ΛΕΤΟΝΙΑ: Απόψε ο ημιτελικός – Αποτελέσματα [Updated]!

Απόψε το βράδυ συνεχίζεται το μουσικό ταξίδι του Supernova 2017 και θα ολοκληρωθεί σε 1 εβδομάδα. Μέσα από αυτό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει τη Λετονία, το Μάιο στο Κίεβο! Σήμερα θα διαγωνιστούν οι 8 προκριθέντες του πρώτου και δεύτερου προημιτελικού γύρου του Supernova 2017. Αυτοί θα διεκδικήσουν τα 4 εισιτήρια του μεγάλου τελικού της 26ης Μαρτίου. Ήδη οι 2 προημιτελικοί (κυρίως ο δεύτερος) μας επιφύλασσαν μεγάλες εκπλήξεις με τους Edgars Kreilis, Crime Sea, Markus RivaMiks Galvanovskis και Toms Kalderauskis να μένουν εκτός ημιτελικού!

Αρχικά θα παρουσιαστούν όλα τα τραγούδια ζωντανά. Στη συνέχεια θα τεθούν για ψηφοφορία από το κοινό. Οι τηλεθεατές θα επιλέξουν τις 2 καλύτερες εμφανίσεις. Μετά η κριτική επιτροπή θα διαλέξει άλλα 2 τραγούδια από τα εναπομείναντα 6. Έτσι θα δημιουργηθεί η 4αδα των προκριθέντων για τον τελικό του Supernova 2017 !

Τα 8 τραγούδια με σειρά εμφάνισης όπως διαγωνίζονται απόψε είναι τα παρακάτω:

1. Linda Leen – «Who Is In Charge« – (εμφάνιση προημιτελικού)

2. The Ludvig – «I’m In Love With You» – (εμφάνιση προημιτελικού)

3. Franco Franco  – «Up» – (εμφάνιση προημιτελικού)

4. Santa Daņeļeviča – «Your Breath» – (εμφάνιση προημιτελικού)

5. Lauris Valters – «Magic Years» – (εμφάνιση προημιτελικού)

6. Triana Park – «Line» – (εμφάνιση προημιτελικού)

7. Miks Dukurs – «Spiritual Priest» – (εμφάνιση προημιτελικού)

8. My Radiant You – «All I Know» – (εμφάνιση προημιτελικού)

Όλα είναι έτοιμα επομένως για τον ημιτελικό που όπως φαίνεται θα είναι πολύ δυνατός!

Το show ξεκινά στις 21:25 ώρα Ελλάδος και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο ημιτελικός του Supernova 2017. Ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο τηλεοπτικό show που παρουσίασαν η Ketija Šenberga και ο Toms Grevinš. Οι 4 καλλιτέχνες που πέρασαν στον τελικό είναι οι παρακάτω:

1. Triana Park – (επιλογή κοινού) – live εμφάνιση

2. My Radiant You – (επιλογή κοινού) – live εμφάνιση

3. The Ludvig – (επιλογή κριτικής επιτροπής) – live εμφάνιση

4. Santa Daņeļeviča – (επιλογή κριτικής επιτροπής) – live εμφάνιση

Τα αποτελέσματα δόθηκαν με τυχαία σειρά. Όπως έχει γνωστοποιηθεί τα φετινά αναλυτικά αποτελέσματα κοινού και κριτικής επιτροπής θα τα μάθουμε μετά το πέρας του μεγάλου τελικού! Στο αποψινό show και τα 8 τραγούδια ήταν εξαιρετικά. Έτσι το έργο κριτικής επιτροπής και κοινού ήταν αρκετά δύσκολο. Τελικά το Spotify συνεχίζει να αποτελεί ένα μέσο που θα αξιοποιηθεί στον μεγάλο τελικό για το αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι 4 αποψινοί προκριθέντες προέρχονται από τον 2ο προημιτελικό! Μόλις τελείωσε η ψηφοφορία του κοινού δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για τις πρώτες θέσεις στο Spotify. Εκεί προηγούνται οι The Ludvig και έπονται στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα τα συγκροτήματα Triana Park και My Radiant You. Για να δούμε όμως ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής.

Ραντεβού τώρα την επόμενη Κυριακή για τον μεγάλο τελικό του Supernova 2017!

Πείτε μας ποιο τραγούδι προτιμάτε να εκπροσωπήσει τη Λετονία στη Eurovision;

Γιώργος Φλίγκος

Γιώργος Φλίγκος
Γιώργος Φλίγκος
Απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασχολούμαι με την ψυχολογία και την εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα λατρεύω τα πειράματα και τις χημικές αναλύσεις στο εργαστήριο. Η Eurovision είναι ένα μικρόβιο που το κόλλησα από μικρός και είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη μετά τα παιδιά και τα ταξίδια.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Με Spiritual Priest, Line, Up και I’m In Love With You είμαι παραπάνω από ικανοποιημένος !
    Πολύ δυνατό το Super Nova φέτος!

  2. λογικα το line θα ειναι το νικητηριο τραγουδι και αυτο που θα εκπροσωπησει τη λετονια. αξιοσημειωτο παντως ειναι οτι και οι 4 φιναλιστ προερχονται απο τον δευτερο προημιτελικο

  3. Τώρα που μάθαμε και τους 4 φιναλίστ τάσσομαι επίσημα υπέρ του Line. Και τα άλλα 3 δεν είναι άσχημα κομμάτια, αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο το Line. Αν ο μη γένοιτο δεν πάει αυτό θα ήθελα το Your Breath. Σε καμία περίπτωση δεν θα ‘θελα το I’m In Love With You (sorry)
    Αναμένουμε την άλλη Κυριακή τον τελικό!!

  4. εξαιρετικά τραγούδια όλα και της Santa μέτριο αρκετά και θυμίζει πολύ Evanescence…
    πολύ δύσκολη η φετινή επιλογή για τη Γιουροβίζιον…και αν υπολογίσει κανείς ότι είχαν μείνει εκτός μεγάλα φαβορί από τους προημιτελικούς ήδη…

  5. Γιουροβίζιον 2017 – Λετονία
    τι να διαλέξει κανείς?
    δύσκολο αρκετά…είμαι ανάμεσα στα εξής
    The Ludvig 9,5/10 φωνητικά άψογος
    Triana Park 9/10 φωνητικά άρτια, αλλά σε ορισμένα σημεία είναι στάσιμο σα τραγούδι
    My Radiant You 9,5/10 φωνητικά είναι οι καλύτεροι απ’όλους…αλλά….δε ξέρω τι τύχη μπορεί να έχει στο Κίεβο.
    Από αυτά που δε πέρασαν επίσης μου άρεσε το spiritual priest, εξαιρετικός ο μικρός φωνητικά (10/10!), καλύτερος και από το audio!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