειας;;;;
  Ποιο αθλια ερμηνεια δεν παιζει φετος!!!

  1. EurovisionFan

   Για μένα η Blance είναι σαν μοιρολογιστρα έτσι όπως τραγουδάει. .. λες και κλαίει τον μακαρίτη…

   1. Nikolas

    Δε με ενοχλει αυτο, οσο οτι δεν το εχει το τραγουδι. Το καταστρεφει επι σκηνης. Νοτα νοτα, στιχο στιχο. Φανταζομαι με τα μηχανηματα που υπαρχουν θα μπορουσα κι εγω ο αφωνος να το πω σχετικα καλα στο στουντιο. Στο λαιβ ομως;;;

   2. RUDY

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ.Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΣΤΑΤΙΚΗ ΑΧΡΩΜΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.ΑΝ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ 5 ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣTH DEMY KΑΙ ΣΤΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΨΟΓΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ.ΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΒΑΡΕΤΟΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ!ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗ EUROVISION ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!
    ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΚΡΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΑ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ!!

  2. ΜΕΣΟΣΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ

   Το Βέλγιο τα σπάει, μακράν το καλύτερο από όλα και η ερμηνεία της λιτή, με άποψη, ο,τιδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι ρίσκο γι αυτό το τραγούδι. Και σε απόλυτο σκοτάδι να έβγαινε και απλά να ακουγόταν και πάλι θα ξεχώριζε. Είναι το μόνο που μπορεί να έχει πορεία και εκτός διαγωνισμού. Δεν διαγωνίζονται διαφορετικές εκτελέσεις/ερμηνείες στο ίδιο τραγούδι, αλλά τραγούδια. Έτσι θα έπρεπε να είναι. Τώρα σίγουρα Βουλγαρία εξαιρετική ερμηνεία και φωνή, Πορτογαλία και Ιταλία εντυπωσιακές/εκκεντρικές αλλά τα τραγούδια πολύ λίγα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσατε να τα ακούσετε χωρίς το οπτικό μέρος, και που αν, σύμφωνα με τις συσχετίσεις που κάνετε, δεν ήταν η γειτονική Ιταλία (με το στίγμα του «αδικημένου» και της «κατά τεκμήριο» μουσικής παράδοσης), η γείτονας χώρα Βουλγαρία με τον ταλαντούχο 17χρονο και η κακομοίρα Πορτογαλία που δεν έχει κερδίσει ποτέ στο διαγωνισμό, δεν θα είχαν το πλασάρισμα αυτό και την από μέρους σας τόσο μεγάλη αποδοχή αυτού του στημένου πλασαρίσματος.

   1. Nikolas

    Θα συμφωνισω μαζι σου οτι το βελγικο τραγουδι ειναι μακραν το μονο τραγουδι που θα εκανε επιτυχια τρελη εκτος γιουροβιζιον. Ομως η κοπελα ειναι πολυ λιγη φωνητκα για αυτο το τραγουδι. Το σκοτωνει. Οσο για την ερμηνεια δεν τη βλεπω. Αγχος βλεπω.
    Το πορτογαλικο ειναι αγαπημενο μου, απο τα καλυτερα της γιουροβιζιον γενικα.

 20. Κωνσταντινος

  Καθε 3 4χωρες θα κανουν διαλειμμα; πριν την μολδαβια πριν το αζερμπαιτζαν πριν την ελλαδα;;;ηδη εχουν κανει 3 διαλειμματα και μενουν ακομα 7 8 χωρες…δεν θα ναι καπως κουραστικο;;

  1. gogos

   Δεν ξέρω αν θα είναι κουραστικό καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του διαγωνισμού και δεν ξέρουμε αν θα χαλάσει και πόσο την ροή…
   Φαίνεται όμως ότι απλά επιβεβαιωνόμαστε όσοι λέγαμε ότι οι φετινοί διοργανωτές ΔΕΝ το έχουν….!!!!

   1. Κωνσταντινος

    Μα μεχρι περυσι κατα τη διαρκεια της παρουσιασης των κομματιων γινονταν συνολικα 3 διαλειμματα,ας δουμε πως θα φανει και αν θα κουρασει…παντως οι Ουκρανοι εχουν αποδειξει απο τη πρωτη στιγμη οτι ειναι ανικανοι να το κανουν ολο αυτο.Απο που να αρχισει κανεις απο τη κοντρα με τη Ρωσια τα αμετρητα τεχνικα λαθη,τα λαθη μεχρι και στον 2ο ημιτελικο τα αθλια πλανα,τον ηχο,η την ανακοινωση των χωρων που περασαν που θυμιζε κληρωση τσαμπιον σλινκ….Αυτοι θελουν διαλειμμα για να στησουν καθε συμμετοχη που εχει καποιο «σκηνικο»επι σκηνης που και να δηλωναν οτι μπορουν να υλοποιησουν την αρχικη ιδεα του Φωκα…;3 μερες θα χρειαζονταν…

   2. gogos

    Δεν έχει κι άδικο!

   3. gogos

    *Δεν έχεις κι άδικο!

 21. Tzimis

  de mporw eilikrina na katalabw ti tou briskoun tou Portogalou kai exoune pathei frenitida mazi tou. poly pseftikos sthn olh tou symperifora kai an nikhsei pragmatika gia mena proswpika panta tha einai o xeiroteros nikhths olwn twn epoxwn. Gia nikhthria mporoune panta mono kata thn proswpikh mou gnwmh mono h Italia kai h boulgaria kai oxi to koimisma kai spastiko dhthen kallitexnis apo thn Portogalia

 22. Nikolas

  Μην παραμυθιαζετε τον κοσμο. Τη σημερινη προβα την ακουσαμε και ειναι ΚΑΙ αυτη χαλια.
  Ελεος!!!!!
  Λιγη αυτογνωσια, ειλικρινεια και σεβασμο στη μουσικη.

  1. Andreas Tsekouras

   Den leme gia tis proves file,milame gia tin jury rehearsal pou vrisketai se ekseliksi !!!!!

   1. Nikolas

    Συγνωμη τοτε.
    Αυτη δεν την ειδα. Θα τη δω. Ειναι οντως καλη;;;;;;; Μακαρι. Αντε, επιτελους! Μετα απο 2 μηνες προετοιμασια και 10 λαιβ προβες με χαλια αποτελεσμα… δεν τους το ειχα.

   2. Andreas Tsekouras

    Nai pige poli kala nomizo !!
    Tha deis kai tha krineis kai su !
    Elpizo na einai eksisou kali kai avrio !!
    Idomen !!!

   3. ΜΑΡΙΟΣ

    Εμένα μου αρέσει πολύ!
    https://www.youtube.com/watch?v=IVpyzomqPug

   4. Nikolas

    Θελω τοσο πολυ να το πουνε καλα αυριο. Αλλα ειδα το βιντεο και δυστυχως δεν θα συμφωνησω οσον αφορα το ρεφρεν. Ολο το αλλο μου αρεσε. Αν και ο ηχος αυτου βιντεο ειναι πολυ χαλια. Φαινεται ομως οτι οι χορευτες συντονιζονται πολυ καλυτερα σημερα. Γραφουν πολλοι οτι το γουετ λουκ δεν ταιριαζει στην Ντεμυ. Θα διαφωνισω. Ποιο λαμπερη ηταν στο ημιτελικο απο εδω.
    https://www.youtube.com/watch?v=IVpyzomqPug

 23. Donnie Darko

  Εμένα μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Πορτογαλίας και το ‘χα ξεχωρίσει εξαρχής (όπως και της Ιταλίας). Θα χαρώ πολύ να κερδίσει μία εκ των δύο, γιατί προσφέρουν κάτι «διαφορετικό» από τα συνηθισμένα κι απ΄ότι φαίνεται ξεχωρίζουν, εξού και ο καταιγισμός από αρνητικά σχόλια για τον Francesco αρχικά και για τον Salvador τώρα που σαρώνει στα στοιχηματικά πρακτορεία. Λογικό είναι όπου υπάρχει αδιαφιλονίκητο φαβορί να υπάρχουν πάθη… :p
  Συνεχίστε λοιπόν (αν και νομίζω ότι θα το κερδίσει η Βουλγαρία). Λίγες ώρες έμειναν 🙂

  1. VampireDiary

   ολοι νομιζω θελουμε να κερδισει η βουλγαρια αλλα δεν το βλεπω να γινεται 🙁
   η καλικατουρα ο πορτογαλος να μην το παρει και οποιος νανε μετα ας στεφθει νικητης!!

   1. Donnie Darko

    Eίμαι σίγοyρος πως θα πάει εκεί που θέλει η EBU…
    Τα σχόλια σας για τον Πορτογάλο τα οποία θεωρώ άκρως προσβλητικά δεν έχουν καμία θέση σε ένα site οπαδών του διαγωνισμού.

   2. giannisg

    ο ιδιος ο καλλιτεχνης που εχεις ξεχωρισει αγαπητε φιλε μου προσβαλλει τον διαγωνισμο ….με ολα αυτα που κανει στις προβες και που εκανε στο recap των τραγουδιων στον ημιτελικο ……οχι εμεις

  2. Nikolas

   Λες; Θα ειναι κριμα. Το βουλγαρικο ειναι πολυ στημενο. Αν και η Βουλγαρια μας δινει βαθμαρες καθε χρονο. Πρεπει φετος να της δωσουμε το 12αρι μας.

