Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Μάλτας στη Eurovision 2017!

Η Μάλτα θα εκπροσωπηθεί από την τραγουδίστρια Claudia Faniello στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2017. Το τραγούδι της έχει τίτλο Breathlessly, σε μουσική και στίχους Philip Vella, Sean Vella και Gerard James Borg και λόγω αποχώρησης της Ρωσίας θα εμφανιστεί 4η (αρχικά 5η στον Β΄ημιτελικό της Eurovision 2017 που θα πραγματοποιηθεί 11 Μαΐου.

Η Claudia Faniello γεννήθηκε στη Μάλτα, στην περιοχή Qawra, μαζί με τα αδέρφια της Fabrizio και Miriana. Στην ηλικία των δώδεκα, ξεκίνησε να συμμετέχει σε ποικίλα τηλεοπτικά shows και σε φεστιβάλ τραγουδιού, κατακτώντας, σε πολλές περιπτώσεις, υψηλές θέσεις. Το 2001 κέρδισε στο διαγωνισμό Talentissimi Juniors, ενώ, ένα χρόνο αργότερα, τραγούδησε ζωντανά με την Συμφωνική Ορχήστρα της Μάλτας, για την ενίσχυση υποσιζιτόμενων παιδιών, στο Πανεπιστήμιο της Μάλτας, μαζί με τους Julie & Ludwig (συμμετοχή της Μάλτας στη Eurovision 2004) και τον αδερφό της Fabrizio (Μάλτα 2001 & 2006).

Το 2003, στο Mediterranean Conference Festival της Μάλτας, τραγούδισε σε συναυλία με τον αδερφό της Fabrizio, ενώ ένα χρόνο αργότερα, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Μάλτας και τους Nadine Axisa, Fabrizio Faniello και Philippa. Το 2005 κατέκτησε την τέταρτη θέση στο τηλεοπτικό σόου Hotspot του NET TV Μάλτας. Το 2006 ξεκίνησε η συμμετοχή της στους εθνικούς τελικούς Malta Song For Europe. Πρώτη της συμμετοχή, το τραγούδι High Alert!. Στο διαγωνισμό του 2006 βραβεύεται ως η καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνις. Το 2006, επίσης, κερδίζει στο διαγωνισμό Festival Kanzunetta Indipendenza, με το τραγούδι Ma Nafx. Το 2007 καταλήγει έβδομη στην εθνική επιλογή τραγουδιού της Μάλτας, με το τραγούδι L-Imħabba Għamja.

Το Καλοκαίρι του 2007, η Claudia Faniello κυκλοφορεί το τραγούδι Wild Flower, ενώ το 2008 συμμετέχει ξανά στην εθνική επιλογή τραγουδιού της Μάλτας, με δύο τραγούδια αυτή τη φορά, το Caravaggio και το Sunrise, που κατέληξαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Συμμετείχε ξανά το 2009, με το τραγούδι Blue Sonata, ενώ το 2010 συμμετέχει για πέμπτη χρονιά, με το τραγούδι Samsara. Κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Convincingly Better τον Αύγουστο του 2010. Συμμετέχει ξανά στον εθνικό τελικό της Μάλτας το 2011, με το τραγούδι Movie in my Mind (9ο), το 2012, με το τραγούδι Pure (2ο) και το 2013, με το τραγούδι When it’s time (7ο). Στην έβδομη χρονιά που συμμετείχε, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση στην εθνική επιλογή τραγουδιού της Μάλτας, με το τραγούδι Breathlessly.

Στίχοι:

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εχει καποια πραγμνατικα καλα σημεια αλλα απο το 1.30 και μετα συνεχεια κατι λειπει…

  2. Καλώς ήλθατε στην Eurovision 1990! Tι;; Δεν έχουμε 1990;; Είναι 2017;;; Τότε τα πράγματα είναι άσχημα!
    Χιλιοακουσμένη μπαλάντα στην Eurovision και χωρίς καποιο στοιχείο που να εντυπωσιάζει, εντελώς flat… Η Claudia έχει καλή φωνή, αλλά την σήμερον ημέρα στην Eurovision δεν πας πουθενά μόνο με μια “καλή φωνή”. Ωστόσο, η Μάλτα έχει το avantage να είναι η αγαπημένη των επιτροπών, οπότε πιθανολογώ top 5 στις επιτροπές… Αλλά το televoting θα χτυπήσει πάτο οπότε δεν βλέπω προκοπή… Εδώ δεν περάσαν με το Warrior το ’15 θα περάσουν με την ωδή στα ’90s (μην πω ’80s);
    Aν “σωθεί” πάντως να ευχαριστήσουν προσωπικά ένα ένα τα μέλη των επιτροπών. Την μεγαλύτερη ζημιά ασφαλώς θα την πάθει αν εν τέλει συμμετάσχει η Ρωσία. Ένα άτομο καθηλωμένο σε καροτσάκι “συγχωρείται” να τραγουδά παλιομοδίτικη μπαλάντα, ένα άτομο αρτιμελές με τίποτα! (Αν και στην ψήφο των επιτροπών θα ισχύσει το αντίθετο μάλλον)
    Τελος πάντων, θα δούμε τι “μέλλει γενέσθαι”, καλή επιτυχία Μάλτα!

