Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή της Τσεχίας στη Eurovision 2017!

Η Martina Bárta είναι η έκτη εκπρόσωπος στην ιστορία της Τσεχικής Δημοκρατίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η τραγουδίστρια της jazz με ανάθεση από το κρατικό κανάλι της χώρας επέλεξε να ερμηνεύσει το τραγούδι My turn, σύνθεση των DWB/Kyler Niko με αγγλικούς στίχους, στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η Martina Bárta γεννήθηκε στην Πράγα το 1988 και σπούδασε στην Γερμανία στο Jazz Institute του Βερολίνου. Είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια της jazz και μουσικός, παίζει γαλλικό κόρνο. Έχει παίξει στο μιούζικαλ Robin Hood, to 2010 συμμετείχε στην Czech Radio Big Band ενώ από το 2014 υπήρξε μέλος στην γερμανική μπάντα της jazz “4 To The Bar “ τόσο ως μουσικός όσο και ως τραγουδίστρια. Έχει δουλέψει με την αδελφή της Kristina, η οποία είναι μουσικός και συνθέτις και το 2016 το τραγούδι τους Find peace of mind βραβεύτηκε ως το καλύτερο jazz τραγούδι στο Bohemia Jazz Festival και ονειρεύεται σύντομα να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ.

Φέτος η τσεχική τηλεόραση Česká televize (ČT) έλαβε 300 τραγούδια. Μία επιτροπή αποτελούμενη από τους Martin Kumžák, Jiří Škorpík, Michal Dvořák, Michal Pavlíček, Ota Balage επέλεξε την Martina Bárta ως εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2017. Η Martina στην συνέχεια προτίμησε να ερμηνεύσει το τραγούδι My turn θεωρώντας πως ταιριάζει περισσότερο στο ρεπερτόριο και στο ύφος της και αρνήθηκε ένα ποπ τραγούδι, μια σουηδική σύνθεση.

Η Τσεχία στις πέντε συμμετοχές της στην Eurovision κατάφερε μόλις πέρυσι να προκριθεί στον τελικό με το τραγούδι I stand της Gabriela Gunčíková το οποίο κατέλαβε την 25η θέση. Φέτος η χώρα διαγωνίζεται στον πρώτο ημιτελικό στις 9 Μαϊου και θα εμφανιστεί σε αυτόν 14η.

Στίχοι:

22 ΣΧΟΛΙΑ

  1. το πιο βαρετο τραγουδι της φετινης eurovision. η τσεχια μια φορα εκανε το θαυμα και περασε τελικο. προβλεπω τελευταια θεση

    • Μπορεί όμως να κάνει την έκπληξη και να βγεί προτελευταία :-).
      Όντως το τραγούδι αυτό “βγάζει” πολύ βαρεμάρα!

  2. Για μένα είναι ένα μεγάλο love song, ζεστό και τρυφερό σαν αγκαλιά! Το μόνο ίσως κομμάτι από τα 43 που μπορώ να το χαρακτηρίσω “μεγάλο”. Jazz,soul και gospel ατμόσφαιρα. Δυνατό και εθιστικό ρεφρέν. Και μια πολλή καλή τραγουδίστρια. Υπέροχο!
    Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάει άκλαφτο!

  3. Εξαιρετικη συμμετοχη…μια ωραια διαφορετικη μπαλαντα σε συνδυασμο με μια αψογη φωνη!
    Αξιζει να περασει.Δινει μια αλλιωτικη νοτα στον διαγωνισμο.
    Στο τοπ 15 μου.

    Υ.Γ.Παιζει να ειμαι ο μονος στον οποιο αρεσει τοσο…

  4. Ωραιοι στιχοι καλη φωνητικα αλλα ως εκει…το τραγπυδι περναει σχεδον απαρατηρητο εν τελει χωρις να ναι κακο…και πανω που φαινοταν να το χει βρει η Τσεχια τα 2 τελευταια χρονια…
    Περισυ με πιο δυνατο κομματι περασαν χαρει των επιτροπων και οτι εκαναν στο τελικο απο εκεινες ηταν γιατι το televoting τη μαυρισε την καημενη την gabriela…αν ηταν στον 2ο ημιτελικο με αυστια ουγγαρια ελβετια γερμανια κλπ ισως και να περναγε τωρα σχεδον αδυνατο…νομιζω οτι δυσκολα θα αποφθγει το bottom3 του ημιτελικου μας αλλα οχι τελευταια θεση,ο σλοβενος τι θα γινει κλεφτης; :p