  3. Unconventional

   Την Βουλγαρία με ποιο τρόπο τη βλέπεις να κερδίζει. Ως η πιο επιτυχημενη συμμετοχή η πιστεύεις ότι Ιταλία – Πορτογαλία θα αλληλοεξοντωθουν με την Βουλγαρία να παίρνει τους ανατολικούς ψηφους;;

   1. bjorn

    Και εμενα κατι μου λεεο οτι θα κερδισει στο τελος η Βουλγαρια.Αρχικα θα εχει μαλλον συσσωμο ολο το ανατολικο μπλοκ λογο ελλειψης Ρωσιας και καποιας δυνατης συμμετοχης απο της υπαρχουσες και δευτερο βοηθαει η ηλικια του kristian για να ψηφισθει απο ατομα μικροτερων ηλικιων,

  4. bjorn

   Και ισως αλληλοεξουδετεροθουν η Πορτογαλια με την Ιταλια

 24. Nikolas

  Οι μπουκιγκ μας τρολλαρουν.
  Δεν πιστευω με τιποτα οτι η Ελλαδα θα ειναι κατω απο την 17η θεση.
  Οχι ποια και τελευταιο….υπαρχουν αρκετα υποδεεστερα του δικου μας.

 25. ΜΑΡΙΟΣ

  Έχει κανείς λινκ με την ελλάδα σήμερα;;

   1. ΜΑΡΙΟΣ

    Ευχαριστώ πολύ!

  1. Andreas Tsekouras

   https://youtu.be/WLWzfgHb-9U
   An thes mono na tin akouseis einai apo tin jury rehearsal pou ginetai tora.

 26. Christos A.

  Αφηστε Ιταλια και Πορτογαλια να σφαζονται για την πρωτια και θα πεταχτει ο Βουλγαρος να τους την παρει ωραιοτατα. Η Βουλγαρια θα στηριχτει απο Βαλκανια, Ανατολικες χωρες, Βουλγαρικη διασπορα και επιτροπες. Καιρος να κατεβει Βαλκανια ο διαγωνισμος. Να στειλουμε και το Σταν που κανει καριερα εκει να σαρωσουμε. Ολα αυτα μεταξυ σοβαρου κι αστειου.

  Υ.Γ Το εσκισε η Ντεμυ το κομματι στην τελευταια προβα.

  1. stephanos13

   χαχαχα ωραίος!

 27. Tzimis

  h alitheia einai oti den exoume kai thn tragoudara fetos alla thewrw para poly ypopto oti synebhke fetos me thn ellhnikh apostolh…

 28. Dr. EuGr

  — Επιτροπές:
  1. Πορτογαλία
  2. Βουλγαρία
  3. Ην. Βασίλειο
  4. Ιταλία
  5. Ολλανδία
  — Τηλεθεατές:
  1. Ιταλία
  2. Βουλγαρία
  3. Πορτογαλία
  4. Σουηδία
  5. Αζερμπαϊτζάν

  Ιταλία: φαινόμενο Il Volo 2015
  Βουλγαρία: 》》Jamala 2016

 29. giannisg

  Δυστυχως εχει γινει μεγαλη προσπαθεια να κερδισει ο καραγκιοζακος της πορτογαλιας….δεν ξερω αν ειναι συμπτωση που πηραμε το euro το 04 και το 05 eurovision και θα επαναληφθει το ιδιο τωρα με την πορτογαλια…….. οσο για τον ιδιο και τις βλακειες του ακομα και να κλασει στην σκηνη ολοι γυρω θα ζητωκραυγαζουν και θα χειροκροτουν .τετοια πλυση εγκεφαλου εγινε….κι εσεις ψαχνετε ακομα το νικητη??

  1. Donnie Darko

   Γιατί? Μήπως έχουμε και εγκέφαλο για να γίνει πλύση?

  2. Blackhummer

   Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ ότι θα υπάρξει η ίδια σύμπτωση όπως της Ελλάδα το 04-05.και όσο για τον νικητή θα είναι σίγουρα ο θεατρινος πορτογαλος με τις σπαστικές κινήσεις του

  3. Nikolas

   Δεν εγινε καμια πλυση εγκεφαλου (αυτο εγινε με την Ιταλια).
   Ειναι η ψυχολογια της μαζας.

  4. Donnie Darko

   Δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι ο Πορτογάλος προσβάλει το διαγωνισμό, εδώ ο Mάριος δήλωνε πριν 2 μήνες, ότι ο Salvador θα βγει τελευταίος στον ημιτελικό. lol
   Προσωπικά πιστεύω ότι το τραγούδι της Πορτογαλίας είναι ένα πραγματικό διαμάντι ανάμεσα σε τυποποιημένα ποπ τραγούδια μαζικής παραγωγής, κι ότι ένας καλλιτέχνης jazz μουσικής όπως ο Salvador μόνο καλό κάνει στην ποικιλομορφία και στο μουσικό επίπεδο του διαγωνισμού!

   1. Απόστολος

    Τι πίνετε και δεν μας δίνετε; Μήπως αυτό που πίνετε σας στο δίνει ο ίδιος ο Πορτογάλος; Δεν εξηγείται αλλιώς. Εγώ πάντως ευχαριστώ δεν θα πάρω.

   2. Nikolas

    Ελα ρε Αποστολη…
    εσυ που εισαι απο τους πιο σοβαρους εδω; Ενταξει, δεν σας αρεσει, αλλα κι εμενα απο την αρχη μου φανηκε εξαιρετικο, οπως και αλλων. Δεν ειχα λογια, τοσο πολυ μου αρεσε. Οπως και περυσι μου αρεσε απιστευτα και με τεραστια διαφορα απο το δευτερο το πλει της Εσθονιας που ηρθε τελευταιο. Αλλα, τι σημαινει αυτο; Απλα στους αλλους dεν αρεσε. Το φετινο της Εσθονιας πχ, το Βερονα το θεωρουσα γελοιο!!! Αλλα αφου σε καποιους αρεσε, τι να πω;

   3. Απόστολος

    Νικόλα, δεν έχω κανένα πρόβλημα το να αρέσει σε κάποιους το τραγούδι της Πορτογαλίας. Δεν μπορώ όμως να διαβάζω ότι το τραγούδι είναι διαμάντι, τέχνη, ποιότητα κτλ. Με ενοχλεί η υπερβολή και η υπεροψια μερικών με τον τρόπο που εκθειαζουν την Πορτογαλία.
    Κι εμένα μου αρέσει πολύ της Ιταλίας και το έχω πει πολλές φορές. Δεν βγήκα όμως να πω για το πόσο ποιοτικό και γεμάτο τέχνη είναι και ότι είναι διαμάντι και μάλιστα ξέροντας όλοι μας τον ιδιαίτερο στίχο που έχει αυτό το τραγούδι της Ιταλίας. Ή μήπως εγώ δεν δικαιούμαι να τα πω αυτά, γιατί το τραγούδι της Ιταλίας είναι ποπ και έχει στη σκηνή ένα γοριλα άρα από που κι ως που μπορεί να είναι όλα αυτά που προανέφερα;
    Δεν μπορεί ο καθένας να εκφράζει την αγάπη του για ένα τραγούδι, χωρίς να γίνεται προκλητικός με τους άλλους και να χρησιμοποιεί πομπώδεις χαρακτηρισμους;

 30. Tzimis

  karagiozis alla ti karagiozis o Portogalos. symfwnw apolyta mazi sou giannisg

 31. Petros08

  Γιατί τόση κακία για τον πορτογαλο;μάλλον είστε οι φαν του Ιταλού που σας ήρθε κόλπος.ο άνθρωπος είναι καλλιτέχνης.ζει την κάθε λέξη που τραγουδα για αυτό και αυτές οι κινήσεις που μερικοί έσπευσαν να τον βγάλουν ηθοποιο που παίζει τον αρωστο.
  Εύχομαι η Πορτογαλία να το σηκώσει για πρώτη φορα,μεγάλη αδικημένη στο διαγωνισμό.απο το 2010 να δει τελικο

  1. giannisg

   petros08 μηπως εχεις δει μονο τον εθνικο τελικο του η την εμφανιση του στον ημιτελικο? αν εχεις δει μονο αυτα συμφωνω που απορεις…..τοτε 100%
   εγω στην αρχη πιστευα οτι ειναι ΑΜΕΑ …και ελεγα μπραβο του……αλλα ντρεπομαι που το γραφω κι ολας γιατι αυτοι οι ανθρωποι ειναι ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ αυτος αποδειχθηκε πως ειναι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

   1. Petros08

    Γιατί είναι καραγκιόζης για πες μ εσύ;

  2. ESC2018πλεον

   Μα κάθε χρόνο προσπαθούσε να είναι χειρότερη από τον προηγούμενο δεν το λες και αδικία

  3. gogos

   Ο καλλιτέχνης που ζει την κάθε λέξη που τραγουδά, όπως λες, βγήκε και δήλωσε ότι βαριέται στις πρόβες γι’ αυτό στην dress rehearsal το μεσημέρι είχε αυτή τη σκηνική παρουσία. Αν το έλεγε κάποιος από εμάς «ότι βαριέται» θα ήταν κακία. Τώρα που το είπε ο ίδιος όλα καλά έτσι;
   Δικαίωμα σας να χειροκροτείτε και να ενθουσιάζεστε με την βαρεμάρα του «καλλιτέχνη».
   Αλήθεια ποιες ήταν οι φοβερές συμμετοχές της Πορτογαλίας και μας λέτε συνέχεια ότι είναι η μεγάλη αδικημένη του διαγωνισμού; Σε τι ακριβώς έχει αδικηθεί; Ας έστελνε καλύτερα τραγούδια να περνάει στον τελικό…

   1. Petros08

    Ναι Τα έχουμε στείλει εμείς τα καλύτερα,δίχως συμμαχίες δεν παίζει τελικός.ο Πορτογάλος είναι καλλιτεχνης,ότι και να λέτε η απάντηση του θα έρθει σε 22 ώρες περίπου.θα είναι τιμή της eurovision να κερδίσει τέτοιο τραγούδι.

