ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: Οι NAVIBAND στο Κίεβο!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά ο λευκορωσικός εθνικός τελικός. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το συγκρότημα NAVIBAND με το τραγούδι “Historyja majho zyccia” (Η ιστορία της ζωής μου) . Το γκρουπ αποτελείται από τους Kseniya Zhuk και Artyom Lukyanenko οι οποίοι σχηματίστηκαν το 2013. Μετά την αποτυχημένη τους προσπάθεια να εκπροσωπήσουν την χώρα τους πέρυσι με το τραγούδι “This Land”, φέτος επέστρεψαν αποφασισμένοι να νικήσουν μιας και τα προγνωστικά τους έδιναν εύκολη νίκη.

Παρόλο που το κοινό τους κατέταξε μόλις πέμπτους, το δωδεκάρι από την κριτική επιτροπή τους έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Κίεβο. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα και το video-clip του τραγουδιού (στη πρώτη στήλη οι βαθμοί του televoting, στη δεύτερη οι βαθμοί της επιτροπής και στην τελευταία το σύνολο).

BELARUS2 200117

Η Λευκορωσία πέρυσι εκπροσωπήθηκε από τον Ivan και το “Help You Fly” κατακτώντας την 12η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

[πηγή φωτογραφιών: ctv.by και belarus24.by]

32 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ήταν σχεδόν βέβαιη η νίκη τους. Όμορφο-κεφάτο τραγούδι με ένα ρεφρέν που σου μένει αμέσως! Μετά από 2 συνεχόμενους αποκλεισμούς η Λευκορωσία ξανά στον τελικό!

  2. Κατ’ εμέ έγινε η πιο σωστή επιλογή. Από τα πλαστικά ποπ τραγουδάκια, έχει μία φρεσκάδα και ένα ενδαφερον. Το ακόμα πιο ενδιφέρον είναι ότι η επιτροπή σχεδόν εκμηδένισε τα δύο πρώτα τραγούδια του televoting, αλλά στην “δημοκρατική” Λευκορωσία δεν φαίνεται να ενοχλείται και κανείς πια από αυτό.

  3. Αν το εστελνε η Ελλαδα αυτο τωρα θα ειχαμε σφαγη,ξεπερασμενο οσο δεν παει ,10ετιας 80-90,χαλια το τραγουδι.

  4. Μεταξύ τυφλών, ο μονόφθαλμος…
    Άλλο ένα αδιάφορο τραγούδι για την Λευκορωσία στον διαγωνισμό. Το εντυπωσιακό είναι ότι το κοινό έδωσε 12αρι στο τραγούδι που δεν έδωσε ούτε 1 βαθμό η επιτροπή.

  5. Πειραζει που εμενα αυτο το πραγμα δεν μ αρεσει καθολου? Το ρεφρεν κατι λεει αλλα ολο το υπολοιπο τραγουδι δεν ακουγεται! Ειδικα αυτο το χέι χέι δεν παλευεται!

  6. Άλλη μια χρονιά που το αγαπημένο του Λευκορωσικού κοινού δεν πάει Eurovision… Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια αλλά είναι αλήθεια πως προτιμούσα το My Love… Βέβαια οποιο και να πήγαινε δεν θα ‘χε μεγάλη διαφορά αφού όλα ήταν κάτω του μετρίου… Όσο για το επιλεχθέν πράγματι είναι ολίγον τι παλιομοδίτικο και δεν είναι το στυλ μου αλλά βγάζει ένα μεσογειακό “charm” -αν και πρόκειται για Λευκορωσία- και χαίρομαι ιδιαιτέρως που θα ακούσουμε για πρώτη φορά ever λευκορωσικά στην Eurovision (αν δεν το αλλάξουν φυσικά)
    Καλή επιτυχία λοιπόν!
    Υ.Γ. Η αλήθεια είναι πως η πρόκριση είναι δύσκολη υπόθεση και νομίζω πως θα αρέσει πιο πολύ στο κοινό απ’ ότι στις επιτροπές…
    Υ.Γ.2 Νομίζω πως μεταξύ των 3 επιλεχθέντων ως τώρα προτιμώ Αλβανία, σίγουρα πάντως της Λευκορωσίας είναι αυτό που μου αρέσει λιγότερο… Sorry Belarus!

  7. περσι ηταν η ουκρανια με το πολιτικο της τραγουδι εναντια στη ρωσια και φετος η γεωργια που αν παρατηρησει κανεις το video wall πισω αναφερεται σε αυτη

  8. Παντελώς αδιάφορο βαρετό παλιομοδίτικο τραγούδι που εύχεσαι να τελειώσει γρήγορα.Βασικά όλα τα τραγούδια της Λευκορωσίας ήταν αδιάφορα φέτος!Θα προτιμούσα πάντως Nuteki!

