https://ogaegreece.com/category/%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1/

ΡΩΣΙΑ: Πρόταση για εμφάνιση της Ρωσικής συμμετοχής μέσω δορυφόρου κατέθεσε η EBU! (UPDATED)

Με κείμενο που δημοσιοποιήθηκε στις 15:15 CET (16:15 ώρα Ελλάδος), η EBU, σε δήλωσή της σχετικά με τον αποκλεισμό της ερμηνεύτριας Julia Samoylova από τη μετάβασή της σε Ουκρανικά εδάφη, πρότεινε την εμφάνιση της τραγουδίστριας μέσω δορυφορικού κυκλώματος, έτσι ώστε η τραγουδίστρια να έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει κανονικά στον επικείμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας, από τις 9 έως τις 13 Μαϊου 2017.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη παρατίθεται, μεταξύ άλλων, δήλωση του Executive Supervisor του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision Jon Ola Sand, η οποία αναφέρει: “Συνεχίζουμε το διάλογο με τις Ουκρανικές αρχές, με τη φιλοδοξία να μπορέσουν όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος στο διαγωνισμό τραγουδιού να παραβρεθούν επί σκηνής στην πόλη του Κιέβου, η οποία είναι και η επιθυμητή λύση” ενώ σε άλλο σημείο της, η ανακοίνωση αναφέρει “Νιώσαμε την ανάγκη να προτείνουμε λύση για το πρόβλημα με τη Ρωσική αποστολή. Προτείναμε στο Channel One της Ρωσίας την ευκαιρία να ερμηνεύσει κανονικά το τραγούδι η Julia Samoylova, μέσω δορυφόρου. Η πρόθεση της EBU (Ένωσης Ευρωπαϊκών Αναμεταδόσεων) είναι όλοι οι καλλιτέχνες που ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι για τη χρονιά αυτή να εμφανιστούν κανονικά στο διαγωνισμό, όπως και σε όλους τους παρελθοντικούς διαγωνισμούς”.

Το ίδιο απόγευμα, ωστόσο, τα πράγματα πήραν νέα τροπή, καθώς ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Vyacheslav Kyrylenko απάντησε αρνητικά, εκ μέρους της κυβέρνησης, στην πρόταση της EBU, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ενώ παρέθεσε πως ακόμα και η εκπομπή αποκλεισμένων ανθρώπων από την Ουκρανία σε έδαφος ελεγχόμενο από εκείνη απαγορεύεται διά νόμου. Ως εκ τούτου, η πρόταση της EBU παραβιάζει την Ουκρανική νομοθεσία. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ουκρανίας προσθέτει πως η Ρωσία είναι ευπρόσδεκτη στο διαγωνισμό, εφόσον επιλέξει τραγουδιστή που δεν παραβιάζει τον Ουκρανικό νόμο. Από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπάρχει, για την ώρα, απάντηση στη δήλωση του κ. Kyrylenko, ενώ ούτε από την πλευρά της τραγουδίστριας έχει εκδοθεί δελτίο τύπου σχετικό με το θέμα. Η ίδια η τραγουδίστρια, πάντως, δηλώνει αισιόδοξη πως θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα, σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους.

(πηγές: www.eurovision.tv – www.eurovoix.com)

105 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τί παπαριές είναι αυτές, τρισάθλια EBU? Καμμία ντροπή?ΑΙΣΧΟΣ!!! Νισάφι με την ανοχή στη φασιστική ουκρανική κυβέρνηση!!!

  2. Η αγία Ρωσία.αχ.Εκεί στη Μόσχα θα μας περνάνε για ηλίθιους.Ολο το παιχνιδάκι το εστησε καλά.
    Τζάμπα θόρυβος γιατί στο τέλος θα συμμετεχει.Προσωπικα δεν θα μου λείψει η χώρα αυτη που κατά την γνώμη μου έχει πάρει πολυ καλές θεσεις που δεν άξιζε.λυπαμαι μοναχα για την κοπέλα,μου ήταν πολύ συμπαθής και ωραία φωνή και είναι πολύ καλό να βλέπουμε ΑΜΕΑ συμμετοχές.

    • enw axize perisi i oukrania ,to azerbaitzan gia na min anaferthw kai se alles simmetoxes allwn xoron ,proswpika tha mou lipsi giati einai apo tis liges pou xodeuoun lefta gia is simmetoxes tis kai blepoume poli kales paragwges ,alla ama eisai mizeros …..mizera ta blepeis ola
      Nitsa Paparizou-International.kai an krinw apo to nick name sou
      nitsa – litsa – katinitsa kapoia atoma tou epipedou sou ftasan to diagwnismo ekei pou ton ftasan

      • Εγώ αυτό που ξέρω αγαπητέ πανουλη μου ειναι οτι η Ρωσία έχει πάρει θέσεις που δεν αξιζε εξαιτίας συμμαχιών και γειτονικών επιτροπών.Εγω βρίσκομαι εδώ για να λέω την αλήθεια,η Ρωσία το έπαιξε πολύ καλά το όλο θέμα,ακούστηκε και φέτος.Το μόνο που ρίχνω στους Ουκρανούς είναι που δεν σεβάστηκαν την ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα που οι Ρώσοι δόλια στέλνουν και που αν την έστελνε άλλη χώρα πχ Ισραήλ θα το εκραζαν σε όλη την Ευρωπη.
        Και δεν το καταλαβαίνω όλο αυτό που λες ότι άτομα σαν εμένα έφτασαν το διαγωνισμό σε αυτό το σημείο.Οι μόνοι που χάλασαν τον διαγωνισμό είναι οι επιτροπές και κανένας αλλος.το Ιντερνασιονάλ μην τον αγγίζεις γιατί χάρη σε αυτήν αναστήθηκε ο διαγωνισμός και έγινε πιο πολύ τηλεοπτικός και ακολούθησαν νίκες όπως και της Νίτσας.Άλλο Νίτσα Παπαρίζου που διακωμωδω και αλλο Ιντερνασιοναλ.ασε που η κυρά Νίτσα δεν θα δει καν την διεθνή καριέρα,μόνο στο προφίλ μου θα το βλέπει.

      • auti pou eunoite kathe xrono apo tis prwin sosialistikes dimokraties einai i oukrania kai oxi i rwsia
        pali kala pou bike k to televoting kai ginete kati
        p.x perisi oi epitropes twn oukrania -esthonia- lithouania kai georgia dwsane stin rwsia koulouraki – ZERO i de Armenia to poli ipsilo 2 points !!!!!
        oi epitropes 8 prwin xwres tis sobietikis enwseis dwsane 33 bathmous sti rwsia enw stin oukrania 56!!!!!!!!!!!! so televoting
        88 i rwsia kai 80 i oukrania kati adistixo kai propersi ,den tin psifizoun tin rwsia oi prwisn xwres tis sobietikis enwseis

  3. Η ξεφτίλα της ebu δεν έχει όριο.Τέτοια πρόστυχη αντιμετώπιση σε μια συμμετοχή δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά σ’αυτόν τον διαγωνισμό.
    Αίσχος!
    «Η πρόθεση της EBU (Ένωσης Ευρωπαϊκών Αναμεταδόσεων) είναι όλοι οι καλλιτέχνες που ανακοινώθηκαν ως υποψήφιοι για τη χρονιά αυτή να εμφανιστούν κανονικά στο διαγωνισμό, όπως και σε όλους τους παρελθοντικούς διαγωνισμούς».
    Πάει να μας το παίξει καλή και δίκαιη η ebu;;; Τι θα πει να εμφανιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ στο διαγωνισμό; Από ένα studio της Ρωσίας θα εμφανιστεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ;;;
    Αυτό θα πει σεβασμός και αξιοκρατία!
    Το ξεβράκωμα της ebu άρχισε. Πέσανε οι μάσκες μια και καλή!

  4. Να σε κάψω, Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι. Ήμαρτον! Αντί να τρίξει τα δόντια στην Ουκρανία, η EBU άρχισε να βρίσκει γελοιωδέστατες “λύσεις” για να αποποιηθεί των ευθυνών της. Πραγματικά, είναι η πρώτη φορά που δεν θέλω να γίνει αυτός ο διαγωνισμός. Το σιχάθηκα αυτό το παιχνίδι.

  5. Να συμμετασχουμε και εμεις αν ειναι απο την πλατεια συνατγματος να μην μπαινουμε και σε εξοδα… Ε ρε κραξιμο που χρειαζονται στην EBU.

  6. Η μόνη αποδεκτή λύση θα ήταν συμμετοχή μέσω skype από το μπάνιο της. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ρίχνει νερό στον μύλο της Ρωσίας για να ασχολούνται όλη με το υποτιθέμενο δράμα της.

      • Σίγουρα πάντως δεν είμαι ρωσολάγνος Πουτινόφιλος, που περιμένει το “ξανθό γένος” να τον σώσει επειδή έτσι του είπε κάποτε ένας γέρος.

    • Είσαι το λιγότερο ουκρανόφιλος για να μην πω φασίστας.
      Δεν ξανάμπαίνω στον κόπο να σου απαντήσω Μαριε,έχεις ξεφύγει πέρα απο κάθε όριο ηθικής και ανεκτικότητας.
      Σου εύχομαι να παρακολουθήσεις την eurovision φέτος στο μπάνιο σου και μέσω skype.
      Πόση μα πόση κακία μπορει να εχει καποιος;

      • Ανίδεα παιδαρέλια που έχετε κάνει το “φασίστας” ψωμοτύρι, χωρίς καν να γνωρίζετε τι σημαίνει, όποτε κάποιος τολμάει να σας διαταράσσει την τάξη των πραμάτων στο κεφάλι σας. Θα μάθετε να ανέχεστε και την άλλη άποψη, αλλιώς να μην γράfετε σε fora.

      • Βασιλης
        Μην χαλιέσαι άδικα. Ο συγκεκριμένος προσπαθεί να μας πείσει ότι η δική του υποκειμενική άποψη είναι και η αντικειμενική. Για τον “Marios” στην προκειμένη περίπτωση η Ουκρανία και η ebu πράττουν σωστά και δίκαια. Σέβεται τις “λίστες” και τα φακελώματα. Ακόμα και για έναν μουσικό διαγωνισμό!

