ΠΟΛΩΝΙΑ: Στις 27 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των υποψήφιων συμμετοχών!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Πολωνίας, TVP, στις 27 Ιανουαρίου πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα οι υποψήφιες συμμετοχές που θα διαγωνιστούν στο Krajowe Eliminacje 2017, τη διαδικασία επιλογής για την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στη φετινή Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Μέχρι στιγμής, το TVP δεν έχει ορίσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού. Ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι ο νικητής του Krajowe Eliminacje 2017 θα καθοριστεί βάσει συνδυασμού ψηφοφορίας επιτροπής και κοινού σε ποσοστά 50%-50%. Οι 10 πρώτες συμμετοχές από κάθε πηγή ψήφων – επιτροπή και televoting – θα προκύψουν με βαθμολογία στην κλίμακα 1-10, ενώ σε περίπτωση ισοψηφίας στην 1η θέση, θα υπερισχύσει η ψήφος του κοινού.

Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό της Πολωνίας έχει οριστεί η 20η Ιανουαρίου.

Μετά από μια σειρά διαδοχικών κακών επιδόσεων και αποκλεισμών στο διαγωνισμό της Eurovision μέχρι και το 2011, η Πολωνία αποφάσισε να απέχει από το διαγωνισμό για τα επόμενα 2 χρόνια. Από το come-back της, το 2014, και μέχρι σήμερα, φαίνεται ότι το κλίμα έχει αντιστραφεί ριζικά, καθώς η Πολωνία καταφέρνει κάθε χρόνο να εξασφαλίζει μία θέση στο Μεγάλο Τελικό της Eurovision. Μάλιστα, στην περσινή διοργάνωση της Στοκχόλμης, κατέγραψε την τρίτη καλύτερή της θέση από το 1994 που συμμετέχει στο διαγωνισμό, την 8η, με τον Michał Szpak και το τραγούδι “Color of your life”.

Πάνος Ζαχαράτος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

STORIES

ΕΛΛΑΔΑ