 32. Dr. EuGr

  Χάλι διοργάνωση! Δώστε την μόνιμα στους Σκανδιναβούς να τελειώνουμε! Κάθε φορά που κάποια χώρα έχει στήσιμο κατασκευής επί σκηνής, διακόπτουν τη ροή με διάλειμμα… ΤΙ δεν προλαβαίνουν στο χρόνο των postcards? Μέχρι να φτάσεις ν’ ακούσεις γαλλικά, έχεις ξεχάσει εντελώς ποιοι ήταν πρώτοι… άσε που σου κόβει το ρυθμό ‘postcard – τραγούδι – postcard – τραγούδι – κ.ο.κ.’…

 33. grexit

  To να ζητάς από εναν eurofan να εκτιμήσει μία jazz ballad, είναι σα να ζητάς από τακτικό θαμώνα σκυλάδικου να εκτιμήσει ένα κονσέρτο για βιολί του 20ου αιώνα. Απλά δε παίζει. Γι αυτό και μένα μου κάνει εντύπωση που, όπως διαβάζω εδώ , ο Πορτογάλος είναι 1ος στα στοιχήματα. Συνήθως τέτοια τραγούδια ίσα που μπαίνουν δεκάδα. Τι να πω, μακάρι. Θα ναι η 2η φορά, μετά τους Λόρντι που το τραγούδι που μ’αρέσει περισσότερο κερδίζει και βέβαια θα κάνει τους πάντες να ψάχνονται τι σόι τραγούδι να στείλουν του χρόνου.

 34. Μήν ξεχνάμε και άλλους λόγους πού μία χώρα νικάει στην Γιουροβίζιον φέτος η Γιουροβίζιον πιθανότητα θά. Πάει πρός Γαλλία όπως το δέκα πήγε Γερμανία. Βλέπε Μέρκελ έτσι καί μακρόν. Καλή επιτυχία στην Ελλάδα. Μάς με τήν Ντέμη μάς. Καί μπράβο σε όλη τήν Ελληνική Αποστολή. This is Love ?????????????♌?????????????????

 35. Unconventional

  Αγαπώ πολύ τον διαγωνισμό. Κρίμα που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τους φαν του..

  1. gogos

   Επειδή δεν έχουν όλοι το ίδιο γούστο;
   Επειδή κάποιοι είναι πιο αιχμηροί απ’ όσο θα πρεπε;
   Επειδή παθιάζονται;
   Επειδή δεν έχουν όλοι την ίδια αντίληψη;
   Επειδή δεν αρέσει σε όλους τα ίδια είδη μουσικής;

   Κι εγώ κάποιες φορές σκεφτόμουν το ίδιο με σένα. Τελικά όμως επειδή μιλάμε για κάτι τόσο υποκειμενικό όπως είναι η μουσική, σχεδόν ποτέ δεν θα βρεις αντικειμενικότητα γιατί προφανώς δεν υπάρχει. Κάποιοι που χρησιμοποιούν μονίμως την πρόκληση είναι λίγοι για να λες ότι δεν αγαπάς γενικά τους φαν. Ο διαγωνισμός αυτός στηρίζεται στους φαν και όπως λένε μερικοί (και ίσως όχι άδικα), οι φαν αποτελούν την ψυχή της eurovision!

  2. Απόστολος

   Εγώ πάλι δεν αγαπώ πλέον τίποτα και κανέναν. Κρίμα που ασχολήθηκα φέτος τόσο πολύ με τη Eurovision. Ήταν σίγουρα η πρώτη και η τελευταία φορά. Και είναι πολύ πιθανό από του χρόνου να μην ξαναδώ τον διαγωνισμό. Όποιος και να κερδίσει φέτος, όπου και να πάει του χρόνου. Αηδία τον καταντήσαμε. Αλλά το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Η EBU τον έκανε μπάχαλο και εμείς το συνεχίσαμε. Περαστικά μας.

   1. marinek

    Απόστολε συμφωνώ μαζί σου.Και μόνο που παίζονται στοιχήματα, αυτοί πέφτουν με τα μούτρα να ψηφίσουν αυτούς που επέλεξαν για να κερδίσουν.Κονόμα παντού.Χάθηκε η μαγεία του αυθορμητισμού,της αθωότητας.Όλα μελετημένα.Είναι οι ίδιοι που παίζουν στοιχήματα με τον καιρό και το πόσους νεκρούς θα αφήσει πίσω ο τυφώνας.Εδώ και 2-3 χρόνια λέω ότι καλύτερα να αποχωρήσουμε και να μην πληρώνουμε τόσα φράγκα στην EBU.Εγώ που είμαι φαν από την δεκαετία του 80.Ξέφυγε το θέμα.

   2. δημητρης

    φιλε τον διαγωνισμο τον βλεπουμε για να περναμε καλα…εσυ εδω και τοσους μηνες μαλωνεις καθημερινα χωρις λογο….σε σενα αρεσει η ιταλια στον αλλο η πορτογαλια και σε αλλους η βουλγαρια…σε αλλους αρεσε η ντεμυ και σε αλλους οχι…γουστα ειναι αυτα…δεν υπαρχει λογος να φανατιζομαστε και εδω….

   3. Απόστολος

    marinek έτσι ακριβώς είναι, δυστυχώς… Και μακάρι να αποχωρησουμε κι εμείς και πολλές άλλες χώρες. Γκρεμισμα θέλει ο διαγωνισμός και ξανά από την αρχή, μήπως και φτιάξει. Αλλά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τέτοιο.
    Δημήτρη, ποιον ακριβώς βλέπεις από όλους μας εδώ μέσα να περνάει καλά με τον διαγωνισμό; Το λες και μόνος σου, πέφτει ξεκατινιασμα. Και δεν εξαιρω τον εαυτό μου. Γι αυτό και λέω ότι αηδία τον καταντησαμε και κακώς ασχολήθηκα τόσο πολύ φέτος.
    Συμφωνώ ότι δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτή τη χώρα και σε αυτόν τον κόσμο γενικότερα.

  3. δημητρης

   δεν περιμενα φιλε ποτε οτι θα επεφτε τετοιο ξεκατινιασμα εδω μεσα….πραγματικα απιστευτο…δεν υπαρχει σωτηρια σε αυτη την χωρα

 36. Z

  Απαιτώ να στείλουμε Ειρήνη Παπαδοπουλου να πει το «Σαυτη να πας»!
  Εδω σας αρέσει η Ιταλία και η Πορτογαλία σαυτο θα κολλήσουμε;
  Με 2-3 φωνητικά και με εμένα να χορεύω σαν κατσίκι το λες και τέχνη, και θα περάσουμε και το μήνυμα μας ???

  1. Wolf

   Τί σχέση έχει μια κατ’ επίφαση και μόνο τραγουδίστρια, η οποία το σημαντικότερο επίτευγμα που έχει να επιδείξει είναι οι αθλητικές της επιδόσεις σε reality επιβίωσης, με την καλλιτεχνική αξία του Ιταλού και του Πορτογάλου; Έχετε πάθει ομαδική παράκρουση εδώ μέσα που η Πορτογαλία πάει καλά ενώ η Ελλάδα πατώνει.

   1. Ζ

    Γιατί καλε μου λύκε ξες εσυ τι καριέρα είχαν ο Πορτογάλος και ο Ιταλός πριν τον διαγωνισμό;
    Ξαφνικά μου μάθατε όλοι τι είναι τέχνη και μας το λέτε συνεχεια.
    Ήρθαν και οι δυο αυτοί τραγουδιστές με έπαρση λες και κατέκτησαν το κουραδοκαστρο!
    Για αραξτε λίγο!