  5. Δε μου αρεσει απλα το λατρευω!Πολυ αδικημενο ομως:(Δε με νοιαζει πως θα τα παει εγω το αγαπαω κι οτι και να γινει θα συνεχισω να το ακουω συνεχεια❤

  6. Βαρετό και συνηθισμένο.. Έχει βέβαια μια ποιότητα ως τραγούδι κι η φωνή της ερμηνεύτριας είναι ιδιαίτερη αλλά και πάλι πολύ μουντό και μονότονο.. Και καλή εμφάνιση να έχει δεν περνάει τελικό.

  7. Είναι ένα αξιοπρεπές κομμάτι, αλλά τίποτα περισσότερο. Νομίζω δεν θα απασχολήσει!
    Καλή επιτυχία εύχομαι πάντως!

  8. Σπάνια χρησιμοποιώ τον όρο βαρετό για τραγούδι κι εδώ είμαστε οριακά…Η μόνη του ελπίδα είναι οι επιτροπές!
    5/10
    #16/18
    #33/43
    Καλή επιτυχία!

  9. Η Τσεχία θα δώσει μάχη με τη Σλοβενία για το ποιος θα πάρει τη τελευταία θέση…. Πέρυσι ήταν η τυχερή της χρόνια αλλά φέτος. …. ύπνος!

  10. Πολυ ζεστο τραγουδι φετος απο την Τσεχια, με ομορφο στιχο. Η τραγουδιστρια με την υπεροχη φωνη της το ανεβαζει ενα δυο επιπεδα πανω απο εκει που του αξιζει. Με μια εμπνευσμενη και ατμοσφαιρικη παρουσιαση θα μπορουσε ισως να περασει. Ομως μιλαμε για την Τσεχια, με μηδεν συμμαχιες στο διαγωνισμο, οποτε αυτο στην πραξη με αυτο το τραγουδι ειναι πρακτικα αδυνατον.

  11. Χαχα γελαω με εσας ρε παιδια που πιστευετε οτι αυτο το τραγουδι θα βγει τελευταιο … την στιγμη που θα περναει τελικο ομως θα ηθελα πραγματικα να δω το υφος σας χδδ :ρ. Ειναι απο τα σιγουρα του 1ου ημιτελικου γιατι ειναι μια απο τις καλυτερες μπαλαντες φετος μετα απο της Αυστραλιας και της Βουλγαριας.. η martina live ειναι εκπληκτικη και το τραγουδι σου μενει..

  12. Μονότονο και προφανώς εκτός τελικού…
    Από εμένα 33η θέση συνολικά, 16η στον ημιτελικό και 5/10.

  13. Κακό δεν το λες, ιδιαίτερη φωνή της ερμηνεύτριας, αλλά καταντά κάπως μονότονο. Δεν τη βλέπω την Τσεχία να ξεχωρίζει το Μάιο, θα ξεχαστεί και θα αναμετρηθεί με τη Σλοβενία για την τελευταία θέση του ημιτελικού. 3+/10 , 14/18 και 32/43 σταθερά

  14. Σχόλιο: Υπέροχο κομμάτι, με πολύ ωραία δομή, διάθεση jazz μπαλάντας και μια υπέροχη φωνή! Εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, το θεωρώ πολύ ζεστό και ατμοσφαιρικό κομμάτι και έχει πολύ ωραίους στίχους. Το εκτίμησα στην πορεία βέβαια και αυτό δεν είναι ότι καλύτερο για Γιουροβίζιον.
    Βαθμός: 8/10
    Θέση: 7/43 και 5/18
    Πρόβλεψη: Δυστυχώς εκτός τελικού μεταξύ θέσεων 13-18 αφού το κοινό θα το αγνοήσει και οι επιτροπές αν θα το έχουν στη δεκάδα τους νομίζω θα είναι οριακά.

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