      • Μπα καθόλου δε χαλιέμαι,ειδικά όταν έχω να κάνω με ανιστόρητους και απολίτιστους.
        Απλά το συγκεκριμένο άτομο εχει καταντήσει κουραστικό,άρρωστο. Θυμίζει λίγο τον τύπο που εχει εμμονή με την Λετονία στο επίσημο σάιτ της eurovision και όπου σταθεί και βρεθεί γράφει το παραμυθάκι του.

  7. Μέχρι στιγμής έλεγα ότι η ebu αναγκαστικά δεν μπορεί να κάνει πολλά σε αυτό το σημείο γιατί είμαστε 1 μήνα πριν τον διαγωνισμό αλλά αυτή η ανακοίνωση είναι το λιγότερο αισχρή. Πρώτα απ’ όλα η Ρωσία δεν θα διαγωνιστεί επί ίσοις όροις. Νομίζω αν ισχύσει κάτι τέτοιο πρέπει να αποχωρήσουν όλες οι χώρες.

    Για μένα είναι φάουλ και οι δύο χώρες. Έχουν ευθύνες αμφότερες και πρέπει η ebu μετά τον διαγωνισμό να ρίξει καμπάνες.

    Νομίζω η Ουκρανία θα κάνει να δει ξανά 5αδα τουλάχιστον μια δεκαετία.

    Μετά τον τελικό του Μαΐου η ebu πρέπει να δώσει εξηγήσεις γι αυτό το τσίρκο.

  8. Καλές οι σολομώντειες λύσεις και η προσπάθεια ειρηνικής επίλυσης των διαφορών γενικότερα, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις απολυτ(αρχικ)ων θέσεων εκ μέρους των επίμαχων 2 χωρών (που κανένας δε βάζει νερό στο κρασί του, χάριν όσων πρεσβεύει αυτός ο διαγωνισμός ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ) η αντιμετώπιση είναι διαφορετική και όλα έχουν κι ένα όριο… Δεν είμαστε παρατηρητές κα. EBU, ούτε διαιτητές σε παιχνίδια εντυπώσεων! Καλό το «ήξεις αφήξεις» και οι θεωρητικές προτάσεις, αλλά εδώ χρειάζεται ξεκάθαρη τοποθέτηση, ε! Και να κρατάμε και λίγο τα προσχήματα, λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει… Με το σκεπτικό σου, ας κάτσουν βρε παιδί μου όλες οι αποστολές στις χώρες τους, μην επιβαρύνονται και με έξοδα, μη χολοσκάτε κι εσείς αν θα προλάβουν οι Ουκρανοί να στήσουν την Arena, και να μεταδώσει ο καθένας το τραγούδι διαδικτυακά απ’ το σπιτάκι του προσαρμοσμένο σε ένα εικονικό stage… ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!

  9. 1. Εχουμε εναν ουκρανο αναμεσα μας!
    2. Η Ρωσια χτυπαει την EBU εκει που την ποναει. Στα ΛΕΦΤΑ!!! Μιλαμε για 300.000.000 κατοικους. Now we are talking.
    3. Τιποτα δεν εχει κριθει πιστευω. Η Ρωσια απλα διαπραγματευεται (δειχνει τα δοντια της). Μεχρι να αποφασισει τι θα κανει.
    4. Η Ουκρανια ειχε λιστα. Η Γιουλια δεν ηταν μεσα. Τωρα τι ψαχνουν;
    5. Περιμενω τον Eurovision Song Contest Executive Supervisor, Jon Ola Sand, αν εχει τα ΚΟΤΣΙΑ να απαιτησει απο την Ουκρανια τον αποκλεισμο και της Αρμενιας για λογους δικαιοσυνης. Αλλα ειναι πολλα τα λεφτα JON OLA Αρη…….
    6. Οι σκανδιναβοι της EBU εχουν κανει το διαγωνισμο σαν τα ΜΟΥΤΡΑ τους!
    7. Ελπιζω να μην εχει βαρει χειμωνα του χρονου στην Ουκρανια και χρειαστουν πολυ γκαζι!

    • 1. Εχουμε εναν ουκρανο αναμεσα μας! Με πολλα nick names!!!
      2. Ο μονος λογος που σκεφτομαι οτι μπορει να το δεχτει αυτο η Ρωσια ειναι για να τους κραξει διαδικτυακα και να φυγει.

  10. Reacting to the EBU’s offer, Ukrainian Deputy Prime Minister Vyacheslav Kyrylenko vowed to prevent any broadcast of Samoylova’s performance on Ukrainian television, arguing on Twitter that airing her song on TV would constitute the same violation of Ukrainian law as permitting her to travel to Ukraine. ΠΗΓΗ: Moscow Times. ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΤΙ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ είναι οι Ουκρανοι. Αφορμή έψαχναν για να μη μεταδοθεί καν το τραγούδι της Ρωσίας. Έχουν πρόβλημα οι άνθρωποι. Επίσης μια βουλευτής της Ουκρανίας και τραγουδιστρια αποκάλεσε την ερμηνεύτρια της Ρωσίας μια “ασχήμια”. Τέτοιο επίπεδο. Λυπάμαι.

  11. Δεν είμαι απόλυτα σύμφωνος, αλλα μάλλον είναι η μόνη λύση, ελπίζω να το δεχτεί η Ρωσία και να μην αποχωρήσει

  12. Τώρα ο νόμος εντελώς τυχαία “τροποποιήθηκε” ώστε να αφορά και σε μια δορυφορική μετάδοση? Ας μιλήσει κάποιος στην Ουκρανία ότι ο διαγωνισμός ΔΕΝ είναι τσιφλίκι της.

    • Ναι τώρα ερμηνευσαν το νόμο ότι στην ουσία σημαίνει ότι απαγορεύεται να παίξει τηλεοπτικά η συμμετοχή της Ρωσίας γενικώς!!! Δεν πάμε καλά!! Η ebu θεωρώ ακόμα και τώρα πρέπει να πάρει το διαγωνισμό από την ουκρανια. Είναι βασικός όρος της σύμβασης που υπογράφουν όλα τα κράτη που συμμετέχουν στο διαγωνισμό ότι θα μεταδωσουν όλες τις συμμετοχές στο ζωντανό και δεν θα κόψουν καμία (πχ το μαύρο ή οι διαφημίσεις απαγορεύονται κατά τη διάρκεια που διαγωνιζεται χώρα)

      • Το 2005, ο Λίβανος είχε αρνηθεί να μεταδώσει τη συμμετοχή του Ισραήλ κι αποσύρθηκε ενώ είχε δηλώσει αρχικά συμμετοχή. Αποτέλεσμα : τριετής αποκλεισμός από την EBU…

    • Η EBU πετάει την πατάτα στη Ρωσία,αν δεν δεχτεί θα πρέπει να αποσυρθεί και να πληρώσει.
      Αν όμως δεν γίνει δεκτό το αίτημα δεν οφείλει μια στην EBU.
      Η EBU συνεχίζει να την βγάζει λάδι και να μην παίρνει θέση.
      Πραγματικά όλοι οι καλλιτέχνες πρέπει να κάνουν συναυλία στην Κριμαία πριν τον ημιτελικό.
      Να κάνουν show μόνο με την Ουκρανία.
      Γιατί να μην ισχύει ο ίδιος νόμος για τους δημοσιογράφους;

  13. Απλά τα πράγματα! !Τόσους τραγουδιστές έχουν! ! Ας επιλέξουν έναν που δεν πήγε Κριμαια (μπορεί να έχει και καλύτερο κομμάτι) και ας στείλουν την Yulia του χρόνου! !

  14. Συμφωνα με τον ουκρανικο νομο πρεπει να αποκλειστει και η Αρμενια…
    Αλλα ξεχασα η ΕBU δε εχει περιθωρια να χασει κι αλλα κερδη…
    Ξεφτιλικια και η προταση για web μεταδοση απλως γελοια!Τριξε λιγο τα δοντια EBU…κατι που θα επρεπε βα χες κανει απο περισυ στο “1944” για να μη φτασουμε εδω!
    Εχουν καταντησει τη eurovision οι αρμοδιοι της ebu ενα απεχθες πολιτικοποιημενο σοου την τελευταια τριετια…
    Ημαρτον πια!Για γελια και για κλαματα…

  15. Δικαιολογημένα η Ουκρανία αντέδρασε έτσι. Ο αγώνας & οι διαδηλώσεις που έκαναν οι Ουκρανοί πριν μια 6ετία ήταν συγκινητικά. Οι Ρώσοι απαιτούσαν από τον Ουκρανό Πρόεδρο να παραδώσει τη χώρα ως προτεκτοράτο τους, ώστε η Ρωσία να την υποδουλώσει οικονομικά αφού πρώτα εκμεταλλευτεί για πάρτη της τους πλούσιους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους.
    Μην ξεχνάμε ότι οι Ρώσοι ήθελαν να επιβάλουν δικτατορικό καθεστώς οικονομικής εκμετάλλεσης στους Ουκρανούς, που αγωνίστηκαν σαν Ένα Σώμα για την ανεξαρτησία τους.
    ΜΠΡΑΒΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ !

  16. Αναρωτιέμαι δηλαδη αν η Ρωσία κερδισει καποια χρονια και διοργανωσει θα υπαρξει τέτοια αντιμετώπιση στους ουκρανους ? Κι οχι απαραίτητα γιουροβιζιον. Έρχεται κι ενα μουντιαλ το 2018, αν προκριθει η Ουκρανία δηλαδή τι θα γίνει ? Απαραδεκτα πράγματα

    • Τελικά έχουμε πολλούς Ουκρανούς ανάμεσα μας η είναι ο ίδιος που γράφει με τουλάχιστον 4 διαφορετικά nickname;

      • Kαι αν έχουμε “πολλούς Ουκρανούς” ποιό είναι το πρόβλημά σου; Ρατσιστής κατά συγκεκριμένων εθνοτήτων είσαι αγόρι μου; Το ποιός γράφει με πολλαπλά nickname παρακαλώ ο διαχειριστής της σελίδας να βγει να μας το πει. Γιατί από αλλού θα σου έρθει από ότι νομίζεις.