   2. Marinos

    Χαχα μην ακουω ασυναρτησιες που παει ξαλα η Πορτογαλια! Που η ψηλοτερη θεση της ειναι η 7η και εχει 7 χρονια να δει τελικο.! Ασχετως απο το ραν φέτος θεωρειται φαβορι αυτη η μ@@@@@α.
    Ο δε Ιταλος τι την ηθελε την «πινελια» με το σημα τους γκει; Τι; Θελει να περασει καποιο μηνυμα; Ή ειδε πως περασε 2ος στοιχηματικα και ειπε πως να κερδισω αραγε ψηφους;
    Ελεος. Μισω το Πορτογαλεζικο, εκνευριστικό το Ιταλικό. Ας το σηκωσει η Μολδαβια. Για μενα οτι πρεπει φετος!!! Να κανει καποια μαθηματα περι «ποιοτητας» καταντησε που καταντησε ενα μετριοτατο πανυγηρι ι Γιουροβιζιον αλλα ας μην το κανουμε τελειως μπουρδελο. Να κερδισει η Πορτογαλια; Σοβαρα τωρα; Επειδη οι booksκανουν παιχνιδια ξαφνικα ολοι φαν;
    Πραγματικα τραγικη η Γιουροβιζιον και φετος και περυσι και προπερυσι.
    Κοντσιντα, (προσπερνω τον Μανς), Τζαμαλα και τωρα Σαλμπαδορ; Σοβαρομιλαμε;
    Αν κερδισει αυτο το τραγουδι, πραγματικα η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ. Τελος
    @Wolf δεν σε ξερω δεν εχω κατι μαζι σου , σε εσενα απευθηνεται το πρωτο σκελος της αναρτησης μου! Φιλικα!

 37. Jim

  Το είδαμε κι αυτό! Η Πορτογαλία πέρασε την Ιταλία στα στοιχήματα! Η μεγαλύτερη αηδία EVER!!!!!!!!!!

 38. marinek

  Ούτε ο Πορτογάλος μου αρέσει αλλά ούτε ο Ιταλός.Προτιμούσα να κερδίσουν οι Ιταλοί με τους Il volo και όχι ο Mans.Φέτος καλύτερα ο Βούλγαρος να το κέρδιζε.
  Θετική ενέργεια στην Ελλάδα και στην Ντέμι.Να το σκίσει το τραγούδι.Εύχομαι μια θέση στην 10άδα.

 39. Marianna

  Στο press poll μας κατατασουν στην 25η θεση..ενταξει τι να πω…

  1. Donnie Darko

   #This is NOT love

  2. marinek

   Βλέπουν τα στοιχήματα και επηρεάζονται και εκείνοι.Ελπίζω αύριο να διαψευστούν

   1. Nikolas

    Οχι.
    Βλεπουν τις προβες με τα φαλτσα. Τον ημιτελικο με τη Ντεμυ σε τρελο αγχος στην αρχη του τραγουδιου, τα φαλτσα, τους 2 χορευτες που δεν μπορουν να συντονιστουν, την αγευστη παρουσιαση και βγαζουν συμπερασμα.
    Κι εγω ελπιζω αυριο να τα παμε τελεια.

  3. Νιξ

   Στο press poll ψηφισαν μονο 35 δημοσιογραφοι..Τι να πω,αν παρουμε τετοια θεση..ενω αν και δν εχουμε ΤΟ τραγουδι,αξιζουμε κατι καλυτερο..ας μην παμε του χρονου..ειναι κριμα κ γ τν ιδια τν Demy που θα πεσει ολο το βαρος πανω της

   1. marinek

    Ναι πέρα από το ποια θα είναι η αυριανή θέση,να μην ξαναπάμε.Πέρσι ειδικά με τον τρόπο επιλογής του Τσακνή και με τον τρόπο που το χειρίστηκε η ΕΡΤ,τους έστειλα και επιστολή διαμαρτυρίας και ότι θα έπρεπε να αποχωρήσουμε από τον διαγωνισμό δια παντός.Ας επιλέξει ο κόσμος στο κάτω κάτω.Τρελή φαν του διαγωνισμού και θέλω να αποχωρήσουμε.

  4. grexit

   Aντί να ψάχνουμε για ανθελληνικές συνωμοσίες παντού, καλύτερα να βγάλουμε τις ωτοασπίδες και να ακουσουμε ότι η ερμηνεία σήμερα ηταν απλά κακή.

   1. Nikolas

    Επιτελους.
    Κι ελεγα κι εγω…κουφος ειμαι;;;;; Ολοι πια να λενε τελειο κι εγω να το ακουω χαλια;;;

   2. Ζ

    Εσυ μουσικε, θελω να μου επισημανεις σε ποια σημεια η ερμηνεια δεν ηταν καλη.
    Σωστη τοποθετηση ομως και με επιχειρηματα.
    Και αν οντως εχεις σχεση με την μουσικη, πραγματικα θλιβομαι που μπαινεις στην διαδικασια να βγαλεις συμπερασμα απο ενα βιντεο.
    Γιατι ξαφνικα την ειδατε ολοι μουσικοι.

 40. panos!

  αυτό που με ξεπερνα με καποιους εδώ μεσα είναι ότι όταν υποστηριζαμε πριν 2 χρονια ιταλια με ΤΗΝ κομματαρα ελεγαν ότι η νικη της θα παει πισω το διαγωνισμο….η πορτογαλια ας πουμε φετος θα τον παει μπρστα με ένα τραγοζδι βγαλμενο από 5 δεκαετιες πισω και είναι τιμη στο θεσμο να κερδισει τετοιο τραγουδι που περα από μια πολύ ταξιδιαρικη και νοσταλγικη εναρξη δεν εχει κατι να θαυμασεις….για την ερμηνεια και τον ερμηνευτη ας μην μιλησω καλυτερα….

  1. marinek

   Κατά την γνώμη μου είναι κλάσεις ανώτερο το Ιταλικό Grande amore σε σχέση με του Πορτογάλου.Αδικήθηκαν για την οθόνη του Σουηδού Mans

  2. giannismits

   Βέβαια οι φωνάρες Il Volo και η τραγουδάρα Grande Amore θα πήγαιναν πίσω τον διαγωνισμό. Σε αντίθεση με τον αξιοθαύμαστο και αξιοπρεπέστατο Πορτογάλο που είναι καλιτεχνάρα και όλοι θαυμάζουν. Με αυτή την εμφάνιση του το απόγευμα https://www.youtube.com/watch?v=DQp6IRCK2Uk μου ήρθε αναγούλα. Η απόλυτη ξεφτίλα για μένα. Απορώ πως δεν τον γιούχαραν αλλά κάθονταν σαν μαστουρωμένοι και παρακολουθούσαν το θέατρο του παραλόγου.

   Αυτή η καρικατούρα λοιπόν θα πάει μπροστά τον διαγωνισμό και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι που επιτέλους νίκησε η ποιότητα!!!
   Προτείνω να εμφανιστεί στον τελικό με σακάκι 10 νούμερα μεγαλύτερο! Όσο πιο παλιάτσος ντυμένος τόσο θα ανεβαίνει η ποιότητα του κομματιού. Όσο πιο πολλές σπαστικές κινήσεις τόσο θα εξτασιάζεται ο κόσμος για τον αληθινό αυτόν καλλιτέχνη!

   1. elxyd

    Να αγιάσει το στόμα σου!!!!! Επιτέλους κάποιος να μιλησεί για το ουσιαστικό σημείο του πορτογαλικού προβλήματος,,,
    Το τραγούδι για μένα δεν είναι κακό…Υποκειμενικά δεν ανήκει στο στυλ μου αλλά θα το αντιμετώπιζα σαν μια ενδιαφέρουσα μουσική πινελίά μόνο που σκαλώνει στον ανυπέρβλητο ύφαλο του «ψαγμένου» ερμηνευτή που τόσο και καιρό καταβάλω τεράστιες προσπάθεις να χωνέψω αλλά αδυνατώ….σορρυ αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά ,,,,Δεν ΤΟΝ ΜΠΟΡΩ!!!!!

   2. elxyd

    Και επέλεξα να απαντήσω σε σένα και για έναν ακόμα λόγο….Γιατί γενικά σε διαβάζω και έχω σχηματίσει θετικότατη απόψη για το ατομο σου μέσα από τα σχόλια σου,,,Ταυτίζομαι σε μεγάλο βαθμο,,,οπως και με τον Donnie Darko αν και φέτος διαφωνούμε κάπως…

    Για την ιστορία ας παραθέσω κι εγώ την αποψή μου για τα 3 αποψινά φερόμενα φαβορί με σειρα προτιμησης…ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ομως…Μου την σπάνε (σε διαφορετικό βαθμό φυσικά και τα 3)

    Ιταλία: Ενθουσιάστηκα με το πρωτο άκουσμα στο Σαν Ρέμο Φωτογενέστατος, ταπενός, και γεματος συγκίνηση όταν νίκησε, Συν φυσικά ο μελετημένος και φιλοσοφημένος στίχος με τον πιασαρικό ήχο,,,Κάπως μου έχει ξεφουσκώσει τώρα αλλά οκ αυτό είναι λογικο μετά από τόσους μήνες υπερέκθεσης,, Αυτά που με ενοχλούν τώρα όμως είναι 1ον το ότι βγαίνει κάπως επαρμένος από όλο αυτό που έχει προηγηθεί (και οκ ΄μπορείς να μου πεις ότι είναι φυσικό επόμενο να του έχει φουσκωθεί λίγο αλλά η μεγαλύτερη απογοήτευση έρχεται στην σκηνή όπου από όσα πλάνα του έχω δει,,,έχει χάσει το μέτρο…ξεσαλώνει και χοροπηδάει σαν κατσίκι,,,και όλα πια μοιάζουν τόσο μα τόσο επιτηδευμένα.,,Παρόλα αυτά αυτόν θέλω για πρώτο,,,κι ας έχει γίνει καρικουρα κι αυτός λίγο!!!
    Βουλγαρία: Ελά πια…¨Μπορεί και καλύτερα,,,Καλή παραγωγή καλή και η φωνή (αν και για τα γούστα κάπως θαμπή σε κάποια σημεία) ουδετέρο και κάπως αδιάφορο σκηνικό Πολύ μακρία από το impact που μου χε δημιουργήσει η Poli πέρσυ.Και στην τελική να πω την μαυρή μου αλήθεια το βαριέμαι λίγο (καλά αυτό φέτος μου συμβαίνει με τα περισσότερα κομμάτια),,,Κάτι λιγότερο ουσιαστικό και άκρως υποκειμενικό….Μου την σπάει αυτό το μικρομέγαλο στυλάκι,,,Μου ρχεται να του δώσω μια μπουφλα να ρθει να στρώσει…