  9. Ότι η επιτροπή τους έδωσε 12 με ξεπερνάει. Αρκετά καλή παραγωγή και εξαιρετικό show από τους Λευκορώσουν σε σύγκριση με το χάλι της Γεωργίας που νόμιζες ότι το έβλεπες σε εκείνες τις παλιές τηλεοράσεις που είχαν ολόκληρο σύστημα σαν κουτί από πίσω. Συμπαθητικός ήχος μουσικής και οι φωνές τους δένουν πολύ ωραία και είναι κάτι διαφορετικό. Όμως σίγουρα πρέπει να προσθέσουν κάποιο show πάνω στην σκηνή και αν κρίνω την Λευκορωσία από την περσινή τους υπερπαραγωγή, μπορούν να το κάνουν.
    Μέχρι τώρα:
    1. Γεωργία: 6/10
    2, Λευκορωσία: 2/10
    3, Αλβανία 2/10

  10. Θεωρώ ότι για ακόμα μια φορά η Λευκορωσία στέλνει λάθος τραγούδι.Συνήθως τα “country songs” είναι αδιάφορα και δεν περνάν τελικό.Δεν μπορώ να πω ότι είναι απαίσιο τραγούδι αλλά ούτε και τέλειο.Είναι ένα μέτριο τραγούδι που ίσως με μια καλή εμφάνιση να περάσουν κατά τύχη στον τελικό,φυσικά πρέπει να ακούσουμε όλα τα τραγούδια και να δούμε σε ποιόν ημιτελικό θα είναι.Δικό μου αγαπημένο τραγούδι ήταν του Vlad.Λυπάμαι Λευκορωσία. 5.5/10

  11. Δυστηχως για τριτη σερι χρονια η Λευκορωσια θα δει τον τελικο απο τον καναπε το τραγουδι ηταν για να σε παιρνει ο υπνος αδιαφορο τραγουδι για μενα ειναι απο τωρα εκτος τελικου

  12. Συμπαθητικό, εύθυμο, πιασάρικο. Η καλύτερη επιλογή σε έναν κακό εθνικό τελικό… Νομίζω, όμως, πως θα έχει παρόμοια κατάληξη με τις προηγούμενες συμμετοχές της χώρας (βλέπε 2015, 2016)…

  13. να και κάτι το διαφορετικό!!απο το να ακουγα μια ακομη ποπ τσιχλοφουσκά στα αγγλικά χιλιες φορές αυτό!τουλαχιστον μυρίζει λευκορωσία απο χιλιομετρα!

    • ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΟ.. ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΛΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ… ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΤΑΤΚΤΗΣΗ !! ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙ, Τ5ΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.. ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΟΦΡΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΟ “ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ”, ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!!
      ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ?

  14. Απο τα καλυτερα που ειχαν σε ενα κακο ομολογουμενως εθνικο τελικο…το κομματι ειναι πιασαρικο κι το μεγαλο ατου του ειναι ηαυθεντικοτητα του για την γλωσσα κι την λευκορωσικη μουσικη…ανετα το ακους αλλα δε ξερω ποσο καλα μπορει να τα παει στο διαγωνισμο…στη καλυτερη στη τελευταια 5αδα του τελικου αν κι κατι μου λεει οτι δυσκολα προκρινεται 6/10 για την ωρα 🙂
    ΥΓ:η κληρωση των ημιτελικων ποτε ειναι,συνηθως τετοια εποχη δε γινεται;;

  15. Ενθουσιώδες και χαρούμενο!
    Στα συν : H γλώσσα και η ενέργεια της τραγουδίστριας
    Στα μείον : H επαναληψιμότητα του υποτυπώδους ρεφρέν και της κινησιολογίας.
    Ίσως η καλύτερη συμμετοχή της χώρας μετά το 2007 (εντάξει, αυτό δε λέει και πολλά)
    Για την ώρα 7/10.
    Καλή επιτυχία!!!

  16. Μέχρι το 2:15 το ακούω ευχάριστα. Όμως γίνεται εκνευριστικά επαναλαμβανόμενο και καθώς τελειώνει δεν αφήνει ωραία αίσθηση! Λες επιτέλους τελείωσε. 45 δευτερόλεπτα είναι πάρα πολλά για χέι χέι χέι… Τα λευκορώσικα μου ακούγονται όμορφη γλώσσα. Ένα χαρούμενο τραγούδι που όμως χάνει πολύ στο τέλος. 6/10

  17. απο το 2013 ειχε να στειλει ωραιο τραγουδι η Λευκορωσια και το εκανε φετος μπραβο της 12αρι απο μενα

  18. ΕΞΑΙΣΙΟΟΟ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΤΙΜΑΣ, ή ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΔΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ.. ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΔΙΑΛΕΚΤΟ, ΤΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΚΑ.. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ !!
    ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ (1) Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΑΙ, (2) Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ή ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ , ΕΙΤΕ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΑΛΛΗΣ, ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΑΝΑΔΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΝΙΔΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΛΥΤΙΣΤΟΣ !!!!
    ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΕΙ… ΔΥΣΤΤΥΧΩΣ !!!

τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