      • Όπως τα είπες Νικόλα.ανηκω σε αυτούς που δε θέλουν να έχουν καμία σχέση με το Μάριο. Όπως βλέπεις δε γίνεται. Ρωτάω η σχολιάζω το πόστ κάποιου,στη συγκεκριμένη περίπτωση το δικό σου και έρχεται ο άλλος να με ρωτήσει αν είναι ρατσιστής κατα συγκεκριμένων εθνικοτήτων.
        Η δική μου απάντηση λοιπόν ,γιατί πραγματικά έχω κουραστεί να βλέπω το μαϊντανό παντού ,είναι ΝΑΙ:είμαι ρατσιστής στους ερειστικους,αγένεις και ανιστόρητους.
        Εδώ σχολιάζουμε την eurovision και ανταλλάσσουμε απόψεις.
        Κανείς δεν προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο και αφήνουμε εκτός τα πολιτικά κριτήρια.
        Ο καθένας λέει τη γνώμη του ήρεμα και πολιτισμένα.

      • Βασιλης
        Κι εγω απλα του εχω πει οτι δεν ειναι σοβαρος και δεν θα ασχοληθω μαζι του.
        Γι αυτο τα κανει αυτα τα παιδιαστικα. Πληγωθηκε μαλλον. Αλλα μας ζαλισε με την Ουκρανια και τα 140 διαφορετικα προφιλ του.

      • Μην κρίνετε εξ’ιδίων τα αλλότρια. Αν εσείς έχετε συνηθίσει να γράφετε με πολλά ψευδώνυμα, δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. Εγώ εδώ και χρόνια γράφω τη γνώμη μου, και όταν δεν είναι καθόλου δημοφιλής εδώ μέσα (όπως όταν πέρσι σκούζατε ότι είμαι εθνοπροδότης επειδή διέβλεπα το φιάσκο που ερχόταν), μόνο με το ένα και μοναδικό όνομά μου.
        Αν δεν αποδείξετε ότι γράφω με πολλαπλά ονόματα και αν δεν ζητήσετε συγγνώμη για τους χαρακτηρισμούς εναντίον μου, εγώ θα το τραβήξω μέχρι εκεί που μπορώ να το τραβήξω. Και μιλάω πολύ σοβαρά.

      • Συγνωμη Μαριε αν σε στενοχωρησα. Δεν ηταν καθολου στις προθεσεις μου. Ειλικρινα πιστευα οτι ησουνα εσυ. Προφανως τοτε και ειναι καποιος αλλος. Σε θυμαμαι απο αλλες χρονιες. Απλα εγω εχω ξεχασει το ψευδονυμο μου και εβαλα το ονομα μου φετος. Κατι με ευροφαν ειχα η κατι τετοιο. Φυσικα και εχουμε ολοι τις αποψεις μας και αυτο ειναι πολυ καλο. Αλλιως θα ειμασταν αβουλα οντα. Γνωμη μου ομως ειναι οτι εσυ προσπαθεις υπερ του δεοντως φετος να τις επιβαλλεις στους αλλους και επιτιθεσαι σε πολλα ατομα χωρις ιδιαιτερο λογο. Αυτο δεν ειναι σωστο. Θα εχεις καταλαβει βεβαια οτι σε πολλα ποστ εχεις δημιουργησει *εχθρους*, εννοω οτι υπαρχουν καποιοι που γραφουν οτι δεν θελουν να σου μιλανε/γραφουν καθολου. Προσεξε το αυτο. Εμενα αν μου το εγραφαν 4 η 5 ατομα θα σκεφτομουνα τι λαθος κανω. Νομιζω οτι πολλες φορες εισαι εριστικος και αγενης. Ακομα και το χιουμορ που εκανα πιο πανω το τραβας στα ακρα. Δεν ειναι σωστα πραγματα αυτα. Εδω ειναι ενα σαιτ που γραφουμε για τη γιουροβιζιον και να κανουμε την πλακα μας. Σου εχουν επανηλημμενα επισημανει πολλοι οτι κρινεις χωρες απο την πολιτικη και οχι απο τα τραγουδια τους.
        Αυτα απο εμενα φιλικα και με καθε σεβασμο. Καλη συνεχεια.

  17. Αναρωτιέμαι δηλαδη αν η Ρωσία κερδισει καποια χρονια και διοργανωσει θα υπαρξει τέτοια αντιμετώπιση στους ουκρανους ? Κι οχι απαραίτητα γιουροβιζιον. Έρχεται κι ενα μουντιαλ το 2018, αν προκριθει η Ουκρανία δηλαδή τι θα γίνει ? Απαραδεκτα πράγματα

    • H FIFA δεν ειναι EBU. Εκει αν δεν τηρεις τους κανονες πεφτουν οι καμπανες και οι αποκλεισμοι βροχη.

  18. Σοβαρά τώρα τι σκέφτονται εκεί στην EBU; Δεν αντιλαμβάνονται ότι εάν ανεχθούν αυτήν την κατάσταση δημιουργούν κακό προηγούμενο; Και μετά την απόρριψη της “συμβιβαστικής” (αλλά ουσιαστικά αστείας πρότασης) της EBU δεν τηρούνται πια ούτε τα προσχήματα από την Ουκρανία.
    Η μόνη λύση πια είναι και η πλέον ριζοσπαστική: παίρνουν τη διοργάνωση σήμερα από την Ουκρανία και τη δίνουν σε άλλη χώρα.

  19. Απαραδεκτη η EBU. Πιστευω οτι εχει χασει τελειως την μπαλα. Το θεμα ηταν γνωστο εδω και καιρο και θα επρεπε να ειναι προετοιμασμενη και να εχει ετοιμες λυσεις για οταν θα εφτανε το πραγμα εδω. Αφου βλεπει οτι καμια απο τις δυο πλευρες δεν ειναι διατεθειμενη να κανει πισω, ας παρει τα ρισκα της. Ή να αποκλεισει την Ουκρανια και να δωσει σε αλλη χωρα τον διαγωνισμο ή να επιτρεψει στην Ρωσια να απεχει και να μην μεταδοσει τον διαγωνισμο και του χρονου να τις αποκλεισει και τις δυο. Εδω περυσι και ηταν ανικανη να χειριστει σωστα ενα θεμα οικονομικων οφειλων οπως αυτο της Ρουμανιας θα βρει λυση σε πολιτικες διαμαχες και διπλωματικα τερτιπια? Δεν εμπνεει καμια σοβαροτητα και εμπιστοσυνη. Χρειαζεται ριζικες αλλαγες σε προσωπα και να βρει την χαμενη ταυτοτητα της.

  20. Εγώ περιμένω να βρεθεί ένα χαριτωμένο παραθυράκι του τύπου “εφόσον η τραγουδίστρια θα βρίσκεται πάνω σε καροτσάκι και δεν θα ΠΑΤΑΕΙ στο ουκρανικό έδαφος, μπορεί να συμμετάσχει κανονικά!” χα χα!
    Απαράδεκτες όλες οι πλευρές. (Ουκρανία, Ρωσία, EBU). Μετά τα φετινά γεγονότα, νομίζω πως πρέπει να καθοριστούν εκ νέου κάποιοι κανόνες στο διαγωνισμό. Είναι αδιανόητο ο διαγωνισμός να περιλαμβάνει χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο ή σε έντονη διαμάχη μεταξύ τους. Πάντα θα δημιουργούν προβλήματα.

  21. Διαβάζω για τον περιβόητο νόμο των Ουκρανών που απαγορεύει σε οποιονδήποτε πολίτη να εισέλθει στη χερσόνησο της Κριμαίας χωρίς την άδειά της, μια χερσόνησος που ήταν διοικητικά & κοινοβουλευτικά αυτόνομη μέσα στην επικράτεια της Ουκρανίας ακόμα από την ανεξαρτησία της χώρας απο την ΕΣΣΔ το 1991, μια χερσόνησος όπου ο ο πληυθσμός της είναι Ρώσοι (& όχι απλά Ρωσόφωνοι) & σε δημοψήφισμα που εγινε πριν 3 χρόνια το 98% τάχθηκε υπές της ένωσης με τη μαμά Ρωσία. Αλλά αυτός ο νόμος φαίνεται δεν ισχύει για όλους. Τσιμουδιά για την Αρμένισσα, μόνο η Ρωσιδα τους πείραξε.
    Λοιπόν, ας το δούμε λίγο αλληγορικά, μπας & μερικοί καταλάβουν. Η Εurovision είναι σαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, πχ τη μονόπολη. Υπάρχουν κανόνες.΄Οσοι θέλουν να παίξουν, οφείλουν να σεβαστούν & να τηρήσουν τους κανόνες. Κύρια αρχή ότι όλοι οι παίχτες έχουν την ίδια μεταχείρηση. Δεν γίνεται πχ κάποιον να παίρνει 1.000.000 ευρώ από την τράπεζα στο τέλος κάθε γύρου…γιατι και καλά έτσι επιθυμεί. Και γυρνάμε τώρα στην πραγματοκότητα. Η Εurovision είναι ένας μουσικός διαγωνισμός που τον οργανώνει η EBU. Κανένας νόμος κράτους δεν είναι υπεράνω των κανονισμών της Εurovision. Δεν έχει το δικαίωμα η Ουκρανία να μπλοκάρει τη συμμετοχή καμίας χώρας, με όποιον νόμο κι αν επικαλεστεί. Ή συμμορφωνεται (όπως έκανε η Τουρκία με το 2004 με την Κύπρο με ένα πολύ πιο σημαντικό θέμα-η οργανώτρια χώρα δεν αναγνωριζε την άλλη) ή η διοργάνωση βάση του καταστατικού πρέπει να αλλάξει μέρος διαξεγωγής. Αυτά περί δορυφόρου αμαρώνουν ακόμα περισσότερο την εικόνα του διαγωνισμού. Είναι αίσχος. Τι πράγμα; Δεν έχουμε χρόνο; Λυπάμαι κύριε Sand. Όπως έστρωσες, ετσι θα κοιμηθείς. Ας φρόντιζες να πάρεις τη διοργάνωση από τους Ουκρανούς αρκετό καιρό πριν (για΄τι οι λόγοι για να το κάνεις αυτό βάση των κανονισμών ήταν πολλοί). Τώρα τρέχα. Και αν δεν μπορείς να κάνεις σωστά τη δουλειά σου, παρετήσου! Πχ μια Γερμανία ή μια Νορβηγία ή μία Σουηδία μια χαρά προλαβαίνει να στήσει τα πάντα μέσα σε ενάμιση μήνα.
    Θέλω πολύ η Ρωσία να τους τρέξει στα δικαστήρια (γιατι μπορεί). Εκεί να δεις γέλια.