   3. elxyd

    Και τέλος για την Πορτογαλία τα πα να μην τα ξαναπω,,,,Ολά θα μπορούσα να τα δεχτώ αλλά αυτός μου κάθεται στον λαιμό….2 πραγματα θα με χαροποιήσουν κάπως σε ενδεχόμενη νίκη του. Το ότι είναι στην γλώσσα του(μπας και ανοίξει λίγο ο δρόμος και ακούμε πιο πολλές γλώσσες του χρόνου) και το ότι αυτή η ερμοχώρα (την οποία λατρεύω) δεν έχει δει ποτέ χαρά…(δικάιως κατ εμε γιατί τα τελευταία χρόνια , πλην ελαχίστων εξειρέσεων, μπούρδες έστελνε) αλλά την σέβομαι γιατί είναι το τελευταίο προπύργιο συντήρησης της εθνικής γλώσσας και αυτό εμένα με συγκινεί.,,,Απλά είναι κρίμα γιατί δεν έχει εκμεταλευτεί ιδιαίτερα την πλούσια μουσική της.,,

    Κλέινω κοινοποιώντας σου-σας το τοπ 3 μου για φέτος¨Αρμενία, Αζερμπαιτζαν και Βέλγιο (άλλη μια που θλελω να πατήσω κάτω,,,Αφού πάσχεις από αγοραφοβία κοριτσακι μου αλλάξε επάγγελμα) αλλά δεν μπορώ να προσπεράσω την σπουδαιότητα αυτού του λατρεμένου κομματιού που αν και αρχικά το χα 1ο τώρα έπεσε 3ο αλλά πιο κάτω δεν πάει,,,Δεν μπορώ,,,δεν βγαίνω,,,

    Για την Ελλάδα ας μην μιλήσω καλύτερα,παρά να πω…Καλή επιτυχία και το καλύτερο δυνατό!!! Χώρα μας είναι στην τελική,,,Μια ευχή μόνο καλό κάνει!!!

   4. giannismits

    Φίλε elxyd πολύ ωραία τα έγραψες 🙂
    Συμφωνώ σε ΌΛΑ όσα έγραψες. Βέβαια για μένα το Ιταλικό τραγούδι είναι έρωτας. Φυσικά και από τον Φεβρουάριο το έχω ακούσει 500 φορές οπότε είναι λογικό να μην έχω τον ίδιο ενθουσιασμό, όμως εξακολουθώ να το αγαπάω και φυσικά θα το ψηφίσω απόψε.
    Αν θες το δικό μου Top:
    1. Ιταλία
    2. Βέλγιο
    3. Αζερμπαϊτζάν
    4. Γαλλία
    5. Βουλγαρία

 41. Die_4_U

  Ποια είναι τα 5 φαβορί μετά τις πρόβες και τους ημιτελικούς? ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά τα τραγούδια που από Μάρτιο είναι μόνιμα στην πεντάδα ΌΛΩΝ των πολς και όλων των γραφείων στοιχημάτων. Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Βέλγιο και Σουηδία. Είχαμε καμία τρελή έκπληξη? ΌΧΙ μιας και η Εσθονία πάνω από 15-16 θέση δεν ανέβηκε ποτέ και η Φινλανδία λιγάκι μόνο ανέβηκε μετά τις πρόβες για λίγο. Οπότε μερικοί να το βουλωνετε και λίγο όταν σας λέμε ΤΌΣΟ καιρό ότι τώρα με το ίντερνετ και τα χιλιάδες πολς και τις εταιρίες στοιχημάτων έχουμε απόλυτη εικόνα για το ποια ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ αρέσουν και ποια όχι. Κάποια εδώ μέσα πορωμενα παιδάκια που ακούνε τραγουδάκια παιδικά ( σαν το φετινό ελληνικό) κοντεψαν να μας βγάλουν τρελούς λες και δεν είχαμε μάτια και αυτια να δούμε τι θα ξεχωρίσει φέτος και πόσο απαρατήρητη περνάει η ελληνική συμμετοχή. Οι μπουκς λοιπόν υπερτιμησαν την ελληνική συμμετοχή λόγω Φωκά και γνωστής ερμηνεύτριας όπως λέγαμε πολλοί αλλά εσείς…Εκεί το χαβά σας. Είμαστε το καλύτερο τραγούδι λέει ο ένας, είμαστε πεντάδα λέει ο άλλος. Λοιπόν πάρτε μια θέση κοντά στο 15 ή και πιο κάτω πιθανόν και ραψτε το γιατί μας κουρασατε. Να βλέπετε και να χαίρεστε το διαγωνισμό και όχι να γίνεστε εθνικιστικά πιόνια με ότι σαχλαμάρα στέλνει η Ελλάδα. Ζούμε στο 2017 και έχουμε απόλυτη εικόνα για το αν αρέσει μια συμμετοχή ή όχι ήδη μήνες πριν το διαγωνισμό όποτε τη βασική τάση την ξέρουμε. Οι πρόβες απλα την επιβεβαιώνουν ή σε ακραίες περιπτώσεις την αλλάζουν ( Αυτό το δεύτερο πλέον σε λίγες και ακραίες περιπτώσεις). Γι’αυτό ας απολαύσουμε τον αυριανό νικητή που δε θα είναι ο νικητής των κατασκευών επί σκηνής, της κουνιας, της τραμπαλας και του στρουμφοχωριου…αλλα ο νικητής που είχε τραγουδάρα, ερμηνεία, χάρισμα και είχε κάτι να πει στην Ευρώπη με το τραγούδι του. Και η ΕΡΤ να σοβαρευτεί. Άντε αρκετά με τις σαχλαμάρες γιατί ένας λαός είναι στα όρια του και αν συνεχίσει να συμμετέχει σ’αυτό το μουσικό πάρτι, τουλάχιστον ας προσπαθήσει να μας κάνει περήφανους με ελληνικές συμμετοχές που θα έχουν ουσία και όχι μαϊμουδιές. Αυτά και να περάσετε καλά αύριο και να το ευχαριστηθείτε και να κερδίσει ο καλύτερος που θα επιλέξει το ευρωπαϊκό κοινό.

  1. Ζ

   Χαρακτηρισμοί όπως «ραψτε το» και «βουλωστε το» εδω μέσα δεν περνάνε!
   Το αν μας αρέσει ή όχι η ελληνική συμμετοχή είναι δικαίωμα μας και σαφώς δεν μας καθιστά η προτίμηση μας αυτή ως πιόνια. Ήμαρτον!
   Τέλος, το να υποστηρίζεις την χώρα σου είτε σαρεσει είτε όχι η συμμετοχή της δεν σε κάνει εθνικιστή. Όταν χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους όρους να ξέρουμε και την σημασία τους!

   1. gogos

    Μην τον διορθώνεις. Αστον εκεί που είναι…
    Θέλει να προκαλέσει και τίποτα άλλο. Το επίπεδό του φτάνει μέχρι το «ράψτε το» και «βουλέστε το» επειδή κάποιοι δεν συμφωνούσαν με την άποψή του. Λυπηρό, αλλά δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι «φαν»…

  2. Petros08

   Σωστός.

  3. δημητρης

   εσυ φανταζομαι θα εισαι απο αυτους που εσκασαν απο το την στεναχωρια τους οταν περασαμε την τριτη…δεν πειραζει του χρονου παλι με το φτιαρι σου και εσυ…λες και ειπε κανενας οτι η ελλαδα θα κερδισει φετος η οτι αξιζει κατι καλυτερο απο την δεκαδα….και η ερτ θα στελνει οτι γουσταρει…δεν θα σε ρωτησει κιολας…

   1. Kaiser

    Να και τα γουσουφάκια του Νίκου Παπά,άστο μεγάλε η συριζερτ δεν θα στέλνει ότι γουστάρει το κατάλαβες? Αρκετά με την μασωνία Κοντόπουλου,αλλά έχ3ι κάνει και τιποτα σωστό το κόμμα σου? Ενας εσμός αχρηστων στην γουροβίζιον θα φερνατε αποτέλεσμα?.

  4. George

   Ηρέμησε λίγο, γιατί φαίνεσαι να έχεις αρκετά νεύρα. Ο καθένας έχει την άποψή του και μάλλον καλά θα κάνεις να την σέβεσαι. Όσο για τις «ερμηνείες» που λες, αν είσαι ενημερωμένος, θα ξέρεις ότι οι επιτροπές βαθμολογούν ξεχωριστά και την παρουσίαση ενός τραγουδιού, η οποία μετράει ισάξια με την ποιότητα του ίδιου τραγουδιού. Καλώς ή κακώς είμαστε στην EuroVISION, στην οποία το ήμισυ είναι το οπτικό κομμάτι.

