Ο OGAE Greece παρουσιάζει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2017!

 

Tην Diana Hajiyeva γνωστή ως DiHaj επέλεξε η κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν να εκπροσωπήσει την χώρα στην 62η Eurovision. H DiHaj θα ερμηνεύσει το τραγούδι Skeletons που υπογράφουν ο Isa Melikov και η Sandra Bjurman, συντελεστές και οι δύο του τραγουδιού Running scared με το οποίο η χώρα νίκησε τον διαγωνισμό το 2011.

Η Diana Hajiyeva γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1989 στο Μπακού, Αζερμπαϊτζάν. Είναι παραγωγός, μουσικός, τραγουδίστρια. Από πολύ μικρή ασχολήθηκε με την μουσική, παίρνοντας μαθήματα πιάνου. Είναι τελειόφοιτη της Μουσικής Ακαδημίας του Μπακού με πτυχίο στην διεύθυνση χορωδίας. Ασχολήθηκε κυρίως με την τζαζ και έχει εργαστεί στο Baku Jazz Center μαζί με τον Elnur Huseynov (ESC 2008,2015). Παρακολούθησε μαθήματα στο ICMP (The Institute of Contemporary Music Performance) του Λονδίνου και αμέσως μετά την αποφοίτηση της λάνσαρε το τρίο DiHaj με την ίδια στα φωνητικά και άλλους δύο μουσικούς: τον Ali στα ντραμς και τον Anur στην ηλεκτρική κιθάρα. Η Diana είναι παντρεμένη από το 2009 και είναι μητέρα ενός παιδιού.

Στις 5 Δεκεμβρίου 2016 η κρατική τηλεόραση του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε το όνομα της Diana Hajiyeva ως εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2017 στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η Diana είχε λάβει μέρος και στο παρελθόν σε Αζέρικη επιλογή τραγουδιού για την Eurovision και συγκεκριμένα το 2011 με το τραγούδι Mili Seçim Turu αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό. Την χρονιά εκείνη οι Ell & Nikki εκπροσώπησαν το Αζερμπαϊτζάν στο Düsseldorf της Γερμανίας και επέστρεψαν με το βραβείο του διαγωνισμού στη χώρα τους.

Η DiHaj θα ερμηνεύσει το Skeletons στις 9 του Μάη και θα εμφανιστεί 8η στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision 2017. Από το 2008 που η χώρα έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό δεν έχει χάσει ποτέ τον τελικό. Οριακή ήταν η πρόκριση της χώρας στον τελικό όταν το 2015 όταν ο Elnur Huseynov κατέλαβε την 10η θέση στον ημιτελικό με το τραγούδι Hour of the wolf.

Στίχοι:

30 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μακράν πιο ενδιαφέρουσα ποπ συμμετοχή φέτος και το μόνο τραγούδι που μπορεί να εκθρονίσει την Πορτογαλία από το βάθρο μου με ένα αντίστοιχα δυνατό live. Επιφυλάσσομαι μέχρι να το ακούσω και να το δω ζωντανά διότι μπορεί να απογοητεύσει (δες Βέλγιο, Σκόπια).
    10/10
    #2/18
    #2/43
    Καλή επιτυχία!

    • καλά θα κάνεις γιατί και εγώ πέρσι είχα το Αζερμπαϊτζάν 1το στο τοπ μου, και τελικά εκεί που είχα την Αρμενία κάπου 12τη αντάλλαξαν θέσεις και πέρασε αυτή πρώτη στο τοπ μου και το Αζερμπαϊτζάν 12το, τσίμπησε και 20 ψήφους από έμενα στο televoting.

    • ??????? εχω λιώσει στο γέλιο μ το σχόλιο σ!!!!μα ειναι στοίχος αυτος κ μετα τους ενόχλησε το λαλαλα λοβ…

  2. Εχει καλα ποιοτικα στοιχεια. Αλλα κατι στο τραγουδι δεν με τραβαει. Δε θα το ψηφιζα ΠΟΤΕ!

  3. Δευτερη στο τοπ μου…πολυ καλη συμμετοχη!Το Αζερμπαιτζαν ξαναρχεται δυναμικα.
    Ποιοτητα,μουσικη,στιχοι και φωνη!!
    Εχει ολο το πακετο.Ελπιζω να παει ψηλα

  4. Από τα καλύτερα ποπ τραγούδια φέτος..Μ’ αρέσει πολύ το στυλ κι η φωνή της τραγουδίστριας!! Λογικά θα περάσει τελικό και ανάλογα με την σκηνική παρουσία θα πάρει και αντίστοιχη θέση..Ελπίζω πάντως να μην έχει καμία ομοιότητα με την περσινή εμφάνιση επί σκηνής!!