    • Βασικά το channel 1 απέρριψε την πρόταση της EBU,τονίζοντας ότι παραβιάζονται οι κανόνες του διαγωνισμού εφόσον απο την πλευρά της EBU δεν υπάρχει καμία ένσταση για τον καλλιτέχνη που εκπροσωπεί τη Ρωσία.
      Με λίγα λόγια αγαπητέ Jon Ola Sand στον φόρεσαν…
      Τώρα τρέχα να σώσεις ότι μπορείς…

  22. Τι παρακολουθούμε βρε παδιά? Είναι για γέλια πλέον όλοι τους.
    Είναι απλά ένας διαγωνισμός χαλαρώστε.
    Τι θα γίνει δηλαδή αν οι Ουκρανοί καταφέρουν να απαγορεύσουν την συμμετοχή της Ρωσίας?
    Θα πάρουν πίσω την Κριμαία. Οχι
    Τι θα γίνει αν τραγουδήσει η Yulia κανονικά στο Κίεβο? Τίποτα
    Σφάζονται σαν τα κοκόρια δίχως λόγο και αιτία στο συγκεκριμένο γήπεδο.
    Και όλη η Ευρώπη μαζί τους γελάει

    • Είναι μεγάλη ήττα και για τη δημοκρατία αλλά και για το διαγωνισμό και τις αξίες που αυτός υποτίθεται ότι πρεσβευει, να απαγορευτεί φασιστικα σε μια χώρα να εμφανιστεί και να τραγουδήσει. Είναι η πρώτη φορά που οικοδέσποινα χώρα το κανει και μάλιστα με τόσο προκλητικό τρόπο. Άλλες φορές είχαμε απόσυρση των ιδίων των χωρών που δεν επιθυμούσαν αυτές για τους δικους τους λόγους να συμμετέχουν ή παραβαση ενδοσυμβατικων κανόνων ανάμεσα σε ebu και συμμετεχουσα χώρα που είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεσαι το ποσό σοβαρό είναι αυτό που συμβαίνει και υπενθυμίζει ότι κυβερνήσεις και κοινωνίες διολισθαινουν επικίνδυνα σε φασιστικα μονοπάτια και μονομερεις ενεργειες.

      • Το θεωρώ γελοίο διότι όπως και να το κάνουμε δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα απολύτως είτε της επιτρέψουν να συμμετέχει κανονικά είτε όχι. Σε πολιτικό επίπεδο πάντα αλλά και σε γεοπολιτικό. Η Κριμαία δεν πρόκειται να αλλάξει χέρια όπως και να το κάνουμε.

        Είναι σαν να μαλώνουμε με τους Σκοπιανούς σε μια παρτίδα πόκερ αν θα παίξουμε μαζί και ο νικητής θα αποφασίσει για την ονομασία των Σκοπίων.

      • Δεν αποαγορεύτηκε στη χώρα να συμμετέχει, αλλά σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες. Διαχωρίστε τα πράγματα κάποια στιγμή στο κεφάλι σας. Μάλλον δεν θυμάσαι τι έγινε το 2012 στο Αζερμπαιτζάν.

  23. Ελάτε τώρα ρε παιδιά! Πολλές χώρες έχουν κερδίσει ή και πάρει καλές θέσεις λόγω συμμαχιών εξάλλου, δεν είναι μόνο η Ρωσία. Κρίμα αν απαγορευτεί η συμμετοχή της Σομοΐλοβα, το τραγούδι είναι από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων, και δεν υπερβάλλω. Θα δούμε τι θα γίνει!

  24. Η Ρωσία δεν δέχθηκε να “συμμετάσχει” μέσω δορυφόρου, άρα όλα είναι πάλι ανοικτά. Δεν ξέρω τι θα γίνει φέτος, έχει μείνει ένας μήνας και κάτι για τον πρώτο ημιτελικό και αντι να ασχολούμαστε με την σκηνή για παράδειγμα, ασχολούμαστε με το ποιοι θα συμμετάσχουν και πως. Δεν το περίμενα εν έτει 2017…

    • Δεν είναι ότι η Ρωσία δε δέχθηκε να συμμετάσχει μέσω δορυφόρου, αλλά ότι οι Ουκρανοί είπαν πως ακόμα και η τηλεοπτική μετάδοση ατόμων που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα απαγορεύεται σύμφωνα με τον ουκρανικό νόμο. Τώρα, αν δεν απαγορευόταν (σ.σ. Η τηλεοπτική μετάδοση) και η Ρωσία δε δεχόταν να συμμετάσχει μέσω δορυφόρου, λογικό θα το έβρισκα.

  25. Αν η Ρωσια συμμετασχη κανονικα με καποιο τροπο στον διαγωνισμο , τι θα κανει η Ουκρανια με τις χωρες που θα ψηφισουν την συγκεκριμενη συμμετοχη ???? θα κοψει την μεταδοση την ωρα της ψηφοφοριας ? Γιατι αυτή την λογικη εχει καθιερωσει . Και βρε παιδια , λογικο είναι η κοπελα να κανει και κανενα ταξιδι για να προωθησει το ταγουδι της . Σε αυτή την περιπτωση η Ουκρανια θα απογορευσει και την συμμετοχη των χωρων που θα την δεχθουν στο δικο τους εδαφος ???? Να γελασω τωρα η τον μαιο μια και καλη ? Τωρα καλυτερα για τοτε θα είναι για καλαματα . Και κατι άλλο με την φοβερη ebu , τους περασε από το μυαλο οταν εκαναν αυτην τη προταση για δορυφορικη συμμετοχη από άλλη χωρα , ότι η Ρωσια θα μπορουσε να επιλεξει την κριμαια …. ??? …. λεω δηλαδή ….

      • Στην Καλαμάτα συμφωνώ κ προσυπογράφω κ εγώ!πολύ ωραία ιδέα!στο μεγάλο χορού,όμως,που χωράει μετά βίας τις αποστολές των 43 χωρών ή στην παραλία,να έχουμε κ άπλα;

  26. 1980: Το Ισραήλ, αρνήθηκε να διοργανώσει Ξανά τη Eurovision Λίγο πριν το διαγωνισμό και τελικά ο διαγωνισμός πήγε στην Ολλανδία και στη Χάγη..
    Επίσης μπορεί να γίνει το ίδιο και τώρα.. Πόσες φορές έχουν γίνει διοργανώτριες χώρες το Ηνωμένο Βασίλειο ή η Ολλανδία?? Γιατί να μη γίνει και τώρα αυτό??
    Θα ηταν μια σπουδαία λύση..

    • Αυτό θα ήταν το πιο σωστό νομίζω. Αφού λύση δεν βρίσκουν ας μεταφέρουν το διαγωνισμό σε ουδέτερο έδαφος!

  27. Ο λόγος που δεν μεταφέρεται τώρα ο διαγωνισμός είναι καθαρά πρακτικος. Η ebu φυσικά και έχει διασφαλιστεί με σύμβαση απέναντι στην Ουκρανία και φυσικά μπορεί πλέον να της πάρει τη διοργάνωση ΑΛΛΆ φοβάται αντιδράσεις καθώς αυτή την εποχή έχουν πουληθεί και τα εισιτήρια για το διαγωνισμό Αλλά και αεροπορικά εισιτήρια έχουν κλειστεί Αλλά και η διαμονή πολλών επισκεπτών που θέλουν να δουν από κοντά τη Γιουροβίζιον. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που δεν θα μεταφερθεί ο διαγωνισμός σε άλλη χώρα. Δυστυχώς. Όσοι πάτε στην Ουκρανία, κουραγιο. Είναι και σε “εμπόλεμη” κατάσταση περίπου…

    • Το θέμα των εισιτηρίων μπορεί να λυθεί. Επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση με τα καινούρια. Αν & φαντάζομαι πως ελάχιστα έχουν πουληθεί σε ξένους φαν, τα περισσότερα θα διατίθενται στη μαύρη αγόρα, για Ουκρανία μιλάμε. Όπως επίσης φαντάζομαι πως λίγοι θα είναι & οι ξένοι επισκέπτες. Παρόλ’ αυτά μπορούν να γίνουν ανετότατα ακυρώσεις & στις οποιεσδήποτε κρατήσεις (ξενοδοχεία ή αεροπορικά). Έχουμε ακόμα ενάμιση μήνα για τον 1ο ημιτελικό. Εκτός αν αγόρασε κάποιος πχ κανένα εισιτήριο με 20-40 ευρώ με εταιρία τύπου Ryanair, οπότε λες μικρό το κακό.

      • Σύμφωνα με τους κανονισμούς της EBU οι χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να μαυρίσουν οθόνες η να μην αναμεταδιδουν τη συμμετοχή κάποιας χώρας μέλους της EBU.
        Αν λοιπόν η Ρωσία ή οποία άλλη χώρα στείλουν καλλιτέχνες που έχουν παει στην Κριμαία η Ουκρανία τι θα κάνει;
        Δε θα ξαναπάρει μέρος στο διαγωνισμό;
        Γιατί όπως μας είπε δεν μπορει κάν να αναμεταδωσει μια συμμετοχή κάποιου που εχει καταπατήσει τους νομούς της.
        Στο καλό Ουκρανία! Δε σε βλέπω να ξανά παίρνεις μέρος…

      • Βγάζω το καπέλο στον Άγιο Μαρίνο, διότι αν & μικρό κρατίδιο, είναι το πρώτο (& μοναδικό ως τώρα) που αντέδρασε. Ο γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης δήλωσε: “Σαν δημόσια τηλεόραση δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την συμπεριφορά των Ουκρανών. Οι αντιθέσεις μεταξύ των χωρών πρέπει να μένουν εκτός της Eurovision:.
        O γραφικός πλέον Jon Ola Sand δήλωσε σε δανέζικο κανάλι ότι αρκετές χώρες τον προσέγγισαν, εκφράζοντας την ανησυχία τους αναφορικά με την ασφάλεια ενός ταξιδιού στο Κίεβο μετά τα όσα συνέβησαν με τη Ρωσία & παραδέχτηκε πως η πρόταση νε βγει η Ρωσίδα μέσω link θα ήταν όντως παράτυπη. Πρέπει να έχει φάει πολύ κράξιμο & είναι σίγουρος ότι έτσι & η Ρωσία καταφύγει στα δικαστήρια θα του πάρουν το κεφάλι.