   Άσχετο, αλλά όσον αφορά αντιδράσεις τριγύρω μου σχετικα με το τραγούδι της Πορτογαλίας, οι μισοί που το άκουσαν και το είδαν, μου είπαν να το αλλάξω γρήγορα, ενώ κάποιοι, νόμιζαν ότι έχει πρόβλημα και τον κοιτούσαν με συμπόνοια. Σε κανέναν δεν άρεσε αυτό καθεαυτό. Προσωπικά, το απολαμβάνω από το spotify, δεν μπορώ να το βλέπω καν live.

   Αν μιλάμε καθαρα εμπορικά, τότε ο διαγωνισμός θα πρέπει να πάει Βουλγαρία ή Βέλγιο. Άντε και Ιταλία, μοναδικό εμπόδιο η γλώσσα του τραγουδιού. Πάντως ο μικρός είναι άπαιχτος, βάζει τα γυαλιά σε όλους φωνητικά και έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για φέτος.

  5. gogos

   Γράψε κι άλλες ανακρίβειες μπορεί στο τέλος να τις πιστέψεις κι εσύ.
   Με ‘κανες πάλι και γέλασα βραδιάτικα.

   Σε ευχαριστούμε πάντως για τις ευχές για αύριο. Θα περάσουμε καλά όπως και κάθε χρονιά που βλέπουμε eurovision. Κρίμα μόνο που τόσο καιρό, απ’ ότι φαίνεται, δεν πέρναγες καλά εσύ που η Ελλάδα ήταν κοντά στην 10αδα στα στοιχήματα. Αν είναι να βγούμε στην 26η θέση για να νοιώσεις ακόμα πιο καλά θα παρακαλάω κι εγώ να πατώσουμε.
   Α! Και του χρόνου θα σε ρωτήσουμε με τι τραγούδι, ποιον τραγουδιστή και με ποιον χορογράφο θες να πάμε, γιατί βλέπω είσαι γνώστης του θεσμού και κυρίως πολύ ενημερωμένος….!

 42. ABC

  Έχουμε εδω & σχεδον 3 μήνες το απόλυτο φαβορί για τη νίκη που σπάει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο & ξαφνικά σας μάγεψε ένα ρέτρο τραγούδι της Πορτογαλίας. Προσωπικά το τραγούδι μου άρεσε από την αρχή γιατί το βρίσκω ευαίσθητο & νοσταλγικό, παρόλο που έχω άλλα μουσικά ακούσματα, το βρίσκω υπερβολικό ομως να είναι υποψήφιο για βραβείο. Ξαφνικά μιλούν κάποιοι για ποιότητα, δηλαδή οι Il Volo δεν ήταν ποιοτικοί & είναι ο Πορτογάλος. Το τραγούδι του Ιταλού έχει γίνει ήδη μεγάλη επιτυχία & πουλάει τρελά. Θα ήταν ένα άξιο βραβείο. Έχουμε βαρεθεί τα άχρηστα βραβεία & τα άχρηστα νικητήρια τραγούδια που ξεχάστηκαν μόλις την επόμενη μέρα.

  1. Απόστολος

   Πες τα πια! Euphoria και Fairytale έκαναν καριέρα. Όλα τα άλλα ποιος τα θυμάται;

 43. Άλκης Π

  Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο το «γλύψιμο» που κανει ΤΩΡΑ η Ιταλία και παν βάζουν τα χρώματα της gay κοινότητας στα σακάκια τους . Τι έγινε τε παιδια ; Επειδη δεν σας δίνουν πρώτο φαβορί πια τα γραφεία στοιχημάτων σκαρφιστίκατε τωρα να πουλήσετε gay friendly προφίλ ; Μαύρο . Μαύρο και μάλιστα δαγκωτό ! Θα φηφησω την Γαλλίδα την κουκλάρα 1000 καλυτερα παρά εσάς ! Και θα ειναι και πολυ ωραίος προορισμός το Παρίσι .

  1. VampireDiary

   giati skopeueis na pas sthn epomenh diorganwsh k se endiaferei esena proswpika o proorismos?
   +exeis paei pote parisi?
   einai trisa8lio kai bromero!!!
   +ekei ginonte epi8eseis tzixantistwn.. auto pou mas eleipe einai kamia bomba st eurovision..
   opote dn einai kai toso kalos proorismos stis meres mas to parisi…

   1. Nikolas

    Οτι να ναι το σχολιο σου…

  1. Dr. EuGr

   Οι Βρετανοί να σοβαρευτούν γιατί έχουν μια παγκόσμια μουσική βιομηχανία με επαγγελματίες performers και τα τελευταία 15 (τουλάχιστον) χρόνια στέλνουν κόντρα στη μουσική ροή της eurovision καλλιτέχνες και τραγούδια (εξαίρεση το 2009 και φέτος). Δε θα στείλουν την Adele προφανώς αλλά μπορούν ένα μοντέρνο τραγούδι να το συνθέσουν ά-νε-τα! Αν ήθελε το BBC κάθε 2-3 χρόνια θα πηγαίναμε Λονδίνο, Εδιμβούργο, Μάντσεστερ, Λίβερπουλ κλπ κλπ… αλλά δεν! Οι Γερμανοί πάντως το 2010 το προσπάθησαν και τα κατάφεραν… οι Σουηδοί το προσπαθούν κάθε χρόνο !!!!

 44. Kostas

  Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το μίσος κάποιων εδω για το τραγούδι της Πορτογαλιας. Ειναι ένα υπεροχο τραγούδι που το απογειώνει ο ερμηνευτής. Κάθε λέξη αποκτά υπόσταση μεςα απο την ερμηνεία του. Δεν μπορώ να καταλάβω τα προσβλητικά λόγια κάποιων εδω μεςα. Γούστα ειναι αυτά και δεν μπορούνε να επιτιθέμενη ετσι. Καλή επιτυχία στην Demy αυριο και ελπιζω να πάει το τρόπαιο στην Πορτογαλία.

 45. Κατερινα

  Εχω διαβασει σε καποια ποστ ότι η Ελλαδα δεν καταφερε να παρουσιασει το σκηνοθετικο αποτέλεσμα που ειχε συμφωνηθεί (αιωρουμενη Ντεμυ, ολογραμμα) διοτι οι διοργανωτες ειπαν τελευταια στιγμη στην αποστολη (μερες πριν φυγει απο την Ελλαδα) ότι δεν θα μπορουσε να κανει αυτά που ειχε προγραμματισει, εξαιτιας τεχνικων θεματων. Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο, αλλα δεν το αποκλειω καθως καποια ευρηματα όπως το ολόγραμμα δειχνουν προχειρα και πραγματικα δεν νομιζω ότι δεν θα τα ειχαν μελετησει πρωτου πανε. Ευχομαι καλη επιτυχια στην Ντεμυ όπως κ να εχει κ θεωρω αξιοπρεπή την συμμετοχη μας, ειδικα εάν τους αλλαξαν τα σχεδια τελευταια στιγμη οι διοργανωτες. Ελπιζω να παμε καλα, προβλεπω μια θεση γυρω στην 16η

 46. Kostas

  Και για να ξέρετε η Λισαβώνα ειναι υπέροχη πόλη ,δεν ειναι τυχαία ο δεύτερος προορισμός σε αριθμό επισκεπτών στην Ευρώπη.

  1. giannismits

   Διαγωνισμό πόλεων κάνουμε? Ναι είναι μια υπέροχη πόλη που την απόλαυσα 3 χρόνια πριν όπως και άλλες Πορτογαλικές πόλεις. Που κολλάει αυτό? Λατρεύω την Πορτογαλία αλλά απεχθάνομαι την συμμετοχή της. Το ένα βλέπεις δεν αναιρεί το άλλο.

 47. escfan

  Θελω να δηλωσω μια προσωπικη μου αποψη! Αποφασισαμε σαν χωρα να στειλουμε ενα φρεσκο ταλαντουχο κοριτσι αγαπητο στο νεανικο κοινο ! Ως εκει παρα πολυ καλα! Απο εκει και περα εγινε ο χαμος…και τι εννοω; Για την κακη θεση που θα παρει η Ελλαδα φετος (μακαρι να μην παρει!) φταει οχι η Demy οχι ο φωκας (γτ οτι μπορουσε και παραπανω εκανε) αλλα η δισκογραφικη εταιρεια της Demy «panik records» και ο Κοντοπουλος που εγραψε τρια απαραδεκτα κομματια! Αναρωτριεμαι ωρες ωρες πως η δισκογραφικη της εταιρεια δεν προστατευσε την Demy και την αφησαν να τραγουδησει αυτα τα 3 κομματια διοτι μεχρι τωρα η δισκογραφικη της της εχει δωσει μονο hit και οχι τα χαζο hit αλλα ωραια κομματια! Επιπλεον, απορω πως ο Κοντοπουλος που θεωρειται και «καλος» συνθετης πως δειχνει απο το This is Love το ταλεντο του στην μουσικη και επιπλεον θελω να πω πως γινεται στις αλλες χωρες φοβερα κομματια και φετος στην demy εδωσε ενα τραγουδι που θα το εγραψε στην τουαλετα οταν πηγε να κατουρισει! Ολα πια για τα λεφτα δηλαδη ;;;; Μας επρηξε ο κοντοπουλος γτ δεν τον διαλεγε η ελλαδα τοσα χρονια για να γραψει κομματι και πηγαινε με αλλες χωρες και φετος που τον διαλεξε τι μας εγραψε μια χαζομαρα! Ειχε μια πολυ καλη καλλιτεχνη και την κατεστρεψε κυριολεκτικα! Τελος, θελω να σημειωσω οτι οι προωθητικες ενεργειες της ομαδας της demy για την προωθηση της χωρας μας στον διαγωνισμο ηταν μηδενικες! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

  Δυστυχως, η οικονομικη κριση της χωρας δεν εχει επηρεασει μονο την οικονομια της χωρας μας αλλα και αλλους τομεις!!! Πραγματικα κριμα!!! Αν εδιναν στον κοντοπουλο εκατομμυρια οπως δινουν οι ρωσοι θα εγραφε κομματαρα οπως περσι!