  5. Μπορώ να σε κοροϊδέψω μόνο μια φορά, κακό αγόρι.Έχω τα πνευμονια μου τα εκατομμυρια μου.Τα λόγια είναι φτηνά, μη μιλάς με γλώσσες, κακό αγόρι, what?,οσο δυνατο ειναι μουσικα αλλο τοσο αισχος ο στιχος,,,και ολοι τα εχετε βαλει με της Ελλαδας που ειδικα μπροστα σε αυτο ειναι ποιημα και πραγματικα ειναι μια χαρα ομορφοι στιχοι,τωρα ,οσο αναφορα αυτο ας παρει κανα σκελετο ανατομιας στην σκηνη και να παιξουν τον γιατρο η ακομα καλυτερα να ντυθουν σκελετοι ,αυτη η χωρα εχει στειλει υπεροχες συμμετοχες και τωρα αυτο λολ

  6. αντάξια της ψηφου μου φετος!!! τρομερό κομμάτι, μπραβο Αζερμπαϊτζάν! και επιτελους ενας συντελεστής ειναι αζερος!
    btw μαστουρωμενοι εγραφαν τους στιχους?? ?

  7. to ragoudi einai apo aua pou akouw poli sixna, poli endiaferon kai radiofwniko ,thelw na dw kai to live ,ksefeugei apo to motivo tis eurovision me poli euxaristo tropo,o stixos safws kai den leei tipota kai auto na to doun osoi legane gia to elliniko,alla kai ektos eurovision ta hit apo poli megalous kallitexnes einai sto idio style ,gia auto xekolate ligo me ton kodopoulo,emena ta tragoudia to me xetrelenoun
    akouste gia mena to kalitero pou exei grapsi gia ton Sergey Lazarev kai aporw pou den egeine epitixia pagkosmia
    http://www.youtube.com/watch?v=mY9sevwNClQ
    kai egina grafikos alla de me noiazei giati me kanei apla yperifanw

    GO DEMY GO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

  8. Το πρώτο που σκέφτηκα για το τραγούδι του Αζερμπαϊτζάν:

    – Αχ Παντελή για που πας…. νωρίς μας έφυγες αγόρι μου, στο άνθος της ηλικίας σου. Αχχχχ για σένα θρηνώ και ματωστηθοδερνομαι…. Ποιος το περίμενε στα 87 σου… ο σκελετός σου έμεινε….

    – Τον αγαπούσε όμως η χήρα. Την καλύτερη μοιρολογιστρα έφερε… Dihaj με τ’ όνομα… 100 ευρώ την ώρα… η καλύτερη του χωριού, σηκώνονται οι πέτρες!!!

    Για το Αζερμπαϊτζάν… Δεν το βρίσκω ούτε καλό ούτε κακό. Το βρίσκω τελείως αδιάφορο. Στον ημιτελικό που είναι θα ήθελα να αποκλειστεί αλλά δυστυχώς.

  9. Πολύ ενδιαφέρον κομμάτι, δεν του το ‘χα του Αζερμπαϊτζάν… Επιφυλλάσσομαι ωστόσο για τα περαιτέρω διότι για να τα πάει καλά πρέπει να έχει ένα καλό staging και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσαν να κάνουν επί σκηνής για να αναδειχθεί. Πάντως διαχρονικά οι Αζέροι έχουν δείξει ότι με το staging τα πάνε καλά. Είναι εξίσου σημαντικό ωστόσο να έχει και μια καλή live ερμηνεία… Επ’αυτού, αναμένουμε…
    Καλή επιτυχία Αζερμπαϊτζάν!!

  10. Σχόλιο: Εγώ το αριστούργημα που βλέπουν πολύ προσωπικά δεν το βλέπω. Είναι συμπαθές αλλά μέχρι εκεί. Δεν με τραβάει και δεν μου κάνει κάποια εντύπωση. Φλατ συνολικά αλλά καλό ποιοτικά, χωρίς βέβαια οι στίχοι να είναι κάτι ιδιαίτερο.
    Βαθμός: 6.3/10
    Θέση: 21/43 και 10/18
    Πρόβλεψη: Κοντά ή οριακά εντός 5αδας και σε κοινό και σε επιτροπή στον ημιτελικό άρα το ίδιο και στο συνολικό αποτέλεσμα. Οριακά εντός ή εκτός 10αδας στον τελικό σε κοινό και επιτροπή άρα και πάλι το ίδιο στο συνολο.

  11. Πάρα πολύ ωραία μουσική, οι στίχοι απλά άθλιοι! Τα κουπλέ μου αρέσουν περισσότερο από τα ρεφρέν. 8/10 και καλή επιτυχία!