      • Γενικά δε βλέπω λύση . Απλά η Ρωσία (και καλά έκανε για μένα) πέταξε την μπάλα στην EBU ζητώντας εδώ και τώρα να βρει λύση καθώς είναι η μοναδική υπεύθυνη για το όλο φιάσκο.
        Βλέπω δύσκολο να μετακομίζουν το διαγωνισμό λογικά μια απο τις δυο θα κάνει πίσω.
        Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολλά μέχρι το Μάιο.
        Το μόνο που εύχομαι είναι να μην υπάρξουν προβλήματα ασφαλείας και έχουμε κι αλλά…

      • Η Ρωσία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της. Η EBU φέρει την όλη ευθύνη & μόνο αυτή μπορεί να δώσει λύση. Αν & με τους τσαρλατάνους που μπλέξαμε, το θεωρώ & εγώ δύσκολο. Όταν ο ίδιος o executive scrutineer του διαγωνισμού βγαίνει σα χεσμένος να κάνει μια ανακοίνωση την οποία τη διαβάζει (ούτε ν΄αρθρώσει 3 λόγια από μόνος του δεν μπορούσε) & κρύβεται πίσω από τον γελοίο νόμο των Ουκρανών που αλλάζει κάθε μια ώρα & έχει αντίκτυπο μόνο για τη Ρωσιδα τραγουδίστρια, όταν προτείνει ηλίθιες λύσεις που παραβιάζουν τους κανόνες & ξαναγίνεται ο ίδιος ρόμπα, για να τα πάρει όλα πίσω την άλλη μέρα…. ε σαν τι να περιμένεις.

  28. O jon ola αν δεν πάρει πόδι τώρα μάλλον θα τον πάρουν σηκωτό. Όταν κάνεις τα στραβά μάτια σε πολιτικά τραγούδια, σε πληρωμένες επιτροπές, σε τραγούδια που χουν κυκλοφορήσει πριν την 1η Σεπτεμβρίου τότε θα σου ρθει η μεγάλη στραβή και θα τρέχεις. Και αν η μαμα Ρωσία φύγει δια παντώς και χάσει η eurovision μια απο τις πιο δυνατές χώρες του θεσμου με κοινό εκατομμυρίων γιατι απλά η γλυκια μας ουκρανία δεν άφηνε τραγουδιστές ούτε να πάνε μποσουλόντας στο Κίεβο, το ολο θεμα eurovision θα πάρει πλήρως την κάτω βολτα, θα έρθει και η κίνα και η ιαπωνία να συμμετέχουν, και σιγάαα σιγάαα θα περάσει στην ιστορία ο θεσμος αυτός….

    • Και μην ξεχνάμε το σκάνδαλο του 2015 με τη Σουηδία…
      Νομίζω ότι φέτος εχει ξεπεραστεί κάθε όριο,και πιστεύω οι φαν του διαγωνισμού θα δώσουν ηχηρή απάντηση στην ebu.Ηδη όλο αυτό το φιάσκο εχει χαλάσει το όλο κλίμα που υποτίθεται ότι είναι μουσική γιορτή.
      Αναμένουμε λοιπόν και ευχόμαστε να διεξαχθεί τουλάχιστον ομαλά ο διαγωνισμός…
      Ένα μόνο θα πω:Η Ουκρανία πέρα του διαγωνισμού ,εχει καταφέρει να κάνει άνω κάτω ολόκληρη την Ευρώπη…

      • Πώς έχει κάνει μεγάλε η Ουκρανία άνω κάτω την Ευρώπη; Επειδή αντιστάθηκε στο διαμελισμό της από τη Ρωσία; Επειδή πριν 12 χρόνια πάτησε πόδι στο να γίνει προτεκτοράτο της Μόσχας με βαλτό από αυτή πρόεδρο και πλήρη οικονομική εκμετάλλευσή της;
        Όταν θα συνειδητοποιήσεις τη ζημιά που κάνει η Ρωσία του Πούτιν στην Ευρώπη, προσπαθώντας να διαμελίσει την Ε.Ε. χρηματοδοτώντας ακροδεξιά και ναζιστικά κόμματα και έχοντας βλέψεις να κάνει και στις Βαλτικές χώρες ότι και στην Ουκρανία, θα είναι πολύ αργά.

      • Αναφέρομαι στη νίκη της Σουηδίας Θάνος και το γεγονός ότι οι επιτροπές καταταξαν την Ιταλία στην 24η θέση.

      • Ρε Marios δεν έχεις άλλη δουλειά να κανείς απο το να σχολιάζεις τα δικά μου πόστ;
        ρώτησε καποιος την γνώμη σου;
        Προσπάθησα κανά δυο φορές να σου εξηγήσω κάποια πράγματα αλλά δεν τα καταλαβαίνεις…ουτε το χιούμορ αντιλαμβάνεσαι.
        Γι’αυτο κανε μας τη χάρη και τραβά αλλού να σχολιάζεις.

      • Βασίλη παραπληροφορείς…η Ιταλία το 2015 ήρθε 6η στις επιτροπες κ φυσικά 1η στο κοινό. Δε νομίζω ότι η 6η αυτή θέση συνιστά και σκάνδαλο . Πόσο μάλλον που η Ιταλία δεν φάνηκε να επιθυμεί τότε κ ιδιαίτερα τη νίκη

      • Σε γενικές γραμμές θα μπορούσα να συμφωνήσω Μάριε με τα σχόλιά σου. Αλλά συγγνώμη…όταν η Jamala περιδιαβαίνει και τραγουδάει το μοιρολογάκι της στο φεστιβάλ ενός φασιστικού κόμματος, λυπάμαι αλλά προσωπικά ως δημοκράτης πολίτης δεν μπορώ να υπερασπιστώ ούτε την Ουκρανία και την ομοίως δεξιά κυβέρνηση, ούτε να συγκινηθώ με το δράμα των Τατάρων που βοήθησαν το 1944 το Χίτλερ. Για μένα Ρωσία και Ουκρανία είναι στον ίδιο παρονομαστή και αυτή τη στιγμή βλέπουμε τη διαμάχη δύο κρατών στην οποία ο φασισμός φαίνεται να έχει πάρει την πρωτοκαθεδρία στους κρατικούς φορείς και θεσμούς του

  29. Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως εκτός από τον Άγιο Μαρίνο και η Δανία και η Γερμανία έχουν στρέψει τα βέλη τους εναντίον της EBU. H Δανία μάλιστα μιλάει ευθέως και εναντίον της Ουκρανίας αναφέροντας πως αμφιβάλλει εάν μπορεί η χώρα να παρουσιασει κάτι αξιόλογα τηλεοπτικά τον Μάιο, ενώ η Γερμανία τονίζει την ευθύνη και των 2 λέγοντας πως “Και η Ρωσία ήξερε ποιόν έστελνε και οι ουκρανικές αρχές τί έκαναν”! Τέλος το Ηνωμένο Βασίλειο πολύ σωστά έχει βγάλει σχεδόν ταξιδιωτική οδηγία να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι Βρετανοί ταξιδέψουν στο Κίεβο (και ειδικά τα ομόφυλα ζευγάρια). Έχουμε να δούμε πολλά μέχρι το Μάιο. Και η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν τραβήξει το σχοινί όσο δεν παίρνει με την EBU να το παίζει Πόντιος Πιλάτος. Θα υπάρξουν πιστεύω εξελίξεις μετά από αυτό το φιάσκο από τον Μάιο και μετά…

    • Η Ουκρανία έχει βγάλει μια γελοία λίστα με περίπου 150 μη ευπρόσδεκτους Ρώσους καλλιτέχνες. Η Yulia Samoylova δεν ήταν μέσα στους 150. Οι Ουκρανοί επικαλέστηκαν έπειτα ένα νόμο (ο οποίος τροποποιείται κάθε μισή ώρα) & απαγόρευσαν την είσοδο στη Ρωσίδα τραγουδίστρια γιατι λέει πήγε πριν 3 χρόνια στην Κριμαία. Το ίδιο έπραξε & η τραγουδίστρια της Αρμενίας, αλλά εκεί δεν υπάρχουν κυρώσεις. Τι δεν καταλαβαίνεις; Το θέμα δεν είναι ποιός θα τραγουδήσει, αλλά να μη πάρει μέρος η Ρωσία. Η Ρωσια υπερασπίζεται τα δικαιώματά της & καλά κάνει. Ο Eurovision είναι ένας μουσικός διαγωνισμός & έχει τους δικούς του κανόνες, τους οποίους οι Ουκρανοί παραβιάζουν συνέχεια από πέρσυ & η EBU κάνει τα στραβά μάτια. Φαντάσου πχ οι Ουκρανοί να αποκλείσουν τον Κοντόπουλο γιατι συνεργάστηκε με τους Lazarev & Kirkorov & να απαιτήσουν από την Ελλάδα να στείλει τραγούδι άλλου συνθέτη. Μιλάμε για καραγκιοζιλίκια!

      • αυτο με τον κοντοπουλο σαν παραδειγμα το σκεφτηκα και γω. ειναι ικανοι οι διοργανωτες να φτασουν σε τετοιο βαθμο γελοιοτητας το πιστευω. Λυπαμαι που περιμενουμε μια φορα το χρονο να δουμε ενα τελειο σοου και τελικα θα δουμε κατι μετριο. Και με πολλες εντασεις φυσικα κτλ….

      • Που κολλάει το παραπάνω post σου abc ως απαντηση στο δικό μου. Τις δηλώσεις της Δανίας, της Γερμανίας, κ του ΗΒ. σχολίασα

      • Κολλάει στην πρωτελευταία πρόταση του κειμένου σου. Έγραψες: “Και η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν τραβήξει το σχοινί όσο δεν παίρνει με την EBU να το παίζει Πόντιος Πιλάτος”.
        Θα σχολιάσω επίσης αυτά που έγραψες παραπάνω για το 2015 (για να μη γράφω σε δυο μεριές). Προφανώς ο Βασίλης δεν το διατύπωσε σωστά, αλλά ναι, συνολικά η Ιταλία βγήκε μεν 6η στις επιτροπές, αλλά αυτό έγινε γιατί κάποιοι είχαν γραμμή να τη “μαυρίσουν”. Αυτό για σένα δεν αποτελεί σκάνδαλο; Πόσο μάλλον όταν στο televoting η Σουηδία δεν ήρθε καν 2η, αλλά 3η, 100 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την Ιταλία (& το 2015 δεν ίσχυε το περσινό σύστημα που οι βαθμοί του κοινού μπαίνουν ξεχωριστά). Το ίδιο κόλπο χρησιμοποιήθηκε & το 2016. Οι επιτροπές έβγαλαν τη Ρωσία 5η, η νίκη της Αυστραλίας φάνταζε ευκολάκι & τελικά τους βγήκε η Ουκρανία από καραμπόλα.Τον θυμάσε τον Jon Ola Sand που βγήκε να μιλήσει & ήταν σαν να είχε πάθει 5 απανωτά εγκεφαλικά; & το σήριαλ συνεχίζεται!