  Εγω θσ συνεχισω να αγαπω την demy αλλα δεν θα ηθελα να ξαναστειλουμε τραγουδι του κοντοπουλου στον διαγωνισμου! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΑ!

  1. Κούφις

   Συμφωνώ με αυτό που λες. Το This is love δεν ειναι η κομματαρα αλλά από τη πρώτη στιγμή βρήκα εξαιρετικά τα κουπλε του (ειδικά το πρωτο) . Το ρεφραιν είναι χιλιοακουσμενο οντως αλλά πιστευω πως αν υπήρχε ωραιότερο ρεφραιν θα μπορούσε να πάει πολύ ψηλά. Αν ακούσεις άλλες versions του θα καταλάβεις τη διαφορά. Νομίζω το πρόβλημα ήταν ότι ο Κοντοπουλος έπρεπε να γράψει τρία τραγούδια και όχι να δουλέψει πάνω σε ένα και να το τελειοποιησει.

   1. escfan

    εγω θα ηθελα την demy αλλα χωρις τον κοντοπουλο! να τις εγραφα 3 κομματια διφοροι συντελεστες!

 48. Dr. EuGr

  Μπορεί να κάνουμε προβλέψεις^2 για τον αποψινό Τελικό αλλά μην ξεχνάμε, όπως πολύ σωστά σχολιάστηκε νωρίτερα, το διαδίκτυο! Η Loreen ήταν νικήτρια από το… Φεβρουάριο και το Euphoria έπαιζε παντού! Ανάλογο hype έχει φέτος ο Gabbani και το επίσημο videoclip του έφτασε τα… 113 εκατ. views μέχρι στιγμής!!!! Σίγουρα στο televoting θα σαρώσει! Το θέμα είναι τι θα κάνουν οι επιτροπές: θα τον ‘θάψουν’ όπως τους Il Volo ή τον Lazarev πέρυσι έναντι άλλης ‘προωθούμενης συμμετοχής’? Χμμμ…

  Προσωπικά δε με ενδιαφέρει ποιος θα νικήσει ή αν εμείς καταταγούμε 26οι, αυτό που θέλω είναι: τηλεοπτικό show!… και οι Ουκρανοί φέτος ήταν απογοήτευση. Έτσι η νικητήρια κρατική ραδιοτηλεόραση καλά θα κάνει να έχει φράγκα. Αρκετά! Και δυστυχώς με τα φαβορί του… νότου με πιάνει κατάθλιψη! Αναπολώ Μόσχα, Ντίσελντορφ και Κοπεγχάγη…

 49. xrigro

  PORTUGAL THE BEST για Φέτος….
  Και προσωπικά το θεωρώ ενα από τα ωραιότερα τραγούδια των τελευταίων ετών….
  Και όποιος δεν αισθάνεται την αισθητική του τραγουδίου δικό του θέμα….

 50. luminol

  Προβλεψη

  1. Ιταλια
  2. Βουλγαρια
  3. Πορτογαλια
  4. Ην.Βασιλειο
  5. Αρμενια
  6. Ουγγαρια
  7. Γαλλια
  8. Βελγιο
  9. Ισραηλ
  10. Αζερμπαιτζαν

  11. Πολωνια
  12. Ολλανδια
  13. Σουηδια
  14, Αυστραλια
  15. Ρουμανια
  16. Μολδαβια
  17 Κυπρος
  18. Ελλαδα
  19, Ουκρανια
  20. Δανια
  21 Αυστρια
  22 Κροατια
  23 Νορβηγια
  24 Λευκορωσια
  25 Ισπανια
  26 Γερμανια

  Φυσικα ευχομαι να παμε καλυτερα.
  .

 51. Kaiser

  Η λογική του Πορτογάλου είναι» είμαι ένας φτωχός καψούρης,χτικιάρης του κατατρεγμένου Νότου ολοι εσείς οι αγνοημένοι και απόκληροι της ζωής στηρίξτε με»!!

 52. Εύα Τσάμη

  Μακάρι να το πάρει η Ιταλία, αλλά και η κυρία EBU ξέρει πολύ καλά να τα μαγειρεύει σαν τα μούτρα της, όπως έκανε και πέρσι, και φέρνει στην πρώτη θέση αυτό που θέλει ανάλογα με τα συμφέροντα της. Βραβείο κατά παραγγελία! Έτσι θα γίνει και φέτος χρυσό μου!

 53. esconly

  Ας το παρουμε αποφαση…δεν θα απμε οσο καλα περιμενουμε.Ενας μεσος τηλεθεατης που θελει να ψηφισει δεν θα κατσει να δει ολες τι εμφανισεις και σιγουρα δεν θα δει τη δικια μας.Διαλλειμα πριν το Αζερμαιτζαν,τρια τραγουδια και μετα παλι διαλλειμα.
  Στις κριτικες επιτροπες θα βρεθουμε 20-22η θεση και στο televote 10-16η θεση .
  Ας ελπισουμε στου χρονου με ενα καλυτερο τραγουδι.

 54. Brodgres

  Ρε παιδια απορω με τους υποστηρικτες του πορτογαλου….Απλα παιζει ενα μεγαλο θεατρο…το τραγουδι τιποτα το σπουδαιο οποτε δν μπορω να καταλαβω γτ να ειναι ψηλα…..Η ιταλια εχει μια συνολικη εξαιρετικη εμφανιση και γι αυτο προσωπικα θα τις δωσω και τις 20 ψηφους μου…..καμια ψηφος στν πορτογαλο!!!

 55. Νίκος

  Μισό γιατί θα τρελαθούμε εδώ μέσα. Στη διοργάνωση της Κοπεγχάγης που είχε το χειρότερο ήχο ever και κατέστρεψε συμμετοχές όπως της Αλβανίας που δεν ακουγόταν καν η φωνή δε λέγατε τίποτα. Και φέτος υπάρχουν προβλήματα αλλά όχι στο βαθμό το τηλεοπτικό κοινό να μην καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται το κάθε τραγούδι. Η διοργάνωση των Ουκρανών δεν έχει την hightech υπερβολή της περσινής ούτε τα πολλά στοιχεία της Βιέννης. Είναι τόσο όσο! Καυ συγγνώμη δηλαδή τη βρίσκω ευπρόσωπη! Εξάλλου αν κερδίσει ποτέ καμιά Μολδαβία ή Αλβανία -λέμε τώρα- τι Γιουροβίζιον περιμένετε να διοργανώσει;

  1. Nikolas

   Συγκρινεις την καλυτερη (ισως) διοργανωση της Κοπενχαγης με τη φετινη στο Κιεβο;;;;;;
   ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   ΟΧΙ αλλο ΚΑΡΒΟΥΝΟ…….

 56. Unconventional

  Μην ακούω βλακείες! Σε μια ενδεχόμενη κακή θέση το φταίξιμο είναι 100% του Φωκά και του Κοντόπουλου αφού και οι δύο έκαναν την χειρότερη δουλειά που έχουν κάνει στην Eurovision.
  Από τον δεύτερο, δεν περίμενα πολλά γιατί όλοι ξερουμε ποσό χαμηλού επιπέδου συνθέτης ειναι, από τον Φωκά ομως απογοητεύτηκα παρά πολύ! Μετά από τόσα αριστουργήματα φέτος βρήκε να σταματήσει η έμπνευση.
  Μεγαλη ευκαιρία είχαν και την πετάξαμε,όπως στρωσανε θα κοιμηθούμε.

 57. ΕscAndy

  Καταρχήν, για να τελειώνουμε με την πιο πολυσυζητημένη υψηλή νότα… της υφηλίου!
  Εδώ ακούτε πως η Ντέμυ ερμήνευσε το This is Love στην χτεσινή ΒΡΑΔΥΝΗ πρόβα όπου ΨΗΦΙΣΑΝ οι επιτροπές για το 50% των ψήφων του τελικού:
  https://youtu.be/WtfGEYBoZGY
  και
  https://youtu.be/WLWzfgHb-9U οπου το τραγουδι ξεκιναει στο 1:41:30 και η περίφημη νότα στο 1:42:18.

  Κατά τα λοιπά, θα πρέπει επιτέλους να μάθουμε ως χώρα να στέλνουμε αντιπροσωπευτικά και ποιοτικά τραγούδια εκτελεσμένα από έμπειρους σε live τραγουδιστές/ίστριες.
  Το επιχείρημα οτι η eurovision ειναι ένας παρακμιακός διαγωνισμός δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να στείλουμε μια ποιοτική συμμετοχή υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου.

