ΣΟΥΗΔΙΑ: Τι να περιμένουμε από τον Β’ Ημιτελικό;

melodifestivalen 300117

Μετά από έναν σχετικά μέτριο Α’ Ημιτελικό του Melodifestivalen 2017, το προηγούμενο Σάββατο, που έδωσε τα δύο πρώτα τραγούδια του Τελικού και της Δεύτερης Ευκαιρίας, η προσοχή πέφτει στο Malmö και τον Β’ Ημιτελικό που έχει 4 πρωτοεμφανιζόμενους στο φεστιβάλ αλλά και 3 επιστροφές.

Τι έχουμε να περιμένουμε λοιπόν από τον δεύτερο ημιτελικό του Melodifestivalen 2017;

1. Mariette – A Million Years 
(Thomas G:son, Johanna Jansson, Peter Boström, Mariette Hansson, Jenny Hansson)

mariette-2017

Παρά τα δύο χρόνια που έχουν μεσολαβήσει, η Mariette έρχεται με τη φόρα της επιτυχίας της πρώτης συμμετοχής της. Με το “Don’t Stop Believing” μπορεί να ήρθε 3η το 2015, όμως ήταν το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο του φεστιβάλ. Φέτος συνυπογράφει τη συμμετοχή της μαζί με τους δημιουργούς του Euphoria, και αν αυτοί από μόνοι τους πλέον δεν μας λένε και πολλά, ο συνδυασμός με το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό της προφίλ έχει ήδη προκαλέσει ενθουσιασμό.

2. Roger Pontare – Himmel och hav 
(Thomas G:son, Alexzandra Wickman)

roger-pontare-2017

Τέσσερις φορές (1994, 1999, 2000, 2006) έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ ο Roger Pontare και οι δύο τον έστειλαν στη Eurovision (1994, 2000). Φέτος, στην πέμπτη του συμμετοχή συμπράττει με τον μάγο των σουξέ της Σουηδίας Thomas G:Son για ένα τραγούδι που περιγράφεται ως έθνικ ύμνος με συμφωνική ενορχήστρωση. Το σίγουρο είναι πως ανεξαρτήτως τραγουδιού, οι fans της Eurovision δεν θα τον προσπεράσουν εύκολα το ερχόμενο Σάββατο.

3. Etzia – Up 
(Johnny Sanchez, Hanif Sabzevari, Simon Gribbe, Erica Haylett)

etzia-2017

Η Etzia είναι πρωτοεμφανιζόμενη στο φεστιβάλ αν και υπάρχει στα μουσικά πράγματα της χώρας εδώ και κάποια χρόνια. Το είδος της είναι η χορευτική και η ρέγκε μουσική, και το τραγούδι της συνδυάζει αυτά τα είδη με αρκετά στοιχεία ποπ.

4. Allyawan – Vart har du vart
(Masse Salazar, Samuel Nazari)

aliyawan-2017

Ο Allyawan είναι ένας ακόμη καλλιτέχνης που κάνει το ντεμπούτο του φέτος στο φεστιβάλ. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό κυρίως από το μουσικό τηλεπαιχνίδι Lyckliga Gatan παρολο που κυκλοφορεί τη μουσική του εδώ και χρόνια. Καλλιτέχνης ο ίδιος της χιπ χοπ σκηνής, συνυπογράφει τη συμμετοχή του με τον Masse Salazar, έναν από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Σουηδικής χιπ χοπ, ένα είδος που τα τελευταία χρόνια συναντάμε όλο και πιο πολύ στο Melodifestivalen.

5. Dismissed – Hearts Align 
(Ola Salo, Peter Kvint)

dismissed-2017

Οι Dismissed αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο νέο ροκ γκρουπ που δίνει μεγάλη έμφαση στη σηνική τους παρουσία και στα εφέ επί σκηνής. Το τραγούδι τους υπογράφει ο πρώην κεντρικός τραγουδιστής των The Ark (2007). Η εμφάνισή τους που θυμίζει glam rock και πολλοί θα χαρακτήριζαν και ως κιτς προμηνύει ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον σόου.

6. Lisa Ajax – I Don’t Give A 
(Ola Svensson, Linnea Deb, Joy Deb, Anton Hård af Segerstad)

lisa-ajax-2017

Η 19χρονη νικήτρια του Idol 2014, επιστρέφει μια χρονιά μετά την 7η θέση της στο περσινό Melodifestivalen με ένα τραγούδι από τον πετυχημένο ποπ σταρ Ola Svensson και τους δημιουργούς του “Heroes” (2015). Το τραγούδι της λέγεται πως είναι πολύ catchy και η ίδια δήλωσε πως είναι πολύ καλύτερο από την περσινή της συμμετοχή. Θεωρείται πως βρίσκεται ήδη στον Τελικό.

7. Benjamin Ingrosso – Good Lovin’ 
(Benjamin Ingrosso, Louis Schoorl, Matt Parad)

benjamin-ingrosso-2017

Τα τελευταία χρόνια ο Benjamin Ingrosso έχει κυκλοφορήσει αρκετές επιτυχίες και αυτό του δίνει ένα μικρό προβάδισμα στον Ημιτελικό. Αυτή είναι η πρώτη του συμμετοχή στο φεστιβάλ και η τελευταία θέση εμφάνισης δείχνει πως είτε έχει ένα πολύ δυνατό τραγούδι, είτε το ότι το SVT τον θέλει στον Τελικό.

Ο δεύτερος από τους 4 Ημιτελικούς πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Από τα 7 τραγούδια που συμμετέχουν, τα 2 θα περάσουν στον Τελικό της 11ης Μαρτίου και τα 2 στο γύρο της Δεύτερης Ευκαιρίας της 4ης Μαρτίου. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δούμε τα πρώτα αποσπάσματα από τις πρόβες των τραγουδιών.

Αλέξανδρος Λιάπης
Φωτογραφίες: SVT

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Lisa Ajax! <3
    Και για την Ajax και για την Mariette διαβάζω ότι έχουν πολύ δυνατά κομμάτια. Σε συνδυασμό με την τελευταία θέση εμφάνισης του Ingrosso προδιαγράφεται σφαγή για τελικό… Αν και θέλω πολύ να πάει Eurovision η Ajax αυτό που βάζω πάνω απ όλα είναι να ακούσουμε ωραία τραγούδια και κυρίως (πολύ) καλύτερα από τον πρώτο ημιτελικό….Αναμένω με ανυπομονησία τις εξελίξεις μες στην βδομάδα!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