      • Να σαι καλά ABC.ακριβως δεν το διατύπωσα σωστά,εννοούσα ότι σε κάποιες χώρες ήρθε στην 24η θέση (με γραμμή να τη μαυρίσουν όπως πολύ σωστά είπες) στο σύνολο όμως 6η σωστό.
        Ως συνήθως εδώ μέσα μερικοί πιάνουν αυτά που τους συμφέρουν και τους αρέσουν.

      • Καλά το ότι ο Jon ola sand όταν μίλησε πέρσι ήταν σαν “να του είχαν σκοτώσει τη μάνα” είναι γεγονός”. Ίσως μάλιστα κ να ψυχανεμιζοταν τί θα συνέβαινε φέτος. Αλλα κ πάλι δεν καταλαβαίνω το συλλογισμό σας. Γιατί να μην ήθελε το 2015 η EBU νίκη της Ιταλίας? Τί τους είχε κάνει η Ιταλία ? Προσωπικά υποψιάζομαι ότι μάλλον η Ιταλία δεν ήθελε τη διοργάνωση. Όσο για πέρσι εννοείται ότι η EBU δεν ήθελε νίκη της Ρωσίας για να μην αντιμετωπίσει αυτά που αντιμετωπίζει τώρα με την Ουκρανία. Γιατί δε νομίζω κανείς να πιστεύει ότι αν η διοργάνωση γινόταν στη Ρωσία δεν θα υπήρχαν ζητήματα με μια σειρά από χώρες. Έτσι πόνταρε στην ασφάλεια της Δύσης με μια νίκη της Αυστραλίας, η οποία δυστυχώς δεν τους έκατσε…

      • Θάνος αν έχεις παρατηρήσει γίνεται τα τελευταία χρόνια ένα πολύ μεγάλο πρόμο για τη Σουηδία.Αυτα τα περί Ιταλίας ότι δεν θέλει το διαγωνισμό τα ακούω χρόνια τώρα.Η αλήθεια είναι ότι η Ιταλία δεν ενδιαφέρεται για το esc αλλά προς θεού όταν κερδίσει θα διοργανώσει.παραυτα για τους Ιταλούς γενικότερα παραμένει ένας θεσμός πολύ κατώτερος του δικού τους Sanremo και έτσι τον σνομπάρουν.
        Άντε να δούμε ποια χώρα θα προωθήσει φέτος η Ebu.
        Εύχομαι να μην ξανά πάμε Σουηδία!

      • Η Rai ανέκαθεν ήταν ολίγον σνομπ με το διαγωνισμό, όχι βέβαια ότι θα τους χαλούσε τους Ιταλούς μια ενδεχόμενη νίκη. Διαφορετικά ούτε τους Il Volo θα βλέπαμε, ούτε φέτος τον Francesco Gabbani.
        Η Σουηδία από την άλλη, βλέπει το διαγωνισμό ως μπαξέ-τσιφλίκι της. Έχει βέβαια & το κόμπλεξ να ισοφαρίσει & να ξεπεράσει την Ιρλανδία. Όταν κατεβαίνει ο Σουηδός με μια πανάκριβη κατασκευή με προτζέκτορες & λέιζερ, δε νομίζω να χωρούν αμφιβολίες που θα πάει το βραβείο. Οι επιτροπές στα ’90s θεοποιούσαν την Ιρλανδία, στα ’10s τη Σουηδία. Η Σουηδία πάντα είχε μια ιδιαίτερη μεταχείρηση τα τελευταία χρόνια. Οι έξτρα πρόβες του Eric Saade που ήθελε τζαμια να σπάνε πάνω στη σκηνή, η ειδική σκηνοθεσία στη Loreen & το slow motion που απαγορευόταν (εδώ ανοίγω παρένθεση, το Euphoria είναι τραγουδάρα & από τα λίγα άξια βραβεία των τελευταίων δυο δεκαετιών, αλλά αυτή η ειδική σκηνοθεσία ήταν που απογείωσε το κομμάτι), το πολυεργαλείο του Mans & η αίσθηση ότι έβλεπες video-clip, οι πάντα καλές σειρές εμφάνισης στον τελικό, ακόμα & αν βγαίνει στο πρώτο μισό. Ας τολμούσε να τα ζητούσε όλα αυτα κανένας Άγιος Μαρίνος. Η απάντηση θα ήταν “δεν γίνεται”, όπως δεν γινόταν πχ η ελληνική αποστολή να έχει ένα μανουάλι το 1995 πάνω στη σκηνή, με την Chiara να έχει 4 το 1998. Η Ισλανδία το 1997, παλι στο Δουβλίνο οπως & το 1995, ανέβασε στη σκηνή ολόκληρο καναπέ.
        Τα τελευταία χρόνια ασκείται μια αντιρωσική πολιτική & προπαγάνδα από τη δύση. Θυμάσαι τα γιουχαίσματα το 2014; Ο Ρώσος πέρσυ δεν είχε αντίπαλο. Οι λόγοι που δεν ήθελε η EBU τη νίκη της Ρωσίας ήταν καθαρά πολιτικοί. Έστησαν πάλι τις επιτροπές να πριμοδοτήσουν την Αυστραλία μέχρι αηδίας, η “καλή” Ουκρανία έπαιξε το ρόλο του αναχώματος, γι αυτό & της επετράπει να λάβει μέρος με ένα πολιτικό τραγούδι, γιατί το παραμύθι με την καημένη γιαγιά της Jamala πουλούσε, δώστου & λίγο προπαγάνδα για τους ομοφυλλόφιλους της Ευρώπης που θα ξηλοφορτωθούν από τους βάρβαρους Ρώσους (ενω οι Ουκρανοί είναι πολύ gay-frendly)… et voila!!! Δίχασαν τον κόσμο. Φυσικά αν είμασταν φέτος Ρωσία δε θα είχαμε σε καμία περίπτωση όλα αυτα τα καραγκιοζιλικια, μπορω δεν μπορω να οργανωσω, εχω δεν εχω χρηματα, εχω η δεν εχω καταλληλο μερος, να το ενα αργει, να το αλλο ψοφησε το δρόμο, να βγαζω λιστα ποιος μπορει να ρθει να τραγουδισει…..γελοιότητες. Οι Ρώσοι κυνηγουν τη νίκη & συνάμα τη διοργάνωση γιατί φέρνει χρήμα. Σε καμία περίπτωση δε θα επέτρεπαν να δυσφημιστεί η χώρα τους & θα παρουσίαζαν ένα πραγματικό σόου.

      • Με κάποια πράγματα που γράφεις ψιλοσυμφωνώ, αλλά με την τελευταία παράγραφό σου περί προπαγάνδας των ομοφυλόφιλων κόντεψα στην κυριολεξία να φάω τις κοτσίδες που δεν έχω. Η ομοφοβία στο μεγαλείο της! Τϊ κάνει λοιπόν η ρωσολαγνεία και πόσο μπορεί να οδηγήσει στην παραπληροφόρηση! Για να βάζουμε λοιπόν κάποια πράγματα στη θέση τους
        – Έχουν καταγραφεί αμέτρητες ομοφοβικές και τρανσοφοβικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία του Πούτιν. Σε εκθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικά για τα LGBT δικαιώματα η Ρωσία (όπως και ολες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ) βρίσκονται στον απόπατο. Για να μη μιλήσω γενικά για τη μη ύπαρξη δημοκρατίας στη χώρα το Πούτιν. Να σου θυμίσω εδώ και το πόσο η ρωσική τηλεόραση υπονόμευσε την Palina Gagarina το 2015 επειδή αγκαλιάστηκε με την Conchita Wurst. Για ποιό λόγο λοιπόν η EBU όπως και κάθε σοβαρός δημοκατικός πολίτης να γουστάρει τρελά μια διοργάνωση στη Ρωσία. Εάν, ω μη γένοιτο, η διοργάνωση γινόταν στη Ρωσία, πέρα από το ότι θα δημιουργούσε προβλήματα στους gay επισκέπτες (το είδαμε και στη χειμερινή Ολυμπιάδα του Σότσι), θα δημιουργούσε προβλήματα και στις συμμετοχές μιας σειράς χωρών που δεν γουστάρει όπως η Γεωργία και η Ουκρανία (ότι βλέπουμε δηλαδή και σήμερα αλλά από την ανάποδη πλευρά).
        – Εννοείται πως και η Ουκρανία δεν είναι πολύ καλύτερη σε αυτό το σκέλος (τα LGBT και γενικά τα ανθρώπινα δικαιώματα), και όπως έχεις δει και σε άλλα posts μου δεν την έχω υπερασπιστεί καθόλου. Απεναντίας έχω τονίσει το γεγονός ότι σοβαρότερες χώρες όπως το ΗΒ, η Δανία, και η Γερμανία έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την ποιότητας του φετεινού διαγωνισμού. Και συμφωνώ με χίλια σε κάτι που είπες: Η EBU επέτρεψε στο ανεκδιήγητο πολιτικό τραγούδι της Jamala να λάβει μέρος για να λειτουργήσει σαν ανάχωμα στη Ρωσία και της γύρισε boomerang νικώντας…
        – Μιλάς για ειδική μεταχείριση της Σουηδίας. Θα μπορούσα να συμφωνήσω ως ένα σημείο. Όμως μήπως μας διαφεύγει κάτι πιό ουσιαστικό? Το γεγονός ότι η Σουηδία αγαπάει και επενδύει σε αυτό το διαγωνισμό? Στο κάτω κάτω, αι τεχνογνωσία έχει, και καλά τραγούδια στέλνει, και βαθύτατα δημοκρατική είναι,και γενικώς δείχνει ότι γουστάρει να διοργανώνει το διαγωνισμό! Κάτι για το οποίο πολλές άλλες χώρες δεν έχουν πείσει. Γιατί λοιπόν να μην την αγαπάει και η EBU? Πέρσι εξάλλου κατά γενική ομολογία είδαμε την καλύτερη EUROVISION ever…Κοινώς: “Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια”…
        – Συμφωνώ φυσικά για το σνομπισμό της Ιταλίας και επιπλέον θα ήθελα να επισημάνω και μια ακόμα παράμετρο. Τη γενικότερη οικονομική ύφεση. Γύρω στο 2012-2013 και η Ιταλία ήταν στα όρια ενός μνημονίου. Επομένως ειλικρινά πιστεύω (αν και δεν γνωρίζω κάτι πιο συγκεκριμένο) ότι η Ιταλία ακόμα και το 2015 μάλλον δεν πολυήθελε να μπλέξει με τέτοιες διοργανώσεις. Επομένως καλό είναι να μη μιλάμε για σκάδαλο το 2015. Σκάνδαλο για μένα ήταν αυτό που έγινε με το Αζερμπαιτζάν το 2013 που μοίραζε ειδικές κάρτες sim και εφαρμογές σε συγκεκριμένες χώρες και έτσι ήρθε 2ο με αυτή τη γλυκανάλατη μπαλάντα (ανοίγω παρένθεση για να πω ότι το Αζερμπαιτζάν είναι γενικώς μια χώρα που προσωπικά πολύ θα γούσταρα να έπαιρνε σουτ από το διαγωνισμό μετά από αυτό, αλλά ας όψονται τα πετρελαιοδόλαρά του…ευτυχώς γλιτώσαμε μια και καλή από τον άλλο μουσουλμανικό “δημοκρατικό παράδεισο”, την Τουρκία του Ερντογάν)