  3. Κλασική Μαλτέζικη μπαλάντα που την ακούς και ανοίγει το στόμα σου λόγω νυστας. … Μόνο οι επιτροπές μπορούν να βοηθήσουν ώστε να περάσει γιατί το κοινό. ….
    18/19
    40/43
    3/10

  4. Συνηθισμένη , βαρετή “γιουροβιζιονική” μπαλάντα.. Καλή φωνή αλλά λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν επί σκηνής για να αναδειχθεί ..Όσο και να βοηθήσουν οι επιτροπές δε νομίζω να περάσει.

  5. Εμένα μ αρεσει πολυ αυτή η μπαλάντα, κρίμα π δεν αρεσει θα ήθελα πολυ ν παει τελικό το αξίζει για εμένα απο τους άφωνους.

  6. δυστυχως η μααλτα μετα απο ενα καλο αποτελεσμα περυσι παει για μεγαλο βαρτελο…αν και περυσι δεν μου αρεσε η συμμετοχη της ira losco αλλα οι επιτροπες μεριμνησαν για την Μαλτα(μα 5αδα στο τελικο??)..τελος παντων στα φετινα…το κομματι ειναι στα ορια του βαρετου αλλα το λαιβ της ειναι πολυ καλο!! δυσκολα θα ξεχωρισει σε εναν αμφιρροπο ημιτελικο(εδω το πολυ καλυυτερο warrior εμεινε εκτος τελικου το 2015)…λογικα στις τελευταιες-αν οχι τελευταια-θεση του televoting και κοντα στην 5αδα των επιτροπων χωρις να πιστευω οτι αρκει για να δωσει την προκριση στην μαλτα…νομιζω η γλυκια claudia θα μεινει εκτος τελικου,καπου 14η με 17η θεση στον ημιτελικο…

  7. Μαζί με την Ιρλανδία ό,τι πιο ανούσιο και αδιάφορο υπάρχει φέτος!! Δικαίως πρέπει να αποκλειστεί αλλά δυστυχώς Μάλτα είναι αυτή μπορεί και να περάσει.

  8. Δεν το βρίσκω τόσο κακό και σίγουρα είναι περισσότερο αξιόπιστο μουσικά από τις πολύ κακές συμμετοχές της Λιθουανίας, Ρωσίας, Ρουμανίας, Κροατίας και Άγιου Μαρίνου στον ίδιο ημιτελικό. Το “αξιόπιστο” πάει στην πρόθεση ψήφου από επιτροπές.
    Για το είδος του ωστόσο, αρκετά ανέμπνευστο όσο και η συμμετοχή του Ισραήλ κατ’εμέ σε διαφορετικό είδος.
    5/10
    #13/19
    #34/43
    Kαλή επιτυχία!

  9. Παλιακό και βαρετό, αλλά με ωραία ερμηνεία. Στις επιτροπές πιθανόν να προκριθεί, θα μείνει όμως εκτός τελικού. Από εμένα 37η θέση συνολικά, 15η στον ημιτελικό και 5/10

  10. φετος η Μαλτα στελνει ο,τι καλυτερο ειχε προσωπικα πιστευω οτι ειναι η καλυτερη συμμετοχη της εδω και αρκετα χρονια

  11. Πραγματικά πολύ βαρετή μπαλάντα άλλων δεκαετιών. Κακή επιλογή τραγουδιού, στον εθνικό τελικό υπήρχαν 3 τουλάχιστον καλύτερα από δαύτο. Ποτέ μία καλή φωνή δεν έφτανε για την πρόκριση και όση στήριξη και να λάβει, ως συνήθως, η Μάλτα και φέτος από επιτροπές δεν θα αρκεί για να περάσει τελικό. 2-/10, 17/19 και 41/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