  Αν τα φωνητικά της Ντέμυ ήταν άψογα εξαρχής και η σύνθεση του τραγουδιού δεν ήταν τόσο «φθηνή», ποιος θα μπορούσε να αμφισβητησει την συμμετοχή μας; Ακομα κι αν ένα καλό ποιοτικά τραγούδι δεν πάει καλά στην ψηφοφορία, θα ήμαστε τουλάχιστον υπερήφανοι που στείλαμε κάτι αντιπροσωπευτικό και καλλιτεχνικά άρτιο. Εξάλλου γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά ότι υπάρχουν σοβαρά μαγειρέματα στις ψηφοφορίες κι ότι ακόμα και άψογες συμμετοχές έχουν αδικηθεί και βρεθεί χαμηλά στ’ αποτελεσματα.

  Οπότε για να είμαστε καλά και τίμια με την συνείδηση μας, τις επόμενες φορές ας στείλουμε κάτι ποιοτικά υψηλό στον διαγωνισμό ή ας αποχωρήσουμε τελείως για να μην σερνόμαστε απτις λογής «παραφωνίες»!

  Καλή Επιτυχία στην Ελλάδα και στην Ντέμυ!

  1. Nikolas

   Ετσι!!!
   Αλλος ενας με κοινη λογικη.
   Χαιρομαι που συμφωνουμε.

 58. Μαρια Σ.

  Καλημερα σε ολους!!!!!!!
  Μπαινω χρονια στην συγκεκριμενη σελιδα αλλα πρωτη φορα ενιωσα την αναγκη να γραψω για να βαλω καποια πραγματα σε μια σειρα…..Η φετινη μας συμμετοχη ειναι παντελως αδιαφορη…..ενα ποπακι του κιλου απο αυτα που γραφονται στην βορεια ευρωπη και που μοιραζουν οι σουηδοι συνθετες σε αλλες χωρες για τον διαγωνισμο…..ξεχνατε ομως ολοι μια μικρη λεπτομερεια:εμεις δεν ειμαστε βορειοευρωπαιοι!!!!!ολοι απο μας περιμενουν κατι εθνικ…..αποδειξη οτι μονο με αυτα πηγαμε καλα ως χωρα…..μεχρι και το ζειμπεκικο εσκισε 3ο ειχε ερθει στο televoting…..σε οτι αλλο μοντερνο-μπαλαντα εχουμε πατωσει…..εχουμε ενα γλυκυτατο κοριτσι και το χαντακωσαμε με τον κοντοπουλο…..το μονο τραγουδι του κοντοπουλου που θα κερδιζε ανετα τον διαγωνισμο ειναι το τραγουδι της ταινιας λουφα κ παραλλαγη που ειναι και η μονη επιτυχια του μην γελιομαστε…..με τις αλλες χωρες που ηταν υποψηφιος ξεχατε οτι ολες ειχαν 50 πρωην δημοκρατιες να τις ψηφιζουν…..οι επιτροπες παλι μπηκαν για να γινουν τα τραγουδια καλυτερα και καθε χρονο ειναι χειροτερα…..οσο για την ποιοτητα την οποια ψηφιζουν αφηστε το καλυτερα……δεν ψηφισαν την ιταλια προπερσυ αλλα τον σουηδο που χωρις τα εφε του το τραγουδι θα περνουσε απαρατηρητο…..οσο γι αυτα που λεγονται οτι εγινε γιατι δεν ηθελε η ιταλια τον διαγωνισμο τοτε ας πουν την eurovision eurocooking !!!!!!Του χρονου αν αποφασισει το συριζοκαναλο να παρει τον διαγωνισμο στα σοβαρα ας στειλουμε μια τραγουδιστρια με φωνη ( οχι την φουρειρα ) με ενα τραγουδι σαν το aladdin της χρυσπα η το αμαρτια της παπαδοπουλου γιατι αυτα θελουν οι ξενοι απο μας……Λυπαμαι μονο την Ντεμυ αν και αυτη εχει ενα 5% ευθυνη γιατι δεχτηκε να πει 3 σκουπιδια!!!!!!ενα τραγουδι οταν αξιζει και χωρις φτιασιδια θα ξεχωρησει…..οταν ειναι μετριο βλ.σουηδια 15 απλα θα το βοηθησει οταν ειναι κακο θα περασει απαρατηρητο……καλο τελικο να δουμε κ ας κερδισει η ιταλια!!!!!!!

  1. andy

   Sorry κιολας αλλα ποια Χρυσπα και ποια Παπαδοπουλου?? κλαιω απλα. Λες οτι εχει κανει μονο μια επιτυχια ο Κοντοπουλος και μετα μας μιλας για 2 ξεχασμενες μπουζουκοβιες ?και το aphrodisiac εθνικ δεν ηταν? Σημασια δεν εχει το στυλ κοπελα μου. Καλα τραγουδια να στελνουμε. Ποπ, ντανς, εθνικ, μπαλαντα.. Αν ειναι ΚΑΛΟ τραγουδι θα παει καλα!

   1. Μαρια Σ.

    Αν διαβαζες καλυτερα θα εβλεπες οτι μιλησα για τετοιου ειδους τραγουδια και οχι να στειλουμε τις συγκεκριμενες…..το αφροντισιακ ηταν ενα σαχλοτραγουδο του χειριστου ειδους κ ποτε δεν μου αρεσε…..και δεν νομιζω να πρεπει να χεις πετυχημενο backround για να πας eurovision…η δανη φετος απο ταλεντ σοου βγηκε αλλα το τραγουδι της μαπα.καλο τραγουδι και φωνη χρειαζεται….και ναι απο τις νεροβραστες συμετοχες του κοντοπουλου θα προτιμουσα αυτα τα δυο τραγουδια σαν μουσικη για την ελλαδα απλα με πιο καλες ερμηνευτριες και γιατι οχι την Ντεμη…..σε 2 ημιτελικους που σε επαιρνε ο υπνος θα ειμασταν οαση!!!!!εγω οταν η χωρα μου περνει μερος καπου θελω να πηγαινει καλα κ ναι τα τραγουδια του τελικου μας ηταν νεροβραστα και καμια σχεση με ελλαδα επαναλαμβανω…..

 59. Μαρια Σ.

  Και οσο για τα μπουζουκια τι να κανουμε δυστυχως για σενα οι ξενοι ξερουν και τα μπουζουκια κ πολλοι απο αυτους τρελλαινονται με αυτα και τα επισκεπτονται στις διακοπες τους…..

 60. Κανείς εδώ δεν τραγουδά...

  Ένα σχόλιο βάσει όσων διάβασα παραπάνω.
  Η Γιουροβίζιον πάσχει όλο και πιο έντονα από το σύνδρομο της ομαδικής υστερίας και αυθυποβολης λόγω των διαδικτυακών πολς και της υπερπροβολης των στοιχηματικών γραφείων. Έτσι ακόμη και οι εκφωνητές το βράδυ μιλάν για φαβορί και επηρεάζουν το κοινό που δυστυχώς όλο και πιο σπάνια πια τους κοντράρει. Και στ αλήθεια σεβομαι απολυτα τα παιδια που ενθουσιαζονται με ένα τραγούδι αλλά με ενοχλεί το φαινόμενο το ίδιο άτομο να απορρίπτει αρχικά στα σχόλιά του ένα τραγούδι και μετά επηρεασμένο απ τους αλλους να γράφει διθυράμβους . Το ιδιο ισχυει και αντιστροφα. Φτασαμε να θεωρουμε ότι το τραγούδι μας αξιζει τις τελευταιες θέσεις. Ε οχι ρε παιδιά. Φαν του τραγουδιου μας δεν ειμαι αλλά κάτω από 15η δεν το δέχομαι στη φετινή χρονιά με πολλά κάκιστα κομμάτια. Αν συμβεί… τι να πω τα γραφεία στοιχημάτων μας λένε και τι να ψηφίσουμε μέσω των εκφωνητών της κάθε χώρας. Τι προτεινω; να απαγορευτεί στους εκφωνητές να μιλούν για φαβορί και αντιφαβορί…

  1. Κανείς εδώ δεν τραγουδά...

   Να κλείσω και με το εξής: Αγαπητοί αρμόδιοι της ΕΡΤ σας παρακαλώ όσο κι αν εκτιμώ τη συνεισφορά του κ. Κοντοπουλου στη Γιουροβίζιον, όχι Τρίτη φορά ανάθεση σε αυτόν. (Ηδη η δευτερη ήταν υπερβολη αλλά τη δεχομαι γιατι υποψιαζομαι ότι δεν είχατε και πολλούς ενδιαφερόμενους μιας και οι περισσότεροι «μεγαλοσυνθετες» της Ψωροκωσταινας σνομπαρουν το «πανηγυρακι» των 200 εκατομμ. θεατών γιατί μισούν τη μαζική κουλτούρα που προσφέρουν ο Σαλβαδόρ, η Τζαμαλα η Λορίν η Κάας και τόσοι άλλοι)
   Αν όμως ο κ. Κοντόπουλος θελήσει να συμμετάσχει σε τελικό με άλλους συνθέτες τότε πολύ ευχαρίστως να κερδίσει την εκπροσώπηση και δέκα φορές ..

Comments are closed.