      • Τώρα τι να πρωτοσχολιάσω από όλον αυτόν τον αχταρμά! Βλέπω συνέχεια δύο μέτρα & δυο σταθμά. Aναρωτιέμαι αν μερικών η σκέψη έχει ειρμό, αν καταλαβαίνουν αυτα που διαβάζουν ή απλά λένε τα δικά τους. Θα συμφωνήσω με την παραπάνω πρόταση του Βασίλη ότι: “Ως συνήθως εδώ μέσα μερικοί πιάνουν αυτά που τους συμφέρουν και τους αρέσουν”. Επιφυλάσσομαι, τέλος, για το πολύ νεαρό της ηλικίας μερικών.
        Ξεκολλήστε με τον Πούτιν, τις διακτατορίες & τα δικαιώματα των LGBT. Σταματήστε να μπλέκετε ένα μουσικό διαγωνισμό με πολιτικά θέματα. Ώστε η ρωσική τηλεόραση υπονόμευσε την Palina Gagarina επειδή αγκαλιάστηκε με την Conchita Wurst, ενώ μια χρονιά νωρίτερα την είχε ψηφίσει. Μάλιστα! Εγώ έχω να πω άλλο να ενημερώνεσαι από μια σοβαρή ιστοσελίδα & άλλο από εκπομπές τύπου Τατιάνα.
        Όσον αφορά τη Σουηδία, είσαι εντελώς εκτός θέματος. Αναφέρθηκα με παραδείγματα πως γίνονται πολλές διευκολύνσεις στη Σουηδία. Έχει πάντα μια ιδιαίτερη μεταχείρηση που καμία άλλη χώρα δεν είχε ως τώρα. Δεν είναι θέμα τεχνογνωσίας. Το θέμα δεν είναι ποιός έχει τα περισσότερα χρήματα και έχει την ιδέα να ανεβάσει πχ ολόκληρο διαστημόπλοιο πάνω στη σκηνή και ολοι να λέμε wow, πολύ απλά γιατί αν κάποια μικρή χώρα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο δεν θα της το επέτρεπαν, άσε που μπαίνει και το ηθικό στοιχείο στη μέση, ότι δηλ. μονο οι πλούσιοι εχουν το δικαιωμα για κάτι φαντασμογορικό. Αν & πάλι δεν μπορείς να το καταλάβεις, ξαναδιάβασε το προηγούμενό μου σχόλιο.
        Το ότι οι επιτροπές είχαν γραμμή να μαυρίσουν την Ιταλία, δεν αποτελεί σκάνδαλο, επειδή ίσως η Ιταλία να μην ήθελε καταβάθος να μπλέξει με τη διοργάνωση; Κάτσε να πάρω ένα Lexotanil, μου ‘ρθε απότομο.

      • ABC κλαίω με το σχόλιο σου.Πιο γραφικός δεν γινόταν.
        Επιτέλους ένας άνθρωπος που γράφει και μιλάει σωστά εδώ μέσα.
        Τρελαίνομαι εδώ μέσα με όλου όσους μπλέκονται ανθρώπινα δικαιώματα ,gay και ότι άλλο τους κατέβει.
        Θέλω απλά να υπενθυμίσω ότι η χώρα μας είναι δημοκρατικη(μέχρι αηδιαστικά σημεία ορισμένες φορές) .
        Αλήθεια στην Ελλάδα πως αντιμετωπίζονται οι gay; οι έλληνες είναι ομοφοβικοί η όχι; Και δεν θέλω απάντηση θεωρητική οτι έχουν δικαιώματα και εχει ψηφιστεί νόμος.πρακτικα εννοω…
        Και κάτι τελευταίο.Ο sergey lazarev ευχαρίστησε τους gay fun.Mηπως η ρωσική κυβέρνηση τον αποκεφάλισε;

      • “Η χώρα μας είναι βαθύτατα δημοκρατική…σε αηδιαστικό σημείο”! Μαλιστα…εζησα να το ακουσω κ αυτο. Προσωπικά μετά από αυτό δεν έχω να πω…τίποτε άλλο. Ας την βαλουμε λοιπον στο γυψο τη δημοκρατια αφου ειναι αηδιαστικη, οπως εκαναν καποιοι αλλοι στο παρελθον στην πατριδα μας, και οπως ακομα κανουν οι Πουτιν κ Ερντογαν αυτου του κοσμου. Θα απαντήσω μόνο με μια σοφή ρήση του τρισμεγιστου Μίκη Θεοδωρακη με αφορμή μια παρόμοια δήλωση κάποιου χψ Βασιλακη: “Πού είσαι ωρέ Γεωργιε Παπαδόπουλε να δεις τη σπορά σου”. Προσωπικα με ανθρώπους που ενοχλούνται επειδη η δημοκρατία γίνεται αηδιαστική δεν έχω τίποτα μα τίποτα να πω για αυτό προσωπικα το σταματάω εδω…
        Υ.Γ. Φυσικά abc η Ελλάδα κ δεν αποτελεί παραδεισο για τους gay και οι Ελληνες ειναι σε μεγάλο βαθμο ομοφοβικοι (οπως βλέπω και από ορισμένους εδώ μέσα). Και φυσικά αυτή η χώρα έχει σε πολλούς τομείς έλλειμμα δημοκρατίας
        Υ.Γ.2. Για να παρακολουθώ συνεντεύξεις του Μικη, σημαίνει πως δεν είμαι παιδαρελι. Για την ιστορία είμαι 42 χρονών κ παρακολουθώ το διαγωνισμό το 1981. Κάποτε δραστηριοποιουμουν κ σε ESC σωματεία

      • “Η χώρα μας είναι βαθύτατα δημοκρατική…σε αηδιαστικό σημείο”! Μαλιστα…εζησα να το ακουσω κ αυτο. Προσωπικά μετά από αυτό δεν έχω να πω…τίποτε άλλο. Ας την βαλουμε λοιπον στο γυψο τη δημοκρατια αφου ειναι αηδιαστικη, οπως εκαναν καποιοι αλλοι στο παρελθον στην πατριδα μας, και οπως ακομα κανουν οι Πουτιν κ Ερντογαν αυτου του κοσμου. Θα απαντήσω μόνο με μια σοφή ρήση του τρισμεγιστου Μίκη Θεοδωρακη με αφορμή μια παρόμοια δήλωση κάποιου χψ Βασιλακη: “Πού είσαι ωρέ Γεωργιε Παπαδόπουλε να δεις τη σπορά σου”. Προσωπικα με ανθρώπους που ενοχλούνται επειδη η δημοκρατία γίνεται αηδιαστική δεν έχω τίποτα μα τίποτα να πω για αυτό προσωπικα το σταματάω εδω…
        Υ.Γ. Φυσικά abc η Ελλάδα κ δεν αποτελεί παραδεισο για τους gay και οι Ελληνες ειναι σε μεγάλο βαθμο ομοφοβικοι (οπως βλέπω και από ορισμένους εδώ μέσα). Και φυσικά αυτή η χώρα έχει σε πολλούς τομείς έλλειμμα δημοκρατίας
        Υ.Γ.2. Για να παρακολουθώ συνεντεύξεις του Μικη, σημαίνει πως δεν είμαι παιδαρελι. Για την ιστορία είμαι 42 χρονών κ παρακολουθώ το διαγωνισμό το 1981. Κάποτε δραστηριοποιουμουν κ σε ESC σωματεία

      • Μάλιστα για ακόμη μια φορά Θάνος καταλαβαίνεις αυτό πού θέλεις.Είπα ποτέ να βάλουμε στο γύψο τη δημοκρατία και να ακολουθήσουμε τακτικές Πούτιν ;
        Το μόνο που είπα είναι οτι κάποια πράγματα που για πολλούς είναι δημοκρατικά για μένα είναι αηδιαστικά.
        Το να σπάς την Αθήνα και να κλείνεσαι στο Πολυτεχνείο που σου παρέχει άσυλο, ειναι κάτι που πολλοί το εκλαμβάνουν ως δημοκρατικό.Εγω πάλι το κατακρίνω.
        Το να σου απαντάει ο κάθε αγράμματος δημόσιος υπάλληλος όπως του αρέσει επειδή έχουμε δημοκρατία το θεωρώ επίσης αηδιαστικο.
        Θα μπορούσα να γράφω επι ώρες αλλά δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν απο τη στιγμή που απο κάθε κείμενο που σχολίασες παίρνεις αποσπάσματα και τα εκλαμβανεις όπως θέλεις.
        Αυτά έτσι ενημερωτικά συνομίληκε.