  12. το Αζερμπαιτζαν για ακομα μια χρονια στελνει κατι αξιολογο στο ειδος του! πολυ καλοδουλεμενο μουσικα κομματι αλλα οι στιχοι οντως ειναι ενα προβλημα(οπως και σε σχεδον ολες τις αλλες συμμετοχες)….ωστοσο ελαχιστοι θα μεινουν σε αυτο! σαν ακουσμα ειναι πολυ πιασαρικο και φρεσκο…βεβαια κραταω καποιες επιφυλαξεις για το λαιβ καθως πγδμ και βελγιο(ιδιου μηκους κυματος κομματια στο λαιβ δε με ικανοποιησαν 100%),σε συνδιασμο μαλιστα με μια προχειρη σκηνικη παρουσια δε θα με εκπληξει αν εχει την τυχη της Samra κι του “miracle”…παντως για την ωρα πριν τα λαιβ θεωρω οτι προκρινεται ανετα(4αδα στον ημιτελικο)και στο τελικο με καλη σκηνικη παρουσια κι λαιβ εχει μια θεση στην 10αδα…

  13. Με αφήνει παγερά αδιάφορο…το άκουσα μια,το άκουσα δύο, το άκουσα τρεις μπας και…αλλά δεν. Οκ, είναι καλοδουλεμένο, δεν είναι τραγούδι του ποδαριού, η Dihaj έχει ενδιαφέρουσα φωνή, και εκεί τελειώνει. Το Αζερμπαιτζάν θα είναι τελικό (Αζερμπαιτζάν είναι άλλωστε), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να διεκδικήσει αυτά που λένε οι bookmakers (μέχρι και πεντάδα δείχνουν τα στοιχήματα).

  14. Το 3ο αγαπημένο μου τραγούδι φέτος (μετά από Ιταλία και Γαλλία). Αυτό το ιδιαίτερο στυλ της τραγουδίστριας σε συνδυασμό με τους περίεργους στίχους έχει κάτι που με τραβάει… Ελπίζω να μπορέσει να το αποδώσει live και να μην το καταστρέψει όπως η Samra πέρυσι!

  15. Κάθε χρόνο σχολιάζουμε τους στίχους και δεν έχουμε ακόμα διαπιστώσει πως δεν παίζουν κανένα ρόλο στην απήχηση και στην επιτυχία ενός τραγουδιού. Στην μετάφραση στα ελληνικά σχεδόν όλα τα τραγούδια φαίνονται αστεία και ασυνάρτητα. Πόσες περιπτώσεις ξέρουμε με τραγούδια τύπου Popular ή Satellite που τα πήγαν εξαιρετικά και οι γελοίοι στίχοι δεν εμπόδισαν την διάκριση.

    Όσον αφορά τη Συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν είναι στο top3 μου. Το βρίσκω εξαιρετικό αλλά θα περιμένω να το δω Live. Και ερμηνευτικά και σκηνογραφικά περιμένω κάτι πολύ δυνατό. Και μη ξεχνάμε πως η μισή δύναμη του τραγουδιού είναι τα φωνητικά. Τα οποία αν δεν είναι συγχρονισμένα ή στη σωστή ένταση μπορεί να καταστρέψουν το τραγούδι. Γι’ αυτό και το θεωρώ δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι.

  16. Ενα τραγουδι που μου αρεσει πολυ να το ακουω στην στουντιο βερσιον. Συγχρονο και επιβλητικο. Δεν ξερω ομως πως μπορει να αποδοθει λαιβ χωρις να χασει απο την δυναμικη της στουντιο βερσιον. Ειναι απαιτητικο κομματι που θελει πολυ προσοχη. Η περυσινη και προπερσινη συμμετοχη του Αζερμπαιτζαν ηταν επισης πολυ δυναμικες με εξαιρετικες παραγωγες στις στουντιο βερσιονς και απογοητευτικες λαιβ που δεν αξιζαν να περασουν τελικο. Θα περιμενω να δω πως θα παρουσιαστει επι σκηνης.

  17. Πολύ ωραίο κομμάτι, on trend και ταυτόχρονα μυστηριώδες. Εύχομαι το live και το staging να είναι αντάξια του τραγουδιού, μόνο έτσι θα μπορέσει το Αζερμπαϊτζάν να επιστρέψει στο τοπ 10.
    Από εμένα 3η θέση συνολικά, 2η στον ημιτελικό και 8/10.

  18. Έχει ανέβει πολύ με τον καιρό το Αζερμπαϊτζάν στην προτίμησή μου! Δυναμικός μυστηριακός electro-pop ήχος από μία ιδιαίτερη (και δυνατή? στο live) φωνή. Ελπίζω σε πρωτότυπο στήσιμο on stage, αλλιώς μπορεί να χάσει λίγους πόντους… Καλή επιτυχία στους Αζέρους, 8/10, 3/18 και 5/43

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