      • Φίλτατε Θάνο, ειλικρινά χαίρομαι που είσαι φίλος του διαγωνισμού από το 1981. Εγώ είμαι μισή δεκαετία νεώτερός σου & παρακολουθώ Eurovision από το 1987, τουτέστιν είμαι από αυτούς που μεγάλωσαν με τη Δάφνη Μπόκοτα. Μπράβο σου & που κάποτε δραστηριοποιόσουν σε κάποιο σωματείο, αν & δεν καταλαβαίνω τί σχέση έχει αυτό στη συζήτησή μας. Σε καμία περίπτωση δεν έχω σκοπό να σε προσβάλω, αλλά φοβάμαι πως έχεις πρόβλημα στην κατανόηση κειμένων. Εκτός αν επίτηδες παίρνεις αποσπάσματα και τα εκλαμβανεις όπως θέλεις ή όπως σε βολεύουν. Ο Βασίλης είναι αλληγορικός. Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις την ουσία; Μου άρχισες για τον Παπαδόπουλο, για τον Θεοδωράκη (ο οποίος – δεν κρίνω το καλλιτεχνικό του έργο – πάντα πήγαινε όπου φυσούσε ο άνεμος), εν ολίγοις πάλι μπλέκεις τα πολιτικά με ένα μουσικό διαγωνισμό. Η έννοια της δημακρατίας σήμερα έχει δυστυχώς παρερμηνευτεί, για να μη πω κάτι πιο χοντρό. Όλοι στο όνομα της δημοκρατίας & των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ασελγούν πάνω στους άλλους. Θα με συγχωρέσεις, αλλα αυτό που ζούμε σήμερα στη χώρα μας λέγεται αναρχία & αριστερή χούντα, είτε σ’αρέσει είτε όχι.
        Στα του διαγωνισμού τώρα, η γενική διευθύντρια της EBU Ingrid Deltenre απείλησε την Ουκρανία με προσωρινό αποκλεισμό. Αμήν! Έπρεπε να φτασουμε σε τέτοια καραγκιοζιλίκια για να γίνει το αυτονόητο.

      • ABC χαίρομαι που με καταλαβαίνεις!ειχα αρχίσει να ανησυχώ.
        Φαν του διαγωνισμού περίπου απο την ίδια χρονιά.
        Το διάβασα για τις κυρώσεις ,έχω όμως την εντύπωση οτι ειναι στάχτη στα ματιά.Ευχομαι να βγω ψεύτης.

      • Είναι έστω μια κίνηση, μια προσπάθεια να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, γιατί η μέχρι στιγμής στάση της EBU ήταν απαράδεκτη.

    • Για όλα αυτά τα παραδείγματα που -το τονίζω – ΑΝΑΦΈΡΕΙΣ ΟΡΘΟΤΑΤΑ (δεν είμαι προκατειλημμένος για να μην πω το σωστό κάποιου) δεν ευθύνεται η πολύ δημοκρατία, αλλά η έλλειψη η έστω η μη τήρηση στοιχείωδων κανόνων σε αυτη τη χώρα, καθώς επίσης και μια εντελώς αρρωστημένη νοοτροπία του Έλληνα στο θέμα δημόσια σφαίρα κ εξουσία . Η αληθινή δημοκρατία όμως πάει πάντα χέρι χέρι κ με νόμους και με κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Νοιώθω όμως ότι λίγο ξεφεύγουμε από τα πλαίσια αυτού του forum και δεν ξέρω μήπως κουραζουμε τα άλλα παιδιά…

      • Σίγουρα ξεφεύγουμε απο το θέμα ,απλά ήθελα να καταλάβεις τι εννοούσα με την συγκεκριμένη έκφραση που σίγουρα παρερμηνευθηκε.
        Στη eurovision και πάλι…
        Ας ελπίσουμε οτι όλα θα κυλήσουν ομαλά το Μάιο…και καλή μας επιτυχία

  30. ”Η EBU θα εξασφαλίσει ότι η εκπρόσωπος της Ρωσίας θα συμμετέχει στη Eurovision…H ΕΒU οφείλει να σεβαστεί την ουκρανική νομοθεσία, όμως έχουμε κάνει ξεκάθαρο (στους Ουκρανούς) ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να μπορούν να διαγωνιστούν. Αν η απόφαση για απαγόρευση εισόδου στη χώρα για την εκπρόσωπο της Ρωσίας παραμείνει, εμείς θα βρούμε άλλους τρόπους, για να εξασφαλίσουμε την παρουσία της Ρωσίας στο show”. Δηλωση ανωτατου στελεχους της ΕΒU πριν απο λιγο.

    Καταλαβαν οτι θα τους τρεχει στα δικαστηρια το καναλι της Ρωσιας και θα τους επαιρνα και τα σωβρακα. Διοτι οπως σωσρα επεσημανε το καναλι της Ρωσιας σε ανακοινωση του ”Εμεις εχουμε συμβληθει με της ΕΒU και απο τη στιγμη που πληρουμε ολα τα κριτηρια της μεταξυ μας συμβασης, η ΕΒU οφειλει να μας διασφαλισει τη συμμετοχη οπως οριζει η μεταξυ μας συμβαση (καταρτισμενη συμφωνια)”

  31. Να αναφερθει πως η ελληνικη συμμετοχη θα δυσκολευτει στο Κιεβο να κανει τη σκηνικη εμφανιση που ισως θα θελει καθως οι τεχνικες δυνατοτητες της σκηνης ισως να ειναι περιορισμενες. Οι Ουκρανοι μεχρι σημερα δεν εχουν πει αναλυτικα στις αποστολες τι τεχνικες δυνατοτητες εχει η σκηνη ωστε να στησουν ακριβως οι χωρες την ζωντανη εμφανιση τους. Τη δυσαρεσκεια τους εχουν εκφρασει ηδη εκπροσωποι απο τη Δανεζικη και τη Νορβηγικη τηλεοραση. Αν επαληθευτει κατι τετοιο και αν δεν εχουμε προηγμενη σκηνη επιπεδου 2016 και αυξημενες δυνατοτητες να κανει η καθε αποστολη το σοου της οπως επιθυμει, τοτε προβλεπω να κερδιζει το καλυτερο τραγουδι και να μην παιζει τοσο μεγαλο ρολο η σκηνικη παρουσια. Ιταλια και Βελγιο βλεπω να κονταροχτυπιουνται για την πρωτια. Τη Βουλγαρια που ανεβηκε επικινδυνα στα στοιχηματα, δεν την βλεπω για πρωτια. Πλεον τα στοιχηματα παντως εχουν σταθεροποιηθει και η δεκαδα τους αποτελειται οντως απο τα καλα τραγουδια του διαγωνισμου. Εφυγε και η Ρουμανια απο τη δεκαδα τους και με εξαιρεση την εκπληξη Πορτογαλια, δεν βλεπω καμια αλλη εκπληξη. Αλλωστε παντα ένα μηνα πριν τη γιουροβιζιον, τα στοιχηματα δινουν μια σαφη εικονα για το ποια τραγουδια θα ξεχωρισουν. Και για οσους λεν το κοντο και το μακρυ τους και εφευρισκουν νέα τα οποία στερούνται αληθειας, να τους θυμίσω ότι η καλομοιρα που μας επρηξαν οτι ηταν πατος στα στοιχηματα και τελικα πηγε καλα, ενάμιση μήνα πριν το Βελιγραδι έπαιζε στην 7η με 8η θεση των στοιχηματων και όχι εκτός δεκάδας όπως λαθεμενα ορισμενοι παραπληροφορουν. Επισης καλο είναι να βλεπουμε και τι τραγουδι εχουμε (στυλ τραγουδιου) και ποιο ειναι και το κλιμα των ξενων για τη συμμετοχη μας. Αυτες οι πληροφοριες συνδυασμένες ΚΑΙ με τη θεση μας στα στοιχηματα , δινουν μια σαφεστατη εικονα τωρα για το πως θα παει η ελλαδα. Φετος δεν εχουμε το περιεργο ασμα τυπου ρεμπετικο ή ζειμπεκικο ωστε να μην μπορει να εκτιμηθει η πορεια του απο φανς, μουσικοφιλους ανα την ευρωπη αλλά και εταιριες στοιχηματων. Εχουμε κλασσικη γιουροποπ τραγούδι. Το ίδιο ισχύει βεβαια και για όλες τις συμμετοχές των 43 χωρών. Μεγάλη εκπληξη να περιμένουμε μονο απο τραγουδι που είναι πιο περιεργο από τα συνήθη και δεν εχει δείξει να ξεχωρίζει μεχρι τωρα. Τριάδες για παραδειγμα και διεκδίκηση πρωτιάς απο τραγούδια συνηθισμένα τυπου Αυστρία, Σλοβενία κτλ δεν προκειται να έρθει όσο καλη σκηνικη παρουσία και να έχουν.

  32. Είναι αδύναμη χρονια εώς αρκετά κακή. Το ελληνικό με μια πρωτότυπη σκηνική παρουσία μπρορεί να χτυπήσει πεντάδα. Επίσης, φοβάμαι πως σύχγρονες συνθέσεις όπως πχ του Βελγίου, των Σκοπίων, του Αζερμπαιτζάν, της Ισλανδίας, της Σερβίας ίσως χάσουν αρκετά στο live μιας & είναι καθαρά ραδιοφωνικά κομμάτια. Νομίζω πως τα στοιχήματα αξίζει να τα βλέπεις αφού ξεκινήσουν οι πρόβες. Το τραγούδι της Πορτογαλίας αν και σε μεταφέρει στη δεκαετία του 60, είναι ιδιαίτερο & θα χαρώ η χώρα αυτή να πάρει την καλύτερή της θέση στο διαγωνισμό φέτος. Forza Italia!!!

    • Φέτος νομίζω ειναι η χρονιά της Ιταλίας .αν και προσωπικά η eurovision version δεν ειναι και οτι καλύτερο,ο κόσμος όμως το εχει ακούσει και αγαπήσει. Εκτός αυτού πιστεύω οτι μετά το περσινό μοιρολόι τουλάχιστον το κοινό θα προτιμήσει κάτι πιο light.
      Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες πιστεύω μόνο το αζερμπαιτζάν και το Βέλγιο έχουν κάποιες δυνατότητες.
      Τη Βουλγαρία τη θεωρώ υπερεκτιμημενη,μου προκαλεί νύσταζα αυτό το τραγούδι και προτιμώ χίλιες φορές τη φιλανδία άσχετα αν σου μαυρίζει λίγο την ψυχή.
      H Πορτογαλία ειναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά την βάζω απο 5 μέχρι 10.
      Το δικό μας το βλέπω κάπου στο 6 με 9 μαζί με της Γαλλίας που μου αρέσει ιδιαίτερα.
      Τώρα το μεγάλο ερωτηματικό αυτού του διαγωνισμού ειναι η Σουηδία.προσωπικα πιστεύω θα κερδίσει στις επιτροπές.Λες να μας την κάνει και πάλι η EBU;

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